Dodaj do ulubionych

suszarka kondensacyjna- pytanko

18.11.09, 16:10
Czy ktoras z Was ma i uzywa suszarki kondensacyjnej. Mozecie polecic jakiejs konkretnej firmy? U mnie tereaz mnóstwo prania i tak mnie kusi zakup suszarki. Nie cierpie rozwieszac, zdejmowac a poxniej prasowac stosów ubran.
Stwierdzilam ze lazienke mam na tyle duzą ze moge ustawic suszarka na pralce.
NA co zwrocic uwage przy zakupie .Czy jestescie zadowolone, czytalam opinie ze jest to rewelacyjna sprawa.
Obserwuj wątek
    • kasiask Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 18.11.09, 16:14
      Taka suszarka to moje marzenie. Ale taka, która odprowadza parę na
      zewnątrz, a nie kisi tego wszystkiego razem.
    • wawija Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 18.11.09, 17:12
      Super sprawa, polecam. Bawelniana bielizna fatycznie wedruje od razu
      do szafy. Bluzeczki lepiej podprasowac. Wszystko mieciutkie.
      Jezeli chodzi o firme to poszlismy na calosc, to znaczy sprzet mial
      byc porzadny i wybralismy Miele. W promocjach "bez vatu" cena jest w
      miare znosna smile
      Dlugo sie zastanawialsmy nad zasadnoscia zakupu, ale w miesiac po na
      narodzinach 3 dzieciatka decyzja byla latwiejszasmile
    • nata76 Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 18.11.09, 17:31
      tez sie zastanawiam. na forach zdecydowanie wygrywa własie Miele.
      moja sioistra miała kilka, teraz ma miele i jest megazadowolona. ja
      widziałam taki bajer,ze spod suszarki mozna było wyciagnac taka
      połke.wydaje mi sie to dobrym rozwiazaniem jak suszarka jest do gory.
      • luxnordynka Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 18.11.09, 20:35
        a jak to sie montuje? Kupuje sie i stawia czy czegos specjalnego
        trzba? Ewa
        • anggie2 Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 18.11.09, 21:10
          sa specjalne laczniki ktore montuje sie na pralce i stawia na tym
          suszarke , wyglada to jak taki slupek .
        • wawija Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 19.11.09, 12:13
          Można też stawiać obok pralki, w zasadzie w dowolnym miejscu. Włącza
          do prądu i to wszystko. Trzeba po suszeniu wylewać wodę ze
          zbiorniczka, chyba że zrobi się odpływ jak z pralki.
    • donkaczka Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 19.11.09, 14:14
      ja mam siemensa, postawiony na pralce, polka wysuwana tez jest w opcjach, ale mi
      niepotrzebna i nie montowalam
      suszy swietnie, odpyla, wszystko jest miekkie, niewymiete, skladam i do szafy wio

nie wiem o co chodzi z tym wyrzutem powietrza, to sa akurat starsze konstrukcje
      i nic lepszego nie czynia w trakcie suszenia
      podlaczylam gumowy wezyk z tylu (dokupuje sie osobno za kilkadzisiate pln) i
      wetknelam do kanalizacji, wiec wody nie musze wylewac

miele tez ogladalam, ale cena duzo wyzsza, a dokupilam pakiet gwarancji na 5
      lat, wiec doszlismy do wniosku ze doplacac drugie tyle do miele chyba sie nie oplaci

a wybralam najprostszy prawie model, z bialymi drzwiami, one i tak programy maja
      bardzo podobne, uzywam moze trzech i zadne wypasy mi niepotrzebne

za to pralke 8kilowa kupilam i to byl super wybor
      • annalorenka Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 19.11.09, 20:46
        A co sądzicie na temat pralko-suszarek? Czy są mniej funkcjonalne od takiej
        wolnostojącej suszarki kondensacyjnej? Niedługo będziemy musieli kupić nową
        pralkę (oby jak najpóźniej, ale kiedyś nadejdzie ta chwila) i zastanawiam się
        nad kupnem takiej pralko-suszarki.
        • donkaczka Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 19.11.09, 21:18
          mialam wczesniej
          bez porownania
          inna technika suszenia, mniejszy bebn - ciuchy sie nie odpylaly, byly bardzo
          pogniecione, jedno pranie dzielilam na dwa suszenia, generalnie korzystalam
          okazjonalnie, nie na codzien
          • asia-ch Re: suszarka kondensacyjna- pytanko 20.11.09, 10:14
            Ja mam suszarkę elektroluxa i jestem bardzo zadowolona.
            • anggie2 Re: asia-ch 20.11.09, 14:37
              a jaki masz model tego elektroluxa?
              • asia-ch Re: asia-ch 21.11.09, 11:29
                EDC 77150
                www.maximedia.pl/?c=suszarki&p=electrolux_edc_77150w
                • monstermama jeszcze do asi-ch odnośnie klasy energetycznej 23.11.09, 11:47
                  ja też noszę się z zamiarem kupna suszarki, choć to nie ekologiczne. Ale w zimie
                  przez te sznury z praniem wzrasta zużycie oleju opałowego, więc chyba koszty się
                  wyrównająwink
                  Chodzi o klasę energetyczną C - bo taką ma Twój elektrolux. Zastanawiam się, czy
                  jesteś w stanie powiedzieć o ile miesięcznie podskoczyły Ci rachunki, gdy
                  zaczęłaś używać suszarki?
                  Bo tak patrzyłam, że suszarki z klasą B są o 500 zł droższe i czy ma sens
                  kupowanie droższej, czy rzeczywiście oszczędność energii zrekompensuje mi wyższą
                  cenę wyjściową.

Pozdrawiam
                  • asia-ch Re: jeszcze do asi-ch odnośnie klasy energetyczne 25.11.09, 12:52
                    Szczerze mówiąc nie wiem.
                    Ale ja suszarki używa do drobnych rzeczy, typu skarpety majtki, rzeczy Jasia,
                    natomiast duże idą się suszyć do ogrodu i ewentualnie je dosuszam.
                  • donkaczka Re: jeszcze do asi-ch odnośnie klasy energetyczne 26.11.09, 23:48
                    sprawdz jakie maja zuzycie pradu i policz
                    ja sprawdzalam miedzy klasa a i b, roznica w cenie przy codziennym jednym
                    suszeniu wyrownywala sie bodaj po 8 latach - wiec nie kupilam A, tylko B
                    • anggie2 Re: mam 10.12.09, 20:30
                      dziewczyny od 2 tyg mam juz suszarke i jestem zachwycona jej dzialaniemsmile pranie teraz to czysta przyjemnosc, piore, susze, układam w szafie i spokójsmile Pozatym rzeczy sa milutkie, miekkie i pachnace. NO BAJKAsmile Kazdemu kto sie zastanawia nad zakupem polecam w 100%.Wreszcie koniec z prasowaniem i przewalaniem prania z kąta w kąt w oczekiwaniu az mi ochota na prasowanie przyjdzie.
                      • livre.livre do anggie2 11.04.10, 18:17
                        anggie2 jaki model zakupiłaś? też się zastanawiam nad firmą i modelem.
                        generalnie jest mi to wszystko jedne, najważniejsze, żeby NIE PRASOWAĆ ! smile
                        • anggie2 Re: do anggie2 11.04.10, 18:53
                          hej ja mam BOSCHA WTE86304PL

www.bosch-home.pl/produkty/pralki-i-suszarki/suszarki/WTE86304PL.html?source=browse
                          jestem bardzo zadowolona, jedyne co bym chciała a nie mam to opóźniony start .
                          Ja wybralam Boscha poniewaz mam zrobiona wieze na pralce Bosch za pomoca łsacznika.
                          • anka_zz naprawdę bez prasowania? 12.04.10, 19:16
                            Ale to naprawdę bez prasowania????
                            CZytałam, że do suszarki trzeba włożyć pranie odwirowane na minimum
                            800, a to u mnie w zupełności wystarczy, żeby wszystko prawie
                            kwalifikowało się do prasowania, nawet po starannym rozwieszeniu i
                            wcześniejszym strzepnięciu. Bawełna po obrotach 800 jest po prostu
                            wygnieciona. U Was wygląda to inaczej?
                            • anggie2 Re: naprawdę bez prasowania? 12.04.10, 21:40
                              Ja właczam wirowanie na 1000 obr/min i do suszarki .Rzeczy po normlnym suszeniu na sznurku sa sztywne i wygniecione, jedne mniej inne wiecej, ale prasowac trzeba bo nie sa mile w dotyku. Po suszeniu w suszarce rzeczy sa mieciutkie, puszyste i nie wymagaja prasowania, pod warunkiem ze wyjmiesz je i złozysz zaraz po zakonczeniu suszenia ( musza byc jeszcze ciepłe) Fakt ze wieksze rzezcy typu koszulki męza nie sa idealnie proste ale po zlozeniu nabieraja wygladu prawie wyprasowanychsmile Rzeczy dzieceice sa jak wyprasowane.
                              No co tu duzo pisac - kazdy kto ma to urzadzenie chwali je smile
                              • chubus Re: naprawdę bez prasowania? 12.04.10, 22:26
                                ja mam miele i rewelka!zero prasowania oczywsicie pod warunkiem,ze
                                wyjmuje z suszarki jeszcze ciepłe.uzywam dodatkowo chusteczek
                                zmiekczajacych do suszarek i jest superbig_grin
                                jedyna wada, to to że czas suszenia to czasem kilka godz. i po
                                powrocie z wakacji przydałaby sie drugawink
                                • anka_zz Re: naprawdę bez prasowania? 13.04.10, 14:38
                                  Dzięki smile
                                  W takim razie zaczynam namawiać mojego M na zakup
                                  • fajna_kachna Re: naprawdę bez prasowania? 21.04.10, 13:58
                                    hej
                                    kupiliśmy elektoluxa, nie wiem jaki jest bo od dziś stoi w domu;
                                    ale mam kolejne pytanie: jak to jest z tym segregowaniem odzieży?
                                    czy fakt że je segregujemy do prania to trzeba to robić koeljny raz?
                                    • chubus Re: naprawdę bez prasowania? 21.04.10, 15:02
                                      ja nie sortuje.przekładam z pralki do suszarki i mam w nosie.jak nie
                                      doschnie na delikatnym to dosuszam ciepłym powietrzem
                                      • fajna_kachna Re: naprawdę bez prasowania? 21.04.10, 16:41
                                        chubus dzięki smile
                                        jeszcze nie wiem ja te programy wybierać i jak ustawiać czas, ale
                                        coś tam sobie wypracuję w czasie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka