Dodaj do ulubionych

Fakt jest faktem

11.03.11, 09:47
żeby oddać sprawiedliwość muszę to napisać. najpierw okoliczności:
spędzam czas sobie miło w sanatorium, miejsce jest w leśnej dziczy, przemysl wyciągający kase od kuracjuszy jeszcze tu nie dotarł, więc z rozrywek jest tylko kawiarnia w ośrodku i codzienne wieczorki taneczno muzyczne. piwo dostepne dla chetnych, niektórzy jakoś zdobywają coś mocniejszego.
byłem kilka razy potańczyć, szybko wypatrzyłem faceta siedzącego przy stoliku ze szklanką soku owocowego, przysiadlem sie, gadu gadu -facet nie pije od lat 28 bez AA, terapii, grup wsparcia czy innych zorganizowanych form pomocy. po prostu pewnego dnia postanowił nie pić i trwa w postanowieniu.
zaznaczam że podczas naszej rozmowy ani razu nie padło słowo alkoholizm, jestem uzależniony czy tym podobne.
widocznie można i tak
a ja i tak idę dzisiaj na grupe AA w pobliskim miasteczku
Obserwuj wątek
    • pierzchnia Re: Fakt jest faktem 11.03.11, 10:08
      Trzeba by wiedzieć jak daleko poleciał kiedyś, z tym swoim piciem...
      Ja bym tego człowieka zapytał wprost - Kto Pan właściwie jest ?

• aaugustw Re: Fakt jest faktem 11.03.11, 11:35
        pierzchnia napisał:
        > Trzeba by wiedzieć jak daleko poleciał kiedyś, z tym swoim piciem...
        > Ja bym tego człowieka zapytał wprost - Kto Pan właściwie jest ?
        ______________________________________________________.
        Z ciekawosci takze bym go o to zapytal, bo to ze on nie pije bez AA
        o niczym nie swiadczy...!
        Spotkalem kupe ludzi, ktorzy nigdy nie mieli problemu alkoholowego,
        ale pic alkoholu nie chca, z roznych powodow...!
        (niektorzy podpisali modne w Polsce "krucjaty trzezwosciowe, inni
        na znak solidarnosci z alkoholikiem, jeszcze inni z powodow zdrowotnych, itd... itp...)
        A...
        • deoand Re: Fakt jest faktem 11.03.11, 18:57
          Niestety z powodów zdrowotnych to ja nie pije alkoholu od ponad roku chyba ... Przykre ale prawdziwe i bez AA ....

Nie dziekuje i po rybie ...a nie uznałem swoja bezsilnosc wobec alkoholu i Billy W moim przyjacielem jest

Ano mozna i tak .

Nawet patrząc na wielu aowców- bym powiedział , że chyba duchowo rozwinąłem sie jakby lepiej nie mówiąc juz o niektórych forumowiczach czy forumowiczkach !!!
          • pierzchnia Re: Fakt jest faktem 11.03.11, 20:36
            Deo napisał :
            "...duchowo rozwinąłem się.."
            Im więcej mówisz tym bardziej wzrastasz...
          • aaugustw Re: Fakt jest faktem 12.03.11, 13:15
            deoand napisał:
            > Niestety z powodów zdrowotnych to ja nie pije alkoholu od ponad roku chyba ...
            > Przykre ale prawdziwe i bez AA ....
            > Nawet patrząc na wielu aowców- bym powiedział , że chyba duchowo rozwinąłem sie
            > jakby lepiej nie mówiąc juz o niektórych forumowiczach czy forumowiczkach !!!
            ____________________________________________________________.
            Uwazaj zatem na siebie, zebys teraz nie zapil przez te Twoja ulubienice...
            W koncu nie wszyscy moga wygrywac...!
            I nie przejmuj sie ze i w ogolnej klasyfikacji takze spadla... :-(
            A... ;-)
    • wolfigen Re: Fakt jest faktem 28.03.11, 13:47
      yuraathor napisał:

-facet nie pije od lat 28
      > bez AA, terapii, grup wsparcia czy innych zorganizowanych form pomocy. po pros
      > tu pewnego dnia postanowił nie pić i trwa w postanowieniu.
      > zaznaczam że podczas naszej rozmowy ani razu nie padło słowo alkoholizm, jestem
      > uzależniony czy tym podobne.
      > widocznie można i tak
      > a ja i tak idę dzisiaj na grupe AA w pobliskim miasteczku

no i git Yura ...Ty tu , on tam . to jak używanie protezy. każdy ma swoją. On ma sanatorium i soczek malinowy, Ty soczek i mityngi niedaleko sanatorium. wwiem ,że nie zazdrościsz, bo nie ma w końcu czego. tylko idiota mógłby zazdrościć protezy lepszej niż własna noga.a że są protezy róznej jakości , to już zupełnie inna bajka :

www.google.pl/search?q=proteza&hl=pl&rlz=1C1SKPC_enPL331PL354&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bnOQTeynCM_LsgaYk7iaCg&ved=0CGQQsAQ&biw=1536&bih=853

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka