bbas 19.04.05, 14:26 czyli singiel, singiel i baaach! bliźniaki! Moje GG 3013995 Odezwijcie się kobiety! W wolnej chwili oczywiście Basia mama 4 lasek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hongkonggabi Re: 1+1+2 20.04.05, 12:41 U nas też jest taki układ, nawet niektóre imiona są podobne do Waszych: Monika (8), Natalia (6), Maja & Kaja (4). Mylą mi się wszystkie, z tym że jak pomylę Monikę z Natalią, to uchodzi to za zwykłe przejęzyczenie, podczas gdy pomylę Maję z Kają – wszyscy się ze mnie śmieją, że nawet ja własnych dzieci nie rozróżniam. Dla ułatwienia nazywam wszystkie ‘słoninki’ (tak jakoś się połączyło słoneczko z dziewczynką). Odpowiedz Link
madzia999929 pytanko 14.03.07, 10:59 witam Przeglądając forum natrafiłam na Państwa wypowiedź i skład rodziny . bardzo mnie Państwo zainteresowali. Tworzymy nowy rodzinny program i szukamy ciekawych rodzin, a Państwa jest bardzo ciekawa , jesli byliby Państwo zainteresowani bardzo proszę o kontakt m.cudna@michannel.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
hongkonggabi Re: 1+1+2 21.04.05, 14:55 Nasze też są jednojajowe, ale trochę się jednak różnią, bo Kaja jest trochę większa od Mai. Tak było od samego początku. Znacznie więc łatwiej rozpoznać która jest która gdy są razem. Odpowiedz Link
bbas Re: 1+1+2 22.04.05, 15:04 Moje są ewidentnie dwujajeczne! Czyli zupełnie inne. Natomiast podzieliły sie solidarnie: Martusia -starsza o całe 2 minuty jest podobna do Agi (czyli środkowej), natomiast Justyśka do Ewci - najstarszej mej córy! Ooooo rrraanyyy!! Nic nie dostałam! Naprawdę!! Nie było mnie prawie w domu przez cały tydzień - miałam zap... na budowie. Dziś jestem i nadrabiam: piorę, sprzątam, gotuję. I w poniedziałek teoretycznie też powinnam być. Bo od wtorku znowu zacznę wykańczać - i się i domek. Wołaj mnie dalej, albo daj swój nr, to się odezwę jak będę miała czas. Albo tutaj, albo na dombjs@pro.onet.pl, bo gazetowej poczty nie używam. Przeważnie jestem dostępna wieczorami, jak małe juz śpią a ja jeszcze nie padam na twarz A tutaj możecie nas sobie obejrzeć: forum.blizniaki.net/index.php?t=msg&th=27&start=0& Odpowiedz Link
nata76 Re: 1+1+2 22.04.05, 18:13 Dziewczynki, a zdradzicie mi sekret jak TO się robi,Zeby wyszły blixnięta??? Czyżby dwa razy po rząd))))))))) Wiecie,chyba nawet fajnie jest mieć bliznieta?Dwa dzieci za jednym porodem....POzdrawiam naserdedczniej Dzielne Mamy!!!!nata Odpowiedz Link
jol5.po Re: 1+1+2 25.04.05, 08:58 Basiu, masz świetne dzieciaki i sama jesteś sliczną mamą bliźniaki rewelacja (starsze też pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
bbas Re: 1+1+2 25.04.05, 12:18 Dzięki, Jola!! oopsss A skąd są moje bliźniaczki... na naszym forum bliźniaczym już kiedyś napisałam, że ze sklerozy hehehe... Co do porodu naturalnego podwójnego to się nie wypowiem, bo mnie akurat cięli ze względu na ułożenie dziewczyn, ale stwierdzam, że wolałabym ze trzy porody naturalne niż jedno cięcie. pozdrawiam Basia mama 4 lasek Odpowiedz Link
rhynox Re: 1+1+2 - do naty76 07.10.05, 10:01 moj kolega, ojciec blizniakow twierdzi, ze 'prosto i na lewo' )) Odpowiedz Link
iwoku Re: 1+1+2 09.05.05, 22:00 A u mnie jest układ 1+2- przynajmiej narazie... bo niezależnie od siebie na pewnych Andrzejkach mnie i mężowi wywróżono czwórkę dzieci Miało być tak : dziewczyna- chłopak- dziewczyna- chłopak. No i poki co srawdziło sie w trzech czwartych. Pozdrawiamy cieplutko! Iśka z gromadką Kolejna Krakowianka na tym Forum Odpowiedz Link
aska1972 Re: 1+1+2 10.05.05, 11:03 Witaj Basiu )))) Witajcie inne mamuśki ))) ja mam model 1+2+1+1+1 i też jest extra, moje gg 1487795, chociaż powiem szczerze nie mam za duzo czasu na komputer, ale jak sie uda to chetnie pogadam )) Odpowiedz Link
baem Re: 1+1+2 09.06.05, 00:04 u mnie również zdażył się układ 1+1+2.Najpierw był Karol(ma 6lat), potem Michał (5) i w lutym urodził się Paweł, a w 5 minut po nim Justynka. Bliźniaki urodziły się siłami natury, decyzja została podjęta po badaniu UG w chwili rozpoczęcia akcji porodowej. Bardzo się bałam naturalnego porodu, bałam się o bezpieczeństwo dzieci, ale udało się. Urodziły się zdrowe po 3 godzinach, tylko Justynka ponad kg lżejsza od brata.Pozdrawiam wszystkie may bliźniaków i nie tylko Barbara Odpowiedz Link
bbas Re: 1+1+2 09.06.05, 22:52 Oooo, fajnie, że jest kolejna podwójna wielodzietna. Chociaż Asi to chyba nie przebijemy . Hahaha, Tobie się udało to, o czym po cichu marzył mój mąż - parka. Muszę Wam powiedzieć, że jutro wybieram się na zlot nasz bliźniaczy. To już nasze drugie spotkanie, mam nadzieję, że nie będzie gorsze od poprzedniego. Bardzo było udane, prawda Asia? Zdjęcia będąw przyszłym tygodniu. pozdrawiam Basia mama 4 lasek Odpowiedz Link
ma_2 Re: 1+1+2 06.10.05, 21:11 U mnie też jest model 1+1+2 czyli Karolinka, Maciuś oraz bliźniaki Pawełek i o 3 minuty młodszy Piotruś, którzy to wczoraj skończyli roczek. Pozdrawiam ma_2 Odpowiedz Link
madzia999929 Re: 1+1+2 14.03.07, 11:06 witam Przeglądając forum natrafiłam na Państwa wypowiedź i skład rodziny . bardzo mnie Państwo zainteresowali. Tworzymy nowy rodzinny program i szukamy ciekawych rodzin, a Państwa jest bardzo ciekawa , jesli byliby Państwo zainteresowani bardzo proszę o kontakt m.cudna@michannel.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
madzia999929 pytanko 14.03.07, 11:05 witam Przeglądając forum natrafiłam na Państwa wypowiedź i skład rodziny . bardzo mnie Państwo zainteresowali. Tworzymy nowy rodzinny program i szukamy ciekawych rodzin, a Państwa jest bardzo ciekawa , jesli byliby Państwo zainteresowani bardzo proszę o kontakt m.cudna@michannel.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
pewula Re: 1+1+2 07.10.05, 13:27 jedyna , która mam 1+1+1+2? trzy kobiety i dwóch chłopców (15,12,6,18 m-cy) pozdrawiam pewula Odpowiedz Link
niespodziewanka Re: 1+1+2 07.10.05, 16:32 My terz celowaliśmy w bliźniaki, ale narazie mamy 5 singli, ale mąż nie załamuje się i mówi, że wszystko przed nami. Pozdrawiam, Małgosia Odpowiedz Link
edytak2 Re: 1+1+2 15.01.06, 09:28 cześć ja mam trzech chłopcow i dwie kobiety:1+2+1+1 prawie 15,2po12,6 i 2 latka Odpowiedz Link
do73 1+1+2 06.04.06, 09:21 U mnie tez tak panienka, panienka, panienka i kawaler. Z wyboru były 3 ciąże, że będą bliźniaki nie planowaliśmy Dorek Odpowiedz Link
dominikapoziomka Re: 1+1+2 06.04.06, 10:16 Dziwne, ale jeszcze się tu nie wpisałam. śpieszę naprawić błąd. Mam sześć córek. Układ następujący: 1+1+1+2+1. Bliźniaczki nie są jednojajowe, jedna ma oczy niebieskie, a druga brązowe(a czasem zielone). Odpowiedz Link
mari40 Re: 1+1+2 08.04.06, 11:22 Witam serdecznie u nas kolejno chłopak+dziewczyna+chłopak+dziewczyna+chłopak+niespodzianka- bliżniaki jednojajowe chłopcy pozdrawiam Odpowiedz Link
ola9664 Re: 1+1+2 20.10.06, 13:17 witam serdecznie dopiero dzisiaj trafiłam na to forum u mnie chłopiec + chłopiec+ bliznieta parka Odpowiedz Link
domagda zmiana nicka z dominikapoziomka 10.01.07, 01:01 Coś niknie ten wątek. W wielodzietnych rodzinach te bliźniaki w miarę jak rosną "rozpływają się" pośród rodzeństwa, tak jest przynajmniej u mnie. Moje bliźniaczki są bardzo różne. Teraz myślę o nich sporo, bo w tym roku pójdą do szkoły. Postanowiłam wysłać je do jednej klasy, chociaż zanim sama miałam bliźniaki, sądziłam, że lepiej posyłać do różnych klas.One z jednej strony są ze sobą związane, czują się dobrze razem, ale z drugiej mają inne upodobania, zdolności, tempo pracy.... Chodzą razem do zerówki w przedszkolu (do jednej grupy) i dobrze się z tym czują. Co myślicie? Może macie bliźniaki w szkole (przedszkolu) i podzielicie si doświadczeniami? Albo chociaż przemyśleniami. Bardzo proszę. Magda, mama sześciu córek, do niedawna dominikapoziomka Odpowiedz Link
bbas Re: zmiana nicka z dominikapoziomka 28.01.07, 21:58 Moje jeszcze małe są - 4 latka skończą w marcu i wtedy też pójdą do przedszkola. I oczywiście będą w jednej grupie. Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby je rozdzielać... Małe będą chodziły do tego samego przedszkola co starsze (Ewa już w szkole; Aga chodzi do 3 grupy), mają już od września swoje wieszaczki, znają znaczki, wszystkim się chwalą i jak tylko przychodzą ze mną po Agę zaraz gonią sprawdzać te swoje wieszaczki. Nie sądzę, żebym je rozdzieliła w szkole - napewno bardzo by to przeżyły. Odpowiedz Link
domagda Re: zmiana nicka z dominikapoziomka 29.01.07, 00:14 Basiu, cieszę się, że się odezwałaś. Właśnie, nie chcę rozdzielać moich bliźniaczek. Mam tylko nadzieję, że nie będą ciągle porównywane przez nauczycieli. Mam też wrażenie, że jedna jest trochę bardziej lubiana w grupie przedszkolnej przez dzieci, a druga przez to cierpi. Moje bliźniaczki też są z marca (z 14), tylko teraz skończą siedem lat. Odpowiedz Link
oyate Re: 1+1+2 29.01.07, 19:14 No u mnie nie było singla tylko od razu bach bliźniaczki) Potem synek, który właśnie próbuje mi pomóc pisać... i mówi nie nie! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link
ladyacid Re: 1+1+2 26.10.08, 21:57 Witam To,tak jak u mnie 3,5 letnie ,Ola i Ala , i 2 letni Jaś. Teraz śpią słodko po całym dniu zabaw Mam taki problem :Ala zaczyna się lekko "jąkać",ale tylko w towarzystwie rodzeństwa,które trochę dominuje,szczególnie Olka.Gdy jest sama ze mna albo z mężem mówi płynnie.Ala jest bardzo wrażliwą małą panienką.Nie wiem co robić? Lekarz mówi ,żeby jeszcze trochę poczekać. Nie wiem co robić ? Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
anna_sla u nas 1+2 28.02.08, 16:54 dziewczynka + dwóch facetów i również wszystko jeszcze przede mną ) Odpowiedz Link
pingwinek2 a u nas 2+1 28.02.08, 20:34 czyli prawie 5 letnie bliźniaczki BAsia i NAtalia i prawie 5 miesięczna Marta Pozdrawiamy serdecznie! Odpowiedz Link
tusia21 Re: a u nas 1+2 23.09.08, 12:06 Alicja 3,5 roku i 1,5 roczne blizniaczki Julia i Nel. Moze kiedys chlopca sie doczekam Odpowiedz Link
chrust5 I u nas tez! 23.09.08, 14:09 Prawie dwuletnie blizniaki Krysia i Tadek i prawie 4-miesieczny Bartek. Odpowiedz Link
mini_mao Re: 1+1+2 24.09.08, 22:33 Witam, poczytuję forum od dawna a ten wątek zmobilizował mnie, by się odezwać. U mnie: 1+1+2= Antoś l. 4 i 5 m-cy, Marcelinka l. 2 i 10 m-cy, Ignaś i Kostek po 3 miesiące sztuka Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link
iwonia2 Re: 1+1+2 03.06.14, 17:40 chlopiec 12 lat ,dziewczynka 7 lat i bliznietaDwoch chlopcow))) Odpowiedz Link