blaubeeree 28.07.05, 11:49 Wieden w sloncudzisiaj jest ponad 35 stopni a ja mam wolne i zaraz jade na basenik u Was tez upaly? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_jay Re: Upal! 28.07.05, 12:14 ualy? to chyba malo powiedziane, upaliska u mnie sa wczoraj razem z heat index bylo ponad 115F.. normalnie wszystkiego mi sie odechciewa, szczegolnie przy koncowce semestru, trzeba kuc duzo, w pracy sajgon, roznica pomiedzy zimniejszym klimatyzowanym powietrzem w biurze, klasie czy aucie jest tak duza, ze wysiadly mi zatoki;-((( i chetnie z kims sie zamienie na glowy Odpowiedz Link
kociaszek Re: Upal! 28.07.05, 13:04 w Lyonie 37...plus sirocco...mozna oszalec...symuluje prace... Odpowiedz Link
werata Re: ochlodze Was! 28.07.05, 13:40 u mnie w mieszkaniu 17 st. ZAPRASZAM!!!Kto chetny??? Nie wierzcie nikomu, kto Wam powie, ze zima w Australii jest _cieplo_ )) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Upal! 28.07.05, 14:26 U mnie przez ponad miesiac - dokladnie 33 dni - bylo 42-44st. i zero deszczu... Zreszta takie upaly sa od samego poczatku czerwca. W czerwcu bylo "az" jakies 1.5 tyg z normalna temperatura - dla ludzi... Dzis drugi dzien chlodniejszy )) ale od niedzieli znow bedzie nas dogrzewalo : ( Czlowiek nawet jak nie chce, to sie opala. Ja nie lubie opalenizny, a jak wygladam?! ech... Odpowiedz Link
tamsin Re: Upal! 28.07.05, 15:20 u nas w lecie mamy upaly gwarantowane, podobnie jak w zimie duze opady sniegu - to praktycznie tez gwarancja..Mnie upal by nie przeszkadzal, gdyby do tego nie przyplatywala sie okropna wilgotnosc..Wczoraj wyszlam na dwor a tam...laznia parowa, powietrze geste, musialam sie wrocic po nozyczki i ciac sobie droge do samochodu ) Dzisiaj za to super pogoda, cieplo ale nie skwierczy, bez zadnej wilgotnosci, no normalnie jakbym wyjechala na Alaske albo co.. Odpowiedz Link
ag.ni Re: Upal! 28.07.05, 16:44 wczoraj bylo super okolo 22C, dzisiaj tez niezle bo tylko 25 ale bez wilgoci. ja juz mialam swoja dawke upalow nie zamieniam sie ! Odpowiedz Link
kasiasmom Re: Upal! 28.07.05, 18:41 To i ja dolacze sie do biadolenia, choc te temperatury to dla mnie chleb powszedni: mieszkam w Imperial Valley (tej okropniejszej czesci Kalifornii), gdzie zwykle od polowy maja do konca wrzesnia jest 95-100+ Fahrenheita (35-40+ Celsjusza). Na weekend uciekam z dzieciakami nad morze, do San Diego! Nie moge sie doczekac jesieni i zimy, kiedy mozna bedzie np wyjsc normalnie na spacer... Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Upal! 28.07.05, 19:01 U mnie duchota. Kleiscie mowiac obrazowo. Wilgotnosc straszna. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Oslo. 29.07.05, 15:40 Słońce owszem i ciepło ale akurat tyle żeby było przyjemnie. Bryza znad fjordu. Mnóstwo światła , a zasadzie w nocy tylko się troche zmierzcha na kilka godzin... Dla mnie najulubieńszy czas w Norge. Kran. Odpowiedz Link
tamsin Re: Upal! 29.07.05, 18:14 Dzisiaj rano w radio slyszlam, ze z powodu upalow w Austrii, spragnieni chlodu Wiedenczycy maja wstep za darmo do muzeum Leopolda (nie wiem czy jest jakis warunek)..podoba mi sie taki pomysl ) Odpowiedz Link
tamsin Re: Upal! 29.07.05, 18:44 no zobaczymy jakie reakcje jak dziewczyny wroca z muzeum )) Odpowiedz Link
triskell Re: Upal! 30.07.05, 00:17 U nas cieplutko i ja tak lubię (tym bardziej, że tutaj to rzadkość) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Upal! 30.07.05, 17:34 umnie w Cieszynie jest drugi dzien po ponad 30 na plusie Odpowiedz Link
kendo Re: Upal! 31.07.05, 12:04 witajcie ) szczesliwi co maja ciepelko... skandynawskie lato w skåne nas nierozpieszcza, burzylo/blyskalo/lalo strasznie.... a nawet dzis jest jakos na deszcz( milego dnia w sloneczku. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Leje. 31.07.05, 12:08 W Oslo. I dobrze bo pracuję a upałów nie znoszę. Kran. Odpowiedz Link
neeki Re: Leje. 31.07.05, 15:25 w Londynie umiarkowanie raczej chlodniej niz cieplo. i dobrze, mam juz dosc zalewania sie potem w auobusie Odpowiedz Link
kendo Re: Lato sie gdzies zagubilo:(( 02.08.05, 08:51 nic nie wskazuje,ze dzis bedzie slonecznie, chlodno/chmurzascie/slonka brak(((((((((( Odpowiedz Link
tamsin Re: U nas lato w pelni... 02.08.05, 21:32 u nas upaly trzymaja sie, a w nocy mielismy burze z nisamowitymi piorunami i blyskami, spac sie nie dalo tak cholera grzmialo, no ale wreszcie spadl upragniony deszcz ) p.s. pokazywali urywki z tego muzeum Leopolda w Wiedniu - duzo golasow, CNN wstawialo takie "mgielki" w strategicznych miejscach, ciekawe czy to sie przyjmie na stale? Odpowiedz Link