Dodaj do ulubionych

on chce dziecka!?

27.01.15, 16:45
Mam już troje jestem 10 lat po rozwodzie ,pozamliśmy się i zakochaliśmy w sobie w kwietniu,on bezdzietny ja badzo dzietna ,jemu to nie przeszkadza smile dzieci lubi nawet bardzo co widać w życiu codziennym,kocham go on kocha mnie ,sytuacja finansowa niezgorsza choć mogło by być lepiejsmilemam lat 38 on 43 ......no iiii on chce dziecka a ja nie wiem czego chce . wszystko jest u mnie zgodnie ze zdrowym rozsądkiem na nie...... ale gdzies tam w środku siedzi pokusa .....wiem droga redakcjo ze nikt mi życia nie ułoży nikt nie wpłynie na moją decyzję ,ale ciekawam waszych opinii.

ja się już wydzieciowałam jeśli podjeła bym decyjzę na tak to zrobiła bym to dla niego bo zasługuje żeby zostać ojcem , od zawsze było to jego marzeniem.
Obserwuj wątek
    • tajmk Re: on chce dziecka!? 27.01.15, 19:08
      jak nie masz wątpliwości do do dzieła
      jak je masz wycofaj się
      • ybp Re: on chce dziecka!? 27.01.15, 20:35
        a dasz jeszcze rade wychowac? 38 lat i ciaza? Przegiecie..
        • olga400 Re: on chce dziecka!? 27.01.15, 23:40
          O ja pier.... ja mam 38 lat i za pół roku urodzę piąte dziecko większej pierdoły nie czytałam....
          To powinna byc pozytywna decyzja dwojga ludzi ale to moje zdanie...
    • hanti Re: on chce dziecka!? 28.01.15, 10:55
      kochana tu nikt i chyba nie pomoże dopóki sama nie zdecydujesz. Każda z nas może Ci napisać jak jej się poukładało i ile miała lat jak rodziła, ale ostatecznie to Twoje decyzja smile

Ja mając czwórkę dzieci wyszłam za mężczyznę z jednym i właśnie spodziewamy się dziecka. Ja mam lat 34, mąż 36.
      • paulakk87 Re: on chce dziecka!? 28.01.15, 18:58
        Jedna nie wyobraza sobie w wieku 38 lat planowac dziecka, a inna wieku 28 planowac trzeciego, jak ja smile
        Skoro facet jest wart...
        Jestem w podobnej sytuacji. Mam bezdzietnego partnera, starszego o 11 lat. Kocha moje dziewczyny, ale marzy o wlasnym dziecku.
    • donkaczka Re: on chce dziecka!? 01.02.15, 17:50
      u mnie podobna historia, ale ja watpliwosci specjalnie nie mam i pewnie w przyszlym roku bedzie czwarte z nowym mezem smile

zastanow sie co cie pociaga a co odpycha od pomyslu, czasem to sa irracjonalne leki, czasem dosc konkretne
      • donkaczka Re: on chce dziecka!? 01.02.15, 17:51
        aha, ja mam 39, wkrotce maz 33, za 5 lat moze bym sie dluzej zastanawiala, ale taki wiek to jeszcze nic wielkiego
        • bibba Re: on chce dziecka!? 01.02.15, 22:17
          Wow. Wracasz na "lono forum " I takie wejscie, donka. smile

Witaj!
          • donkaczka Re: on chce dziecka!? 02.02.15, 18:50
            hej dziewczyny, wracac to raczej nie, zycie toczy sie coraz szybciej i na zaangazowane dyskusje czy po prostu dluzsze opowiesci czasu nie ma
            podczytuje czasami, tez nieregularnie, zwlaszcza ematke hehe, kosmos co tam ludzie wypisuja i jak swiat widza...

a u mnie wlasnie podobny temat na tapecie stad mnie jakos ruszylo i sie napisalo
            w zasadzie jedynym czynnikiem watpliwym jest moj wiek, idealny czas na dziecko bylby za 2-3 lata, jak sie bedziemy z niemiec dalej przeprowadzac, ale poki co biznes kreci sie doskonale, wiec szkoda mi robic przerwe, skoro i tak przeprowadzka mnie z pracy wyrwie i bede baki zbijac zanim cos w nowym miejscu znajde/rozkrece itd
            ale latka leca, w tym roku juz 40 stuknie, boje sie ze z wiekiem ciaza bedzie trudniejsza i powrot do formy rowniez, a przyzwyczailam sie do swojej szczuplej wersji hehe
            zobaczymy, ten rok i tak jest na organizacje nowego zycia, pomyslimy pod koniec jakie decyzje, moze wcale sie nie zdecydujemy..

hanti widze ze i u ciebie duze zmiany wink gratulacje i powodzenia
            • undoo Re: on chce dziecka!? 19.02.15, 19:30
              Się w końcu odezwałaś smile To już idę Cię dręczyć gdzie indziej.
        • hanti Re: on chce dziecka!? 02.02.15, 07:02
          Donkaczka, kopę lat big_grin
          • fishmax79 Re: on chce dziecka!? 06.02.15, 16:19
            U mnie było bardzo podobnie, tyle że starszych miałam dwoje, nowy ukochany dzieci nie miał, ale bardzo chciał.
            Wątpliwości mialam mnóstwo, bo ja więcej dzieci nie planowałam, ale teraz, kiedy nasz syn leży obok i guga do mnie, wiem, że to była najlepsza decyzja w życiu!
    • magdak_1977 Re: on chce dziecka!? 04.02.15, 13:05
      Ja bym urodziła dziecko TYLKO gdybym naprawdę go chciała. Nigdy nie rodziłabym dla męża, nawet najlepszego
      • monhann2 Re: on chce dziecka!? 18.02.15, 20:38
        Dokładnie. Pewnie, ze w związku chodzi o kompromis ale rodzic tylko dlatego, ze sie wybrało mężczyznę bez dziecka?
        • verdana Re: on chce dziecka!? 18.02.15, 20:44
          Nie, bo się kocha faceta, a facet bardzo chce mieć dziecko.
          Tylko oczywiście powstaje problem - czy będzie tak samo traktował swoje i nieswoje? Albo raczej - czy gdy będzie miał swoje, to nie swoje nie staną się zbędne.
          • monhann2 Re: on chce dziecka!? 18.02.15, 20:54
            Dobra. Facet mnie tez przecież kocha wiec skoro ja nie chce więcej dzieci powinien to zaakceptować! Każdy kij ma dwa końcesmile
      • hanti Re: on chce dziecka!? 19.02.15, 06:58
        dlaczego tylko kobieta ma decydować o pojawieniu się dziecka ?? poza fizjologią oczywiście wink
        to ważna decyzja, a od kiedy zdecydowałam się wyjść ponownie za mąż ta decyzja nie zależy tylko ode mnie. Powinna być wspólna i na pewno nie działać na zasadzie "mam macicę więc ostatnie słowo należy do mnie"
        • undoo Re: on chce dziecka!? 19.02.15, 19:34
          Ale z posiadaniem macicy wiąże się pewne ryzyko i na przykład można osierocić dzieci już posiadane. Taka możliwość też istnieje. Dlatego dla mnie finalna decyzja powinna jednak należeć do kobiety, bo to ona ponosi większe ryzyko.
    • mila_b Re: on chce dziecka!? 24.02.15, 23:31
      Dajcie czasowi czas... Niektóre pytania same znajdują odpowiedź. Za szybko to się toczy, poczekajcie chwilę (wiem, wiem, łatwe to nie jest, ale jeśli masz wątpliwości,to chyba jedyna dobra droga na teraz)...
      • majuszka77 Re: on chce dziecka!? 25.02.15, 15:31
        dokładnie tak jest ....jak rozmowy zaczęły mieć konkretny wymiar czyli wywrócenie naszego życia do góry nogami to ja zaliczyłam mały atak paniki ,on też na razie wyluzował . Ja jestem po ostrych przejściach ze strony byłego męża on też dostał od życia po tyłku ......wszystkie decyzje będziemy podejmować ostrożnie smile

Wiem że on nie będzie naciskał ......rozumie że troje dzieci to dużo i że to ogromna odpowiedzialność.Kochamy się i jest nam razem boskosmile Na razie nie ma decyzji ani na tak ani na nie .Zobaczymy co przyniesie czassmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka