Dodaj do ulubionych

dedykacja...

15.03.13, 14:37
chciałabym zadedykowac Wam jeden utwór muzyczny, kompletnie nie znany, ta piosenka - jej słowa wyraża wszystko co ja czuje, własciwe wyraza mnie, ale dedykuje ja Wam, bo uważam, ze ktoś nawet nie wiedząc o tym, napisał piosenkę dla alkoholków, narkomanów i innych straceńcow:) gatunek muzyczny nie dla każdego, ale nie o to chodzi, chodzi o słowa tego utworu, o kazde jego słowo, jeśli ktoś ma ochote posłuchac to zapraszam...prosze się tylko wsłuchac w słowa:)
szczególna dedykacja dla Ciebie Thomi - ten utwór to moja siła i filozfia - to program AA w wersji luz:) może łatwej go poczuc poprzez muzykę Tobie będzie - ale tak dla mnie te słowa to nic innego jak sens programu aaowskiego:)
pozdrawiam wiosennie i dziele sie swoja radościa:) a co

www.youtube.com/watch?v=NhcEukY1nMo
Obserwuj wątek
    • miskolaj Re: dedykacja... 15.03.13, 14:42
      przyznam sie rowniez ze bywało tak ze sie kładłam i leżałam...wtedy ta filigranowa dziewczynka swoim głosem przypominała mi ze mam wstac i isc...:) czego zycze kazdemu w trudnym momencie:) a takie mamy przeciez wszyscy - mam nadzieje ze i Wy poczujecie moc tego tekstu:)
    • aaugustw Re: dedykacja... 15.03.13, 15:27
      miskolaj napisała:
      > chciałabym zadedykowac Wam jeden utwór muzyczny...
      _______________________________________________.
      Taak. Dobre to a kazdy wezmie z tego utworu co innego...!
      Ja, np. odebralem te slowa tak, aby isc naprzod i nie miec
      wielkich oczekiwan, bo one rodza rozczarowania...!
      A...
    • alkodarek Re: dedykacja... 15.03.13, 18:19
      Z kolei mój ulubiony to...

www.youtube.com/watch?v=ghlQA_p91d0
      • grazkavita Re: dedykacja... 16.03.13, 08:05
        Nie wiem może nastrój mam pod psem , ale wydaje mi sie w ustach młodej dziewczyny ten górnolotny tekst za sztuczny. Przepraszam , ale to jest trochę infantylne i płytkie....Widać młodość rządzi się innymi prawami...Jak miałam trochę mniej lat to tez chciałam na siłę zmieniać świat i byłam silna w nadziei , że wszystko da się zrobić. Dużo się stało dobrego, ale niekoniecznie za moją przyczyną....
        • miskolaj Re: dedykacja... 16.03.13, 09:26
          kazdy z nas sam decyduje co widzi:) sztuczny bo za młoda? jakby była stara to by nie był sztuczny?..naturalnie masz prawo to tak odbierac:) ta dxiewczyna spiewa o tym co przezyła - czyli o smierci spowodwane poddaniem sie w walce z uzaleznieniem najblizszej sobie osoby - mysle, ze czuje to co spiewa, ale do konca tego nie wiem...w ogole ja inaczej traktuje sztuke..cos we mnie budzi uczucia czy emocje, albo nie, nie oceniam artysty..muzyka budzi we mnie emocje, podobnie jak ksiazka..do tego uwleibiam bajki - sa infantylne?? dla mnie nie porprostu w prosty sposob mowia o prostych prawdach:) ja lubie prostoste:)
          nadto ja wierze ze ja mam wpływ na robienie dobrego jak kazdy z nas nie czekam az sie dobro bedzie samo działo..
          buzaiki pozdrawiam
    • thomi73pl Re: dedykacja... 16.03.13, 09:36
      miskolaj napisała:
      > szczególna dedykacja dla Ciebie Thomi - ten utwór to moja siła i filozfia - to
      > program AA w wersji luz:) może łatwej go poczuc poprzez muzykę Tobie będzie - a
      > le tak dla mnie te słowa to nic innego jak sens programu aaowskiego:)
      > pozdrawiam wiosennie i dziele sie swoja radościa:) a co
      >
      > www.youtube.com/watch?v=NhcEukY1nMo

dziękuję Magda..
      piękne słowa..

ja słucham sobie czasem coś co moze nie jest tak piekne.., ale też prawdziwe..
      i lubię tę piosenke..
      www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Qk4bBJKLyHU
      nie wiem czy chłopoaki widzą o czym śpiewają.. , , ale ja właśnie tak czułem... coś mniej wiecej.. a więc lubie sobie przypomniec od czego się uwalniam..
      • thomi73pl Re: dedykacja... 16.03.13, 10:01
        a to juz tak sobie..
        moye jako jakas tam sobie refleksja..

www.youtube.com/watch?v=jr0T5sUT5zI
        www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ILzHq5QUko8
        (sam nie wiem , ktry clip jest lepszy ... )

a dla kontrastu...

www.youtube.com/watch?v=4FHMX64-jDc

:) .. żeby nie było , że jestem pozbawiony uczuc ..
        • miskolaj Re: dedykacja... 16.03.13, 10:07
          bardzo lubie edyte - własciciwe jej głos..jest mega przejmujacy tak dogłebnie:)
      • miskolaj Re: dedykacja... 16.03.13, 10:13
        a po tym kawałku faktycznie ciary przechodza....taki kawałek o bezsilnosci chyba co???
        a tak poza tym to kręcony w moim mieście:) ten mostek na końcu to w naszym parku kasprowicza - nad tzw rusałką - bardzo piekne miejsce...
        to ja Tobie teraz coraz bardziej pozytywnego - bo juz czas wstawac:)
        teraz konkretnie doe mnie dla Ciebie:) i poczuj to hahah
        www.youtube.com/watch?v=qHjOveY8_Jkmadziak
        • boja55 Re: dedykacja... 16.03.13, 11:38
          Moje klimaty to Modlitwa Nalepy i Pozwól mi Riedla.
          • thomi73pl Re: dedykacja... 16.03.13, 13:41
            www.youtube.com/watch?v=B8yz5la6PG4
            Okłamali mnie z nadzieją żeUwierzyłem i przestanę chcieć
            Muszę leczyć się na ból i strach
            Gdzie jest człowiek który z siebie sam pokaże mi jak
            Kto pokaże mi jak?
            Kto pokaże mi jak?
            No kto pokaże mi jak?
            • aaugustw Re: dedykacja... 16.03.13, 13:55
              thomi73pl napisał:
              > Gdzie jest człowiek który z siebie sam pokaże mi jak
              > Kto pokaże mi jak?
              > Kto pokaże mi jak?
              > No kto pokaże mi jak?
              ____________________________________________.
              Nie ma takiego czlowieka, ktory potrafilby to pokazac,
              ale sa tacy ludzie, ktorzy potrafia sie podzielic swym
              doswiadczeniem, jak oni to zrobili...!
              Pokazac moze tylko Bog, w formie Daru...!
              Albo sam alkohol dla niedopitych i filozofujacych jeszcze...!
              A...
              • thomi73pl Re: dedykacja... 16.03.13, 20:32

> thomi73pl napisał:
                > > Gdzie jest człowiek który z siebie sam pokaże mi jak
                > > Kto pokaże mi jak?
                > > Kto pokaże mi jak?
                > > No kto pokaże mi jak?
                --------------------------------------------------------------------------
                oni to zrobili...!
                > Pokazac moze tylko Bog, w formie Daru...!
                > Albo sam alkohol dla niedopitych i filozofujacych jeszcze...!
                > A...

nie ma co tego rozbierac..

po za tym wszytko ok.
    • bananarama-live Re: dedykacja... 17.03.13, 14:50
      Serdecznie dziękuję,ale nie wytrwałem do końca. 30 sek i finito
      • aaugustw Rodzaje wytrzymalosci... 17.03.13, 16:05
        bananarama-live napisał:
        > Serdecznie dziękuję,ale nie wytrwałem do końca. 30 sek i finito
        ______________________________________.
        W ten sposob nie zadowolisz zadnej kobiety...! :-(
        Metoda Carezza moze byc tu przydatna...! ;-)
        A...
        • bananarama-live Re: Rodzaje wytrzymalosci... 17.03.13, 17:34
          Spoko,spoko :-)
          Po odstawieniu alko , przebijam deskę dębową :-D
          • bananarama-live PS 17.03.13, 19:47
            Blizej mi do tego

www.youtube.com/watch?v=99f7par4snc
            • boja55 Re: PS 18.03.13, 10:34
              bananarama-live napisał:

> Blizej mi do tego
              >
              > www.youtube.com/watch?v=99f7par4snc

I tu banana całkowicie się zgadzamy.
    • miskolaj Re: dedykacja... 18.03.13, 10:47
      bardzo piękny utwor:) uwielbiam Nalepe...
      a tak poza tym, ja nie wrzuciałam tego utworu, dlatego, ze sama słucham takiego gatunku muzyki na codzien..ale dla tych mocnych slow tam:) ja w ogole jestem troche "zboczona" jesli chodzi o muzyke, bo wciaz szukam, wciaz znajduje cos nowego, w kazdym gatunku muzycznym chyba poza tchno i disko polo wysłucham wszystkiego co mi ktos pokazuje..a tak na co dzien kiedy nie szukam tylko korzytsam z tego co kocham to:pink floyd,sting,zeppelin, lubie bjor. kati melua i duzo tego, z polskich uwielbiam tez dzem:) lubue stare piosenki lipnickiej, kaski nosowskiej,lubie come eh w ogole duzo lubie:) nie wyobrazam sobie mojego zycia bez muzyki...i ciesze sie, ze zaraziłam tym dzieci, moja 16 letnia corka słucha mega fajnej, ambitnej wartosciowej muzyki wiec to mi sie udało:) a tak poza tym jak mowiłam jestem otwarta na nowe...a jak potrzebuje sie zryczec to barka zawsze nam działa jak cebula:)
      pozdrawiam
      • aaugustw Czy muzyka potrzebna jest do trzezwienia...? 18.03.13, 13:22
        miskolaj napisała:
        > ... w kazdym gatunku muzycznym chyba poza tchno i disko polo wysłucham wszystkiego...
        _______________________________________________________________.
        Lubie muzyke, ale nie szukam jej... - Muzyke traktuje jak tlo na moim obrazie,
        ktore namalowalem po pieciu, czy szesciu latach zycia w abstynencji...!
        Muzyka wywoluje we mnie roznego rodzaju uczucia; radosci, smutku, smiechu...
        Ale do trzezwienia ja jej nie potrzebuje, chyba ze ktos sie uprze i powie ze relaks
        to takze czesc trzezwienia...(!?).
        A...
        • miskolaj Re: Czy muzyka potrzebna jest do trzezwienia...? 18.03.13, 13:44
          do trzezwienia to mi tylko potrzebny program, sponsor i wielka ksiega - tam jest wszystko...:)
          ja szukam muzyki..tak jak dobrej ksiazki, jak dobrego filmu,jak dobrych ludzi, jak dobrych przezyc,jak wygodnych butow,jak ciekawego hobby:) zakładam August ze w kazdym z nas muzyka wywołuje roznego roadzaju emocje:) po to jest wlasnie sztuka szeroko pojeta - bysmy doznawali jej...czy mi to jest do trzezwienia potrzebne? nie, to jest moje zycie, takie codzienne, dom, dzieci, praca,spacer, muzyka,pranie, film,przyajciel,narty jakies, dobre kino,choroba, długi,itd.....:) to moje zycie...wsrod tego wszystkiego muzyka - łagodzi obyczaje:) zawsze bylam poszukiwaczem, zawsze drazylam, chcialam wiedzieec co tam dalej jest, za kolejnymi drzwiami - akurat ta cecha do trzezwienia bardzo sie przydaje z tego co zauwazyłam:) pozdrawiam
          • aaugustw Re: Czy muzyka potrzebna jest do trzezwienia...? 18.03.13, 14:25
            miskolaj napisała:
            > do trzezwienia to mi tylko potrzebny program, sponsor i wielka ksiega - tam jes
            > t wszystko...:)
            > ja szukam muzyki..tak jak dobrej ksiazki, jak dobrego filmu,jak dobrych ludzi,
            > jak dobrych przezyc,jak wygodnych butow,jak ciekawego hobby:) zakładam August z
            > e w kazdym z nas muzyka wywołuje roznego roadzaju emocje:) po to jest wlasnie s
            > ztuka szeroko pojeta - bysmy doznawali jej...czy mi to jest do trzezwienia potr
            > zebne? nie, to jest moje zycie, takie codzienne, dom, dzieci, praca,spacer, muz
            > yka,pranie, film,przyajciel,narty jakies, dobre kino,choroba, długi,itd.....:)
            > to moje zycie...wsrod tego wszystkiego muzyka - łagodzi obyczaje:) zawsze bylam
            > poszukiwaczem, zawsze drazylam, chcialam wiedzieec co tam dalej jest, za kolej
            > nymi drzwiami - akurat ta cecha do trzezwienia bardzo sie przydaje z tego co za
            > uwazyłam:) pozdrawiam
            ____________________________________________________________.
            Dziekuje za odpowiedz, ktora poszerzyla moje horyzonty w tym temacie...!
            Pozdrawiam cichym, lagodnym tonem... ;-)
            A...
            • thomi73pl Re: Czy muzyka potrzebna jest do trzezwienia...? 18.03.13, 15:53
              DO TRZEŹWIENIA... MYŚLĘ , ZE PRZEDEWSZYSTKIM JEST POTRZEBNA DECYZJA, CHEC, JAKIS PLAN NO I OCZYWIŚCIE PROGRAM..
              Muzyka.. może byc jednak częścią każdej terapii w tym też trzeźwienia.
              PRAWDĄ jest, że uczucia i emocje, jakie się rodzą przy np. słuchaniu, mogą być na początku równie niebezpieczne, co i pomagające w uświadomieniu sobie tego "niezałatwionego" można emocji..
              Nie każdy radzi sobie w ten sam sposób z tym co sie w nim " nagle pojawi" , stąd zalecenia unikania sytuacji powodujące emocje, są słuszne..
              .. lecz emocje pojawiają sie bez wzgędu na to w jaki sposób sie ich unika lub tłumi..
              alkohol też temu miał służyć, a przecież wiadomo, że nie ominęło mnie przezywania emocji. , dzięki znieczulaczowi, a jedynie odwróciłem uwagę na chwile..
              wiec .. teraz jej nie odwracam,. uczę sie konfrontować z tym co mną kieruje tak na prawdę ( emocje) ,. moim myśleniem , wyborami.. i uczę się rozpoznawać oraz akceptować, a nie omijać..

kolejną dedykacja jest film. :)
              BEZCENNY DAR : www.youtube.com/watch?v=TPPTmvRSPV8
              jeśli nie chce sie komuś go oglądać to można przewinąć na napisy końcowe.. tam po lewej stronie jest pojawiają sie okienka :) i to właściwie całe sedno. :) a film jest tylko rozwinięciem..
              nikt dzięki niemu nie wyzdrowieje. . :) ale można sobie uświadomić jak bardzo dotknięci jesteśmy choroba..
              mi np. uświadomił wiele rzeczy i drogę jaka muszę przebyć..

ps..
              właśnie mój wyjazd na dzisiejszy miting,. stanął pod wielkim znakiem zapytania.. :(
              finanse.. - banał... , ale czemu dzis.. właściwie. to wiem..
              • thomi73pl Re: Czy muzyka potrzebna jest do trzezwienia...? 18.03.13, 15:57
                w ost. poście.. " morze emocji" :) a nie "można emocji." ( 6 werset) :)
                ( przydawała by się możliwość edycji.. )

ale to nie pierwszy i nie ostatni mój błąd. :) obym popełniał tylko stylistyczne i gramatyczne :)
              • aaugustw Re: Czy muzyka potrzebna jest do trzezwienia...? 18.03.13, 16:21
                thomi73pl napisał:
                > ... ale można sobie uświadomić jak bardzo dotknięci jesteśmy choroba...
                ____________________________________________________________.
                ... ale zato moge sobie uświadomić jak bardzo dotkniety jestem choroba...!
                A...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka