Dodaj do ulubionych

....Róbmy swoje! To co do nas należy!

IP: *.it-net.pl 12.10.06, 16:39
Bez oglądania się na Tuskowiczów, Rokitników i innyk oszołomów. Ni ma
wyboru, biyde polskom trza pchać do przodka wsędy i syćka momy ją pchać.
Wybory były, katy ozdane, Ci co majom cofke to w tył zwrot, nie trza nom
takik. Jak juz nie fcecie pomóc, to nie przeszkadzać. Domy rade!
Telo i ino telo.
Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 15.10.06, 15:31
      "Przekora" - to sie znacy "huc mi ta, huc"!

Wse mi godali, sie uc !
      A jo tyz potakiwoł w duchu
      huc mi ta, huc!
      Widziołef przecie nie takik
      co sie nie ucyli
      i dobrze wse zyli!

Zaś mi godali: spokojnie siedź,
      nie brój!
      Coz haw z tego, kie se mnie
      wyłaziył zbój...
      A diabli mnie wse w rzyć dziubali
      spokoju nie dali.

Ucyli mnie tyz - z biologii
      o choćjakik zwierzętak, gawiedzi -
      a jo cekoł, ze mi przecie wyjaśniom -
      po co zaba na zabie siedzi...

Po jangielsku mnie tyz ucyli -
      ba jakoz,
      syćko oll rajt!
      Ba jo myśloł ino o jednym:
      kie profesor powie: gud baj!

Nojgorzyj było cheba z matematyki,
      ej Boze! To był zgryz!
      Kieby ino jako oderznąć zadanie!
      Kieby tyz!
      Tyn kłopot z matematyki
      do dziśka mi pozostoł...
      Nie umiym porachować
      moik roków -
      mozek dalyj młody
      ostoł?

Autor tego wiersycka pt.: "Przekora", Roman Dzioboń , (ur. się w Nowym Targu w
      1932 r.) Ukońcył skołe podstawowom i Liceum Ogólnokształcące na miyjscu. W
      Krakowie studiowoł Akademię Medycznom (stomatologia)i na ludzi wyseł, bo fcioł.

• ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 15.10.06, 20:47
        Nauczycielom w Dniu ich święta takie "prezenta", brawo!

www.ezakopane.pl/wiadomosci/954.html
        • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 15.10.06, 21:57
          Harcerska sobota:

www.ezakopane.pl/wiadomosci/951.html
        • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 15.10.06, 21:58
          Harcerska sobota:

www.ezakopane.pl/wiadomosci/951.html
          • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 17.10.06, 10:41
            W Białym Dunajcu Szkoła nr 1 otrzymała imię Kazimierza Wielkiego.

www.watra.pl/rozne/bdunajec/imie.html
            • Gość: poraj Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:59
              Ale Kazimierza króla czy Kazimierza Yes,Yes,Yes?
              Pytam, bo wczoraj przystanek kolejowy na jakimś zadupiu otrzymał imię Edgara G.;))
              • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 17.10.06, 11:06
                Tyś tyz zgryźliwy...Jo sie pytom cemu???Syćko nie po Twojyj mysli, hehe...
                I tak Cie rada widze, teroz Ci t w rewanżu napise, hehe.

www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto7/Bdunajec%2014%20X9.jpg
                • Gość: poraj Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:10
                  Dzięki Ci Gaździnko, kamień z serca!
                  Choć tak między nami, to ponoć król Kazio strasznym był dziwkarzem.
                  Aż dziw, że mu teczki przed tą nominacją nie sprawdzili;)
                • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 17.10.06, 11:12
                  Ty sie nie śmiyj, bo wójt gminy Bioły Dunajec A. Nowak dobry Harnaś, to moze
                  Ci sie niekcący obliznąć, hehe

www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto7/Bdunajec%2014%20X11.jpg
                  • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 24.10.06, 22:53
                    Prezenty na Dzień Nauczyciela najlepszym nauczycielom:

www.watra.pl/rozne/zakopane/sport22.html
                    www.watra.pl/rozne/zakopane/sport22.html
                    • Gość: Robiący swoje ! Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:44
                      Róbmy swoje srając na kaczyzm/faszyzm !
                      • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 25.10.06, 16:47
                        To Twoja wóla, nie nasa. My PiS momy w zocy i co nom zrobis, he?
                        • Gość: Robiący swoje ! Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:31
                          Jeżeli o was wypierdki chodzi - to zrobię swoje.
                          Wysram się.
                          Na was.
                          • Gość: TępicielWypierdków Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.chello.pl 26.10.06, 18:52
                            Gość portalu: Robiący swoje ! napisał(a):

> Jeżeli o was wypierdki chodzi - to zrobię swoje.
                            > Wysram się.
                            > Na was.

PiSdzioszki tylko na to sobie zasłużyły !
                            • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 26.10.06, 19:51
                              Ignor PO-sralki i posrańce!
                              • billy.the.kid Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 26.10.06, 21:09
                                jakoś nie widze [w mojej kieszeni] tego reklamowanego wzrostu gosp. więc albo
                                kurdupel kłamie albo wzrostu nie ma.
                                • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 26.10.06, 21:15
                                  A ja widzę, bo po zaskarżeniu ZUS-u do sądu pracy od razu mi przybyło w
                                  kiesonce, hehe. Ty billy tyz za wceśnie sie urodziyłeś, nie godajęcy o mnie,
                                  hale nie cygań, ludziska majom na syćko, patrze wokoło i ocyskami ino
                                  mrugom. Nom sie cas nie cofnie, my ponosimy skutki poprzedniego systemu. Nase
                                  dzieci niek majom lepiyj! Hale na to tyz musom sami cięzko pracować.
                                  • billy.the.kid Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 26.10.06, 21:54
                                    wolę żeby moje dzieci NIE MUSIAŁY ciężko pracoweać.
                                    • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 26.10.06, 22:19
                                      Eeee, zaś tak dobrze nigdy nie było, ni ma i nie bedzie. Pracujys to i
                                      mos, a kie ci sie nie fce robić, to Wara ci od mojego. Kcącemu nie dzieje sie
                                      krzywda, wte i we wte.
                                      • billy.the.kid Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 26.10.06, 22:22
                                        nie zauważyłem żebym w jakimkolwiek punkcoe mojego pieskiego żywowta sięgał do
                                        TWOJEGO.
                                        • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 26.10.06, 22:25
                                          Jee, przecie jo do Tobie z powyzsym nie pije, a Ty do mnie zdrówkos? Za co
                                          niby, he?
                                          • billy.the.kid Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 26.10.06, 22:45
                                            no to ło co siem rozchodzi?
                                            • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! IP: *.it-net.pl 26.10.06, 22:53
                                              Hehe... Ino ło tyn tartak... Hej! Ni ma mnie... Ocka same sie juz
                                              zamykajom...Dobryj nocki.
                                              • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! I huc mi ta, huc! 05.11.06, 22:19
                                                Nei dobrze, ze grule wykopali i zdązyli przed zimom...W Szkole Podstawowej
                                                Nr 9 na Harendzie urządziyli Święto Gruli. Były konkursy na najdłuższa obierkę
                                                i najciekawszą pracę plastyczną wykonaną za pomocą ziemniaczanych pieczątek.
                                                Najważniejsza była degustacja i tu okazało się, że cześć dzieci nigdy tego nie
                                                próbowała. Jeżeli już, to w aluminiowej folii i w piekarniku albo na grillu. A
                                                jak smakowały...

Jo dodom , ze kartofel (grula) teroz we wielgiej modzie, hale tyn sie
                                                ś niego śmieje, fto sie ostatni śmieje!

Foto-relacja (zdjęcia Piotr Kyc):

www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9107.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9099.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9114.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9126.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9136.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9129.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9150.JPG
                                                Pieczątki kartoflane - wystawa:
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9145.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9146.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9142.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9153.JPG
                                                Piecenie grul i smacnego, mniam, mniam:

www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9162.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9171.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9175.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9179.JPG
                                                Jo tyz fce byc dzieckiem...fajne te chłopcyska i dziewcątka umorusane:

www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9189.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9190.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9193.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9192.JPG
                                                www.watra.pl/rozne/harenda/foto44/DSC_9194.JPG
                                                Drodzy rodzice, znajdźcie trochę czasu jesienią i zapalcie z dziećmi ognisko,
                                                gdzieś nad wodą, pokażcie, że można usmażyć kiełbaskę i upiec ziemniaki.
                                                Poświęćcie pociechom tę chwilę. Na pewno ją zapamiętają na zawsze. To jedna z
                                                małych, dziecięcych, jesiennych radości.

Duże brawa dla inicjatorów wykopek i dla dzieci. No i dla "Watry"

Niek idzie we swiat i niek bierom z Wos przykłod, jak sie dziećmi trza
                                                zajmować i z nicego zrobić cosik.
                                                Telo.Pozdr. dlo Harendy! Jo tam do ochronki chodziyła za okupacji.... Moj
                                                Boze, kie to było. Było wte tyz fajnie.
                                                • Gość: Ciupazka Re:."Tatrzańska Jesień" - 2006 -konkurs IP: *.it-net.pl 08.11.06, 10:19
                                                  Konkursy: "Tatrzańsko Jesień" piyknie tyz procentujom i bez władz i syćkik
                                                  NIETOT, hehe. Był tu taki wątek hale go zarchiwizowano, a robote ciagnom
                                                  dalyj w 2006 roku tyz.
                                                  "Ino 381 prac 69 autorów wpłynęło na tegoroczną edycję konkursu
                                                  fotograficznego "Tatrzańska Jesień". Jego rozstrzygnięcie zaplanowano na 13
                                                  listopada, a laureatów poznamy dziewięć dni później podczas wernisażu wystawy
                                                  pokonkursowej"
                                                  Termin nadsyłania prac minął 2 listopada, a rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 13
                                                  bm. Powołane przez organizatorów jury zwracać będzie uwagę na zgodność
                                                  tematyczną, sposób kadrowania, metodę ujęcia tematu oraz pomysłowość ujęć.
                                                  Laureatów konkursu poznamy podczas otwarcia wystawy pokonkursowej, które
                                                  odbędzie się 24 listopada o godz. 17 w Tatrzańskim Centrum Kultury i
                                                  Sportu "Jutrzenka". Zdobywca I nagrody otrzyma 1000 zł. Za II i III miejsce
                                                  przewidziano nagrody w wysokości 500 zł i 300 zł. Konkurs odbywa się pod
                                                  patronatem "Dziennika Polskiego".(KOV)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=29145234&a=29347263
                                                  • Gość: Ciupazka "Dzień Biblioteki" w Szkole Podstawowej nr 2 IP: *.it-net.pl 18.11.06, 11:22
                                                    Każda z klas wybiera sobie kraj, kontynent bądź lud, który chciałaby
                                                    zaprezentować. Potem już tylko trzeba zebrać stroje, materiały i zacząć
                                                    pouczającą zabawę...
                                                    Dzieci wywiązały się z zadania, z pomocą ze strony rodziców, bardzo dobrze.
                                                    Przeczytaj, ucz się...i może bierz przykład!

www.watra.pl/rozne/zakopane/bbliotekaa.html
                                                  • Gość: Ciupazka Re: IV Konkurs Podhalański Kolęd, Pastorałek ... IP: *.it-net.pl 11.12.06, 11:24
                                                    "Narodziła nam się Dobroć" W tegorocznym konkursiew MOK w Nowym Targu wzięło
                                                    udział 100 wykonawców.Tegoroczna edycja miała zasięg międzynarodowy. Wśród 100
                                                    wykonawców byli m.in. uczniowie z Trsteny, Rużomberoku, Suchej Hory i
                                                    Liptowskiej Luzny na Słowacji.
                                                    IV Podhalański Konkurs Kolęd, Pastorałek i Pieśni Zimowych został
                                                    rozstrzygnięty. Mottem stały się pierwsze słowa kolędy Stanisława
                                                    Hadyny "Narodziła nam się Dobroć"

Organizatorzy składają podziękowania wszystkim darczyńcom i sponsorom. Byli to:
                                                    Urząd Miasta Nowy Targ, wydawnictwo Express Publishing, Ambasada USA w
                                                    Warszawie oraz właściciele nowotarskich firm.
                                                    Brawa dla nagrodzonych i organizatorów.
                                              • Gość: Ciupazka Re:..Róbmy swoje! Szkolny Dzień Sportu... IP: *.it-net.pl 12.02.07, 12:43
                                                Ze sportem za pan brat!!!

W weekend uczniowie, nauczyciele i rodzice z zakopiańskiej Katolickiej Szkoły
                                                Podstawowej im. Jana Pawła II spotkali się z okazji Szkolnego Dnia Sportu.

Organizatorami zmagań na stoku Kozińca byli: dyrektor szkoły siostra Sylwia
                                                Weselak, pani Stanisława Łukaszczyk oraz jedna z najlepszych alpejek w historii
                                                polskiego narciarstwa Małgorzata Tlałka-Długosz.
                                                Przy pięknej pogodzie, na nartach i sankach, dzieci wraz z nauczycielami oraz
                                                opiekunami propagowali aktywną i zdrową formę spędzania wolnego czasu. (GAB)

I tak trzymać Raz na sportowo, raz na rowerowo, raz na wycieczkowo i
                                                szkoleniowo!
    • Gość: gosc Re: ....Róbmy swoje! 55555 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:02
      Zakopane (55555) Moje gratulacje! 5 piątek na forum! Ciekawych wątków sobie i
      Wam życze.
      • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! 55555 IP: *.it-net.pl 11.12.06, 20:07
        A cemu u nos 55562 widno?
        • Gość: gosc Re: ....Róbmy swoje! 55555 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:10
          Wszystko przez te nawozy sztuczne.
          • redaktor.terlik Re: ....Róbmy swoje! 55555 12.02.07, 20:14
            Skończmy z kaczyzmem. Druga Norymberga !!!
            • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! 12.02.07, 20:18
              Skończ z sobą najpierw, ni przypiął, ni wypiął te Twoje tu wypowiedzi.
              • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! IP: *.it-net.pl 19.02.07, 12:46
                "W siedzibie Tatrzańskiego Parku Narodowego wręczono nagrody laureatom II
                edycji Konkursu Literackiego "Na tatrzańskim szlaku".
                "Na tatrzańskim szlaku" jest pomysłem bardzo interesującym, dającym szansę
                uzdolnionym literacko uczniom, na pokazanie talentu i wrażliwości na
                otaczających ich świat.

www.watra.pl/rozne/tpn/szlak.html
                • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! IP: *.it-net.pl 20.02.07, 15:53
                  Joanna Złotkowska: "Stół pięknie nakryty” - “Produkty tradycyjne na małopolskim
                  stole”. Maria Dziatkowiec i Weronika Strama uczennice klasy III Prywatnego
                  Technikum Hotelarskiego w Zakopanem otrzymały wyróżnienie na konkursie
                  zatytułowanym: “Stół pięknie nakryty” który odbył się w dniu 17 lutego 2007r w
                  Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie. Hasłem przewodnim tegorocznego
                  konkursu było: “Produkty tradycyjne na małopolskim stole”.
                  Maria Dziatkowiec nakryła stół, Weronika Strama przygotowała “Jagnięcinę
                  Harnasia”.
                  W Konkursie brało udział 21 dwu-osobowych ekip ze szkół średnich o profilu
                  gastronomicznym i hotelarskim z terenu województwa małopolskiego".

Foto-relacja (zdjęcia Joanna Złotkowska):
                  www.watra.pl/rozne/zakopane/pth/HPIM5528.JPG
                  www.watra.pl/rozne/zakopane/pth/HPIM5527.JPG
                  www.watra.pl/rozne/zakopane/pth/HPIM5469.JPG
                  Gratulacje!
                  • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! W Chochołowie... 21.02.07, 16:41
                    ...odbył się konkurs patriotyczny w szkole podstawowej. 58 prezentacji
                    wysłuchało jury Konkursu Recytatorskiego Góralskiej Poezji Patriotycznej.
                    W skład jury weszli Maria Łaś, Maria Garbaruk i Robert Kowalczyk. Uczestnicy
                    konkursu podzieleni zostali na trzy kategorie wiekowe. Konkursowi
                    recytatorskiemu towarzyszył przegląd góralskiej pieśni patriotycznej. Wystąpiło
                    w nim dziewięć grup śpiewaczych: "Mali Wróblowianie" z Wróblówki, "Honielnik" z
                    Czerwiennego, "Tatry" z Ratułowa, "Szumni" z Chochołowa - grupa
                    starsza, "Szumni" z Chochołowa - grupa młodsza, Zespół Śpiewaczy z SP w
                    Chochołowie - grupa młodsza, Zespół Śpiewaczy ze SP w Chochołowie - grupa
                    starsza, "Serdocki" z Podszkla, "Mali Pieniążkowianie" z Pieniążkowic
                    Wyróżnionym gratulujemy!
                    • Gość: Ciupazka Re: ....Róbmy swoje! W Kościelisku... IP: *.it-net.pl 01.03.07, 09:33
                      VI Zawody Szkół Gminy Kościelisko w narciarstwie zjazdowym.

Dunajec, Dunajec bez Podhale płynie.
                      Jeździmy na nartach, pokiel śnieg jest w zimie!

W Kościeliskiej Gminie bystra woda płynie.
                      Wartko jedzie narciarz z góry ku dolinie!

W Dunajcu, w Dunajcu cyściuteńko woda.
                      Biermy syćka udział w narciarskich zawodach!

W zawodach wystartowało tylko 194 uczniów z gimnazjów i szkół podstawowych z
                      Kościeliska, Witowa i Dzianisza. Brawo! Sprawozdanie i zdjecia w "Watrze":

www.watra.pl/rozne/koscielisko/zawody2007.html
                      • ciupazka Re: ....Róbmy swoje! W Ludźmierzu!. 09.03.07, 09:09
                        70 uczniów gimnazjów i szkół podstawowych wzięło udział w VII Przeglądzie
                        Twórczości Kazimierza Przerwy-Tetmajera, który tradycyjnie zorganizowało
                        Gimnazjum nr 2 w Ludźmierzu.
                        Uczestnicy, podzieleni na dwie grupy wiekowe, startowali w dwóch kategoriach:
                        gwarowej i literackiej. Każdy uczeń recytował dwa utwory, w tym jeden autorstwa
                        Kazimierza Przerwy-Tetmajera. Obok tekstów poety Młodej Polski, młodzież
                        wybierała utwory takich twórców, jak m.in. Wanda Szado-Kudasik, Roman Dzioboń,
                        Wanda Czubernat, Zofia Graca, Helena Waligóra, Augustyn Suski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka