Dodaj do ulubionych

Dylemat....

08.04.12, 01:22
Witam,
co prawda do minimum wielodzietności brakuje mi jeszcze jednej pociechy ale dość często podczytuje Wasze forum z lekką zazdrościawink
mam dylemat bardzo pragnę 3 dziecka ale....przebywamy z mężem od dość długiego czasu za granicą, w te wakacje prawdopodobnie wracamy do Polski, mąż dostał propozycje z pracy do współłudziału w rozkręcaniu filii firmy w swojej ojczyznie i jak wszystko pojdzie dobrze już tam zostaniemy, ja mam 34 lata od 5 lat siedzę w domu i zajmuje się dziecmi, przed urodzeniem dzieci wykonywałam przez kilka lat pracę zupełnie odbiegającą od moich kwalifikacji zawodowych takze moje CV nie wygląda najciekawiejuncertain muszę właściwie zaczynać swoją scieżke zawodową od początku w wieku powyżej 30tkiuncertain
Stąd właśnie mój dylemat czy decydować się na kolejne dziecko i odpuscic jeszcze szukanie pracy na następne conajmniej 2 lata czy odunąć marzenia na bok i czekać na wnukiwink
NIe oczekuje że podejmiecie za mnie decyzje ale tak poprostu chciałam się troszke pożalićwink a może i troszeczkę poczytać wpisów które skłanią mnie do podjęcia rozsądnej decyzji.....

Pozdrawiam i zyczę Wesołych Swiąt wszystkim cudownym wielodzietnym rodzinomsmile

Obserwuj wątek
    • mamaanieli Re: Dylemat.... 08.04.12, 15:39
      czesc. musisz wiedziec, ze wiekszosc dziewczyn ktore tego typu posty napisaly na tym forum, wracaly tu jako wielodzietne wink wszystkiego najlepszego rozwniez smile)
    • undoo Re: Dylemat.... 08.04.12, 18:10
      Wesolych Swiat i co Ci moge doradzic - to nie zachodz w ciaze na czas przeprowadzki i takiej zmiany w zyciu dzieci. One beda Ciebie potrzebowac w ciagu najblizszych 18 mcy, a nie hormonow ciazowych. Tylko nie zrozum mnie zle, to nie jest zlosliwosc, tylko najlepsza rada, jakiej moge Ci udzielic.
      A potem - jak pisala MamaAnieli. Wystarczy tu raz napisac... Wielodzietnosc to stan umyslu.
      • verdana Re: Dylemat.... 11.04.12, 15:46
        Ja bym jednak postawiła najpierw na pracę. Bo dla dobra dzieci - emeryturę trzeba mieć. A czas na dziecko jeszcze masz.
        • m.alisia Re: Dylemat.... 12.04.12, 11:13
          Dziekuje za odzewsmile, właśnie rozum podpowiada mi że najpierw powinnam znależć prace ale serce mów co innegouncertain boje się że jak teraz się nie zdecyduje to potem będe się obawiała ze wzgledu na wiek stąd mój dylemat.
          • pucio09 Re: Dylemat.... 13.04.12, 07:56
            Ja uważam inaczej - najpierw trzecie dziecko. Będzie zamieszanie bo i przeprowadzka, i ciąża i mnóstwo nowych obowiązków, ale potem maluch będzie już troszkę odchowany, wy z rodzina na miejscu a wtedy będzie czas na szukanie pracy i powolne organizowanie sobie życia. Będzie ciężko ale myślę , że warto. I wydaje mi się, że Ty tez tego chcesz smile pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka