Dodaj do ulubionych

Samochód 7-osobowy+

31.03.16, 12:50
Przejrzałam wątki archiwalne, ale pozwolę sobie podnieść kwestię takiego "rodzinnego" samochodu.

Będziemy naszego opla zafirę wymieniać na większe auto - potrzebujemy co najmniej sześciu względnie łatwo dostępnych miejsc siedzących i sporego bagażnika - i szukamy opinii nt. modeli teraz jeżdżących. Raczej nie takich najnowszych, bo nie będzie nas staćsmile
Obserwuj wątek
    • hanti Re: Samochód 7-osobowy+ 31.03.16, 20:27
      my mamy dwa duże auta, mąż jeździ fordem galaxy (7-mio osobowym), ja fiatem scudo (9-cio os).

Dopóki dzieci są małe bez problemu starcza auta 7-mio osobowe im dzieci większe tym większy problem z miejscem. Samochody siedmioosobowe zazwyczaj mają te dwa siedzenia na samym końcu z ograniczoną ilością miejsca. Zatem na krótkie dystanse tak, ale do dalszych podróży jest to mało komfortowe. No i w siedmioosobowym bagażnik nie jest zbyt imponujący wink

W dziewięcioosobowym w bagażniku mogę tańczyć i każde z dzieci ma duuużo miejsca, przesuwne drzwi ułatwiają sprawę nawet na parkingu szkolnym wink
    • afroddytta Re: Samochód 7-osobowy+ 31.03.16, 21:41
      My mamy 8-osobową Toyotę Sienne, na co dzień jezdzimy z 4 dzieci w układzie 2 w II rzędzie (boczne miejsce złożone, łatwe wsiadanie dla wszystkich) i 2 w III rzędzie, na wyjazdy wakacyjne itp. przesadzamy dzieciaki 3 w II rząd i najstarszy jedzie w III rzędzie, a bagażnik wielki smile
      Mamy też 7 osobową Toyote Highlander, ale tam 2 miejsca w III rzędzie są same ok, ale wsiadanie jest słabe, a bagażnika w ogóle wtedy nie ma, na jazdę codzienną jest ok.
      Ogólnie wśród wielodzietnych rodzin królują Chrysler Voyager, Mazda MPV, Mazda 5, volkswagen routan, Opel Vivaro, VW Transporter wink
    • alinka100 Re: Samochód 7-osobowy+ 25.04.16, 22:15
      jeśli chodzi o miejski to ja polecam espace grand w sześciu daje rade wygodnie i mieści się blizniaczy wózek w bagażniku
      trasporter, trafik jest pojemniejszy ale to już mega bus (6osób i bagarze a dużżzyy wyjazd
      • blueish Re: Samochód 7-osobowy+ 26.04.16, 12:43
        My po mieście jeździmy głównie komunikacją miejską, potrzebujemy samochodu na dalsze trasy i wyjazdy na działkę, duży bagażnik koniecznysmile
    • monick7 Re: Samochód 7-osobowy+ 28.09.16, 12:21
      polecam ford s-max
    • tol8 Re: Samochód 7-osobowy+ 30.09.16, 20:54
      Renault Grand Espace
    • gdynianka1985 Re: Samochód 7-osobowy+ 19.10.16, 13:12
      Tylko Chrysler Town&Country.
      Mamy z rocznika 2001.
      w drugim rzędzie dwa wygodne fotele, w IIIim kanapa.
      Siedzimy 2+2+2. (i czasem przewozimy dodatkowego 7ego pasażera,
      trochę już ciasno, ale da radę).
      Bagażnik ogromny. Wstawiałam wózek z gondolą bez składania,
      albo 3 mniejsze rowery.
      Albo wszystkie torby na urlop 2-tygodniowy + 2 wózki i rowerek biegowy.
      Gorąco polecam.
    • 1jagienka Re: Samochód 7-osobowy+ 19.10.16, 16:01
      Do niedawna mieliśmy mazdę MPV z 2002 (ostatni rocznik, w którym było 7 niezależnych foteli, które można było dowolnie konfigurować, odchylać i przesuwać - bez obracania wokół własnej osi). Ponieważ rodzinę mam pięcioosobową, to w środkowym rzędzie wymontowaliśmy środkowy fotel i rewelacja. Wszędzie łatwo wejść, ustawić. No jedynie bagażnik niezbyt ogromny, ale zaliczyliśmy klika naprawdę dalekich i długich podróży - dało radę. Poza tym rozsuwane drzwi, genialna sprawa. Niestety padł w naszej staruszce silnik. Trzeba było coś kupić. Ostatecznie wybór padł na peugeota 5008. Tu już są co prawda 3 sąsiadujące fotele bez możliwości demontażu - można sobie troszku odchylać oparcia, a z podłogi bagażnika można wyciągnąć dwa fotele, niezbyt wygodne, ale na pewno lepsze nić w citroenie c4 grand picasso. Wybraliśmy taki, gdyż mój najstarszy szesnastoletni potomek przejawia coraz mniejsze chęci na rodzinne wypady i woli "popilnować domu" wink
      • maly_ksiaze Re: Samochód 7-osobowy+ 06.12.16, 19:57
        C4GP i Peugot 5008 to ten sam samochódwink
        • 1jagienka Re: Samochód 7-osobowy+ 10.12.16, 15:48
          No tak prawie, prawie
    • mamakasienki1 Re: Samochód 7-osobowy+ 29.04.17, 20:10
      mamy toyotę corollę verso ale szukamy czegoś większego bo na naszą 6-stkę za mała po mieście i na krótkie trasy ok, ale na dłuższy wyjazd za mała
      • stukotek Re: Samochód 7-osobowy+ 07.06.17, 00:30
        Ja po długim poszukiwaniu używanego auta 7-osobowego (galaxy, sharan) zdecydowałam się ostecznie na nową Dacie Lodgy. w III rzedzie jest dużo miejsca i wysoko sufit. Wersja premium z wszystkimi dodatkowymi elementami to 64 tysiące.
        Jeżdżę nią od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolona. Bagażnik na średnie zakupy starcza. Na wakacje założymy box na dach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka