Dodaj do ulubionych

kolejne malenstwo?

05.12.04, 22:45
Witajcie,
to miejsce jeszcze nie jest dla mnie bo wlasnie pod swoja kolderka smacznie
spi moja malutka (pieciomiesieczna) corenka i jak dotad jedyna. Znalazlam sie
tu bo chcialam sie Was o cos poradzic. Chce miec kolejnego czlowieczka w
domku. Czy to za wczesnie zeby myslec o kolejnej ciazy kiedy niespelna 6
miesiecy temu urodzilam pierwsze dziecko? Poradzcie mi prosze bo uczucie
posiadania kolejnego dziecka jakie sie we mnie ostatnio pojawilo jest bardzo
silne i nie wiem czy isc za ciosem czy z jakis wzgledow jeszcze poczekac...
Z gory dziekuje za Wasze opinie.
Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • jol5.po Re: kolejne malenstwo? 06.12.04, 11:33
      Kasiu, jak masz siłę i chęci to chyba nic nie stoi na przeszkodzie. To faktycznie mała odległość od porodu - niektórzy twierdzą, jak sobie dobrze przypominam, że 2 lata to okres regeneracji. Ale ja sobie myślę, ze najważniesze są chęci, no i dobrze się odżywiać, dbać o siebie - ale o to zawsze łatwiej, kiedy sie jest dobrze nastawionym do tego co się chce zrealizować.
      Nie zawsze też wraca tak szybko płodnośc, ale z tym różnie bywa - często kobiety są zaskoczone jej szybkim powrotem, a czasem (u mnie np. tak jest) dopóki całkowicie nie wygaszę karmienia (a moze to być 1,5 roku, albo dłużej) rzadnego jajeczkowania itp. - czyli warunków potrzebnych do zajscia w ciążę brak.
      Mała odległość między dziećmi to fajna sprawa, choć męcząca (szczególnie na poczatku i po kilkunastu latach, gdy walczą między sobą jak lwy), ale koniec końców chyba warto (jeśli się bardzo tego chce). Nuda wtedy w życiu nie grozi - i rodzicom i dzieciom.
      Masz ślicznego maluszkasmile))
      Powodzenia, dużo siły
      pozdrawiam Jola
      • halina25 Re: kolejne malenstwo? 06.12.04, 18:58
        Między moim najstarszym synem, a jego młodszym bratem jest 15 miesięcy różnicy,
        uważam, że to odstęp godny polecenia.
    • przeciwcialo Re: kolejne malenstwo? 09.12.04, 08:15
      Między córka a synem jest 6 lat różnicy. Przez kilkanascie lat nie beda miec
      wspólnego języka. Z trzecim dzieckiem nie bedziemy zwlekac tak długo. Dwójka
      razem lepiej sie wychowuje. Jak tylko zdrowie i chęci ci na to pozwalaja to
      przystąp do czynów. Pozdrawiam- Ela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka