09.03.11, 18:53
mam pytanie - czy ktoś kompetentny mógłby rzucić okiem na ten wynik 9 - miesięcznego dziecka?? wizytę mam dopiero w piątek i nie wiem co oznacza wynik :( czy mam się czym martwić?? poniżej link do wyników
fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ud/wa/i8a2/mg1J8vrYGqrM9NcN1B.jpg
Obserwuj wątek
    • qbishtal Re: wynik eeg 10.03.11, 12:09
      Poczekaj do piątku. Tutaj nie ma lekarza, który by to wyjaśnił. Możemy sobie tylko snuć jakieś domysły ale to nie będzie rzeczowe rozpoznanie, a Ty nie będziesz mogła przez to spać.
      Nie martw się na razie, wiele osób tutaj ma poprawne EEG i napady, a z drugiej strony jest dużo osób, które mają złe EEG i mają epilepsję :)
      • ania_1609 Re: wynik eeg 10.03.11, 12:16
        "wiele osób tutaj ma poprawne EEG i napady, a z drugiej strony jest dużo osób, które mają złe EEG i mają epilepsję :)"

Jest też wiele osób, które mają złe eeg i nie mają padaczki.
        To o niczym nie przesądza.
        Ja mam ostatnio ładny zapis, a napady się pojawiają.
        • qbishtal Re: wynik eeg 10.03.11, 12:18
          > Jest też wiele osób, które mają złe eeg i nie mają padaczki.
          Właśnie tak miało być, coś mi się źle napisało.
    • angela_s85 Re: wynik eeg 10.03.11, 12:38
      ale czy waszym zdaniem wynik jest zły?? świadczy o czymś??
      • monikamaga Re: wynik eeg 11.03.11, 13:39
        Angela napisz,co u was po wizycie u lekarza?
    • ania_1609 Re: wynik eeg 10.03.11, 12:49
      Wynik eeg o NICZYM nie świadczy. Naprawdę.
      Poza tym masz tam we wniosku, że w granicach normy (to tak na marginesie, bo lekarzem nie jestem).

Najistotniejsze jest, co się dzieje z dzieckiem. Wynik eeg może tylko POMÓC w diagnozie, ale tylko trochę, a już na pewno niczego nie stwierdza.
      Najistotniejsze są obserwacje.

Może być tak, że jest padaczka, a wynik jest "prawidłowy". No i co z tego, że prawidłowy - napady są i trzeba je leczyć.
      Z kolei ktoś może mieć "nieprawidłowy", a nic się nie dzieje i on jest zdrowy.

Spokojnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka