Gość: neck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:02 Witam. Gdzie na Podhalu podczas pasterki gra zespół góralski? Napiszecie pewnie, że wszędzie ale chciałbym wiedzieć w którym Kościele grają najdłużej i najpiękniej :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciupazka Re: Góralska pasterka IP: 84.201.219.* 14.12.08, 20:45 Snowa jedzies? Radzę oblecieć syćkie parafie i sie spytać, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neck Re: Góralska pasterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:23 nie rozumiem twojej gwary, pytam grzecznie bo chce przejechać 150 km, żeby uczestniczyć w takiej pasterce i nie chce potem żałować tych przejechanych km i czasu, jak ci dudków nie zostawie to nie powiesz boś cupazka? Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska Re: Góralska pasterka 15.12.08, 21:58 Na pasterce syćka śpiywajom,jest wspólne kolędowanie i modlitwa. A kie Tobie trza rozrywki to idź se do Sabały. Pasterka, nie wozne ka, jest ino pasterką. Wcale nie trza jechać 150 km na niom, haj.Wy ino o tyk dudkach, zodnyj pastyrki nika na dudki nie przelicys i nie przelicoj. Ciekawość, cego i kogo Ty jesce sukos na pasterce, he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neck Re: Góralska pasterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 18:29 przeszlakowska - to, że wolę pasterkę z góralami to moja sprawa, gdybyś ty miała słuchać 30 minutowego kazania i mruku organisty to nie chciałoby ci się na taką pasterkę iść, byłem raz na takiej pasterce i to jest coś czego nigdy w życiu nie przeżyłem. A jeślo chodzi o dudki, to wy pazerni górale jesteście tacy, że jak się wam nie da, to od siebie nic nie dacie (taka jest o was opinia i nieraz się z nią osobiście spotkałem a żeby nie obrażać wszystkich góralki to napisze że są tacy, którzy potrafią dać coś z siebie a nie tylko brać) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka1 Re: Góralska pasterka 17.12.08, 15:01 A cemu Ty łącys pasterke w górach z dudkami, he? Twój wybór, fces na niom przyjechać to pore grosy z kiesonki mus wyciagnąć na podróż. Kcącemu nie dzieje sie krzywda, haj. Na tace dos, dobre, nie dos, drugie dobre, nifto przy dźwiyrzak nie stoi ze skarbonkom i nie pobiyro za wstęp do kościoła.Mendolis i telo. Nie rada widze takik ludzi.Niby gwara o pasterce, a jak dopiyc górolom... Hale Wos droźnimy swojom niezależnościom, he? Takik Gości to my nie fcemy, haj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cepr Re: Góralska pasterka IP: *.eranet.pl 24.12.08, 13:44 Dużo gadki, mało treści. Odpowiedzi na zadane pytanie wciąż nie ma. Ot - górale ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyimaginowany Re: Góralska pasterka IP: 195.205.202.* 25.12.08, 10:36 Bo kto wie lepiej, jak nie góral co dla Ciebie jest najlepsze :-) A co jeden to mąąądry ,ze hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górolka Re: Góralska pasterka IP: *.play-internet.pl 08.07.14, 16:00 Zapraszamy do Łomnicy Zdroju. Tu co roku jest góralsko kapela a że to górale nadpopradzcy to i folklor wyjątkowy, Podhale to przeżytek, granie na jedno kopyto, monotonia. Nadpopradzie to coś zupełnie wyjątkowego. Proponuję obejrzeć pasterkę z okolic Nadpopradzia: www.beskid.tv/film/227 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Góralska pasterka IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.14, 16:59 Lipiec, żar się z nieba leje, a górolka zapobiegliwie na zimę zaprasza;) Też zimę w górach wolę ale dla mnie góry to Tatry. Odpowiedz Link Zgłoś