Dodaj do ulubionych

Lp3 - nowe otwarcie?

29.08.07, 15:03
Pewnie zaskoczę co poniektórych, sam jestem zdziwiony własnym
pomysłem bo o bohaterze tego wywodu już tu pisałem, zawsze źle,
ale... Marek Niedźwiecki, cokolwiek o nim sądzić, stworzył Listę
przebojów Trójki z niczego i wyrył na niej nieusuwalne piętno. Ani
nijaki i ulizany (choć sprawny) Baron ani równie mało wyrazisty, za
to coraz bardziej zakochany w sobie Stelmi wyżej nerek nie podskoczą
i na Liście zawsze będą tylko łże-gospodarzami.
To teraz o wspomnianym bohaterze: w obecnym wcieleniu go nie trawię,
ale też nie widzę w Trójce nikogo równie oryginalnego (i nie
zużytego), przy kim dałoby się zapomnieć o ojcu założycielu lp3. A
ten facet, gdyby trochę wyhamował, to może, może... Zgadujecie o kim
mowa?
Michał Owczarek, Dr Wilczur, jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • homo.sluchaczus Re: Lp3 - nowe otwarcie? 29.08.07, 15:20
      ja bardzo lubię Wilczura, więc byłbym za. z pewnością zacząłbym słuchać Listy.
    • new_machine Re: Lp3 - nowe otwarcie? 29.08.07, 16:59
      Mozna kogos nie lubic i napisac o tym raz (czasem dwa..) gdy sie robi to wiecej
      razy (lub w kazdym swoim poscie), wyglada to na obsesje, a to mozna leczyc...
      • un1 Re: Lp3 - nowe otwarcie? 29.08.07, 17:06
        Trudno oczekiwać czytania ze zrozumieniem od maszyn, nawet nowych.
        • ptasiorek333 wiemmmm 29.08.07, 17:10
          Zgadłem od razu. Chodzi Ci o siebie samego czyli un1. Kimkolwiek
          jestes
          • un1 Re: wiemmmm 29.08.07, 17:14
            E tam, naprawdę nie mam zamiaru prowadzić Listy. Ty - kto wie, taki
            kolega samego Jurka Sosnowskiego...
    • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 30.08.07, 07:21
      Ale też nie jest wcale powiedziane, że prowadzący Listę musi być człowiekiem "z
      wewnątrz" - Niedźwiecki też nie był.

• un1 Re: Lp3 - nowe otwarcie? 30.08.07, 08:29
        Zgoda, ale nie mam pomysłu bo nie słucham, że tak powiem, radiów
        innych niż Trójka. No, okazjonalnie Radio Jazz lecz stamtąd to
        raczej nikt...
        • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 30.08.07, 09:40
          un1 napisał:

> Zgoda, ale nie mam pomysłu bo nie słucham, że tak powiem, radiów
          > innych niż Trójka. No, okazjonalnie Radio Jazz lecz stamtąd to
          > raczej nikt...

Ja już pisałem gdzie indziej o Kostrzewie. Wiem, podpadł mi strasznie, ale
          wierzę, że LP3 to może jednak lepsze miejsce dla niego niż Lato z Radiem.
          • un1 Re: Lp3 - nowe otwarcie? 30.08.07, 10:17
            De gustibus etc. ale Kostrzewa fuj, no i jednak mocno zużyty
            moralnie tj. osłuchany. Kostrzewie mówię: nie;-)!
            • trojkomaniak Re: Lp3 - nowe otwarcie? 31.08.07, 12:18
              un1 napisał:
              "De gustibus etc. ale Kostrzewa fuj, no i jednak mocno zużyty
              moralnie tj. osłuchany. Kostrzewie mówię: nie;-)!"

Ja też Kostrzewie mówię "nie", a eksperymentu w dr Wilczurem chętnie
              posłucham.
    • obcyastronom25 Re: Lp3 - nowe otwarcie? 03.09.07, 13:49
      niech sobie Pan Doktor Owczarek alias Wilczur swoje listele czyta w nocy, kiedy
      większość słuchaczy Trójki śpi.
      Jeśli ma LP3 prowadzić ktoś do tego stopnia mający swój świat, to niech lepiej
      zastąpi listę muzyka ciszy.
    • gepe Re: Lp3 - nowe otwarcie? 04.09.07, 19:14
      Może dlatego, żem weteran (zarówno jako słuchacz PRIII, jak i tegoż forum),
      jestem nieco zgrzybiały w poglądach, jednak z całą siłą mówię 'hola!'.
      Niedźwiedź najpierw, jako i rzekłeś stworzył LPIII itd. - czyli na LPIII zna
      się, jak mało kto. Potem sobie poszedł i, znając się na rzeczy, - że się tak
      wyrażę - namaścił swego następcę, czyli Balonika. Nie mówię, że to wybór
      niepodważalny, ale w tej akurat kwestii zaufałbym Niedźwiedziowi, nawet mimo
      wątpliwości samego 'nominowanego'.
      I wogóle czego Wy wszyscy czepiliście się Balonika? Przydajecie mu cechy i
      epitety, które go co najmniej krzywdzą, bo ani on nijaki ani ulizany, tylko po
      prostu od Niedźwiedzia inny (wcale nie znaczy, że gorszy), a posiada przecież
      ten zespół niewidocznych przymiotów, które każą go bez mrugnięcia okiem
      przypisać do klubu 'Trójkowych Postaci'. Może nie? Wystarczy posłuchać bez
      uprzedzeń. I dajcie mu nieco czasu! Chciałbym widzieć takiego, co po miesiącu
      dziedziczenia schedy po Niedźwiedziu dałby wszystkim słuchaczom satysfakcję. A
      Balonik ma ciężko i - moim zdaniem - wyrabia. Będzie (coraz) lepiej.

pozdrawiam - gepe
      • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 07.09.07, 07:46
        Balonik może jest Trójkową Postacią, natomiast bezdyskusyjnie nie jest
        dziennikarzem muzycznym. Gospodarzem Listy Przebojów powinien być dziennikarz
        muzyczny. Tyle.
        • trojkomaniak Re: Lp3 - nowe otwarcie? 07.09.07, 09:38
          Dlaczego "gospodarzem Listy Przebojów powinien być dziennikarz
          muzyczny"? LP3 to nie jest autorski program muzyczny prowadzony
          przez znawcę konkretnego gatunku. Lista to raczej show prowadzony
          przez osobowość radiową. Moim zdaniem Balonik się nadaje, jednak
          odnoszę wrażenie że nie ma ochoty przejmować listy na stałe.
          • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 07.09.07, 18:59
            > Dlaczego "gospodarzem Listy Przebojów powinien być dziennikarz
            > muzyczny"? LP3 to nie jest autorski program muzyczny prowadzony
            > przez znawcę konkretnego gatunku.

Dlatego, że rola gospodarza Listy to nie tylko policzenie głosów i
            zapowiedzenie piosenek. Prowadzący powinien mieć wpływ np. na zestaw
            do głosowania - a to znaczy, że powinien się orientować w nowościach
            (i nie tylko nowościach) z różnych gatunków muzycznych. W sumie
            fajne byłoby też, żeby miał coś czasem o wykonawcach będących na
            liście do powiedzenia, czy nawet zwrócić uwagę słuchaczy na jakiegoś
            wykonawcę. Czy u Balonika miałaby szansę zaistnieć taka Beverley
            Craven?
            • zbyszu Balonik jest dobry, ale zapewne znajdą się lepsi . 07.09.07, 19:04
              Podpisuję się pod wszystkim, oprócz zarzuty, ze Balonik nie
              wypromował niczego. Promuje i to dośc skutecznie (np. Basia
              Gąsienica-Giewnont. Ale fakt - jak redaktor nieMuzyczny ma znacznie
              mniejsze pole popissu (brrr - jak to zabrzmiało)

Do nasłuchania - czy dziś takie przedotwarcie?
            • gepe Re: Lp3 - nowe otwarcie? 07.09.07, 23:25
              No ja baaaardzo przepraszam, ale chyba Niedźwiedź nie typował w ciemno? Znaczy
              co, wiecie od niego lepiej?
              Poza tym moim zdaniem lista to przede wszystkim show, a nie audycja poznawcza.
              Tu trzeba nie tyle dziennikarza muzycznego (choć zapewne wiedza taka jest
              pożądana), ile kogoś, kto potrafi wyczarować unikalny styl, stworzyć magiczną
              'mgiełkę' nastroju, skontrować ciekawą dykteryjką, opowiedzieć anegdotę, czy
              choćby - a niech tam - pogryźć na antenie twardą koczeladę. Czyli powinien
              raczej być postacią, niekoniecznie zaś encyklopedią.
              A wiedzy muzycznej Balonik trochę ma, nie przesadzajmy. Na Listę na pewno styknie :)

pozdrawiam - gepe
              • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 09.09.07, 08:40
                > No ja baaaardzo przepraszam, ale chyba Niedźwiedź nie typował w ciemno? Znaczy
                co, wiecie od niego lepiej?

Niedźwiedź tej audycji już nie prowadzi i nie ma wiele do gadania w tej sprawie.
                Balonik byłby "przedłużeniem" Niedźwiedzia i pewnie dlatego jest typowany przez
                niego - ale jeżeli Lista ma naprawdę się rozwijać, a nie trwać w stagnacji (a
                IMO przez ostatnie kilka lat trwała, głównie ze względu na niewielkie ruchy na
                liście i pogłębiające się oddalenie listy od tego, co najciekawsze w muzyce
                granej w Trójce), to potrzebuje kogoś, kto zna się na muzyce, a nie tylko
                "wyczarować unikalny styl".

Krótkie pytanie: czy gdyby w latach 80. Niedźwiedź tworzył magiczną mgiełkę
                nastroju i wyczarowywał unikalny styl, a na liście królowałaby Krystyna Giżowska
                i duet Romina Power & Al Bano (przepraszam za drastyczne przykłady), lista
                byłaby tym, czym się stała? Moim zdaniem to jednak przede wszystkim muzyka
                przyciąga do listy słuchaczy i głosujących, a nie pogryzanie czekolady czy
                rozmówki z Aliną.
                • gepe Re: Lp3 - nowe otwarcie? 09.09.07, 12:03
                  > Niedźwiedź tej audycji już nie prowadzi i nie ma wiele do gadania w tej sprawie
                  Za to my mamy wiele... ;) I jesteśmy najbardziej kompetentni zarówno w sprawach
                  muzycznych jak i poza.
                  Nie uważam, by Balonik był 'przedłużeniem Niedźwiedzia', wogóle co to znaczy? :)
                  Jeszcze raz: Balon jest _inny_, różny od Niedźwiedzia, co jest (przynajmniej dla
                  mnie) tak oczywiste, że aż banalne; wystarczy posłuchać na spokojnie, bez
                  uprzedzeń, czy innych 'ansów'. Prócz twórcy Listy ma w niej najdłuższy staż,
                  więc nie jest w tej materii ignorantem.
                  Zresztą nieważne. Nie tyle chodzi mi o to, żeby Balon wziął Listę, ile o fakt,
                  że powiesiliście na nim wszystkie psy z okolicy, zupełnie bezpodstawnie. Uważam,
                  że Balonik na takie traktowanie nie zasługuje.
                  A co do stagnacji i rozwoju, proponuję uzgodnić zeznania. Z jednej strony chcemy
                  by Trójka trwała w tradycji itp. itd *)., co rozumiem, z drugiej postulujemy,
                  poprzez zupełną zmianę osobowości prowadzącego, rewolucję na Liście, jednym z
                  jej znaków firmowych.
                  A w sprawie Rominy i Krystyny, tudzież Majki chcę przypomnieć, czy też
                  uświadomić, że propozycję do zestawu na LPIII może zgłosić każdy spośród tego,
                  co się ukazało na antenie Trójki (a nie wszystko może :) ). Zasady głosowania są
                  jasne. To nie Niedźwiedź wpychał utwory do zestawienia, jedynie je proponował.
                  Może któryś tam lansował. A że posiada wielką charyzmę i ludzie oddawali głosy
                  na jego propozycje, to już inna rzecz. I moim zdaniem dowodzi właśnie, że Lista,
                  to nie tylko muzyka, być może nawet muzyka gra mniejsza rolę, niż 'gryzienie
                  czekolady', przecież sporo utworów z LPIII (przynajmniej z pierwszej '20') w innych
                  rozgłośniach także można usłyszeć.

*)Nie mam tu na myśli, żeby program trwał w stagnacji, nie rozwijał się. Chodzi
                  mi o tradycję w takim znaczeniu, jakiego nie rozumiał Laskowski.

pozdrawiam - gepe
                  • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 09.09.07, 19:41
                    Nie wieszam żadnych psów na Baloniku. Stwierdzam fakty - nie jest on
                    dziennikarzem muzycznym i w związku z tym nie ma jak dla mnie podstawowej
                    kwalifikacji do prowadzenia Listy. I drugi czynnik - ma 45 lat. Niedźwiedź w
                    1982 roku miał 28. Nie chcę być podejrzany o ejdżyzm, ale czy sądzisz, że
                    Balonik jako prowadzący będzie w stanie zachęcić do głosowania na listę np. te
                    tłumy młodzieży, które widziałem na mysłowickim Off Festiwalu?

Rewolucja na Liście jest i tak - odchodzi jej założyciel i prowadzący. Ty
                    chcesz, żeby listę prowadził ktoś, kto będzie najbardziej przypominał
                    Niedźwiedzia AD 2007. Ja wolałbym znaleźć kogoś takiego jak Niedźwiedź AD 1982.
                    Kogoś, kto nadałby Liście nowy impuls i trafiłby z nią do słuchaczy np.
                    Szydłowskiej, Stelmacha, Kaczkowskiej czy Owczarka.

• gepe Re: Lp3 - nowe otwarcie? 10.09.07, 11:08
                      airborell napisał:

> Nie wieszam żadnych psów na Baloniku. Stwierdzam fakty - nie jest on
                      > dziennikarzem muzycznym i w związku z tym nie ma jak dla mnie podstawowej
                      > kwalifikacji do prowadzenia Listy.

No i tu się nie zgadzamy. Uważam, że do _prowadzenia_ Listy kwalifikacje scricte
                      muzyczne nie są warunkiem najbardziej koniecznym. Lista jest zabawą, prezentacją
                      nie edukacją. Inna sprawa to dobór propozycji, które mają szansę się na niej
                      znaleźć, ale za to powinien być odpowiedzialny cały zespół redakcji muzycznej
                      (nie wiem, czy właśnie tak nie jest).

I drugi czynnik - ma 45 lat. Niedźwiedź w
                      > 1982 roku miał 28. Nie chcę być podejrzany o ejdżyzm, ale czy sądzisz, że
                      > Balonik jako prowadzący będzie w stanie zachęcić do głosowania na listę np. te
                      > tłumy młodzieży, które widziałem na mysłowickim Off Festiwalu?

Nie wiem. Sądzę, że w radio wiek nie ma wielkiego znaczenia.

>
                      > Rewolucja na Liście jest i tak - odchodzi jej założyciel i prowadzący. Ty
                      > chcesz, żeby listę prowadził ktoś, kto będzie najbardziej przypominał
                      > Niedźwiedzia AD 2007. Ja wolałbym znaleźć kogoś takiego jak Niedźwiedź AD 1982.
                      > Kogoś, kto nadałby Liście nowy impuls i trafiłby z nią do słuchaczy np.
                      > Szydłowskiej, Stelmacha, Kaczkowskiej czy Owczarka.
                      >
                      No nie... :) Nie szukam 'Niedźwiedzia bis'. Odezwałem się tylko po to, by
                      obronić Balonika przed niesłusznymi - moim zdaniem - zarzutami, że się nie
                      nadaje, że jest mdły itd. Uważam, że się jak najbardziej nadaje, co nie znaczy,
                      że oddałbym życie,
                      żeby to robił.
                      Z drugiej strony nie chciałbym, aby doszło do takiej sytuacji, że listę prowadzi
                      wybitny (albo i nie) dziennikarz muzyczny, który wogóle nie przyciąga słuchaczy.
                      Albo, żeby LPIII upodobniła się do 'bardzo młodzieżowych' list w rozgłośniach
                      komercyjnych.

pozdrawiam - gepe
                      • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 10.09.07, 13:47
                        > Nie wiem. Sądzę, że w radio wiek nie ma wielkiego znaczenia.

A ja sądzę, że ma. I to po samym Niedźwiedziu było widać - chyba się zgodzisz,
                        że prowadząc Listę robił to z mniejszą werwą, miał mniej pomysłów, rzadziej
                        zaskakiwał niż w latach 80. I sądzę, że dwudziestolatkowie chętniej będą słuchać
                        Listy prowadzonej przez kogoś zbliżonego do nich wiekiem niż przez 45-latka, dla
                        którego ich ulubiona muzyka jest czymś zupełnie obcym.

> Z drugiej strony nie chciałbym, aby doszło do takiej sytuacji, że listę
                        prowadzi wybitny (albo i nie) dziennikarz muzyczny, który w ogóle nie przyciąga
                        słuchaczy. Albo, żeby LPIII upodobniła się do 'bardzo młodzieżowych' list w
                        rozgłośniach
                        komercyjnych.

Nie upodobni się, jeśli na liście będzie trójkowa muzyka. Problem polega właśnie
                        na tym, że tej muzyki na liście brakuje - a jak jest, to sprzed 10-20 lat (różne
                        U2, Depesze czy Red Hoty).

• gepe Re: Lp3 - nowe otwarcie? 11.09.07, 21:27
                          airborell napisał:

> > Nie wiem. Sądzę, że w radio wiek nie ma wielkiego znaczenia.
                          >
                          > A ja sądzę, że ma. I to po samym Niedźwiedziu było widać - chyba się zgodzisz,
                          > że prowadząc Listę robił to z mniejszą werwą, miał mniej pomysłów, rzadziej
                          > zaskakiwał niż w latach 80. I sądzę, że dwudziestolatkowie chętniej będą słucha
                          > ć
                          > Listy prowadzonej przez kogoś zbliżonego do nich wiekiem niż przez 45-latka, dl
                          > a
                          > którego ich ulubiona muzyka jest czymś zupełnie obcym.

Air, różnimy się w samych założeniach, co do LPIII. Ty sądzisz, że głównie
                          muzyka, a ja, że głównie, albo co najmniej w takim samym stopniu prowadzący.
                          Myślę, że w tej sytuacji sporu 'kto po Niedźwiedziu' nie rozstrzygniemy, tym
                          bardziej, że nie do końca w takim właśnie temacie głos zabierałem. Proponuję w
                          tym miejscu podpisać protokół rozbieżności.

Gwoli odpowiedzi: daj Boże takiej werwy każdemu, jaką Niedźwiecki miał po tylu
                          latach prowadzenia audycji. To, że popadł być może w rutynę nie kwalifikuje go
                          jeszcze jako muzycznego zgreda. Miał (ma) swoje koniki, ale przecież różną muzę
                          zapodawał. A dwudziestolatkowie... nie urągając nikomu sądzę, że będą słuchać
                          najchętniej inteligentnie i kulturalnie prowadzonej audycji z dobrą, trójkową
                          muzyką. Moim zdaniem druh Balonik tu pasuje, ale nie upieram się.
                          >
                          > > Z drugiej strony nie chciałbym, aby doszło do takiej sytuacji, że listę
                          > prowadzi wybitny (albo i nie) dziennikarz muzyczny, który w ogóle nie przyciąga
                          > słuchaczy. Albo, żeby LPIII upodobniła się do 'bardzo młodzieżowych' list w
                          > rozgłośniach
                          > komercyjnych.
                          >
                          > Nie upodobni się, jeśli na liście będzie trójkowa muzyka. Problem polega właśni
                          > e
                          > na tym, że tej muzyki na liście brakuje - a jak jest, to sprzed 10-20 lat (różn
                          > e
                          > U2, Depesze czy Red Hoty).
                          >
                          Wiesz, na Liście, jak i w innych audycjach jest muzyka trójkowa, bo
                          przepuszczona przez sito Akademii i audycji autorskich. Jeśli kwestionujesz
                          muzykę w Trójce, to kwestionujesz pośrednio kompetencje członków Akademii (no
                          cóż, de gustibus...) i poziomu audycji autorskich. Nie wiem, czy problemem nie
                          jest dzisiejsza muzyka sama w sobie, jej jakość i ilość, ale to już temat na
                          inną rozmowę.

pozdrawiam - gepe
                          • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 12.09.07, 09:19
                            gepe napisał:

> Wiesz, na Liście, jak i w innych audycjach jest muzyka trójkowa, bo
                            > przepuszczona przez sito Akademii i audycji autorskich. Jeśli kwestionujesz
                            muzykę w Trójce, to kwestionujesz pośrednio kompetencje członków Akademii
                            (nocóż, de gustibus...) i poziomu audycji autorskich. Nie wiem, czy problemem
                            nie jest dzisiejsza muzyka sama w sobie, jej jakość i ilość, ale to już temat na
                            > inną rozmowę.

Problem z dzisiejszą muzyką jest taki, że jest jej o wiele więcej niż kiedyś i
                            żeby znaleźć coś wartościowego, trzeba się mocno naszukać. W dzisiejszym
                            mainstreamie IMO nie ma takich wykonawców jak Dire Straits, Sting, Peter Gabriel
                            czy Kate Bush. I dlatego jednak mam duży żal do autorów LP3, że takich
                            wykonawców nie promują - choćby przez wstawienie ich do zestawu do głosowania
                            :). Bo jednak na Liście dominują utwory z playlisty - a te z kolei wyglądają na
                            podręczny zestaw propozycji majorsów.
                    • nierozpoznawalny Re: Lp3 - nowe otwarcie? 10.09.07, 13:28
                      airborell napisał:
                      > Nie wieszam żadnych psów na Baloniku. Stwierdzam fakty - nie jest on
                      > dziennikarzem muzycznym i w związku z tym nie ma jak dla mnie podstawowej
                      > kwalifikacji do prowadzenia Listy.

Balonik, mimo ze nie ma stanowiska 'dziennikarz muzyczny' to jednak swoj
                      muzyczny gust i styl ma co latwo daje sie zauwazyc miedzy 9 a 12. Jest to gust
                      troche zbiezny z gustem Niedzwiedzia ale jednoczesnie duuuzo szerszy! Tak, tak,
                      Balonik wybiera i nadaje utwory (progresywny rock, blues), ktorych Niedzwiedz
                      nigdy by nie zapuscil, bo nie przepadal.

> I drugi czynnik - ma 45 lat. Niedźwiedź w
                      > 1982 roku miał 28. Nie chcę być podejrzany o ejdżyzm, ale czy sądzisz, że
                      > Balonik jako prowadzący będzie w stanie zachęcić do głosowania na listę np. te
                      > tłumy młodzieży, które widziałem na mysłowickim Off Festiwalu?
                      > Rewolucja na Liście jest i tak - odchodzi jej założyciel i prowadzący. Ty
                      > chcesz, żeby listę prowadził ktoś, kto będzie najbardziej przypominał
                      > Niedźwiedzia AD 2007. Ja wolałbym znaleźć kogoś takiego jak Niedźwiedź AD 1982.
                      > Kogoś, kto nadałby Liście nowy impuls i trafiłby z nią do słuchaczy np.
                      > Szydłowskiej, Stelmacha, Kaczkowskiej czy Owczarka.
                      >

Pragne zwrocic uwage, ze LP3 to od zawsze kolekcja pop-rockowych piosenek
                      (owszem, zdarzaly sie wyjatki potwierdzajace regule). Czyzbys zmierzal do takiej
                      rewolucji zeby ludzie sluchali i glosowali na utwory off-owe, alternatywne? To z
                      zalozenia nie sa kawalki 'przebojowe', ich autorzy i wykonwacy pewnie nawet
                      glupio by sie czuli brylujac na LP3 :) Szydlowska w LP3 i zmiana przekroju
                      muzycznego listy - to sie nie miesci w glowie, to sie nie moze udac.
                      • airborell Re: Lp3 - nowe otwarcie? 10.09.07, 14:19
                        > Pragne zwrocic uwage, ze LP3 to od zawsze kolekcja pop-rockowych piosenek
                        (owszem, zdarzaly sie wyjatki potwierdzajace regule). Czyzbys zmierzal do takiej
                        rewolucji zeby ludzie sluchali i glosowali na utwory off-owe, alternatywne? To
                        zzalozenia nie sa kawalki 'przebojowe', ich autorzy i wykonwacy pewnie nawet
                        glupio by sie czuli brylujac na LP3 :) Szydlowska w LP3 i zmiana przekroju
                        muzycznego listy - to sie nie miesci w glowie, to sie nie moze udac.

Muzyka na liście zawsze była różna. Pewnie, że dominował mainstreamowy rock i
                        pop-rock, ale pojawiały się na niej - i robiły kariery - wynalazki w rodzaju Red
                        Box czy The Bolshoi. Gdzieś tam zaznaczali swoją obecność wykonawcy w rodzaju
                        Dead Can Dance czy Clan of Xymox, czy nawet The Sisters of Mercy. Nie wspominam
                        już o wykonawcach polskich. Oczywiście, czasy się zmieniły i muzyka się
                        zmieniła, ale to nie tłumaczy wszystkiego.
              • mel-gibson Tylko Piotr Baron! 15.09.07, 21:09
                Piotr Baron jak najbardziej zdecydowanie powinien prowadzić LP3.
                DZIEKI NIEMU lISTA ZACHOWUJE KLIMAT. Gdyby ktoś inny miał to ribić i
                wprowadzać inny styl, klimat itp itd to powstałaby calkiem nowa
                audycja, a widac wiekszość chce kontynuacji dzieła Marka
                Niedźwickiego. Tym bardziej że mam wrażenie zdecydowana wiekszość ma
                nadzieję że Marek N wróci. Ja mam.
                Do tego Piotr baron jest wystarczająco orientującym się muzycznie
                dziennikarzem. I dobrze że zdecydował sie na liste, bo dzieki temu
                uratował tą audycje
    • jureek Re: Lp3 - nowe otwarcie? 07.09.07, 10:17
      Dr Wilczura uważam za najlepszy nabytek Trójki. Z wszystkich ludzi Trójki chyba
      tylko Mann dorównuje mu niezależnością, dowcipem, inteligencją i merytorycznym
      przygotowaniem. Uważam jednak, że byłby to gwałt na jego osobie, gdyby kazać mu
      prowadzić audycję, gdzie nie ma wpływu na to, co będzie grane, a większość
      utworów, które _musiałby_ grać to popowy mainstream, i w dodatku po angielsku.
      Szkoda Wilczura na takie rzeczy.
      Jura
      • un1 Re: Lp3 - nowe otwarcie? 07.09.07, 12:41
        Rzucony przez Barona żartem pomysł castingu na prowadzącego Listę
        wydaje się wart poważnej realizacji.
        • and43 Re: Lp3 - nowe otwarcie? 10.09.07, 13:53
          Najlepszym następcą Marka byłby Michał Nogaś. Jest młody, ma
          poczucie humoru, zna sie na muzyce, bdb. angielski. Niestety ma
          żonę...
          • ptasiorek333 Lista - nowe otwarcie? 12.09.07, 11:43
            Wystarczy zajrzeć do kalendarza aby zrozumiec ze nowe otwarcie listy
            nastapi 4.01.2008. Bedzie to notowanie pierwsze, odbedzie sie w
            godzinach 19-22.
        • prawy LP3 casting 14.09.07, 02:03
          Sam prowadzę Listę Przebojów w jednej z regionalnych rozgłośni Polskiego Radia i
          jak rozmawialiśmy w redakcji po odejściu Marka z Trójki o potencjalnych
          zastępcach to powiedziałem, że ja tam masochistycznie bym spróbował się porwać z
          motyką na słońce przynajmniej raz.
          Pewnie przez 3 godziny naród by mnie zbeształ, wyzwał od najgorszych, zjadł i
          wypluł ale i tak chciałbym.

Mam trochę żal do Marka, że odchodząc z Trójki uniemożliwił mi spełnienie mojego
          najskrytszego i największego radiowego, zawodowego marzenia - poprowadzenia
          kiedyś z Nim choć jednego notowania.
          A może lepiej, że tego marzenia nie udało mi się spełnić... musiałbym wtedy
          wymyślać sobie jakieś nowe marzenie :-)

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
          • ptasiorek333 Re: LP3 casting 14.09.07, 10:24
            > Mam trochę żal do Marka, że odchodząc z Trójki uniemożliwił mi
            spełnienie mojego najskrytszego i największego radiowego, zawodowego
            marzenia - poprowadzenia kiedyś z Nim choć jednego notowania.
            No to skandal, jak Marek mógł to zrobić!!!!
            Prawy naprawdę się dziwię że tylko TROCHĘ masz ten żal.
            • prawy Re: LP3 casting 14.09.07, 18:11
              Ach dzięki...
              Dobrze, że w dzisiejszych czasach choć na bezinteresowną ludzką zawiść zawsze
              można liczyć.
          • xk do prawego 14.09.07, 13:34
            nie mam nic personalnie do Ciebie, ale jeśli ktos z twojej rozgłośni
            mógłby prowadzić LP 3, to raczej powinien być to Adam Kołaciński...
            • prawy Re: do prawego 14.09.07, 18:12
              zgadzam się w 100 %
              ale nie zmienia to faktu..., że mogę sobie pomarzyć :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka