Dodaj do ulubionych

Dzień Kobiet

08.03.12, 10:10
Ósmego marca gdy nadejdzie ,
Przez jeden dzień cały
Nie dokuczaj kobietom
Dużym
ani małym.

Małym w dniu tym ,
jeśli umiesz ,
zaśpiewaj piosenkę.
A tym dużym - przynieś kwiatek
I pocałuj w rękę.

( Ludwik Jerzy Kern )

Drogie Panie odwiedzające FU , życzę Wam samych radosnych chwil , słońca , uśmiechu i miłości.
Obserwuj wątek
    • e4ska Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 11:07
      Przy okazji głębokich refleksji związanych z dniem ... dzielnych prababek czy raczej praprababek, albo nawet bardziej pra-, zastanawiam się, jaką przyjemność czerpały pra- z całowania w rękę.

Odwróćmy sytuację i wyobraźmy sobie, Boja, że to mężczyzna oczekuje całowania po rękach. Wierzch dłoni nie należy bodajże do tzw. sfer erogennych - więc po co takie zabiegi? Tylko ci krem za 50 zł rozmaże taka wielbicielka, a w dodatku możesz się czuć jak prałat z XIX wieku. Ja tam nie widzę nic fajnego w byciu XIX-wiecznym prałatem, którego niby najprostszego proboszcza z zacofanej parafii wiejskiej całowały nie tylko bezzębne babcie, ale też bezzębni starcy, gdyż uważali oni wespół-zespół, że w ten sposób torują sobie drogę do raju (katolickiego raju, czyli zero hurys i hurysów).

Tak więc mimo mojej wielkiej sympatii do Kerna, autora "Ferdynanda Wspaniałego", uważam, że lepiej nie marnować tych drogocennych kremów do rąk.... Zwyczajnie babę opiepszyć w świątecznym nastroju i - w najgorszym wypadku - wstawić gary do zmywarki. Albowiem technika i technologia to najwięksi przyjaciele kobiety!

A poważnie: miło, że pamiętasz.
      Serdeczne zdrufka dla Bojego od Eski.
      :-)
      • pierzchnia Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 20:53
        Skoro nie ma nic pewnego to warto nagryzmolić i w tym też jest pewna przyjemność - oczywiście...
        Podobnie Wielcy - konstruowali dzieła wyłącznie w wolnych chwilach - najczęściej, gdy byli skacowani.
        • pierzchnia Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 21:48
          wolfspider.wrzuta.pl/audio/4zfxE4jKgNW/firebirds_trans
        • e4ska Re: Dzień Kobiet 09.03.12, 08:58
          Podobnie Wielcy - konstruowali dzieła wyłącznie w wolnych chwilach - najczęściej, gdy byli skacowani.
          To bardzo zła legenda, Pierzchnio. Na kacu można skonstruować! - co nieco w nocniku.

Zapewne pijaki wierzą w możliwość konstruowania dzieł wielkich na kacu. Ale w moim przekonaniu współcześni skacowani mogą skonstruować najwyżej jakiegoś linka do dzieł wielkich.

Zaś Internet konstruowano w stanie wysokiej trzeźwości, bo tam jest tyle cyferek - że nie da się na kacu. Jedna pomyłka - i projekt do kosza. Dlatego programiści są ludźmi wiecznie trzeźwymi, czego już nie można powiedzieć o grafikach albo muzykach komputerowych, często jadących na rozmaitych dopingach. Również psychiatrycznych.
          ;-)
          • aaugustw Re: Dzień Kobiet 09.03.12, 16:00
            e4ska napisała
            > Zaś Internet konstruowano w stanie wysokiej trzeźwości, bo tam jest tyle cyferek...
            ________________________________________________________.
            No... - Az dwie cyferki na raz ("1" i "0), oczoplasow mozna dostac...!
            (zwlaszcza dla alkoholikow dwukomorkowych...!) :-(
            A... ;-)
          • pierzchnia Re: Dzień Kobiet 09.03.12, 16:33
            Wielkość umysłu może być tylko zachwiana...
    • aaugustw Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 11:07
      boja55 napisał:
      > Drogie Panie odwiedzające FU , życzę Wam samych radosnych chwil , słońca , uśmi
      > echu i miłości.
      ____________________________________________.
      Dolaczam sie do zyczen... - 100 lat kazdej z osobna...!
      A...
    • 7zahir Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 11:58
      Dziekuję
      @(~_~)@
    • e4ska Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 15:33
      Z okazji Dnia próbowałam jakoś wyciągnąć podupadłe forum - gdzie tam, nie da się!
      Jak to się dzieje, że pisze tu zaledwie... 5 osób, 6 osób, a może mniej. Nawet zahir się tutaj nie reklamuje - ano, taki los.

Jedynym ratunkiem jest August. Jednak w dzisiejszych czasach, moja pani, to ON może założyć sobie swoje forum - i gwarantuję, że zawsze będzie miał chętnych do rozpłakania.

Ale jak założy, to ja mu będę pisywać przeciwko ze tak dwadzieścia linków na rok!

W każdym bądźrazie, panowie, wycieraczka powinna być wytrzepana, rajstopy kupione (nieużywane), tulipan w wazonie. Przetrwajcie jakoś ten dzień pamięci męczenniczek za sprawy kobiet i połóżcie się spać spokojnie, no wszakże dzień mężczyzny zbliża się - choć nie słyszałam, żeby jaki facet protestował w obronie swoich praw wyborczych.

Gdyby tak zabrać mężczyznom prawa wyborcze i wyćpinąć ich zza lufy czołgów, które to czołgi i lufy wynalazły piękne kobiety - heh, zgoda między płciami zapanowałaby na amen.

Ale czy to nastąpi w tymże stuleciu?
      ???
      Dobrej herbatki wszystkim życzę. Jest na sto procent smaczniejsza niż byle piwo:-)
      Poważnie.
    • bananarama-live Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 15:48
      Widzę,że jeszcze jedną noga w PRLu jesteś :-)
      • wiesj23 Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 16:44
        wszystkim naszym Kobietom
        youtu.be/zpEdbkPMFS0
        mała erekta nie mojej a naszym
        • lu_krecja Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 17:36
          Miłe,dziękuję:)
        • 7zahir Re: Dzień Kobiet 08.03.12, 18:14
          wiesj23 napisał:

> wszystkim naszym Kobietom
          > youtu.be/zpEdbkPMFS0
          > mała erekta nie mojej a naszym>

Znaczy forumowym ??