evola5 05.01.05, 04:02 Mam pyanie odnosnie lekow uspakajajaco-odurzajacych - jak ja to nazywam. Typu xanax i inne benzodiazepiny i barbiturany. Czy zazywaja te leki narkomani jako zamienniki albo w celu nasilenia malej dawki narkotyku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoltanek Re: narkotyki...pytanie! 05.01.05, 16:43 Benzodiazepiny są bardzo popularne wśród opiatowców, bo zmniejszają głód narkotykowy. Popularne są również u osób biorących amfetamine jako pomoc przy zasypianiu i uspokojenie podczas tzw. psychozy poamfetaminowej. Barbiturany z tego co wiem są już prawie nie używane, bo bardzo szkodliwe, trudno dostępne i mało zabawne. pozdrawiam -ćpun Odpowiedz Link Zgłoś
evola5 Re: narkotyki...pytanie! 05.01.05, 18:25 Dzieki za duzo wyjasniajaca odpowiedz:) Moze wiesz ktore benzodiazepiny sa najbardziej popularne wsrod narkomanow i skad oni je biora /istnieje jakis czarny rynek tych 'lekow'/?? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: narkotyki...pytanie! 05.01.05, 18:51 1.Najpopularniejszy jest Clonazepam. 2.Najczęściej fałszują recepty(Najfajniejsze jest to, że wypisując recepte na chorobe przewlekłą, benzo objęty jest refundacją - mają dragi prawie za darmo:) ). Czasem idą do lekarzy, mówią, że mają silne kłopoty ze snem i w ten sposób wyłudzają. Podbierają rodzicom :) 3.Zdecydowanie trudniej od innych popularnych narkotyków kupić benzo na czarnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
evola5 Re: narkotyki...pytanie! 05.01.05, 20:05 no tak falszowanie recept...pewnie taka recepte latwiej jest na lewo kupic niz te cale benzo i inne...a potem to juz tylko do apteki! dzieki za wyjasnienie - nie martw sie nie bede probowac!!! Nie taki byl cel mojego pytania:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: narkotyki...pytanie! 05.01.05, 21:14 Nie martwie się. Jestem za wolnością informacji. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś