Dodaj do ulubionych

Miseczki z melaminy

03.09.11, 21:54
Witajcie,
czy naczynia a konkretnie miseczki z melaminy są bezpieczne dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • 3lina Re: Miseczki z melaminy 04.09.11, 12:13
      Czesc Sylllwia! Znalazlam cos takiego: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,86776,5753851,Miska_z_melaminy_nie_truje.html
    • anna_sla Re: Miseczki z melaminy 05.09.11, 22:16
      tak. Tylko brzydko się z czasem odbarwiają..
    • anna-pia Re: Miseczki z melaminy 15.09.11, 11:02
      Tak. Co najwyżej się odbarwi, a jak mocno się ciśnie na podłogę, to na pewno się stłucze smile
      • kaaamooo Re: Miseczki z melaminy 27.05.13, 12:34
        Nie wiem jakie ty masz te miseczki ale one raczej się nie odbarwiają wcale, co do tłuczenia to się zgadza wystarczy upuścić na podłogę i miseczka w kawałkach. Mamy takie 3 z canpolu niestety miseczek z melaminy nie można stosować w mikrofali, ponieważ nagrzewają sie, a zawarta w nich melamina reaguje z żywnością w wysokich temperaturach, jest o tym na forum poczytaj. Te nasze domywają się bez problemu samą wodą ze wszystkiego bród, tłuste, olej, i inne jak mleko, kaszki przetestowane na 100% przeze mnie wystarczy woda bez środków żadnych a to ważne (do powłoki nie przyczepia się nic, nie klei, ani nie zachodzi "karotenem" z zupek). Choć mam obawy przed stosowaniem produktów z melaminy to wydaje mi się że te miseczki są bezpieczne. Do porównania mamy inną z innego tworzywa również plastikowa ale ona odbarwia się, przyjmuje kolor po zupkach, rysuje się, wogóle do kitu ciężko ją umyć. Samemu trzeba się zdecydować najlepsze szklane ale czemu nie korzystać z techniki jeśli się ją dobrze wykorzystuje nie ma obaw.
    • mw144 Re: Miseczki z melaminy 28.05.13, 12:24
      Nie są bezpieczne dla nikogo. Mam jedną, ale używa jej kot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka