Dodaj do ulubionych

NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN

05.05.05, 06:53
Hej! Czy ktos wie cos o najnowszej pigulce na rynku? Kiedy bedzie u nas? To
podobno najlepsza na swiecie i najbardziej nowoczesna pigulka, same zalety i
sie nie tyje! Dziewczyny, pomocy! Napiszcie, jak cos wiecie!
Obserwuj wątek
    • le_tigre Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 05.05.05, 11:12
      Tak, szklanka wody.
    • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 05.05.05, 12:07
      Ale jaka najnowsza pigulka. Podaj nazwe to ci moze cos napisze! Wprawdzie nie
      jestem dziewczyna ale moze ci pomoge;)
      • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 05.05.05, 12:18
        sorki nie zauwazylem nazwy;)
        www.yasmin-us.com/index.html
        www.fda.gov/cder/consumerinfo/druginfo/yasmin.HTM
        A zarejstrowany w polsce jeszcze chyba nie jest...
        Pamietaj tylko ze nie ma w 100% bezpiecznych lekow...
        • Gość: HASAN_SAS Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:55
          ...ani w 100% "bezpiecznego" seksu cokolwiek pod slowem "bezpieczny"
          rozumiemy :)
          • Gość: * Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.05.05, 15:06
            ale sexs to sexs, najlepszy szalony:)
    • Gość: nowoczesna Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA -juz w Polsce IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.05.05, 18:53
      sory ale Ru- 486 wprowadzono w USA 3 lata temu , w tej prowadzi sie kampanie
      o wycofanie jej z użycia .

<<<<< My tam idziemy , skad ONI wracają. >>>>>>>>>>
      • Gość: Yeti Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA -juz w Polsce IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 05.05.05, 23:14
        Z taką wiedzą o antykoncepcji, niektóre z was powinny pozostać przy palcówkach.
        Yasmin to dwuskładnikowy środek antykoncepcyjny zawierający estradiol i gestagen
        W działaniu podobny do obecnego od ponad roku na rynku Jeanine ( zawiera inny
        gestagen)Poza działaniem hormonalnym powoduje zagęszczenie śluzu pochwowego, co
        stanowi zaporę dla plemników. W działaniu ogólnym nie powoduje kumulacji wody w
        tkankach( brak przyrostu masy ciała)i powoduje wzrost ilości tzw "dobrego"
        cholesterolu. Wskazania do stosowania wyłącznie po wywiadzie i badaniu.
      • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA -juz w Polsce 05.05.05, 23:58
        Tyklko ze ta kampanie prowadza fundamentalisci katoliccy....U nas tez byla...
      • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA -juz w Polsce 08.05.05, 22:53
        Kto prowadzi ta kampanie? FDA? Chyba zwariowalas!
    • sharoon79 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA -juz w Polsce 05.05.05, 21:56
      Zorientowany mezczyzna, ale trafilam!:)Oczywiscie, ze chodzi o pigulke
      stosowana w systemnie 21 tabl./7 dni przerwy, (a nie o tzw. "pigulke po").
      Yasmin juz podobno jest w Polsce,
      ma jedyny i niepowtarzalny progestagen - drospirenon, który korzystnie wplywa
      na obnizenie wagi ciala, sprawia,ze kobiety na Yasmin czuja sie naprawde
      swietnie, nie maja obrzekow, bolacych i tkliwych piersi, zmniejszaja sie
      problemy z napieciem przedmiesiaczkowym. Tyle na razie wiem. Skad masz te
      linki?:) pozdrawiam
      • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA -juz w Polsce 05.05.05, 23:57
        Cechy o ktorych mowisz ma wiele innych preparatow antykoncepcyjnych! To tylko
        kwestia doboru, czasem niestety metoda prob i bledow. Jednej kobiecie pasuje
        ten a drugiej inny. Trzeba probowac, powiklania i dzialania niepozadane przy
        prawidlowym stosowaniu pojawiaja sie naprawde rzadko.
        A co do linkow to jest cos takiego jak:
        www.google.pl
        Pozdrawiam
    • Gość: poinformowana Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:00
      Hejka, ja juz wiem, ze Yasmin ma byc na poczatku czerwca w aptekach. Ma
      kosztowac okolo 45 zl. Ja tez juz ostrze sobie zeby, bo teraz kupuje w
      Niemczech i jest baardzo drogo.Yasmin jest super, o niebo lepsza od innych
      pigulek,( bralam Harmonet,Novynette).Yasmin nie zatrzymuje wody, wiec sie nie
      przybiera na wadze, znikaja problemy z napieciem przedmiesiaczkowym i poprawia
      sie cera. Nie czuje juz bolu piersi, a mialam z tym wielkie problemy.
      Dziewczyny, polecam Yasmin!
      • Gość: Dora Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 08.05.05, 13:53
        Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny !
        Yasmin da nam wyzwolenie i codzienne p.......nie.
        Bez napięcia, cycków bólu jak królowa-matka w ulu,
        będzie można miodem kupczyć;byle tylko miał kto...dupczyć !?
        • sharoon79 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 08.05.05, 20:57
          Jakie to typowe dla nas, Polakow...Piekny wierszyk, ale czy mam rozumiec, ze Ty
          sie nie zabezpieczasz? Antykoncepcja jest tak oczywista w dzisiejszych czasach,
          a skoro pojawia sie zupelnie nowy preparat dla kobiet, ktory ma gestagen
          nalezacy do zupelnie nowej grupy progestagenow i w zwiazku z tym dziala
          NAPRAWDE SWIETNIE, to czy nie warto sprobowac czegos lepszego?Po to sa chyba
          udoskonalenia. YASMIN we wszystkich krajach, w ktorych ja wprowadzono, jest
          najczesciej wybierana przez kobiety,najlepiej sprzedajaca sie pigulka
          antykoncepcyjna,takze najlepiej tolerowana. Spytaj swojego ginekologa.

Gość portalu: Dora napisał(a):

> Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny !
          > Yasmin da nam wyzwolenie i codzienne p.......nie.
          > Bez napięcia, cycków bólu jak królowa-matka w ulu,
          > będzie można miodem kupczyć;byle tylko miał kto...dupczyć !?
          • 1sz-truten Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 09.05.05, 04:08
            prosze mi w ulu nie mieszac
            trutnie w ulach zajmuja sie bzykaniem a nie jakas-kis Dora

a najlepsza antykoncepcja to gumka z damskiego punktu,
            sprawdzona przed, zecz jasna.

dla facetow jest kilka sposobow
            ale przed HIV nie ma tabletki

• Gość: Pawel Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.05, 09:49
            > Jakie to typowe dla nas, Polakow...Piekny wierszyk, ale czy mam rozumiec, ze Ty
            >
            > sie nie zabezpieczasz? Antykoncepcja jest tak oczywista w dzisiejszych czasach,

Nie jest oczywista. Ani pozyteczna.

Przyczytajcie, co sami piszecie. Oto wielki postep - pigulka, ktora w koncu
            mniej szkodzi niz poprzednie! Rewelacja i postep, ze nie wiem co.
            • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 09.05.05, 14:02
              Jest jak najbardziej pozyteczna i oczywista!
              • sharoon79 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 09.05.05, 22:40
                Dzieki, druhu...
                Ale moze powinnam sformulowac to nieco inaczej? Dla tych, co tak psiocza. Np.
                antykoncepcja POWINNA BYC OCZYWISTA. Do licha, przeciez dosc jest chyba wpadek,
                niechcianych ciaz, dzieci majacych dzieci ( np. w Bielawie - 14 latka zaszla w
                ciaze, urodzila dziecko gdy ledwie zaczela 15 rok zycia), przypadkowych
                kontaktow. Jest wiele metod antykoncepcji, przy przypadkowych kontaktach i dla
                wspolzyjacych nieregularnie dobra jest prezerwatywa. Ale dla osob bedacych w
                stalych zwiazkach najpopularniejsza jest pigulka. A skoro kobieta zazywa ja
                codziennie to chyba dobrze, aby ta pigulka byla najlepsza i najmniej
                obciazajaca organizm? Dlatego pytalam o Yasmin....
                • Gość: Pawel Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.05.05, 01:07
                  Oczywiscie, ze dosc jest wpadek, niechcianych ciaz i dzieci majacych dzieci. Ale
                  przypomne niezorientowanym, ze ich przyczyna sa stosunki seksualne. Ich
                  bezmyslne, przedwczesne podejmowanie, zmienianie partnerow, tzw. przygodne
                  stosunki czy wlasciwie kazde wspolzycie poza malzenstwem sa istotnym problemem i
                  prowadza do tego zla, o ktorym piszesz. Nie chesz dziecka - nie wspolzyj.

Antykoncepcja jest tylko jakas proba uspokojenia sumienia i stworzenia pozorow
                  bezpieczenstwa.

Piszesz o 14 latce, ktora poszla z kims do lozka, moze wiele razy. Czy gdyby
                  brala pigulke, to juz wszystko byloby w porzadku!? Mozna by wtedy umywac rece?
                  • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 10.05.05, 13:58
                    "wlasciwie kazde wspolzycie poza malzenstwem sa istotnym problemem i
                    prowadza do tego zla"
                    No to ciekawa koncepcja, nie ma co! Milego dnia!
                    • Gość: Pit Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.05, 20:37
                      Te koza16; dwie szare komórki, a jakich słów używa. Może to efekt indywidualnego
                      nauczania ?
        • Gość: ??? Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 12.06.05, 11:32
          Ciekawe kto by Cię chciał piepszyć? Chyba jak pół litra na stół postawisz.
      • Gość: eka Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.beatka.net.pl 13.05.05, 23:11
        Mam pytanie jk to jestz kupowaniem tabletek w niemczech lub w czechach,nie ma z
        tym zadbych problemow i ile kosztuja yasmine za granica.Caly czasczekam na te
        tabletki i doczekac sie nei moge a cena 45 zl to masakra
    • Gość: leuc Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: 212.51.202.* 13.05.05, 17:00
      jest już dostępna w hurtowniach - naciskaj w Twojej aptece - niech zamówią
      • Gość: pigularz Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.05.05, 23:33
        Yasmin jest w sprzeaży na receptę od środy w trzeh wałbrzyskich aptekach !!!
        • Gość: magdalenka Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:09
          W których?? Prosze,napisz!
          • Gość: Pigularz Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 14.05.05, 19:49
            Nie wolno uprawiać kryptoreklamy. Pytajcie w śródmieściu i na P.Górze
      • Gość: aSiaaaaaaaaaaa Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.ekipa.lublin.pl / 212.182.116.* 02.06.05, 00:56
        Ja kupiłam Yasmin za 28 złotych ( w Lublinie), ale troszqe sie jej oszukałam w wielu aptekach ich nie ma,a jak juz sa to za 40 złotych...m
    • Gość: mysza Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:38
      JEST JUZ NA RYNKU, KOSZTUJE OK. 40,00 PACJENT, WIEM BO PRACUJE W HURTOWNI
      FARMACEUTYCZNEJ
    • Gość: FajaR Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.aster.pl 19.05.05, 22:59
      Właśnie się pokazała na rynku. Cena promocyjna na wejście na rynek około 33pln
      dla pacjenta, docelowo będzie kosztować około 42-43pln. Najnowocześniejszy
      progestagen (drospirenon) w składzie zmniejsza retencje wody (po ludzku-nie
      tyjesz i nie puchniesz :) ).
      • Gość: magdalenka do Pigularz: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:16
        Hurra!! Znalazlam!! Yasmin kosztuje 31,50 zl!!W takiej malutkiej aptece na
        Piaskowej G., w pasazu pod daszkiem, wchodzi sie po schodkach, apteka ma
        pomaranczowy neon "Holpomex" nad wejsciem. To super cena!
        • Gość: beattka NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:21
          ja juz biore Yasmin! Czuje sie swietnie, naprawde lekko (nie wiem czy juz
          jestem szczuplejsza?;) na razie jest ok, to dopiero pierwsze opakowanie. Po
          nastepnym bede wiedziec cos wiecej, dam wam znac dziewczyny,pa
          • Gość: jasminka Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:00
            biore Yasmin od kilku miesiecy, mama kupuje mi w Anglii, chcecie powiedziec, ze
            juz jest w Polsce??
            • Gość: Zula Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.06.05, 00:04
              Tak właśnie chcemy powiedzieć, ale lepiej zażywaj ten co ci mama w Angli kupuje.
              Podobno wzmaga orgazm - jeśli nastąpi.
        • sharoon79 Re: do Pigularz: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMI 22.09.05, 23:25
          jedyna chyba apteka ,co ma rozsadna cene Yasmin- na Piaskowej G., pod arkadami,
          32, 50.
    • aggitta Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 02.06.05, 14:21
      Ja dzis kupilam pierwsze opakowanie Yasmin za 28 zl, spoko. Zobczymy, jak sie
      po nich bede czula, puchnac juz nie chce! No i chce, zeby moje libido wrocilo
      do normalnego stanu, po Mercilonie byla lipa:/ Pozdrowki:)
      • viillemo Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 11.06.05, 15:34
        ja tez kupiłam za 24,90, kobieta w aptece mówiła, że nie mogę płacić kartą za 3
        opakowania bo ta cena jest beż ich marzy, że mają do tego prawo, żeby
        sprzedawać tylko za gotówkę itp. itd. Awantura była straszna, swoją drogą byłam
        w szoku, ze można tak traktować i odzywać się do klienta SZOK!!! A co do formy
        sprzedaży to uważam, ze nie maja takiego prawa, a tym bardziej, ze zapłacić
        mogę kartą powyżej 10 euro...:((( musze to sprawdzić... w każdym razie cieszę
        się, ze mam ten lek, zobacze jak działa, a mam zły humor bo po wizycie w tej
        aptece pozostał holllllendarny niesmaki powiem Wam szczerze, że wolę zpłacić 10
        zł więcej, ale od tej pory kupowac będę w innej aptece;(((
        • Gość: Prauat Jan Kowski Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.05, 17:21
          Ej, baby. Nikogo nie obchodzi, że prujecie sie jak królice i nie chcecie wpaść.
          Szklanke wody polecam.
          • Gość: prałacica Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:44
            ej półgłówku!!!! Niektóre to biorą bo mają niedobory lub dobory
            hormonów!!!!:)))))
            • Gość: ??? Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 12.06.05, 11:35
              Jakby Cię ktoś poządnie w dupe zapiął to byś nie miała niedoborów.
              • Gość: ??? Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:02
                a ciebie jak widać zapiął...., a i tak masz niedobory rozumu...
                • Gość: Carmen Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 12.06.05, 20:38
                  Już od ponad miesiąca pieprzycie jak bezpicznie przeżyć okres rui.Zmieńcie temat
                  • kot_aleksandra Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 12.06.05, 20:59
                    Chcesz żeby zaczęły teraz piepszyć o braku orgazmu?
            • Gość: UOP Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.05, 21:00
              Gość portalu: prałacica napisał(a):

> ej półgłówku!!!! Niektóre to biorą bo mają niedobory lub dobory
              > hormonów!!!!:)))))

Głupia psiocho, w temacie jest o antykoncepcji, nie o hormonach :P
              • Gość: $$$ Re: - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:56
                Tak szczerze to tutaj chodzi o porządne pieprzenie bez wpadówy? Ja życzę
                wszystkim mądrym tym kobietom które łykają czy Yasmin czy Kristin czy inne
                gó.. zdrowych dzieci!!!Pracuję w położnictwie 20 lat i widziałam ludzkie
                tragedie po przyjmowaniu CUD TABLETEK!Zgoda to potrzebne jest ale na Boga
                dziewczyny z własnych jajników robicie "staw chemii"!Mam dzieci na szczęście
                zdrowe .Kiedyś brałam przez głupotę i wygodnictwo Diane -aby wszystko doszło do
                normy to wstrzykiwano mi litrami hormony!!!Pozdrawiam i trochę zwolnijcie tempo
                • koza16 Re: - YASMIN 13.06.05, 00:57
                  Troche przesadzasz. Diane to jeden z najstarszych srodkow antykoncepcyjnych
                  dostepnych na rynku. Te nowsze maja zdecydowanie mniejsze dawki hormonow,
                  nasladuja naturalny cykl a co za tym idzie maja zdecydowanie mniej skutkow
                  ubocznych czy dzialan nieporzadanych. Co wiecej maja wiele dzialan pozytywnych
                  i ochronnych. Chociaz, tak jak juz wczesniej pisalem, pamietac nalezy ze nie ma
                  lekow w 100% bezpiecznych.
                  • Gość: Pawel Re: - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.06.05, 15:39
                    Hmmm. Pewien poziom bzdur zostal przekroczony.

Jak mozna nasladowac naturalny cykl jednoczesnie powodujac nieplodnosc kobiety
                    wtedy kiedy ma byc plodna? To jest wlasnie ingerencja w cykl, a nie "nasladowanie".

Nazywanie srodkow antykoncepcyjnych "lekami" jest naduzyciem. Co one konkretnie
                    lecza u zdrowej kobiety, ktora je bierze?
                    • Gość: ed Re: - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.06.05, 16:07
                      > Hmmm. Pewien poziom bzdur zostal przekroczony.

Hmmm. Pewien poziom ignorancji zostal przekroczony.

O bolesnych miesiaczkach slyszales? A o wplywie pigulek na niektore choroby skory?
                      • pressforum Re: - YASMIN 13.06.05, 16:12
                        ale ja sie pytam! o so chodzi na tym forum walbrzyskim? o so chodzi?
                      • Gość: Pawel Re: - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.06.05, 22:24
                        Nie zauwazylem zebysmy dyskutowali o bolesnych miesiaczkach i srodkach im
                        zapobiegajacym. Jesli srodek antykoncepcyjny ma takie dzialanie uboczne, to
                        dobrze, ale jest to inny temat.

Taka morfina tez byla lekiem przciwbolowym, ale gdy ja niektorzy stosowali
                        pozniej w inych celach, to juz raczej lekiem bysmy jej nie nazwali.
                    • koza16 Re: - YASMIN 13.06.05, 16:29
                      Dlatego nie nazwalem ich lekami tylko srodkami! A poza tym zapoznaj sie z
                      defincja leku wg WHO. To czy cos nazywamy lekiem czy nie czesto zalezy od
                      sytuacji. Diane obecnie stosowany jest niemal tylko i wylacznie do leczenia
                      trodziku mlodzienczego.
                      Rozumiesz slowo "nasladowac"?
                      A slyszlaes o tym ze srodki antykoncepcyjne zmniejszaja ryzyko pewnych
                      nowotworow?
                      • Gość: ups Re: - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.06.05, 18:25
                        > A slyszlaes o tym ze srodki antykoncepcyjne zmniejszaja ryzyko pewnych
                        > nowotworow?

NO co Ty! A ksiadz powiedzial, ze od tego ma sie raka krtani, a do tego kiszki
                        dostaja skretu. I takie skrecone to one potem zle dzialaja, i sie poza tym do
                        piekla idzie.
                      • Gość: Pawel Re: - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.06.05, 22:09
                        > Dlatego nie nazwalem ich lekami tylko srodkami!
                        Owszem, napisales:
                        "Chociaz, tak jak juz wczesniej pisalem, pamietac nalezy ze nie ma
                        lekow w 100% bezpiecznych." w odniesieniu do tych srodkow.

Owszem, czasem srodki antykoncepcyjne moga byc stosowane jako leki, ale tak jak
                        sam piszesz - zalezy od sytuacji. Tutaj dyskusja raczej nie dotyczy leczenia
                        bolesnych miesiaczek, prawda?

No to przybliz mi prosze temat. W jaki sposob mozna "nasladowac" cykl i
                        jednoczesnie nie dopuszczac do tego, zeby dni plodne byly plodne?

Bez przesady. Zachwalajcie srodki antykoncepcyjne jesli chcecie, ale nie piszcie
                        tak ewidentnych bzdur. Istota dzialania takiego srodka jest ingerencja w
                        naturalny cykl, po to wlasnie sa te srodki, zeby cos zmienic, a nie nasladowac.
                        Gdyby nasladowaly to by nie dzialaly, bo kobiety bylaby plodna.
                        • koza16 Re: - YASMIN 13.06.05, 23:39
                          Gość portalu: Pawel napisał(a):

> > Dlatego nie nazwalem ich lekami tylko srodkami!
                          > Owszem, napisales:
                          > "Chociaz, tak jak juz wczesniej pisalem, pamietac nalezy ze nie ma
                          > lekow w 100% bezpiecznych." w odniesieniu do tych srodkow.
                          ++ Wybiorczy cytat! To zdanie ma charakter sadu uogulniajacego, nie mozna
                          odnosic go bezposrednio do tematu. Wczesniej nazwalem je srodkami.
                          > Owszem, czasem srodki antykoncepcyjne moga byc stosowane jako leki, ale tak
                          jak
                          > sam piszesz - zalezy od sytuacji. Tutaj dyskusja raczej nie dotyczy leczenia
                          > bolesnych miesiaczek, prawda?
                          >
                          > No to przybliz mi prosze temat. W jaki sposob mozna "nasladowac" cykl i
                          > jednoczesnie nie dopuszczac do tego, zeby dni plodne byly plodne?
                          ++ Do tego potrzebna jest znajomosc cyklu w ujeciu zarowno hormonalnym,
                          ujemnego sprzezenia zwrotnego w osi podwzgorze-przysadka-gonady, a takze zmian
                          cyklicznych w nablonku trzonu macicy (endometrium) Oczywiscie doochodzi do tego
                          wiedza zwiazana z dzialaniem samych substancji (celowo nie napisze lekow, choc
                          byloby prosciej i kryterium uzytecznosci jezyka byloby spelnione).Pewnie nie
                          masz tej wiedzy. Na wyjasnienie tego nie ma tu miejsca a ja nie mam czasu. Jak
                          zaczerpniesz wiedzy mozemy podyskutowac.
                          > Bez przesady. Zachwalajcie srodki antykoncepcyjne jesli chcecie, ale nie
                          piszci
                          > e
                          > tak ewidentnych bzdur. Istota dzialania takiego srodka jest ingerencja w
                          > naturalny cykl, po to wlasnie sa te srodki, zeby cos zmienic, a nie
                          nasladowac.
                          > Gdyby nasladowaly to by nie dzialaly, bo kobiety bylaby plodna.
                          ++No wiec nasladuja na ile moga, naruszajac selektywnie tylko i wylacznie
                          wybrane funkcje, a nasladujac naturalny przebieg innych. Oczywiscie na ile to
                          mozlwe.
                          Pozdrawiam.
                          • koza16 sadu UOGOLNIAJACEGO mialo byc 14.06.05, 00:18
                            Ale wstyd!;)
                          • Gość: Pawel Re: - YASMIN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.06.05, 22:19
                            Moje pytanie bylo w zasadzie retoryczne, bo jak napisalem pozniej nasladowanie
                            cyklu i srodki antykoncepcyjne to po prostu sprzecznosc juz z definicji tych
                            srodkow wynikajaca.

A tak na marginesie - ja rzeczywiscie nie mam zbyt duzej wiedzy w tych tematach,
                            ale osoba, ktora posiada faktycznie duza, rzetelna wiedze, zawsze jest w stanie
                            w przystepny sposob wyjasnic laikowi takie sprawy bez wdawania sie w zawile
                            szczegoly. No chyba, ze chce sie tylko wiedza popisywac.
                            • koza16 Re: - YASMIN 15.06.05, 09:51
                              I tu masz racje! Chetnie to uczynie, tylko jak juz pisalem ostatnimi czasy
                              cierpie na chroniczny brak czasu.
                              • Gość: Toja Re: - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 15.06.05, 21:49
                                Chyba nie tylko czasu...
                                • koza16 Re: - YASMIN 15.06.05, 23:30
                                  Wiec czego jeszcze wg ciebie? Moze dowiem sie czegos ciekawego o sobie?
    • Gość: położna Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:24
      Yasmin zawiera substancję moczopędną i dlatego "chudnie się" po niej. poza tym
      w promocyjnej cenie kosztuje ok.38zł, później będzie drożej....
      • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 16.06.05, 20:29
        A jakaz to moczopedna substancja jest w yasmin?
        • Gość: do kozy!! Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:27
          Drospirenon ofiaro losu zapobiega odkładaniu się wody w organizmie!Nowy
          gestagen!!! Co za kobieta wydała na świat takiego palanta!!!???
          • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 17.06.05, 00:29
            Nie zapobiega odkladaniu sie wody, tylko nie powoduje zatrzymania. To
            zasadnicza roznica. To tak jakbys powiedzial(a) ze skini uratowali babci zycie
            bo przestali ja kopac.
            A palanta to sobie racz znalezc w rodzinie!
          • sharoon79 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 18.06.05, 14:03
            Hmm... jak na polozna to mocne slowa, zauwazam powazne braki w kindersztubie.
            Dlaczego nie mozna napisac normalnie, bez chamstwa?

Gość portalu: do kozy!! napisał(a):

> Drospirenon ofiaro losu zapobiega odkładaniu się wody w organizmie!Nowy
            > gestagen!!! Co za kobieta wydała na świat takiego palanta!!!???
      • Gość: ed Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.05, 22:29
        Gość portalu: położna napisał(a):

> Yasmin zawiera substancję moczopędną i dlatego "chudnie się" po niej.

Tak, a naukowcy udowodnili, ze w 90% prezerwatyw sa dziury. Poza tym od lateksu
        dostaje sie raka.
        • Gość: Jase Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.05, 22:38
          A ty co tak ni w dupę ni w oko?
          • Gość: ed Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.05, 23:43
            A bo jalowa ta dyskusja.

Na marginesie, tyle zlego maja w sobie piguly-Yasmin czy inne Regulony-co gumy.
            Zapobiegaja ciazy, a to takie niemoralne.
            • arek354 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 17.06.05, 19:18
              Dziewczyny, nie przesadzajcie z hormonami, bo będziecie wyglądały jak
              sportsmenki z NRD. Dla niewtajemniczonych: sportsmenki z NRD wyglądały jak
              mężczyźni i miały wąsy, zaś sportowcy z tego kraju też wyglądali jak mężczyźni
              ale rzadko dożywali 30-tki ;)
              • koza16 Re: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 18.06.05, 01:29
                Ale to nie te hormony Arku. Sportsmenki w NRD braly te co ty masz. Ale
                przywolales wspomnienia....
                • sharoon79 Re:do koza16: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN 18.06.05, 14:05
                  chwile mnie nie bylo, dzieki, druhu, za wsparcie...
                  • Gość: Tu124 Re:do koza16: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 19.06.05, 21:51
                    Te sportsmenki Arku, to miały te hormony co ty, a wyglądały wręcz odwrotnie.
                    No i wiesz one przez to nie zachodziły w ciążę no bo ciągle trenowały i nie
                    miały czasu. No i dlatego YASMIN jest taki fajny !

Ale wy pieprzycie !
                    • Gość: Tu125 Re:do koza16: NOWOCZESNA ANTYKONCEPCJA - YASMIN IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 23.09.05, 09:47
                      Sam pieprzysz, wtórny analfabeto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka