19.02.14, 17:01
Przyszłam tutaj w nadzieji pozyskania informacji u źródła. Przynosząc ze sobą nowinki ze świata. A tu mur Augusta i parę mądrych osób zakrzyczanych przez jedynie słuszną opcję. Jak za komuny. Swiat czarno biały. Ja jestem w odcieniach szarości. Zapraszam na priva, tych którym się chce szukać dróg. Niezależnie jakich.
August, a wiesz że statystyki wskazują na dokładnbie taki sam procent nie pijących, niezależnie od opcji? Porażka... Twoja:(
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: smutek 19.02.14, 17:05
      Co cie obchodzi jakiś august ?
      • stuw Re: smutek 19.02.14, 17:08
        generalnie nic, choć przykro, że nurt nie podający żadnych informacji o swoich "zwycięstwach", mianuje się jedynie słusznym. Chyba miętka jestem:)
        • bananarama-live Re: smutek 19.02.14, 17:28
          Ja przeszedłem terapię dwuletnią, dowiedziałem się różnych ciekawych rzeczy i do widzenia.
          Teraz musze sobie sam dać radę. Teraz raczej tylko to forum przypomina mi o chorobie.
          W ciągu tygodnia, jestem zajęty - nie mam czasu na rozmyslanie o chorobie.
          • stuw Re: smutek 19.02.14, 17:46
            gratuluję, choć wiem że po dwuch latach terapii ma się nadal wiele rzeczy do oglądania. Ale już nie w terapii uzależnień, ale w terapii wybranej zgodnie z preferencjami. Warto coś dla siebie zrobić.
            naprawdę jestem pełna podziwu dla Twoich 2 lat!
            • bananarama-live To podziw jeszcze 19.02.14, 18:55
              3,5 roku absty
            • aaugustw Kup se lustro...! 19.02.14, 20:05
              stuw napisała:
              > gratuluję, choć wiem że po dwuch latach terapii ma się nadal wiele rzeczy do oglądania.
              _____________.
              Tak, w lustrze...!
              A...
          • aaugustw Re: smutek 19.02.14, 20:04
            Smutek napisał (do smutku) :
            > Ja przeszedłem terapię dwuletnią, dowiedziałem się różnych ciekawych rzeczy i d
            > o widzenia.
            > Teraz musze sobie sam dać radę...
            ________.
            Z nami...!
            A...
            • bananarama-live Re: smutek 20.02.14, 00:53
              Z wami ,czy bez was - pić nie mogę, bo to = stryczek, a stryczków nie lubię.
              • aaugustw Re: smutek 20.02.14, 09:25
                bananarama-live napisał:
                > Z wami ,czy bez was - pić nie mogę, bo to = stryczek, a stryczków nie lubię.
                ________________________________________________________________.
                Pić nie mozesz, to fakt, ale bez nas obejsc sie nie mozesz, to drugi fakt...!
                Taka jest twoja wewnetrzna potrzeba duchowa, a ten oportunista (ten diabelek)
                siedzacy w tobie tylko podpowiada tobie, ze moglbys sobie poradzic takze bez nas... -
                Sprobuj, jak nie wierzysz...!
                A...
        • aaugustw Ty masz wszystko jeszcze przed soba...! 19.02.14, 20:03
          stuw napisała:
          > generalnie nic, choć przykro, że nurt nie podający żadnych informacji o swoich
          > "zwycięstwach", mianuje się jedynie słusznym. Chyba miętka jestem:)
          _____________________________________.
          Nie, ty nie jestes mietka, tylko spragniona...! ;-)
          A...
      • aaugustw Re: smutek 19.02.14, 20:01
        bananarama-live napisał:
        > Co cie obchodzi jakiś august ?
        __________________________.
        Jak to co...!? - Gdyby nie A... nie
        dowiedzialaby sie o tym rewelacyjnym srodku chemicznym - Baclofenie,
        przy spozywaniu ktorego alkoholicy moga znowu pic kulturalnie i kontrolowanie...!
        (nowicjusze, to mial byc zart...!) ;-)
        Nie ma lekarstw na alkoholizm...! - Sa roznego rodzaju lekarstwa tylko dla
        drobnopijoczkow.. - Rycyna jest swietna. Po wypiciu jej nie trzeba wogole pic,
        bo trzeba siedziec na kiblu...!
    • pierzchnia Re: smutek 19.02.14, 17:52
      Poczekaj na linka od Zahir - przeczytasz i już będzie po problemie.
      • stuw Re: smutek 19.02.14, 17:58
        A po jakim problemie? Jeśli chcesz coś powiedzieć, to mów. Zasłanianie się innymi nie jest w porządu w stosunku do takiej "nówki" jak ja;)
        • deoand Re: smutek 19.02.14, 18:13
          Stuw - nie zasłaniaj sie augustem tylko podaj swoja droge albo pomysl na trzezwosc . samo gadanie inna droga nic nie daje bo powstaje pytanie jaka ? Gucio ma pomysł - AA i tyle - a Ty ???
          Droga trzeźwości jest jedna - ciężka , męcząca i pod góre - zboczysz spadasz i tyle , idziesz , męczysz sie a końca nie widac , od czasu do czasu przebuja słoneczko i piękny widok trzeźwego świata i euforia ale idziesz dalej i co ... a własciwie po co sie meczyć jak obok droga do schroniska a tam herbata z rumem - jaka smaczna ...

Gucio ma tych swoich Apwców , którzy kaza mu isc dalej a jak nie to dostanie kopa w d.. i do przodu a Ty stuw co proponujesz ?????
          • stuw Re: smutek 19.02.14, 18:38
            Proponuję ciężką pracę. Przez 2 lata nad uzależnieniem, przez kolejne nad problemami. Jest ciężko? jak cholera.
            • pierzchnia Re: smutek 19.02.14, 18:49
              Proponujesz, ale jeszcze nie napisałaś czy jesteś osobą uzależnioną.
              • aaugustw Re: smutek 19.02.14, 20:11
                pierzchnia napisał:
                > Proponujesz, ale jeszcze nie napisałaś czy jesteś osobą uzależnioną.
                ________________________________________________________.
                No wiesz, Pierzchnia... - Co Ty... - Ona tu przyszla napisac prace magisterska...!
                A...
            • aaugustw Sprobuj najpierw sama a potem podziel sie z nami 19.02.14, 20:10
              stuw napisała:
              > Proponuję ciężką pracę. Przez 2 lata nad uzależnieniem, przez kolejne nad probl
              > emami. Jest ciężko? jak cholera.
              ____________________________________________.
              Do kamieniolomu, obrabiac kamienie, zamiast siebie...!
              (moze znikna - jak sama proponujesz - uzaleznienia i problemy...!
              A...
            • alkodarek Re: smutek 20.02.14, 03:41
              stuw, proponujesz rozpoczęcie drogi na Golgotę ludziom już ukrzyżowanym? Nie wiem jaki jest Twój zamysł, czy chodzi o wyzwolenie z obsesji alkoholowej+rozliczenie z przeszłością w drodze do rozpoczęcia nowego życia czy o poalkoholowe poukładanie.
              Jeśli proponujesz uwolnienie o obsesji alkoholowej jako ciężki proces drogi do abstynencji, z dozgonną niepewnością niezapicia, z nieodwołalną perspektywą tz. wanną wódki, to nie jest to porywająca propozycja.

Sprecyzuj, proszę, swoje stanowisko.
              • thomi73pl Re: smutek 20.02.14, 08:29
                Ja piernicze..
                Stuw napisała dwa posty a na to aaugustw 13 !

Spokojnie aaugutw. Nie rozwiazuja AA.

:)
                • aaugustw Radosc po smutku...! 20.02.14, 09:30
                  thomi73pl napisał:
                  > Ja piernicze..
                  > Stuw napisała dwa posty a na to aaugustw 13 !
                  > Spokojnie aaugutw. Nie rozwiazuja AA.
                  ___________________________________________.
                  No tos mnie uspokoil, ze AA nie rozwiazuja... - Ufff...!
                  A...
                  Ps. Nie piernicz tyle, bo przytyje twoje i tak juz nadete Ego...!
                  • thomi73pl Re: Radosc po smutku...! 20.02.14, 09:39
                    Co tu możesz o moim ego powiedzieć.
                    Zajmij sie swoim. (Np. Popatrz na swoje posty)
                    • aaugustw Re: Radosc po smutku...! 20.02.14, 09:47
                      thomi73pl napisał (do A...):
                      > Co tu możesz o moim ego powiedzieć.
                      ________________________________.
                      Pytasz, wiec odpowiadam:
                      Duuuzo moge powiedziec o twoim nadetym Ego,
                      zato nic o tobie, bo ONO przeslania mi twoja twarz...! :-(
                      A...
                      • thomi73pl Re: Radosc po smutku...! 20.02.14, 10:17
                        Masz jednaj racje. .
                        Dużo możesz powiedzieć. .
                        Napisać tez możesz.. nawet bardzo dużo ( tak jak lubisz)..
                        Tak dużo na ile twoje ego będzie cię pchalo ku temu. .
                        I zarazem tylko tyle..

Bo zajmując się moim ego , możesz tylko przez pryzmat swojego. . :)
                        A jak tu nam pokazujess jest ono bardzo, ale to bardzo nadete...
                        I dlatego tak cie martwi nadecie mojego ego..?
                        • aaugustw Re: Radosc po smutku...! 20.02.14, 11:40
                          thomi73pl napisał (do A...):
                          > Masz jednaj racje. ...
                          ____________________.
                          Wiem o tym - thomiku...! ;-)
                          A...
                          Ps. Reszta jest milczeniem, albo;
                          "w szczegolach diabel siedzi"...!
              • aaugustw Re: smutek 20.02.14, 09:27
                alkodarek napisał (do setki):
                > stuw, proponujesz rozpoczęcie drogi na Golgotę ludziom już ukrzyżowanym?
                Nie wiem jaki jest Twój zamysł, czy chodzi o wyzwolenie z obsesji alkoholowej
                + rozliczenie z przeszłością...
                ______________________________________.
                Jej idzie o rozliczenie sie z A...! ;-) (z. jej wpis)!
                A...
          • aaugustw Re: smutek 19.02.14, 20:07
            deoand napisał (do setki):
            > Stuw - nie zasłaniaj sie augustem tylko podaj swoja droge albo pomysl na trzezw
            > osc . samo gadanie inna droga nic nie daje bo powstaje pytanie jaka ? Gucio ma
            > pomysł - AA i tyle - a Ty ???
            _______________________________________________.
            Ona ma pomysly, jak ominac te drogi, aby isc bez drogi...! :-(
            A...
    • e4ska E tam, fora alko sa głupie bez wyjątku 19.02.14, 19:13
      Nie ma się czym smucić, chyba tym, że cię ludzie nie kojarzą, a właściwie im się wszystko kojarzy z du..., no, im się wszystko kojarzy z jakimś idiotą-alkoholikiem, który aby pod tę górkę, i aby pod górkę, i co to za życie?

Zresztą same pijaki temu winne, bo w biadoleniu i bekach nie tylko forumowych (jakie to wstrętne musi być beczenie na terapii grupowej, a i na indywidualnej pochlipy i jęki też chyba nie są pociągające) nie mają sobie równych.

Ja nie mogę ci nic podpowiedzieć, bo przestałam pić sama i żadnych boleści nie odczuwałam ani nie odczuwam. Jak większość samodzielnych - mam konkretne problemy, tzn. wynikające z pracy zawodowej, z obowiązków rodzinnych, społecznych... ale jak dobrze, że trzeba starać się dnia każdego.

Trudzić się jest milo:-)
      Zdruwencje ;-)
      • pierzchnia Re: E tam, fora alko sa głupie bez wyjątku 19.02.14, 19:44
        Wyskoczyłaś, Eska, z siodełka, jak Filip z konopi, a pewnie chodzi o zareklamowanie jakiegoś prywatnego ośrodka - ej głupia ty, głupia ty...
        • deoand Re: E tam, fora alko sa głupie bez wyjątku 19.02.14, 19:52
          Stuw a gdzie Ty masz taki Ośrodek , który będzie prowadził terapie przez dwa lata w ramach NFZ ?? a potem jeszcze terapię problemową . To może dla narkomanów ale dla czystych alkoholików to NFZ płaci chyba góra dwa miesiące , może w porywach do trzech ale dwa lata ???
          • aaugustw Re: E tam, fora alko sa głupie bez wyjątku 19.02.14, 19:57
            deoand napisał:
            > Stuw a gdzie Ty masz taki Ośrodek , który będzie prowadził terapie przez dwa la
            > ta w ramach NFZ ?? a potem jeszcze terapię problemową . To może dla narkomanów
            > ale dla czystych alkoholików to NFZ płaci chyba góra dwa miesiące , może w pory
            > wach do trzech ale dwa lata ???
            ______________________________________________.
            Deo, to ci, ktorzy beda narzekali na wszystko i na wszystkich,
            ale do roboty sie nie wezma - Ot, zycie na D-scisku...! ;-)
            A...
            Ps. Speisze sie, bo za niecala godzine gra najlepsza (obecnie) druzyna swiata -
            Bayern München (Monachium) na wyjezdzie (ARSENAL), tam chyba gra Podolski...!?
      • aaugustw Re: E tam, fora alko sa głupie bez wyjątku 19.02.14, 20:30
        e4ska drobnopijoczka, (nie-alkoholiczka) napisała:
        > ... im się wszystko kojarzy z jakimś idiotą-alkoholikiem, który aby pod tę górkę,
        i aby pod górkę, i co to za życie?
        alkoholikow, ale co ja tu tobie mowie... - Ty i tak tego nie pojmiesz nigdy...!
        A...
    • aaugustw Re: smutek 19.02.14, 19:53
      stuw napisała:
      > Przyszłam tutaj w nadzieji pozyskania informacji u źródła. Przynosząc ze sobą n
      > owinki ze świata. A tu mur Augusta i parę mądrych osób zakrzyczanych przez jedy
      > nie słuszną opcję. Jak za komuny. Swiat czarno biały. Ja jestem w odcieniach sz
      > arości. Zapraszam na priva, tych którym się chce szukać dróg. Niezależnie jakich.
      > August, a wiesz że statystyki wskazują na dokładnbie taki sam procent nie pijąc
      > ych, niezależnie od opcji? Porażka... Twoja:(
      _____________________________________________________________.
      Jakie statystyki, jakie inne drogi, przeciez masz baclofen...! - Na zdrowie...! (kontrolowane...!) ;-)
      A...
      Ps. Potem mozna se pogadac o trzezwosci przy kieliszku...! - A co...
    • iskram Re: smutek 19.02.14, 21:17
      Jak przyszłaś to masz cel a ty zaraz oceniasz, moze zle zrobiłas swoja terapię , lub Ci żle idzie dawanie twojej ( brak pacjentów) , co sie tyczy nowinek to mamy dla ciebie lepsze idz na mityng i zobacz ! ;-))
      • aaugustw Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 21:45
        iskram napisała:
        > ... co sie tyczy nowinek to mamy dla ciebie lepsze idz na mityng i zobacz ! ;-))
        ________________________________________________________________.
        Ale tam sa tylko trzezwi i tacy, ktorzy wyrazaja pragnienie zaprzestania picia...! :-(
        A...
        • iskram Re: Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 21:52
          aaugustw napisał:
          > Ale tam sa tylko trzezwi i tacy, ktorzy wyrazaja pragnienie zaprzestania picia.
          > ..! :-(
          > A..
          >> iskram napisała;
          >> Nie - tam sa trzezwiejący i Ci co maja pragnienie zaprzestania picia , i Ci po spozyciu też mają prawo być!?
          • iskram Re: Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 22:02
            Q-wa wielbład ma juz dwa garby ,a tu czytam ze" stuw " chce dołożyć mu trzeci i jeszcze kamieniołomy , nie straszcie luda bo pójdą na wschód boso!!!!
            • aaugustw Re: Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 22:47
              iskram napisała:
              > Q-wa wielbład ma juz dwa garby ,a tu czytam ze" stuw " chce dołożyć mu trzeci i
              > jeszcze kamieniołomy , nie straszcie luda bo pójdą na wschód boso!!!!
              __________________________________________________________________.
              Tam musi byc cieplo, na wschodzie, bo dziadek wolfa powrocil po wojnie z Syberii
              na bosaka...! ;-)
              Dobrej nocy...
              A...
              Ps. Zeby on chociaz caly i zdrowy (trzezwy) powrocil...!
              • iskram Re: Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 22:59
                aaugustw napisał:
                Tam musi byc cieplo, na wschodzie, bo dziadek wolfa powrocil po wojnie z Syberii
                na bosaka...! ;-)
                Dobrej nocy...
                A...
                Ps. Zeby on chociaz caly i zdrowy (trzezwy) powrocil...!
                >>iskram napisała;
                > Pojechał , a jak wróci to zobaczymy- oby w jednym kawałku! dobranoc. ;-))
          • aaugustw Re: Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 22:44
            > aaugustw napisał:
            > > Ale tam sa tylko trzezwi i tacy, ktorzy wyrazaja pragnienie zaprzestania picia..! :-(
            - - - - - - - - - - - - - - - -
            > >> iskram napisała;
            > >> Nie - tam sa trzezwiejący i Ci co maja pragnienie zaprzestania picia
            > , i Ci po spozyciu też mają prawo być!?
            ____________________________________________________________.
            Rozwinelas to, ale ci wszyscy, ktorych ja wymieniam mieszcza sie zwyczajnie
            w Trad. 3, czyli sa to ci, ktorzy wyrazaja pragnienie zaprzestania picia..! ;-)
            A...
            • iskram Re: Nie wszyscy wykazuja bezwzgledna gotowosc... 19.02.14, 22:54
              I tak można pisać prac. magisterską ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka