marlenna3 06.03.07, 17:23 Witam:)...zwracam się z prośbą, moje 7 letnie dziecko z mpdz i epilepsją od dwóch tyg bierze convulex...ale mam wrażenie że dziwnie się zachowuje...czy ma ktoś doświadczenie jeśli chodzi o ten lek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakubsky Re: convulex 06.03.07, 19:49 nie wiem co masz na mysli - "dziwnie się zachowuje" ja jadlem to to kilka ladnych lat, ale nie zauwazylem u siebie jakis odchylow podaj moze wiecej detali pozdr Odpowiedz Link
marlenna3 Re: convulex 06.03.07, 20:57 jest poprostu inne niz dotychczas, zaraz po podaniu leku zasypia, jest nieobecna, i przelewa się przez ręcę...dodam że jest to dziecko niepełnosprawne, leżące, .......dotychczas był z nią kontakt , mały ale był, teraz nie ma wcale........czy może poprostu organizm musi zaakceptować lek? i przyzwyczaić się do niego... Odpowiedz Link
jakubsky Re: convulex 07.03.07, 13:00 nie jestem lekarzem nie umiem tego zinterpretowac Odpowiedz Link
renia_gerbers Re: convulex 08.03.07, 21:59 ja biore convulex od ponad 5 lat. rzeczywiscie,na poczatku tez musialam sie przyzwyczaic, mialam zwiekszony apetyt, sennosc, i jakby troche nie obecna bywalam. ale powinnas porozmawiac koniecznie z lekarzem,o tym co Cie niepokoi,bo moze sie okazac ze dziecko ma nadwrazliwosc na jakis skladnik,czy nietoleruje leku,i zeby zamiast pomoc lekarstwo nie wyrzadzilo wiecej szkody :/ a jaki convulex bierze??ja biore convulex 500mg, a kiedys bralam 300mg. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
marlenna3 Re: convulex 09.03.07, 09:34 moje dziecko, bierze convux 50mg...ma 7 lat, dawka docelowa to 7ml/dziennie.Pozdrawiam również:) Odpowiedz Link
adura Re: convulex 04.04.17, 01:52 Marlena moje dziecko 11 lat MPD było dotychczas na convulexie w syropie. Jakies 3 tyg. Temu przeszla na kapsułki i zachowuje sie dokladnie tak jak Twoja córka. Początkowo myślał ze to osłabienie związane z infekcja, ale infekcja minęła a ona przelewa się przez ręce, śpi po 15-18h/24. Zrobiłam badania. Oprócz podwyższonego TSH wszystko w normie. Jestem przerażona. Pocieszyłaś mnie tym wpisem. Czy u Was cos.sie zmieniło? Odpowiedz Link
naszazima Re: convulex 10.03.07, 01:36 Witam. Biore convulex do spolki z Neurotopem od okolo 15 lat i mam b. rzadkie ataki (raz na 2-3 lata). Nie mam zlych doswiadczen, a wrecz przeciwnie, chwale sobie ten duet. Pozdrawiam Odpowiedz Link