Dodaj do ulubionych

pomoc-topamax

21.04.10, 09:53
Mam pytanie-czy u kogoś z Was po podaniu dużej dawki albo w ogóle dawki Topamaxu wystąpił bardzo szybki oddech?
Mój synek Topamax ma od stycznia.Pomijam to,że się ślini dosyć mocno ale te oddechy doprowadzają mnie do szaleństwa.Zawsze po podaniu leku synek w przeciągu godziny zasypia.Musi odespać.Ale co to za sen?Tak szybko oddycha,że aż się trzęsie.Naliczyłam ponad 120 oddechów na minutę.Nie rzadko ma wtedy napad(wybudzenie).Mam wrażenie,że synek budzi się bardziej umęczony niż zasypia(głównie chodzi o sen ranny po podaniu leku,po nocnym podaniu śpi do rana ale cała noc potrafi tak szybko oddychać).Proszę o jakieś info od Was
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: pomoc-topamax 21.04.10, 15:19
      Biorę topamax,ale nic takiego mi się nie zdarzyło. Ogólnie mam
      wrażenie, w przeciwieństwie do Ciebie:), że moje funkcje życiowe z
      oddychaniem włącznie są na nim spowolnione. Lekarz jakoś
      skomentował?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • kropkaaga Re: pomoc-topamax 21.04.10, 19:13
        Wcześniej nie było komentarza.Natomiast dziś(zadzwoniłam do naszej pani
        neurolog)kazała nam zmniejszyć dawkę z 65-0-65 na 50-0-50 i w poniedziałek do
        szpitala.Szczerze powiem,że Topamax to nie jest lek trafiony.No chyba,że w
        połączeniu z Depakiną,która nam odstawiono:(Fakt jest taki,że owszem wyciszył
        napady spowodowane włączeniem Keppry ale wcześniejszych nie potrafi
        ogarnąć.Natomiast Depakina potrafiła sprawić,że przez miesiąc zapominałam,że mój
        synek jest chory.Potem jedno małe wybudzenie(dosłownie tylko my rodzice je
        zauważaliśmy) i znów miesiąc spokoju.Potem synek zaczął rosnąć,nabierał masy a
        Depakina w dawce ciągle takiej samej.I napady zaczęły sie nasilać.I wtedy
        zamiast zwiększyć dawkę Depakiny zaczęły się kombinacje lekami i moje dziecko po
        prostu przeszło piekło.Szczególnie po Kepprze.No a teraz Topamax.Nie wiem czy to
        on powoduje takie przyśpieszone oddechy ale tak jakoś zauważyłam,że odkąd go
        mamy to tak jest.Rozpisałam się i trochę odbiegłam od tematu ale wiem,że czyta
        to ktoś kto jest w temacie i jakoś tak mi lżej jak to wyrzuciłam z
        siebie.Dziękuje i pozdrawiam.
        • very.martini Re: pomoc-topamax 21.04.10, 20:18
          Czyli już nie bierze Keppry?
          Eh, doniesienia o jej cudotwórczości okazały się przedwczesne i
          okazało się, że to kontrowersyjny w sumie środek, szkoda... Mam
          nadzieję, że nie zablokuje to pracy nad nowymi lekami, producent ma
          w końcu o co walczyć, hehe. Też to jadłam przez kilka miesięcy, ale
          mi szkodziło, tak jak Twojemu synkowi. Teraz jestem na zestawie kwas
          walproinowy (Depakine pod inną nazwą handlową, pewnie 2x tańsza:P) +
          Topamax, świetnie się spisują!
          Nie bardzo rozumiem, skoro Depakina działała, to po co było ją
          zabierać

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
          • kropkaaga Re: pomoc-topamax 01.05.10, 21:55
            Witam.Teraz właśnie jestem z synkiem w szpitalu.Odstawiają nam Topamax.Pani doktor wiąże te oddechy z tym lekiem.Poza tym nie specjalnie się spisuje w przypadku synka(lek).Zaproponowała nam Clonazepam a ja zbladłam.Bardzo nie chciałam tego leku u mojego synka.On ma prawie 19 miesięcy i jeszcze nie chodzi a po tym leku to na pewno nie prędko by stanął na nogi:(Poprosiłam o powrót do Depakiny i się zgodzono.Od wczoraj nie miał napadu.Wiem,że to nic jeszcze nie znaczy.Ale nie pamiętam kiedy ostatnio był dzień beznapadowy u synka.Wiem jak jest z tą chorobą.Nie raz i nie dwa cieszyłam sie z poprawy a tu nawroty.Ale teraz chcę wierzyć,że się uda.Od dawna chciałam takiego obrotu sprawy.Tak jakbym czuła,że Depakina nam może pomóc.Kiedyś tak się stało więc teraz też na to liczę.Bardzo.A na słowo Keppra dostaję gęsiej skórki:(
      • pada-czka Re: pomoc-topamax 20.05.10, 14:11
        Mój brat po rannej dawce Topamaxu też odsypia ale wieczorem
        tragedia,zasypia 24 ,aż dostanie atak,i o 4 rano pobudka i siedzenie
        i bujanie aż znowu atak,i tak każdego dnia,i też zauważyłam że ma
        chwilami szybki oddech,puls bije szybko i jak akurat śpi to od razu
        się budzi,ataków ma kilka dziennie,leki zmieniamy i nic
        • kow_pel Re: pomoc-topamax 04.04.15, 15:10
          U mnie wszystko ok po Topamaxie
    • gallatin Re: pomoc-topamax 05.04.15, 02:10
      Na chwile obecna i zamieszkanie w Polsce nie mogę promować oleju z konopi o niskiej zawrotności THC dla ludzi, a niska zawartość to i ta, która jest zabroniona przez restrykcyjne polskie prawo. Dozwolone są wyciągi bezwartościowe w leczeniu epilepsji, czyli te których zawartość THC nie przekracza 3%. Tu potrzebna jest zawartość równa lub nieznacznie przekraczająca 10% THC.
      - Ludziom tego produktu nie polecam, jako ze substancja zabroniona, ale szelmowskie oko puścić do wszystkich jest mi wolno.
      Suczce pewnie tez pomoże, jako ze już stosuje się ten produkt podając go dzieciom chorym na epilepsje w Centrum Zdrowia Dziecka. Wielkim propagatorem tej metody jest pan Jerzy Zięba, którego książkę " Ukryte terapie czego lekarz ci nie powie " zapewne znacie.
      Podaje linki do spotkań z panem Jerzym Zięba:

www.youtube.com/watch?v=mrQrYCmkSEU&mc_cid=c4f088cfee&mc_eid=ee37c1f52c
      www.youtube.com/watch?v=27u1gsxnRDk
      www.youtube.com/watch?v=pkScxigfDvU
      www.youtube.com/watch?v=R5KG1u9QMKA
      Dołączcie do projektu pana Jerzego Zięby, a chodzi w nim tylko i wyłącznie o zdrowie Polaków, aby substancja lecznicza nie była mylona z upojeniem narkotycznym, aby w sposób kontrolowany mogla służyć dobru tych chorych, którzy zmagają się epizodami padaczkowymi, bólami reumatycznymi, czy tymi nazwanymi psycho-somatycznymi. Pan Jerzy Zięba pragnie założyć plantacje konopi o podwyższonej zawartości THC tak, by moc pomoc wielu cierpiącym osobom. Nie będzie On pierwszym na świecie. W Stanach Zjednoczonych, w Holandii, w Hiszpanii, w Hondurasie, w Republice Czeskiej olej z konopi jest do kupienia w aptece wg zalecenia lekarskiego ( recepta ). Nie jest to ten sam olej dostępny obecnie w marketach, ten nie zawiera w ogóle THC. Przeciwnikom leczenia substancja uznana za korzystna dla ludzkości nadmienię, ze produkty narkotyczne zaczynają się od 20% THC wzwyż, a tu chodzi o olej z konopi oscylujący w granicach +/- 10% THC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka