Dodaj do ulubionych

Ciekawostki z kraju...

17.09.04, 18:04
Witam!

Czy wiecie Dziewczyny, kto jest od 5 dni twarzą radia Zet(największe
komercyjne radio w Polsce)? Madonna. Zamachowski razem z Madonną występują w
reklamie telewizyjnej(podobno jest świetna), niestety jeszcze jej nie
widziałam. Ciekawe, jak Kozyra(szef radia Zet) to zrobił? Podobno Madonna
odmawia największym swiatowym firmom...

Karola333
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Ciekawostki z kraju... 17.09.04, 18:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=15763138
      Karola, przytaczam wątek gdzie się wypowiadają emamy na forum edziecko
      • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 17.09.04, 18:31
        Muszę koniecznie ją obejrzeć, a raczej na nią trafić, aby się przekonać, jaka
        jest. W radiu Zet tak reklamują tę reklamę w telewizji, jakby to było jakieś
        cudosmile)
        • jagienkaa Re: Ciekawostki z kraju... 17.09.04, 18:34
          co do Madonny, to ostatnio wyczytałam jak to urządziła mężusiowi urodziny
          w...lokalnym pubiewink za 30 funtów! podobno piła half pints of ale i się
          wstawiła i wszyscy potem śpiewali...no proszę jak się na starość ludzie
          zmieniająsmile
          • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 17.09.04, 18:37
            Stać czlowieka. Gdybym miała 400mln$ też nie żałowałabym kasy na takie okazjesmile
        • szpulkaa Re: Ciekawostki z kraju... 17.09.04, 18:36
          wyglada na to, ze reklama reklamy to najlepsza reklamawink
          no i teraz skoro juz wiem, ze Radio Zet ma taka reklame to tez ciekawa jestem,
          jak ona wyglada... smile
          • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 17.09.04, 18:39
            Ja też od paru dni jestem strasznie ciekawa i nawet specjalnie włączam
            wieczorem telewizję na tvn, żeby na nią trafić(a nie przepadam za tv) i nic!!
    • gosiash Re: Ciekawostki z kraju... 19.09.04, 21:53
      dziewczyny, co Wy z tą reklamą. Karola333 włącz sobie lepiej MTV. Ta reklama to
      po prostu początek teledysku Madonny (kurcze nie pamiętam tytułu smile, chyba
      Music), gdzie zamiast Ali G (Angielski komik) został wstawiony Zamachowski i
      tyle. W dodatku jest to źle zrobione, bo w oryginale madonna pyta Aliego "Czy
      jesteś moim kierowcą?" Na co Ali: "Czy Ty jesteś Madonna?" A w polskiej
      reklamie Zamachowski po prostu mówi: "Madonna." Ale może o to chodziło autorom,
      bo to przecież reklama, a nie teledysk, więc się pewnie czepiam wink
      • kendo Re: trzesienie ziemi.............:((((((((((((((( 21.09.04, 21:27
        slyszalyscie juz!!!!!!!!
        o 15:30 bylo w kraju trzesienie ziemi,
        epicentrum w Kaliningradzie,
        poludniowo wschodnia polska zostala wstrzasnieta,
        rownie i do nas dotarlo,
        tesciowa mieszka 15 min.od nas samochodem
        i poczula wstrzasy....strasznosci....
        • karola333 Re: trzesienie ziemi.............:((((((((((((((( 21.09.04, 21:37
          Trzesięnie ziemi było na północy, także na szczęście do mnie nie dotarło, ale
          do mojej mamy tak. Mówiła mi, że siedziała przy komputerze na krześle na
          kółkach i nagle krzesło zaczęło się przesuwać raz w prawo, raz w lewo.
          Pomyślała, że chyba coś się z nią dzieje, ale nagle tak się kołysząc zobaczyła
          w necie nagłówek "Trzęsienie ziemi na północy Polski", także sprawa się
          wyjaśniłasmile Mama mieszka koło Gdańska i skończyło się tylko na kołysaniu, ale
          podobno w samym Gdańsku ludzie pouciekali z budynków, bo meble zaczęły się
          przewracać...

Pozdrawiam,
          Karola333
          • kendo Re: trzesienie ziemi.............:((((((((((((((( 21.09.04, 22:00
            masz racje karola....
            przepraszam pomylilam sie...ma byc w polnocno wschodniej polsce...
            w miescie Landskrona ludzie tez opuscili ratusz,
            sla trzesienia byla 5,3 Richtera.
    • cobaea Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 01:15
      przeczytalam dzis, przegladajac stare gazety, ze od jakiegos czasu wprowadzono
      u nas w PL cashback. Na razie bezprowizyjnie i bodajze tylko do 200 zeta.
      Idziemy z czasem i postepem, hehe

Jak probowalm pare lat temu kolezance wytlumaczyc, co to jest, to nijak nei
      mogla zrozumiecsmile)
      • angieblue26 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 09:41
        A co to takiego smile ?
        • kendo Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 13:11
          czy to karta platniczna,
          ktora sie laduje z wlasnego kata???????????
          bo wlasnie takie u nas sa....
          • st0kro-tka Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 15:05
            czesc, w Anglii cashback polega na tym, ze w sklepach placac karta mozna
            poprosic kasjera o wyplacenie nam gotowki, ulatwia to zycie, bo nie trzeba
            leciec do bankomatu
            • cobaea Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 19:54
              Otoz to, dzieki Stokrotkosmile
              NIe wyjasnilabym tego lepiej.
              • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:18
                Nie wiem czy dobrze zrozumiałam...Jeżeli potrzebujesz np. 200 funtów(nie mogę
                znaleźć symbolu na komputerkusmile), to idziesz do sklepu, dajesz kartę, a oni jak
                bankomat wyplacają Ci pieniądze? Proszę się nie śmiać, ale naprawdę mnie to
                ciekawismile) No bo przecież nie dają Ci gotówki, abyś za 5 sekund oddała
                kasjerce, bo coś kupiłaś.....?
                • cobaea Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:23
                  Nie, no troche inaczej.
                  Robisz zakupy np. albo placisz za kilka piw w pubie.
                  I oczywiscie chcesz zaplacic karta.
                  I placisz.
                  Ale masz ochote miec troche gotowki w potfelu.
                  Mowisz wtedy np 10 pound cashback, pls.
                  I oni CI daja te 10 funciorow i obciazajac jednoczesnie Twoje konto.
                  Jak ostatni raz bylam w UK (wieki temu), to max "dawali" 50 funtow.
                • asica74 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:25
                  no nie zupelnie. Wlasnie pprzy okazji robienia zakupow, tj, gdy kasjerka
                  policzy ile maz zaplacic, gosciowa pyta: cash back? I najczesciej mowie, ze
                  dziekuje nie, ale czasami taka opcja jest naprawde wygodnia. I wtedy pani
                  dopisuje te sume do rachunku.
                  • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:37
                    To faktycznie super sprawa. Ja jak mam gotówkę, to wydaję w dwa dni i potem,
                    aby np. kupić jakieś owocki na targu, muszę latać do bankomatu albo kupować
                    gorszej jakości w sklepie. Nie słyszałam jeszcze o takim czymś w Polsce...

Btw, czy zakładając konto w UK, muszę być zameldowana gdzieś na terenie UK??
                    • cobaea Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:45
                      Kiedys wystarczylo chodzic do szkoly np jezykowej i wreczali Ci taki list i
                      konto w banku otwierano bezproblemowo. Teraz podobno to juz nie przejdziesad

Moze nie tyle zameldowana, ale musisz miec jakies zaplacone rachunki np za
                      prad, gaz, telefon, wystawione na Twoje nazwisko - to jest niejako
                      potwierdzenie adresu.
                      Mysle, ze to juz frakcja Londynska wszystko Ci wyjasni, bo jest na biezacosmile

Qrcze, zeby sie zapisac do biblioteki to tez musialam cale wor dokumentow miecsad
                      • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:48
                        A nie wystarczy być gdzieś oficjalnie zatrudnionym? Mamy chować kasę w
                        skarpecie? A może myślą, że obcokrajowiec i tak nie zarobi tyle, aby po
                        opłatach coś na konto odłożyć??smile

Karola333
                      • asica74 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:51
                        fakt, trzeba miec potwierdzenie adresu, co mozna uzyskac za pomoca wlasnie
                        rachunkow, etc. I wtedy idzie sie do banku z listem, i paszportem i wyjasnia
                        sie sprawe.

A z bibloteka to dziwna sprawa. Bo ja w swojej lokalnej, to wlasnie tez
                        potrzebowalam tylko listu z moim imieniem i adresem i juz. Chodzi ci o jakas
                        duzo bibloteke?
                        • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:54
                          Nie wiem jak w UK, ale w Polsce jak się wynajmuje mieszkanie, to rachunki płaci
                          się na nazwisko właściciela, a często na początku ustala się stałą kwotę za
                          opłaty i właściciel sam opłaca rachunki...W UK jest inaczej?

• asica74 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:56

• asica74 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:58
                            zalezy, ale w przypadku gdy podpisujesz wynajem mieszkania, wszelakie rachunki,
                            tj council tax, woda, gaz, etc musza byc przepisane na ciebie.

Jezli wynajmujesz pokoj w jakims domu, raczej nie placi sie rachunkow, bo sa
                            wliczone w czynsz
                            • karola333 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 21:59
                              Właśnie, i co wtedy, jak się wynajmuje pokój? Nie można naprawdę konta zalożyć?
                              • asica74 Re: Ciekawostki z kraju... 23.09.04, 22:02
                                mozna poprosic czasami landlorda by cie wciagnal na liste, jezeli sa uprzejmi,
                                a ty jako wynajmujaca mieszkanie/pokoj zachowujesz sie w porzadku, tj placisz,
                                etc, to sie zgadzaja. potem dostajesz list do reki i idziesz z nim do banku.
                                po zalatwieniu calje sprawy landlord zdjemuje cie z listy.
                        • cobaea ASICA 23.09.04, 22:06
                          Biblioteka w okolicach queenswaya.
                          Wcale nie zadna duza, tylko taka sobie. Wyciagi z banku nie wystarczyly,
                          musialam karte NHS doniescsmile
                          • asica74 Re: ASICA 23.09.04, 22:14
                            hmmmmm.. to troche scandal... ale coz moze w ten sposob sie bronia przed ..
                            wlasnie przed czym? nie wiem
                            • cobaea Re: ASICA 23.09.04, 22:16
                              To bylo ze trzy lata temu. moze teraz jest inaczej i sie juz nie bronia?
                              A moze wlasnie dopiero zaczeli...
                              • szpulkaa Re: ASICA 24.09.04, 09:40
                                we Francji jest podobnie jak w UK. tam, gdzie przychodza twoje rachunki, tam
                                mieszkasz. nie ma czegos takiego jak meldunek i zalatwianie spraw w
                                spoldzielniach czy innych osiedlowych strukturach.
                                moja przyjaciolka od roku mieszka w Londynie. miala ogromne problemy z
                                zalozeniem konta w banku. nie bylo wazne, ze pracuje, placi rachunki, ma
                                mieszkanie, etc... problem polegal na tym, ze Polska nie byla czlonkiem UE, co
                                bardzo komplikowalo sprawy. po 1 maja zalozyla konto bez problemusmile czyli..
                                cieszmy sie, ze Polska jest W Unii! przynajmniej europejskie Polonusy maja
                                latwiejeze zyciewink
                                • st0kro-tka Re: ASICA 24.09.04, 10:36
                                  drugim razem jak wyjezdzalam do londynu chcialam przekazac pieniadze z mojego
                                  konta w Polsce na konto ktore mialam w Anglii. Okazala sie ta operacja
                                  niemozliwa do wykonania!! nie moglam w to uwierzyc! powiedziano mi w banku, ze
                                  moge przelac pieniadze na konto np rodzica czy wujka czy kogokolwiek ale nie
                                  moge przekazac pieniedzy na moje wlasne konto!! ciekawa jestem, czy dalej jest
                                  takie dziwne prawo, a moze to tylko w moim malym miescie takie problemy robiono?
                                  • i.p.freely Re: ASICA 03.10.04, 22:46
                                    st0kro-tka napisała:

> drugim razem jak wyjezdzalam do londynu chcialam przekazac pieniadze z mojego
                                    > konta w Polsce na konto ktore mialam w Anglii. Okazala sie ta operacja
                                    > niemozliwa do wykonania!! nie moglam w to uwierzyc! powiedziano mi w banku,
                                    ze
                                    > moge przelac pieniadze na konto np rodzica czy wujka czy kogokolwiek ale nie
                                    > moge przekazac pieniedzy na moje wlasne konto!! ciekawa jestem, czy dalej
                                    jest
                                    > takie dziwne prawo, a moze to tylko w moim malym miescie takie problemy
                                    robiono
                                    > ?

Ale numer!!!!!! Chyba odmowie zdrowaski i dziekczyninenia za to, ze mnie bozia
                                    wygnala na obczyzne. Cos takiego jak powyzej zadnemu urzedasowi by tu do glowy
                                    nie przyszlo!!!! Toc to sa TWOJE WLASNE PIENIADZE. One naleza do ciebie a nie
                                    banku!!!!!
    • daisy123 Re: Ciekawostki z kraju... 04.10.04, 16:30
      Moze bylby to temat na nowy watek o kartach kredytowych. otoz zdarzylo mi sie
      zupelnie niedawno kupowac deske klozetowa i w sklepie nie chciano przyjac
      zaplaty karta kredytowa. Pan stwierdzil, ze moze byc nawet czek byleby nie
      karta bo on jako wlasciciel sklepu placi prowizje 6% i oprocz tego czeka na
      poczatek nowego miesiaca aby pieniadze wplynely mu na konto. Wyciagnelam
      pieniadze z portfela i zaplacilam gotowka, ale pewien rodzaj zdziwienia
      pozostal.
      Odnosnie biblioteki: przy zapisie sama wypelnilam wniosek (adres zamieszkania
      itd)i podpisem stwierdzilam, ze zawarte dane sa prawdziwe. Pani od reki wydala
      mi karte.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka