Dodaj do ulubionych

POLACY W HOLANDII

29.10.04, 17:07
Zapraszam na nowe forum wszystkich Polakow mieszkajacych lub zamierzajacych
zamieszkac i zwiazac swoj los z Holandia do udzialu w kulturalnej dyskusji.
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24271
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:13
      czyzby namnozylo sie tu miejsc, jak partii? w stylu: twoje forum jest
      prawdziwe, ale moje jest prawdziwsze?

Pisze tak, bo juz sa dwa fora kanadyjskie, chyba ze 158 Poloni, etc, to teraz
      bede dwa holenderskie?
    • asia.sthm Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:15
      i do tego ewelinko zapraszasz na puste forum.
      To my mamy tam isc i ci zagospodarowac. Ja mam ladny dywanik, jak chcesz to
      podesle. smile)))
      • nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:37
        ewelino forum hol-pol jest forum zamknietym poniewaz doszlo do zaklocenia
        dzialalnosci forum echhh ....szkoda slow
        dostep do forum nie jet wcale trudny wystarczy napisac do administratora
        uzytkownicy zyskali tam poczucie bezp .i wbrew pozorom swobody wypowiedzi
        moze jednak sprobuj ,na forum sa same przesympatyczne osoby

pozdro,
        nastka
        • asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:46
          nastka, a ja sie do czegos teraz przyznam: ja was poczytuje troche! Przegapilam
          ow wielki skandal, jakim bylo zamkniecie poprzedniego forum, ale teraz czasami
          zagladam. Moj M to wlasnie taki seropodobny, wiec doczytuje jacy naprawde owi
          Holendrzy sa...
          • nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 18:17
            asica ja tez sie przyznam smile ja tez was podczytuje smile))

ow wielki skandal polegal po prostu na tym iz dorwala sie do forum band a
            smarkaczy ot co bleee bylo ,
            ale teraz jest naprawde bardzo sympatycznie

pozdro,
            nastka
            • asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 18:26
              to widzisz, musi byc rownowaga w przyrodzie!

Kiedys sie usmialam jak czytalam cos o nickach na waszym forum, np skad sie
              wzial nick np. payuta, czy cos takiego.

No to nastka, witaj tutaj (sorry, ze tak od razu na TY ale ja cie juz kojarze :-
              ), )
            • asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 18:40
              nastka! prosze przekaz mariiludwice, ze jej tu dawno nie bylo! a my tu
              pamietamy o niej!
              • nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:14
                no to witajcie smile

Nastka
                • asia.sthm Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:20
                  Witaj Nastko smile))
                  fajnie ze przyszlas sie przywitac.

A Ewelinka zginela czy co?
                  • tamsin Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:44
                    moze poszla rozrulowac ten dywan co jej dalas wink)
                    • asia.sthm Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:51
                      To byl dywanik !
                      W kwiatki zreszta, bardzo ladny i nie uzywany wink)))Ani razu!
                      • tamsin Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 20:04
                        hmmm, no to nie wiem.Taki ladny prezent a tu cisza wink)
              • marialudwika Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 23:42
                Witajcie,powracam na KP "lono" smile)))
                Bywam tutaj czesto,ale "ciszkiem myszkiem",to pewnie skutki myszowatosci smile))))
                Pozdrawiam!
                ml
                • asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 23:55
                  wittttttttttttttttttttaj! dlugo cie nie bylo!

jak sie masz? Slyszlam, ze trzymasz piecze nad forum Polska-Holandia?
    • kasiaa10 Re: POLACY W HOLANDII 30.10.04, 13:46
      wiedzialam,ze jest forum zamkniete,ale skoro tak,to znaczy,ze tworzycie juz
      pewna grupe,macie swoje sprawy i wystarczajaco wielu uczestnikow.
      Na innych forach ogolnych pojawialy sie pytania o Polonie holenderska i dostep
      do forum dlatego to podsunelo mi pomysl otworzenia nowego dla ludzi spoza
      waszego zzytego juz kregu.Jesli nie bedzie mialo powodzenia,to je zamkne;na to
      zawsze jest czas.
      Zreszta pisaliscie,ze forum mialo nieprzyjemne perypetie wiec pewnie byl jakis
      tego powod.
      A ponadto te kilka osob ,ktore wystapilo juz tutaj z krytyka mojego pomyslu nie
      bardzo zacheca mnie do udzialu w waszym forum.Wyczuwam ironie i pewna niechec.
      Dlatego nie skorzystam z waszego forum,a moje niech tez nie bedzie dla was
      zawada.
      • ewelina.b Re: POLACY W HOLANDII 30.10.04, 13:51
        tak,utworzylysmy to forum we dwie dla Polakow niezrzeszonych w innym
        holenderskim forum.Moja kolezanka mieszka wprawdzie w Niemczech,ale bywa w
        Holandii dosc czesto i poniewaz byly glosy ,iz brakuje ptwartego forum,wiec
        nasze jest odpowiedzia.
        A jeszcze jesli mozna zapytac,to dlaczego zastrzegliscie wejscie na forum dla
        okreslonej grupki ludzi?
        Moja kolezanka wkrotce otworzy tez forum dla mieszkajacych w Niemczech-forum
        otwarte.Pozdrawiam
        • nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 30.10.04, 17:55
          ewelino nie wiem z czego wnoiskujesz ze nie jestes na forum mile widziana ?
          forum nie jest zamknieta hermetyczna grupa z radoscia witane sa nowe
          osoby ,wszak forum zyje zieki jego uzytkownikom,nieprawdaz?

ja tylko zapraszalam

nastka
          • ewelina.b Re: POLACY W HOLANDII 31.10.04, 12:50
            Nastko!
            na razie nie mam doswiadczen z waszym forum,ale zrazilo mnie i nie tylko mnie
            jego zamkniecie.To znaczy,ze w jakis sposob blokuje sie dostep dla przecietnego
            uzytkownika.Nie wnikam w powody tylko wnioskuje,ze skoro zamkniete to po co na
            sile wchodzic w grono ludzi,ktorzy moga sobie tego nie zyczyc?
            Forum otwarte nie krepuje i nie robi ograniczen,daje swobode i nie zobowiazuje.
            Nie czujesz,ze te wypowiedzi ,ktore pojawily sie od momentu zalozenia przeze
            mnie forum sa troche zlosliwe i jakos przez to tez nie zachecaja do odwiedzenia
            waszego.Dziekuje za zaproszenie,ale poki co obie z kolezanka utrzymamy odrebne
            forum.Jesli nie bedzie mialo powodzenia,to jest zawsze okazja,zeby je
            zamknac.Pozdrawiamy.
      • nesla Re: POLACY W HOLANDII 31.10.04, 15:33
        kasiaa10 napisała:

> Na innych forach ogolnych pojawialy sie pytania o Polonie holenderska i
        dostep
        > do forum dlatego to podsunelo mi pomysl otworzenia nowego dla ludzi spoza
        > waszego zzytego juz kregu.

A ja jeszcze pytanko, bo mi sie miesza, to kto w koncu zalozyl to nowe forum?
        kasia czy ewelina? A moze jest jakies 3-cie forum holenderskie???

A co do forum hol-pol jako takiego, to nastka wyjasnila dlaczego jest
        zamkniete, nie traktujcie tego jako klodki, ale jako klamke, tak jak zamyka sie
        drzwi swojego domu tak zamykamy nasze forum nie przed GOSCMI ale przed
        INTRUZAMI i nie bez powodu, ale nauczeni przykrym doswiadczeniem. Poprzednie
        forum holenderskie sie rozpadlo i zniknelo wiele przydatnych, ciekawych
        tematow. Chcemy tym razem uniknac takiej sytuacji. Zapewniam wszystkich, ze
        widmo (adminostrator) dopusci kazdego kto zapuka do naszych drzwi. Ale
        oczywiscie jesli ktos nie ma ochoty wchodzic do srodka to nie zmuszamy na sile
        i nie mamy nic przeciwko nowym holenderskim forom. Beba np nosi sie z zamiarem
        otworzenia nowego forum dla MAM W HOLANDII i zycze jej powodzenia.
        Dopisuje sie tylko dlatego aby rozwiac czyjekolwiek watpliwosci co do powodow
        zamkniecia naszego forum, powodem nie jest arogancja ani hermetyczny charakter,
        wrecz przeciwnie, nowe nicki (najchetniej jak sie jeszcze pokaza na zdjeciach
        na blogach!) sa bardzo mile widzane.

Nesla (wspoladministratorka)
        • ewelina.b Re: POLACY W HOLANDII 01.11.04, 12:43
          Neslo,jesli chodzi o twoje pierwsz pytanie to pisalysmy juz obie,ze ja czyli
          ewelina mieszkam w Holandii i jestem zalozycielka nowego forum,a moja
          przyjaciolka Kasia ,ktora mieszka od urodzenia w Niemczech,ale jest zwiazana z
          Holandia z innych niz mieszkaniowe wzgledow,bedzie mi pomagac w administrowaniu
          forum.Nie chce ,zeby pojawialy sie na nim posty od ludzi , o ktorych moze i ty
          piszesz,ze przyczynili sie do likwidacji waszego forum.Chociaz prawda jest
          taka,ze pewnych sytuacji nie jestesmy w stanie uniknac;ja nie dysponuje czasem
          na tyle,zeby kontrolowac kazdy post dlatego ta rola podzielilysmy sie z
          kolezanka.Mam nadzieje ,ze wyjasnilam twoje watpliwosci.
          Nie bardzo rozumiem dlaczego otwarcie forum spotkalo sie z tak zywa,troche dla
          mnie kontrowersyjna reakcja z waszej strony?Mysle,ze nie brakuje wam
          uczestnikow bo wasze forum przoduje w aktywnosci...Moje forum jesli przetrwa
          probe czasu to bedzie istniec,moze jeszcze nabede jednego dodatkowego pomocnika
          do administrowania;a jesli nie to po jakims czasie go zamkne.Dla waszego nie
          jest zadna przeciwwaga i dlatego nie bardzo rozumiem wasze niezbyt przyjazne
          reakcje(szczegolnie te poczatkowe).Pozdrawiam.Ewelina
    • nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 31.10.04, 13:08
      ewelino!
      to ze forum jest forum zamknietym nie znaczy ze nie jest otwarte na nowych
      uzytkownikow ,gdyby tak bylo byloby forum ukrutym tylko i wylacznie dla
      upowaznionych osob

fakt ze forum jest forum zam. powtarzam raz jeszcze jest efektem sytuacji ktora
      miala miejsce na starym forum.pojawilo sie tam mnostwo bardzo obrazliwych
      wpisow ,spamow ktore praktycznie uniemozliwily dzialanie czy jakiekolwiek
      pisanie

zalozyciel forum jest osoba bardzo otwarta i rowniez ma nadzieje ze kiedys
      forum bedzie znowu forum otwartym ,na razie nie jest

ja nie rozumiem o jakich barierach mowisz ,przeciez napisanie maila w ktorym
      zglaszasz chec uczestnictwa w forum nie jest chyba az tak trudne
      nie ma jakichs specjalnych kryteriow doboru smile

zycze powodzenia twojemu forum i mam nadzieje ze nie spotka go to co spotkalo
      stare forum otwarte

natomiast nikogo nie zamierzam zmuszac do udzialu .

Nastka
    • asia.sthm Polska - Holandia 01.11.04, 13:26
      Dywanik wobec tego wam wysylam.
      Dolaczam tuzin zapalniczek i dwa sloiki witaminy B specjalnie dla Payuty w celu
      rozprowadzenia potrzebujacym w razie czego. smile))))
      I grzecznie serdecznie pozdrawiam CALA Holandie .
      • martin.gov Re: Polska - Holandia 01.11.04, 14:21
        ja bede od czasu do czasu udzielal sie jednak na nowym forum,bo wpisy
        uczestnikow tzw.starego sa bardziej zlosliwe niz zachecajace do dyskusji,a o
        Polakach w Holandii zamiescilem watek na forum Eweliny.Pasuje jak ulal do
        niektorych tutaj...
      • payuta Re: Polska - Holandia 01.11.04, 15:58
        Witam wszystkie kobiety,panie,panny i podlotki.Tez was czytam czasem z cicha
        inkognito i podoba mi sie to forum i owszem .Chcialabym was zapewnic ze to co
        napisalam na nowym polskim forum bylo tylko i wylacznie zartem.Czasem niestety
        nie potrafie sie powstrzymac przed zlosliwoscia(znow mnie swiezbi)jak czytam
        takie posty jak;strzezcie sie poloni holenderskiej;ale se odpuszcze ,bo czy
        warto??????
        Z zapalniczek skorzystam bo swoje ciagle gdzies posiewam i odpalac mosze od
        gazu co zle wplywa na moje rzesy i wlosy, a jesli witaminka B-e uchroni mnie
        przed ludzka glupota to poprosze o 5 sloiczkow.
        Serdecznie i tez bardzo grzecznie pozdrawiam Payuta

• asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:06

Chcialabym was zapewnic ze to co
          > napisalam na nowym polskim forum bylo tylko i wylacznie zartem.Czasem
          niestety
          > nie potrafie sie powstrzymac przed zlosliwoscia(znow mnie swiezbi)jak czytam

Czesc Payuta!
          Wiadomo , ze zarty , a zlosliwosci to ja sie nigdzie tam nie dopatrzylam.
          Witaminy B dosylam .Pomaga i jak slowo honoru humor poprawia.
          Zagladajcie do nas, prosiemy w gosci.
          smile))
          • tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:10
            a masz cos na spiaczke poniedzialkowa? bo mimo ze czas dzisiaj przesuniety, to
            troche padam na nos wink) najgorsze ze w pracy niedlugo bedzie sie chodzilo w
            nocy i wracalo w nocy, jakby w ogole dzien nie istnial!! nie lubie zimy i tyle.
            • asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:19
              Ty tak zawsze masz w poniedzialek.
              Na kiepskie poniedzialki i spiaczke najlepszy Amol, na czystym spirytusie,
              dozowany w kropelkach na lyzce cukru.
              Wysylam ci dwie flaszki, zeby nie zabraklo smile))
              • tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:22
                a co to jest ten amol, bo sie nazwy nawet boje wink) nie masz czegos ziolowego?
                tez moze byc na czystym spirytusie smile)
                • myszka888 Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:23
                  Tamsin- nie ma sie czego bacsmile
                  Mi kiedys rodzice podawali Amol na wyzdrowieniesmile Na pewno pobudza! smile))
                • asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:51
                  To jest wyciag ze 158 ziol i wlasnie na spirytusie . Pomaga na wszystko, nawet
                  wypadnieta rzese.
                  Wystarczy czasem powachac i pomaga smile))
                  To jak chcesz czy nadal sie boisz ?
                  • tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:52
                    a obrzydliwe jest?
                    • myszka888 Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:57
                      Ja uwazam, ze jest calkeim dobresmile I rozgrzewa, ze hej!
                      • tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:58
                        ja lubie takie rozgrzewacze, moj M. robi "Irish coffee", w niedzielne
                        popoludnia, jeden lyk, a mozna sie spocic wink)
                        • asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 22:52
                          Tamsin, skuteczne leki nie maja prawa dobrze smakowac, mowi stare
                          ogolnoswiatowe przyslowie.
                          Amol akurat jest znosny, nie chcesz pic mozesz sie nasmarowac smile

Irish coffee tez goraco polecam od samego rana w kazdy poniedzialek.
                          Zaczniesz lubic te poniedzialki smile)
                          • asica74 Re: Polska - Holandia 02.11.04, 01:34
                            a ja kiedys sie niemal upilam tym amolem. Taka chora bylam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka