Dodaj do ulubionych

Modelowanie molekularne/program do zrzutów ekranu

29.05.08, 15:53
Witam, wiem że to zdecydowanie off topic, ale jest tu u Was zbieranina specjalistów różnej maści, więc może ktoś mi pomoże;)
Szukam programu do robienia zrzutów ekranu, w którym jest możliwość ustalenia czasu co jaki ma być zrzut robiony. No i jakby jeszcze gdzieś automatycznie te zrzuty gromadził... ;)
Tłumaczę o co mi chodzi dokładnie - piszę pracę zaliczeniową z modelowania molekularnego i chcę zapuścic na uczelni obliczenia powiedzmy w HyperChem, ale że takie obliczenia mogą trwać i kilkanaście godzin, to nie mam ochoty klikać cały czas w printscreena, ani nawet nie mam takiej możliwości, bo stałego dostępu do pracowni nie mam też ;)

Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • tlenek_wegla Re: Modelowanie molekularne/program do zrzutów ek 29.05.08, 19:04
      programy.onet.pl/71,30,programy.html
      download.chip.pl/index/download_index_1196.html
      Google nie boli. :) Pozdrawiam.
    • biolog_teoretyk Re: Modelowanie molekularne/program do zrzutów ek 29.05.08, 20:49
      Witam,

Możesz wykorzystać program XnView - jest to program do przeglądania i konwersji plików graficznych, i nie tylko.

Po zainstalowaniu wybierz "Narzędzia -> "Przechwyć" i na karcie "Ustawienia przechwytywania" ustaw potrzebne Ci opcje (pulpit lub aktywne okno, opóźnienie w sekundach, folder docelowy i format, w którym będą zapisywane pliki).

Powodzenia:)!
    • mmmm2mmmm Re: Modelowanie molekularne/program do zrzutów ek 21.05.09, 13:16
      Witaj,

program Hyperchem opisuje możliwość zapisywania wyników do których możesz potem
      śledzić opis jest jak to zrobić:

www.molnet.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=81:hyperchem-energia-geometria-optymalizacja-&catid=35:hyperchem&Itemid=54

jeżeli chodzi o obliczenia to sam liczyłem i wiem ze są lepsze programy do
      obliczeń spróbuj się przesiąść na gaussiana, łatwa instrukcja jest na stronie:

www.molnet.eu/index.php?option=com_content&view=category&id=36&Itemid=58
    • migind Re: Modelowanie molekularne/program do zrzutów ek 26.05.09, 11:37
      Jeden z najbardziej rozbudowanych programów do tworzenia zrzutów ekranowych
      nazywa się HyperSnap. Używałem go wieki temu, więc nie pamiętam szczegółów, ale
      sądzę że tak potężne narzędzie ma wszystko, czego Ci w tym wypadku potrzeba.
      Pozdrawiam
    • yellow_tiger Re: Modelowanie molekularne/program do zrzutów ek 27.05.09, 12:54
      Elafan a nie łatwiej po prostu przekierować to co wypluwa HyperChem na ekran do
      pliku? Potem sobie możesz to obejrzeć w całości albo w kawałkach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka