nata76 25.01.08, 09:57 ja wczoraj...i cały czas mysle o tym filmie.....stoi mi na duszy....cudowny i straszny........... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociacesia :) 25.01.08, 15:30 widze ze nikt nie odpowiada to jeszcze raz ja sie wypowiem zeby tak łyso nie było wizualnie bardzo podobał mi sie sposób przedstawienia tego potwora z podziemi - straszny był naprawde ale nie widze go w kazdym ciemnym zaułku, jak to czasem miewam po horrorach, on chyba z jakiejs legendy pochodzi, bo mam niejasne wrazenie ze juz gdzies cos podobnego widziałam a druga porazajaca pieknem scena to pierwsze zadanie - kiedy ona wchodzi w głab tego drzewa - ta sylwetka na tle nieba - jakos mi sie wyryło w pamieci - kojarzy sie z niepokojem, lekiem i odwagą Odpowiedz Link
nata76 Re: "Labirynt fauna" G.dle Toro-kto widział? 26.01.08, 15:51 ciociacesia,dzieki!!!!!!Wiedziąłam,ze na tym forum pewnie nikt mi nie odpowie, stad wątek na emamie. Jej......ten rezyser mnie intryguje. ta wyobtaźnia...A ten stwór to jakby z obrazów beksińskiego wyszedł. Mnie ta scena z mandragorą znaleziona przez Kapitana rozbroiła i ta łażnia......... Odpowiedz Link
nordynka Re: "Labirynt fauna" G.dle Toro-kto widział? 26.01.08, 21:35 no to mnie zachecilyscie, jutro ide do wypozyczalni) i sie wypowiem w tym watku. Nata, co to znaczy, ze nikt Ci tu nie odpowie, hehe?? Urazilas maja wielodzietna dume, w tym tygodniu opisze swoje wrazenia z tego filmu), Ewa Odpowiedz Link
dryjanna Re: "Labirynt fauna" G.dle Toro-kto widział? 26.01.08, 23:03 Ze niby wielodzietne do kina nie chodzą... Jeśli o mnie chodzi to trochę prawda Odkąd mam dzieci wrażliwość przestroiła mi się i po prostu boję się wielu filmów oglądać. Na Labirynt nie poszłam bo posłuchałam opinii (i rad)osób które mnie znają. Ponoć film niesamowicie piękny ale znając fabułę nie odważę sie go zobaczyć A Beksiński to mój ulubiony malarz. Ale tam nie ma akcji - tam jest trwanie - jakby było po WSZYSTKIM... Odpowiedz Link
nata76 Re: "Labirynt fauna" G.dle Toro-kto widział? 27.01.08, 10:45 dziewczyny,co Wy takie niedowartosciowane jestescie? Mnie raczej chodzilo,o aktywnosc forum. A "Labirynt...."przez przypade obejrzalam. tez bym do kina nie poszła ,bo odkad mam dzieci to do kina chodzimy na familijne filmy albo wybieram jakies lekkie,odmożdzajace,zebym sobie tylko w ekran popatrrzylam pojadla popcorn i sie posmiała.... Odpowiedz Link
ciociacesia beksiński 27.01.08, 12:45 jakoś wcześniej nie powiązałam potwora z beksińskim, choć tez jest to mój ulubiony malarz. nie wiem czy wiesz jest kilku gosci ktorzy całkiem niezle kopiuja styl beksińskiego. podejrzewam ze z miłosci do jego sztuki, bo niektóre prace naprawde zachwycają, tutaj próbka : 22zddr bohmal47 aspius oreks niestety pozostałych nie umiem odnaleźć w tym bałaganie na digarcie Odpowiedz Link
dryjanna Re: beksiński 27.01.08, 19:12 Dzięki za linki - jeszcze na to nie trafiłam Widywałam już prace malarskie "pod Beksińskiego" ale zwykle nie pasowała mi kolorystyka. Te grafiki są bardziej w jego stylu niż jego własne grafiki komputerowe ;P. (Nie wiem jak Ty, ale ja ich po prostu nie lubię .) I faktycznie zachwycają Pozdrawiam dryjanna Odpowiedz Link
ciociacesia Re: beksiński 28.01.08, 15:46 ogólnie z grafik komputerowych to najbardziej lubię te po których nie widac ze sa komputerowe najwcześniejsze malarstwo beksińskiego tez jest srednie - takie troche pod Jaksona Pollocka na digarcie mozna znalezc wiele interesujacych prac. ja czasem po prostu wchodze i przegladam zapisaujac co ładniejsze i ogladajac na poprawe humoru - ale ja tak mam ze sprawia mi przyjemnosc popatrzec na dobre zdjecie czy malartwo - niekoniecznie wysokich lotów ale czyms do mnie trafiajace. nie umiem sie zachwycac rubensem Odpowiedz Link
dryjanna Re: beksiński 28.01.08, 17:13 Wiesz, teraz twórczości jest tyle i tyle na nią pomysłów, idei itp że trudno chyba powiedzieć co jest wysokich lotów a co nie. Kwestia gustu i wrażliwości odbiorcy. No i motywacji twórcy... Ten digart to faktycznie fajny Dzięki! i pozdrawiam Odpowiedz Link