hanys_hans 05.07.03, 22:05 - Baco, mocie w waszyj miejscowości jakoś atrakcja dlo turystoow? - Noo mielimy, ale niydowno wyszła za mąż. pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciupazka Re: ATRAKCJA IP: *.it-net.pl 05.07.03, 23:24 Trza było dać inny tytuł wątku: "sukom atrakcji", moze by sie jako nasła, hehe.Telo,Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ATRAKCJA IP: *.it-net.pl 06.07.03, 08:16 Wies, jo sie ta nie cuje godno... coby skrony mojyj dusy tobie głowe susyć, cy jo - atrakcyjno? Grzysyłak se z japetytem, nie powiym, smakowało to do cudu... Nie wierzys? Nei, dyć spróguj, hehe. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ATRAKCJA 06.07.03, 13:21 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Wies, jo sie ta nie cuje godno... coby skrony mojyj dusy tobie głowe susyć, > cy jo - atrakcyjno? Grzysyłak se z japetytem, nie powiym, smakowało to do > cudu... Nie wierzys? Nei, dyć spróguj, hehe. Telo.Pozdr. Suchej ino Ciupazka, jako tam tyn wiecznie zywy chop uod Lyjny stoji uoon tam jeszcze w tym Poroninie abo go jusz ciupnyli? pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ATRAKCJA IP: *.it-net.pl 06.07.03, 13:26 Ka ta ,juz go downo ni ma, hale nie wiem, cy nie stoi w muzeum socrealizmu w Kozłówce, muse tam sie wybrać i na włosne ocy sie przekonać. Tam rózne pomniki były zdeponowane: nasego Bieruta, Stalina, moze i Lynin tam tyz jest. A co brak ci tyj atrakcji w Poroninie, he? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ATRAKCJA 06.07.03, 14:03 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Ka ta ,juz go downo ni ma, hale nie wiem, cy nie stoi w muzeum socrealizmu > w Kozłówce, muse tam sie wybrać i na włosne ocy sie przekonać. Tam rózne > pomniki były zdeponowane: nasego Bieruta, Stalina, moze i Lynin tam tyz jest. > A co brak ci tyj atrakcji w Poroninie, he? Telo.Pozdr. Noo to uooni go napewno teroski uczoom co by umiou furgac´! www.geocities.com/beno2002de/leni.jpg pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ATRAKCJA IP: *.it-net.pl 06.07.03, 14:30 Hale, hale , jo go kajsi ostatnio widziała , wiym,... w Kijowie! Stamtąd nie furknon, tam go jesce radzi widzom, ba haj! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ATRAKCJA 15.07.03, 22:26 Komisja w Poroninie pyta górala, czy znał Lenina. - Powiedzćie gazdo czy znaliście wodza rewolucji? - Ni, ale uratowołek mu życie. - !???!! Jak to uratowaliście mu życie? - Ano ide jo rano, na grań, a tu jakisik panocek siedzi na pieńku nad przepaścią i cosik pisze. Wracom pode wiecór i ten som panocek siedzi i cosik rysuje. - No to w jaki sposob uratowaliście życie Leninowi. - Ano przeca, mogłek go zepchnonć w ta przepaść, ale nie zepchnąłem ... no i tak uratowołek mu życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ATRAKCJA IP: *.it-net.pl 15.07.03, 23:15 Idzie se przodownik GOT-u z grupom turystów i godo: zblizomy sie do bars niebezpiecnego miyjsca. Pytom pieknie uwazujcie, bo pore osób tu sie poślizgło, nei spadło w tyn przepaść, ftorom widzicie. Jakby co, abo co kie by sie ftoremu to przytrefiyło, to wartko obóćcie głowicke w lewom strone. Z lotu ptoska sami uwidzicie, kielo piekny widok ozciągo sie na doline, ba haj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ATRAKCJA IP: 80.72.65.* 16.07.03, 21:47 Kosil goral owies i osa ugryzla go w przyrodzenie. Przeokrutnie go bolalo, a i spuchlo nielicho. Polecial do chalupy i poskarzyl sie babie. U sasiada na letnisku byl lekarz, pobiegla wiec baba z chlopem do niego po pomoc. Doktor oglada, a baba do niego niesmialo: - Panie doktorku! Niek mnie kielo fce kostuje, ale zrobciez tak, coby ino bolesc minena, a resta niek se bendzie jako jes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ATRAKCJA IP: *.it-net.pl 18.07.03, 08:44 " Góralsko medycyna" - Anna Brzozowska-Krajka w: "Coby zgryzote poniechać" - Humoreski Podhalańskie Kraków 1997. Oficyna Podhalańska. W Nowym Targu, na jarmaku, spotkały sie dwie kumosie...Jedna drugiej dogaduje: - Kumoska, jakosiście rzodko! Pewnikiem beecie choro... - Wiecie! Wiecie! Kumoska, jakoście wy tak uznała, a mój chłop to mi w doma nic nie pedzioł. - Kuba! Kuba! Ty weredo jedna, cemuześ mi nic nie godoł, ze jo choro, ba dopiyro mi kumoska pedziała. - Ze dyć jakeś choro, no to lygoj na wóz! Kieś choro, to ta ino lez - pado do baby i ułozył jom na pościeli. Na drugi dziyń wcas rano pojechoł wozić siano... Kie przyjechoł koło połednia, zajźroł bez okno i pyto sie baby: - Jantoś, biedoku, bardzoś ta choro? - Oj, choro! Choro! - stęko baba. - Biedocku ostomiły, kieś telo choro, to se ino lez. A jadła nie ryktowoł, bo ta choremu sie ani jeść nie fce... Tak baba przelezała dzień, nic nie jedzęcy , jaze jom ścisło za brzuk, jaze nie z chorości, ba od głodu. Na drugi dziyń, nim świt, baba z pościyli idzie ku piecu i warzy. Chłop sie tyz obudził, patrzy na babe i godo: - Jantoś, tyś przecie choro! - Ftoz ci tak pedzioł? - warknyna przez zęby baba. - Mnie nik, ale tobie kumoska na jarmaku pedziała! Tak to wej chłop bez pomocy doktorów swojom babe z fiśteryji wylycył ,ba haj! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ATRAKCJA 26.11.03, 20:31 Nielada atrakcyjo jutro zaś mnie ceko. Ledwo opuchlizna z kufy zesła (jesce nie cołkiym), a i zwolniynie lykarskie sie skońcyło, musimy sie stawić syćka do zbiorowej fotografii w zakładzie pracy... Ki pieron? Nie downo sama zek krytykowała robiynie zdjęć syćkim piersoklasistom w skołak na Podholu , a teroz bierom sie za nos? Hasło: Fotografia, cy ki pieron? Po co to i komu zaś potrzebne , chyba ino po to coby byl ruch w jentersie. Prawie jak z tymi dowodami osobistymi... Wiycie na kiedy mi termin wyznacono? Na 14 stycnia 2004 rocku - mom przyjść i złozyć podpis, coby mogli go zeskanować. A pote dalyj trza cekać, ba jako. Istno paranoja, hale jako atrakcja.... No, juz syćka w tym kraju powariowali , cy jako, a te kolejki zwłosca ludzi staryk w urzędak ...... Hale jak to godajom, ze kie niewiada o co to chodzi, to napewno chodzi o piniądze i tak jest teroz. Trza z ludzisk pościągać, zakiela Hausner dobiere im sie od Nowego Roku do rzyci. Jedno pociesynie w tyk atrakcjak, ze Warsiawa podobno sie zatkała, komputery pedziały: Dość !!! Telo.Pozdr. Nieatrakcyjno Ciupazka, hehe...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ATRAKCJA 25.11.04, 11:55 Koniec roku inkse nom atrakcje przyniós, choćby i z tom zielonom Ukrainom. Na mój dusiu, śpiywać sie nom o niyj odefce, cy jako? Strak śpiywać. Ba jako. Odpowiedz Link Zgłoś