ewelina.b 29.10.04, 17:07 Zapraszam na nowe forum wszystkich Polakow mieszkajacych lub zamierzajacych zamieszkac i zwiazac swoj los z Holandia do udzialu w kulturalnej dyskusji. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24271 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:13 czyzby namnozylo sie tu miejsc, jak partii? w stylu: twoje forum jest prawdziwe, ale moje jest prawdziwsze? Pisze tak, bo juz sa dwa fora kanadyjskie, chyba ze 158 Poloni, etc, to teraz bede dwa holenderskie? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:15 i do tego ewelinko zapraszasz na puste forum. To my mamy tam isc i ci zagospodarowac. Ja mam ladny dywanik, jak chcesz to podesle. ))) Odpowiedz Link
nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:37 ewelino forum hol-pol jest forum zamknietym poniewaz doszlo do zaklocenia dzialalnosci forum echhh ....szkoda slow dostep do forum nie jet wcale trudny wystarczy napisac do administratora uzytkownicy zyskali tam poczucie bezp .i wbrew pozorom swobody wypowiedzi moze jednak sprobuj ,na forum sa same przesympatyczne osoby pozdro, nastka Odpowiedz Link
asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 17:46 nastka, a ja sie do czegos teraz przyznam: ja was poczytuje troche! Przegapilam ow wielki skandal, jakim bylo zamkniecie poprzedniego forum, ale teraz czasami zagladam. Moj M to wlasnie taki seropodobny, wiec doczytuje jacy naprawde owi Holendrzy sa... Odpowiedz Link
nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 18:17 asica ja tez sie przyznam ja tez was podczytuje )) ow wielki skandal polegal po prostu na tym iz dorwala sie do forum band a smarkaczy ot co bleee bylo , ale teraz jest naprawde bardzo sympatycznie pozdro, nastka Odpowiedz Link
asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 18:26 to widzisz, musi byc rownowaga w przyrodzie! Kiedys sie usmialam jak czytalam cos o nickach na waszym forum, np skad sie wzial nick np. payuta, czy cos takiego. No to nastka, witaj tutaj (sorry, ze tak od razu na TY ale ja cie juz kojarze :- ), ) Odpowiedz Link
asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 18:40 nastka! prosze przekaz mariiludwice, ze jej tu dawno nie bylo! a my tu pamietamy o niej! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:20 Witaj Nastko )) fajnie ze przyszlas sie przywitac. A Ewelinka zginela czy co? Odpowiedz Link
tamsin Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:44 moze poszla rozrulowac ten dywan co jej dalas ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 19:51 To byl dywanik ! W kwiatki zreszta, bardzo ladny i nie uzywany )))Ani razu! Odpowiedz Link
tamsin Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 20:04 hmmm, no to nie wiem.Taki ladny prezent a tu cisza ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 23:42 Witajcie,powracam na KP "lono" ))) Bywam tutaj czesto,ale "ciszkiem myszkiem",to pewnie skutki myszowatosci )))) Pozdrawiam! ml Odpowiedz Link
asica74 Re: POLACY W HOLANDII 29.10.04, 23:55 wittttttttttttttttttttaj! dlugo cie nie bylo! jak sie masz? Slyszlam, ze trzymasz piecze nad forum Polska-Holandia? Odpowiedz Link
kasiaa10 Re: POLACY W HOLANDII 30.10.04, 13:46 wiedzialam,ze jest forum zamkniete,ale skoro tak,to znaczy,ze tworzycie juz pewna grupe,macie swoje sprawy i wystarczajaco wielu uczestnikow. Na innych forach ogolnych pojawialy sie pytania o Polonie holenderska i dostep do forum dlatego to podsunelo mi pomysl otworzenia nowego dla ludzi spoza waszego zzytego juz kregu.Jesli nie bedzie mialo powodzenia,to je zamkne;na to zawsze jest czas. Zreszta pisaliscie,ze forum mialo nieprzyjemne perypetie wiec pewnie byl jakis tego powod. A ponadto te kilka osob ,ktore wystapilo juz tutaj z krytyka mojego pomyslu nie bardzo zacheca mnie do udzialu w waszym forum.Wyczuwam ironie i pewna niechec. Dlatego nie skorzystam z waszego forum,a moje niech tez nie bedzie dla was zawada. Odpowiedz Link
ewelina.b Re: POLACY W HOLANDII 30.10.04, 13:51 tak,utworzylysmy to forum we dwie dla Polakow niezrzeszonych w innym holenderskim forum.Moja kolezanka mieszka wprawdzie w Niemczech,ale bywa w Holandii dosc czesto i poniewaz byly glosy ,iz brakuje ptwartego forum,wiec nasze jest odpowiedzia. A jeszcze jesli mozna zapytac,to dlaczego zastrzegliscie wejscie na forum dla okreslonej grupki ludzi? Moja kolezanka wkrotce otworzy tez forum dla mieszkajacych w Niemczech-forum otwarte.Pozdrawiam Odpowiedz Link
nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 30.10.04, 17:55 ewelino nie wiem z czego wnoiskujesz ze nie jestes na forum mile widziana ? forum nie jest zamknieta hermetyczna grupa z radoscia witane sa nowe osoby ,wszak forum zyje zieki jego uzytkownikom,nieprawdaz? ja tylko zapraszalam nastka Odpowiedz Link
ewelina.b Re: POLACY W HOLANDII 31.10.04, 12:50 Nastko! na razie nie mam doswiadczen z waszym forum,ale zrazilo mnie i nie tylko mnie jego zamkniecie.To znaczy,ze w jakis sposob blokuje sie dostep dla przecietnego uzytkownika.Nie wnikam w powody tylko wnioskuje,ze skoro zamkniete to po co na sile wchodzic w grono ludzi,ktorzy moga sobie tego nie zyczyc? Forum otwarte nie krepuje i nie robi ograniczen,daje swobode i nie zobowiazuje. Nie czujesz,ze te wypowiedzi ,ktore pojawily sie od momentu zalozenia przeze mnie forum sa troche zlosliwe i jakos przez to tez nie zachecaja do odwiedzenia waszego.Dziekuje za zaproszenie,ale poki co obie z kolezanka utrzymamy odrebne forum.Jesli nie bedzie mialo powodzenia,to jest zawsze okazja,zeby je zamknac.Pozdrawiamy. Odpowiedz Link
nesla Re: POLACY W HOLANDII 31.10.04, 15:33 kasiaa10 napisała: > Na innych forach ogolnych pojawialy sie pytania o Polonie holenderska i dostep > do forum dlatego to podsunelo mi pomysl otworzenia nowego dla ludzi spoza > waszego zzytego juz kregu. A ja jeszcze pytanko, bo mi sie miesza, to kto w koncu zalozyl to nowe forum? kasia czy ewelina? A moze jest jakies 3-cie forum holenderskie??? A co do forum hol-pol jako takiego, to nastka wyjasnila dlaczego jest zamkniete, nie traktujcie tego jako klodki, ale jako klamke, tak jak zamyka sie drzwi swojego domu tak zamykamy nasze forum nie przed GOSCMI ale przed INTRUZAMI i nie bez powodu, ale nauczeni przykrym doswiadczeniem. Poprzednie forum holenderskie sie rozpadlo i zniknelo wiele przydatnych, ciekawych tematow. Chcemy tym razem uniknac takiej sytuacji. Zapewniam wszystkich, ze widmo (adminostrator) dopusci kazdego kto zapuka do naszych drzwi. Ale oczywiscie jesli ktos nie ma ochoty wchodzic do srodka to nie zmuszamy na sile i nie mamy nic przeciwko nowym holenderskim forom. Beba np nosi sie z zamiarem otworzenia nowego forum dla MAM W HOLANDII i zycze jej powodzenia. Dopisuje sie tylko dlatego aby rozwiac czyjekolwiek watpliwosci co do powodow zamkniecia naszego forum, powodem nie jest arogancja ani hermetyczny charakter, wrecz przeciwnie, nowe nicki (najchetniej jak sie jeszcze pokaza na zdjeciach na blogach!) sa bardzo mile widzane. Nesla (wspoladministratorka) Odpowiedz Link
ewelina.b Re: POLACY W HOLANDII 01.11.04, 12:43 Neslo,jesli chodzi o twoje pierwsz pytanie to pisalysmy juz obie,ze ja czyli ewelina mieszkam w Holandii i jestem zalozycielka nowego forum,a moja przyjaciolka Kasia ,ktora mieszka od urodzenia w Niemczech,ale jest zwiazana z Holandia z innych niz mieszkaniowe wzgledow,bedzie mi pomagac w administrowaniu forum.Nie chce ,zeby pojawialy sie na nim posty od ludzi , o ktorych moze i ty piszesz,ze przyczynili sie do likwidacji waszego forum.Chociaz prawda jest taka,ze pewnych sytuacji nie jestesmy w stanie uniknac;ja nie dysponuje czasem na tyle,zeby kontrolowac kazdy post dlatego ta rola podzielilysmy sie z kolezanka.Mam nadzieje ,ze wyjasnilam twoje watpliwosci. Nie bardzo rozumiem dlaczego otwarcie forum spotkalo sie z tak zywa,troche dla mnie kontrowersyjna reakcja z waszej strony?Mysle,ze nie brakuje wam uczestnikow bo wasze forum przoduje w aktywnosci...Moje forum jesli przetrwa probe czasu to bedzie istniec,moze jeszcze nabede jednego dodatkowego pomocnika do administrowania;a jesli nie to po jakims czasie go zamkne.Dla waszego nie jest zadna przeciwwaga i dlatego nie bardzo rozumiem wasze niezbyt przyjazne reakcje(szczegolnie te poczatkowe).Pozdrawiam.Ewelina Odpowiedz Link
nastka72 Re: POLACY W HOLANDII 31.10.04, 13:08 ewelino! to ze forum jest forum zamknietym nie znaczy ze nie jest otwarte na nowych uzytkownikow ,gdyby tak bylo byloby forum ukrutym tylko i wylacznie dla upowaznionych osob fakt ze forum jest forum zam. powtarzam raz jeszcze jest efektem sytuacji ktora miala miejsce na starym forum.pojawilo sie tam mnostwo bardzo obrazliwych wpisow ,spamow ktore praktycznie uniemozliwily dzialanie czy jakiekolwiek pisanie zalozyciel forum jest osoba bardzo otwarta i rowniez ma nadzieje ze kiedys forum bedzie znowu forum otwartym ,na razie nie jest ja nie rozumiem o jakich barierach mowisz ,przeciez napisanie maila w ktorym zglaszasz chec uczestnictwa w forum nie jest chyba az tak trudne nie ma jakichs specjalnych kryteriow doboru zycze powodzenia twojemu forum i mam nadzieje ze nie spotka go to co spotkalo stare forum otwarte natomiast nikogo nie zamierzam zmuszac do udzialu . Nastka Odpowiedz Link
asia.sthm Polska - Holandia 01.11.04, 13:26 Dywanik wobec tego wam wysylam. Dolaczam tuzin zapalniczek i dwa sloiki witaminy B specjalnie dla Payuty w celu rozprowadzenia potrzebujacym w razie czego. )))) I grzecznie serdecznie pozdrawiam CALA Holandie . Odpowiedz Link
martin.gov Re: Polska - Holandia 01.11.04, 14:21 ja bede od czasu do czasu udzielal sie jednak na nowym forum,bo wpisy uczestnikow tzw.starego sa bardziej zlosliwe niz zachecajace do dyskusji,a o Polakach w Holandii zamiescilem watek na forum Eweliny.Pasuje jak ulal do niektorych tutaj... Odpowiedz Link
payuta Re: Polska - Holandia 01.11.04, 15:58 Witam wszystkie kobiety,panie,panny i podlotki.Tez was czytam czasem z cicha inkognito i podoba mi sie to forum i owszem .Chcialabym was zapewnic ze to co napisalam na nowym polskim forum bylo tylko i wylacznie zartem.Czasem niestety nie potrafie sie powstrzymac przed zlosliwoscia(znow mnie swiezbi)jak czytam takie posty jak;strzezcie sie poloni holenderskiej;ale se odpuszcze ,bo czy warto?????? Z zapalniczek skorzystam bo swoje ciagle gdzies posiewam i odpalac mosze od gazu co zle wplywa na moje rzesy i wlosy, a jesli witaminka B-e uchroni mnie przed ludzka glupota to poprosze o 5 sloiczkow. Serdecznie i tez bardzo grzecznie pozdrawiam Payuta Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:06 Chcialabym was zapewnic ze to co > napisalam na nowym polskim forum bylo tylko i wylacznie zartem.Czasem niestety > nie potrafie sie powstrzymac przed zlosliwoscia(znow mnie swiezbi)jak czytam Czesc Payuta! Wiadomo , ze zarty , a zlosliwosci to ja sie nigdzie tam nie dopatrzylam. Witaminy B dosylam .Pomaga i jak slowo honoru humor poprawia. Zagladajcie do nas, prosiemy w gosci. )) Odpowiedz Link
tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:10 a masz cos na spiaczke poniedzialkowa? bo mimo ze czas dzisiaj przesuniety, to troche padam na nos ) najgorsze ze w pracy niedlugo bedzie sie chodzilo w nocy i wracalo w nocy, jakby w ogole dzien nie istnial!! nie lubie zimy i tyle. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:19 Ty tak zawsze masz w poniedzialek. Na kiepskie poniedzialki i spiaczke najlepszy Amol, na czystym spirytusie, dozowany w kropelkach na lyzce cukru. Wysylam ci dwie flaszki, zeby nie zabraklo )) Odpowiedz Link
tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:22 a co to jest ten amol, bo sie nazwy nawet boje ) nie masz czegos ziolowego? tez moze byc na czystym spirytusie ) Odpowiedz Link
myszka888 Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:23 Tamsin- nie ma sie czego bac Mi kiedys rodzice podawali Amol na wyzdrowienie Na pewno pobudza! )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:51 To jest wyciag ze 158 ziol i wlasnie na spirytusie . Pomaga na wszystko, nawet wypadnieta rzese. Wystarczy czasem powachac i pomaga )) To jak chcesz czy nadal sie boisz ? Odpowiedz Link
myszka888 Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:57 Ja uwazam, ze jest calkeim dobre I rozgrzewa, ze hej! Odpowiedz Link
tamsin Re: Polska - Holandia 01.11.04, 16:58 ja lubie takie rozgrzewacze, moj M. robi "Irish coffee", w niedzielne popoludnia, jeden lyk, a mozna sie spocic ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Polska - Holandia 01.11.04, 22:52 Tamsin, skuteczne leki nie maja prawa dobrze smakowac, mowi stare ogolnoswiatowe przyslowie. Amol akurat jest znosny, nie chcesz pic mozesz sie nasmarowac Irish coffee tez goraco polecam od samego rana w kazdy poniedzialek. Zaczniesz lubic te poniedzialki ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Polska - Holandia 02.11.04, 01:34 a ja kiedys sie niemal upilam tym amolem. Taka chora bylam! Odpowiedz Link