houdiridi 17.12.09, 14:35 witam wczoraj u mojej mamy stwierdzono zespół korsakowa czy ktoś z waszej rodziny ma tę chorobę?? jak sobie z tym poradzić?? troche poczytałam na ten temat i jestem przerażona prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: prosze o rade 17.12.09, 14:47 houdiridi napisała: > witam wczoraj u mojej mamy stwierdzono zespół korsakowa... czy ktoś z waszej rodziny ma tę chorobę?? jak sobie z tym poradzić?? ____________________________________________________. Choroba Korsakowa wystepuje glownie u alkoholikow i jest to ostatnie stadium... - Jest choroba nieodwracalna i prowadzi do głębokiego otepienia... - Dotknieta osoba w tym stadium nie musi juz pic (nie pije) alkoholu. Tyle zapamietalem z tego co mnie nauczono na terapii i tyle sam widzialem w zyciu... Np. dawny sportowiec - bokser, kiedy kazano mu stanac na wage, automatycznie zaczal wykonywac ruchy piesciarza przygotowujacego sie do walki na ringu... A... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: prosze o rade 18.12.09, 21:13 Zespół Korsakowa nie musi oznaczać dożywotniego otępienia. Spotkałem się z przypadkiem człowieka, którego to złapało po 2 tygodniach niepicia. Wyciągnięto go z tego po kilku dniach hospitalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: prosze o rade 19.12.09, 13:34 stefan-50 napisał: > Zespół Korsakowa nie musi oznaczać dożywotniego otępienia. Spotkałem się z przypadkiem człowieka, którego to złapało po 2 tygodniach niepicia. Wyciągnięto go z tego po kilku dniach hospitalizacji. ______________. Na cmentarz... A... Ps. Poczytaj sobie o tej chorobie w Google, zanim znowu cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś