Dodaj do ulubionych

szybkie nogi

11.04.07, 12:10
Jest takie okreslenie,sprawnosc,sprawnosc mojej trzezwosci.Polega ona ta moja
sprawnosc na ciaglym treningu,trwac w trzezwosci,to znaczy trenowac.Bo gdy
znajduje sie w zagrozeniu,to moj umysl juz ma tak wytrenowany instynkt
samoobrony,ze dziala automatycznie.Odruchowo wyczuwam ze jestem na
manowcach,ze jestem na skrotach i blyskawicznie powracam na prosta droge.Ja
pamietam zawsze ze moje pijanstwo ciagle krazy jak glodny lew by mnie
pozrec.Sa takie sygnaly powrotu choroby.Taka choroba jak grypo.Ale moge sie
skutecznie przed nia zabezpieczyc.Katar ,czy tez powracajaca choroba ,to
pijanstwo i alkoholizm.Gdy ja trenuje takie treningi ucieczki przed
alkokolizmem.To mam moje nogi takie szybkie,ze ta choroba mnie nie dogoni.
Obserwuj wątek
    • tranzyt80 Re: szybkie nogi 11.04.07, 15:43
      finlandia07 napisał:

> Jest takie okreslenie,sprawnosc,sprawnosc mojej trzezwosci.

-???

>Polega ona ta moja
      > sprawnosc na ciaglym treningu,trwac w trzezwosci,to znaczy trenowac.

-???

>Bo gdy
      > znajduje sie w zagrozeniu,to moj umysl juz ma tak wytrenowany instynkt
      > samoobrony,ze dziala automatycznie

-???

>Odruchowo wyczuwam ze jestem na
      > manowcach,ze jestem na skrotach i blyskawicznie powracam na prosta droge.

-???

>Ja
      > pamietam zawsze ze moje pijanstwo ciagle krazy jak glodny lew by mnie
      > pozrec

-???

>Sa takie sygnaly powrotu choroby.Taka choroba jak grypo.

-???

Taka choroba jak grypo.Ale moge sie
      > skutecznie przed nia zabezpieczyc.Katar ,czy tez powracajaca choroba ,to
      > pijanstwo i alkoholizm.

-???
      • zyg_zyg_zyg Re: szybkie nogi 11.04.07, 16:41
        To wiele pytan, Tranzycie... :-)

I ciesze sie, ze jestes znowu :-)
        • aaugustw Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 16:52
          zyg_zyg_zyg napisała:
          > To wiele pytan, Tranzycie... :-)
          > I ciesze sie, ze jestes znowu :-)
          _______________________________________.
          Zyg_zyg_zyg, dobrze ze to wyjasnilas...!
          Ja myslalem, ze to ogonki, ktore mozna
          zobaczyc, kiedy ktos na szybkich nogach ucieka...!
          (Tranzycie, to nie do Ciebie - to mial byc zart...) ;-))
          Ja tez sie ciesze, ze jestes...! ;-))
          Duzo drobnopijoczkow juz odpadlo... - Nie wytrzymali tego tempa
          rozwoju duchowego...!? ;-))
          A...
          • cortona Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 17:51
            August, czy to prawda, że u Ciebie w domu nie ma nawet kieliszków, a Twoja żona
            nie może pić alkoholu? Wiesz co, zszokowałeś mnie... Taki terror w rodzinie
            wprowadziłeś? Rozumiem, że ty hulałeś, piłeś bez umiaru i wpadłeś w alkoholizm,
            ale dlaczego swojej kobiecie nie pozwolisz normalnie żyć.
            I jeszcze wymądrzasz się na forum i coś tam pleciesz o trzeźwości.

• finlandia07 Re: szybkie nogi - wiele pytan 11.04.07, 19:15
              Taak,pytan bardzo wiele i obiecuje to wyjasnic ;-)
              • aaugustw Re: szybkie nogi - wiele pytan 11.04.07, 21:39
                finlandia07 napisał:

> Taak,pytan bardzo wiele i obiecuje to wyjasnic ;-)
                __________________________________________________.
                Po co? - Najwazniejsze, ze Ty wiesz o co chodzi...!
                A... ;-))
            • addicted11 Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 19:33
              Tu sie Cortono z Toba nie zgodze.

Zakladajac, ze obecnosc alkoholu w domu bylaby bardzo nieprzyjemna dla
              alkoholika
              i jednoczesnie zakladajac, ze druga polowka nie ma problemu z alkoholem- wiec
              jest on dla niej malo wazny
              to rezygnacja z alkoholu przez druga polowke nie jest wedlug mnie niczym zlym,
              swiadczy dobrze o tej osobie.
              Jednocesnie- jezeli dla tej osoby alkohol jest niewazny- nie jest tto wielkie
              posiwecenie ani bol
              Dwie pieczenie na jednym ogniu.
              Gdyby moja zona miala problem z np. kalafiorem:):)
              i dla jej dobra ja tez musialbym z kalafira zrezygnowac, to pal to licho, do
              diabla z kalafiorem.

Wtedy z wdziecznosci zabralbym ja na przejazdzke schodami ruchomymi i na samym
              szczycie poczestowal ogorkiem, a jakze, kiszonym:)
              • tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 19:41
                Addicted,czy Ty musisz placic tez podatek,od Twoich dochodow uzyskanych za
                granica,w Polsce ?
                • addicted11 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 20:39
                  tranzyt80 napisał:

> Addicted,czy Ty musisz placic tez podatek,od Twoich dochodow uzyskanych za
                  > granica,w Polsce

a skad te pytanie?
                  czyzbys zajrzal na forum wielka brytania/irlandia?

odpowiedz: za tamten rok place, od nowego roku juz nie.
                  ale wiele nie zaplace, bo dzieki dietom, kosztom itp zostanie mi tyle co kot
                  naplakal do opodatkowania.
                  a w Anglii dostane zwrot calego podatku.

dzieki swej upierdliwej dociekliwosci juz nieco znam tutejszy system podatkowy
                  ( wieksosc Polakow patrzy na payslipa - wydruk z wyplaty- jak na chinskie
                  zaklecia, a ja wiem o co chodzi:))

dzieki temu tez sam sobie zalatwie zwrot podatku, bez posrednictwa jakichs
                  agencji, i prowizje wyplace sam sobie.

w ogole dzieki swej upierdliwej ciekawosci i dociekliwosci bedac tu niecale pol
                  roku zaoszczedzilem tez na zakupach grube pieniadze- ida w skarpete i bedzie na
                  dozywotni abonament za internet w Polsce jak wroce:):)
                  • tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 21:23
                    dziekuje za odp.,
                    dodam,ze w Polsce podatek dochodowy od osob fizycznych z dochodu do 37.024zl to
                    19%,dochod od 37.024 do 74.048 to podatek 6.504,48zl plus 30% nadwyzki co ponad
                    37.024,a od rocznego dochodu ponad 74.048zl to 17.611zl,a wszystko co ponad
                    74.048zl podlega opodatkowaniu az 40%!,

na dodatek od 1.1.2006 weszly w zycie w Polsce nowe przepisy podatkowe,
                    rozne dla roznych krajow.

• addicted11 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 22:02
                      tranzyt80 napisał:

> dziekuje za odp.,
                      > dodam,ze w Polsce podatek dochodowy od osob fizycznych z dochodu do 37.024zl
                      to
                      >
                      > 19%,dochod od 37.024 do 74.048 to podatek 6.504,48zl plus 30% nadwyzki co
                      ponad
                      >
                      > 37.024,a od rocznego dochodu ponad 74.048zl to 17.611zl,a wszystko co ponad
                      > 74.048zl podlega opodatkowaniu az 40%!,
                      >
                      > na dodatek od 1.1.2006 weszly w zycie w Polsce nowe przepisy podatkowe,
                      > rozne dla roznych krajow.
                      >

po co pisesz o trzecim progu na forum, gdzie sami rencisci i nie widzieli
                      takioch sum na oczy, poza Rauchen ktora ma kilka fabryk w Europie i Augustem,
                      ktory pieniedzy nie potrzebuje:):):)

a powaznie- uwazam, ze system podatkowy w UK jest duzo lepszy, bardziej
                      sprawiedliwy, za kwote wolna mozna sie spoko utrzymac, a w Polsce- kwota wolna
                      jakies 3 tys na rok to na chleb i wode.
                      • aaugustw Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 22:12
                        addicted11 napisał:
                        > po co pisesz o trzecim progu na forum, gdzie sami rencisci i nie widzieli
                        > takioch sum na oczy, poza...
                        i Augustem, ktory pieniedzy nie potrzebuje:):):)
                        - - - - - - - -
                        Kazdy tak mowi, kto nie ma do nich dostepu...! :-((
                        Minister finansow nimi dysponuje...
                        ________________________________________________________________________.
                        addicted11 napisał dalej:
                        > a powaznie- uwazam, ze system podatkowy w UK jest duzo lepszy...
                        - - - - - - -
                        A podatek na kosciol placisz...!?
                        A... ;-))
                        • addicted11 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 23:18

> addicted11 napisał dalej:
                          > > a powaznie- uwazam, ze system podatkowy w UK jest duzo lepszy...
                          > - - - - - - -
                          > A podatek na kosciol placisz...!?
                          > A... ;-))

a po co?
                          tu w kosciolach sa puby, to Europa jest:):):)
                      • tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 22:41
                        addicted11 napisał:
                        ...Rauchen ktora ma kilka fabryk w Europie i Augustem,
                        > ktory pieniedzy nie potrzebuje:):):)

-w odliczeniach od dochodu i od podatku za 2006 rok w przypadku darowizn na cele
                        charytatywno-opiekuncze na rzecz Kosciola(instytucji)
                        nie ma limitu...czyli "darujesz" miliard(a dzisiaj wszystko ma swoja cene:) i
                        odpisujesz od podatku miliard ;),
                        innymi slowy jestes zwolniony do konca zycia od jakichkolwiek podatkow,
                        ciekawe czy odliczenia od dochodu na rzecz AA sa tez bez limitu ?

"a w Polsce- kwota wolna
                        > jakies 3 tys na rok to na chleb i wode."

-a po co wiecej,99% to chrzescijanie

> a powaznie- uwazam, ze system podatkowy w UK jest duzo lepszy, bardziej
                        > sprawiedliwy, za kwote wolna mozna sie spoko utrzymac

-wg. Kosciola Kat.wszyscy bogaci niekatolicy,czyli wszyscy Anglicy pojda do
                        piekla,bo bogaci mieli i musza miec tlusto by nie mogli przeslizgnac sie przez
                        ucho igielne...
                        • addicted11 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 11.04.07, 23:47
                          innymi slowy jestes zwolniony do konca zycia od jakichkolwiek podatkow,
                          > ciekawe czy odliczenia od dochodu na rzecz AA sa tez bez limitu ?

a faktura VAT czy uproszczona?

• tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 08:59
                            Ty i twoi koledzy mozecie skorzystac,zamiast do fiskusa,z :)
                            ulgi zwykłej,ktora pozwala odliczyć od dochodu darowizny na rzecz organizacji
                            działających w sferze pożytku publicznego (m.in. fundacji i stowarzyszeń) i na
                            cele kultu religijnego. Dzięki niej darczyńca odlicza podarowane kwoty, z tym
                            że odpis nie może być wyższy niż 6 proc. jego rocznego dochodu.Wazny jest dowód
                            wpłaty pieniędzy na rachunek bankowy.

Oczywiście odliczeniu podlegają też darowizny rzeczowe. Ich wartość trzeba
                            jednak przeliczyć na złotówki, przy czym pod uwagę należy wziąć wartość rynkową
                            przekazanych towarów. Wartość tę trzeba będzie podać w zeznaniu rocznym wraz z
                            danymi obdarowanej instytucji.

Za darowizny na działalność charytatywno-opiekuńczą Kościołów od dochodu
                            odliczyć można pełną kwotę darowizny, bez limitu. W skrajnym przypadku mogłoby
                            to być nawet 100 proc. rocznego dochodu podatnika!!!!

Szybciutko wiosną 2005 r. Naczelny Sąd Administracyjny uznał wyższość ustaw
                            kościelnych nad podatkowymi. Inaczej mówiąc, stwierdził, że każdy ma prawo
                            odliczyć od dochodu całą kwotę darowizny. Decyzja dotyczy Kościoła
                            katolickiego, prawosławnego i sześciu mniejszych Kościołów...

• tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 09:01
                              Zeby bylo wesolo :)))

Co ciekawe, w ustawach kościelnych nie ma wymogu jakiegoś specjalnego
                              dokumentowania superdarowizn. Nie wymagają one, żeby przekazywać darowizny
                              kwotowe na konta bankowe. Dokumentem uprawniającym do skorzystania z ulgi może
                              być zwykłe zaświadczenie o dokonaniu darowizny wystawione przez obdarowaną
                              instytucję. Dodatkowo po dwóch latach trzeba zdobyć sprawozdanie tej instytucji
                              z wykorzystania darowizny. Nie określono jednak wymogów, jakie to sprawozdanie
                              ma spełniać, wiele instytucji przygotowuje więc ogólne dokumenty, w których po
                              prostu stwierdza, ile pieniędzy na co wydały.
                              • aaugustw Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 11:41
                                tranzyt80 napisał:
                                > Zeby bylo wesolo :)))
                                > Co ciekawe, w ustawach kościelnych nie ma wymogu jakiegoś specjalnego
                                > dokumentowania superdarowizn. Nie wymagają one, żeby przekazywać darowizny..
                                _____________________________________________________.
                                W Biblii tez nie ma nic na temat podatkow koscielnych.
                                A... ;-))
                                • tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 12:59
                                  aaugustw napisał:
                                  > W Biblii tez nie ma nic na temat podatkow koscielnych.
                                  > A... ;-))

-w Biblii ???,
                                  -czyli zbiorze starannie dobieranych i zamawianych opowiadan-ksiag nieznanych
                                  autorow i koautorow i wszelakiej masci poprawiaczy,
                                  -czyli zbiorze basni i marzen zmienianych i upiekszanych systematycznie i na
                                  bierzaco przez "elite-cwanych kaplanow",
                                  -czyli zbiorze zyczen przepisywanych i dopisywanych po zaistnialych faktach
                                  ciagle od nowa,w zaleznosci od czasow i potrzeb aby utrzymac wplywy na masy...
                                  -czyli zbiorze swiadomie zmienianym i przepisywanym nieustannie do IV wieku ne.,
                                  (nowe interpretacje,pominiecia,zmieniane tlumaczenia itd.itp.bardzo owocnie
                                  trwaja do dzisiaj :)))

Tam nie ma nic o podatkach...zapewne Watykan nie potrzebuje juz wogole pieniedzy
                                  • addicted11 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 13:06
                                    tranzyt80 napisał:

> aaugustw napisał:
                                    > > W Biblii tez nie ma nic na temat podatkow koscielnych.
                                    > > A... ;-))

jak nie ma: oddaj Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie- to byla pierwsza
                                    proba zakamuflowaneo poboru podatku koscielnego:)
                                    • tranzyt80 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 13:20
                                      addicted11 napisał:
                                      > jak nie ma: oddaj Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie- to byla pierwsza
                                      > proba zakamuflowaneo poboru podatku koscielnego:)

-w tym przytoczonym cytacie nie chodzi o podatki,idzie raczej o konkretny i
                                      stanowczy rozdzial dwoch sfer,materialnej i duchowej,sfer na pozor
                                      niemozliwych do rozdzielenia...
                                      • addicted11 Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 13:23
                                        tranzyt80 napisał:

> addicted11 napisał:
                                        > > jak nie ma: oddaj Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie- to byla pierwsz
                                        > a
                                        > > proba zakamuflowaneo poboru podatku koscielnego:)
                                        >
                                        > -w tym przytoczonym cytacie nie chodzi o podatki,idzie raczej o konkretny i
                                        > stanowczy rozdzial dwoch sfer,materialnej i duchowej,sfer na pozor
                                        > niemozliwych do rozdzielenia...

no przeciez mowie- zakamuflowany:)
                                        o co tam Jezusowi chodzilo to pewnie on sam do konca nie wie:)

>
                                        • aaugustw Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 18:26
                                          addicted11 napisał:
                                          > no przeciez mowie- zakamuflowany:)
                                          > o co tam Jezusowi chodzilo to pewnie on sam do konca nie wie:)
                                          ______________________________________________________________.
                                          Nie sadz nigdy nikogo wedlug siebie...! ;-))
                                          (w ten sposob oglupiasz nie tylko siebie).
                                          A...
                                      • aaugustw Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 18:24
                                        tranzyt80 napisał:

> addicted11 napisał:
                                        > > jak nie ma: oddaj Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie- to byla pierwsz
                                        > a
                                        > > proba zakamuflowaneo poboru podatku koscielnego:)
                                        >
                                        > -w tym przytoczonym cytacie nie chodzi o podatki,idzie raczej o konkretny i
                                        > stanowczy rozdzial dwoch sfer,materialnej i duchowej,sfer na pozor
                                        > niemozliwych do rozdzielenia...
                                        _____________________________________________________________.
                                        Tranzycie, znowu bledna interpretacja Biblii...! :-((
                                        A...
                                    • aaugustw Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 18:21
                                      addicted11 napisał:

> > aaugustw napisał:
                                      > > > W Biblii tez nie ma nic na temat podatkow koscielnych.
                                      > > > A... ;-))

> jak nie ma: oddaj Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie- to byla pierwsza
                                      > proba zakamuflowaneo poboru podatku koscielnego:)
                                      ______________________________________________________.
                                      Nie. Addi... ;-))
                                      Slowa Jezusa pokazuja nam tutaj obraz zycia chrzescijan
                                      pod panowaniem rzymskim. Tu chodzi o podatki cesarskie,
                                      ale nie na rzecz Kosciola...!
                                      A...
                                  • aaugustw Re: szybkie nogi -przed Urzedem Skarbowym 12.04.07, 18:11
                                    tranzyt80 napisał:
                                    > -w Biblii ???,
                                    > -czyli zbiorze starannie dobieranych i zamawianych opowiadan-ksiag nieznanych
                                    > autorow i koautorow i wszelakiej masci poprawiaczy,
                                    > -czyli zbiorze basni i marzen zmienianych i upiekszanych systematycznie i na
                                    > bierzaco przez "elite-cwanych kaplanow",
                                    > -czyli zbiorze zyczen przepisywanych i dopisywanych po zaistnialych faktach
                                    > ciagle od nowa,w zaleznosci od czasow i potrzeb aby utrzymac wplywy na masy...
                                    > -czyli zbiorze swiadomie zmienianym i przepisywanym nieustannie do IV wieku
                                    ne. (nowe interpretacje,pominiecia,zmieniane tlumaczenia itd.itp.bardzo owocnie
                                    > trwaja do dzisiaj :)))
                                    ______________________________________________________________________.
                                    Tranzycie nic bardziej oszczerczego przeciw Biblii.
                                    Wspominasz o tych Ksiegach, bylo ich Piec znalezione zostaly w roznych
                                    miejscach a mimo to tresci ich sie pokrywaja...!
                                    Te znaleziska w Qumram, ktore odkryto dopiero w XX w. potwierdzaja to
                                    samo.
                                    Nie ma drugiej takiej ksiazki na swiecie z takim nakladem....
                                    Tranzycie w koncu, w Biblie nie trzeba wierzyc, lecz powinno sie wierzyc
                                    w to, co napisano i zebrano...!
                                    A... ;-))
              • cortona Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 20:30
                Addicted, tak się składa, że każdy kto tutaj pisze ma inne doświadczenia i inny
                stopień zaawansowania w nadużywaniu.
                August cały czas trąbi, że forum jest dla ciężko chorych alkoholików, a inni,
                jeśli nie daj Boże, radzą sobie jakoś sami, to są zwykłymi drobnopijaczkami
                i nie powinni się odzywać.
                Mnie Augusta jest trochę żal, czasami myślę, że on tak trzeźwiejąc
                i trzeźwiejąc, nie ma gdzie biedny wyładować swojej agresji i wyżywa się tutaj.
                Trochę za długo tkwię już na forum, ale bilans wychodzi mi na plus.
                Nie piję, nie pogrążam się w nałogu i uważam, że w dużym stopniu zawdzięczam
                to obecności tutaj. Pewnych rzeczy dowiedziałam się od innych, pewne wyszły mi
                w pisaniu i chyba tak powinno być.
                Niestety męczę się ciągle z obrzydliwym paleniem i jestem tym szczerze
                zrozpaczona.
                August zabrnął w swoim alkoholizmie wyjątkowo daleko, i niech pomaga innym,
                tylko niech nie pomaga na siłę tym, którzy tego od niego nie potrzebują.
                A kieliszki są często pięknymi przedmiotami i nigdy bym się ich nie pozbyła.
                Lubię ładne szkło. Nie piję, ale chcę mieć piękne kieliszki. I chcę mieć gości,
                którzy czasami z tych kieliszków piją.
                Dlatego szkoda mi żony Augusta, bo ona żyje jak w domu wisielca, gdzie nie wolno
                wspominać o sznurze.

• addicted11 Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 20:42
                  którzy czasami z tych kieliszków piją.
                  > Dlatego szkoda mi żony Augusta, bo ona żyje jak w domu wisielca, gdzie nie
                  woln
                  > o
                  > wspominać o sznurze.

no wiesz, porownanie ostre:)
                  ja bym powiedzial- sznura nie wolno w domu miec ale trzeba ciagle o nim mowic 9
                  ze dobrze ze go nie ma).
                • cortona Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 20:47
                  Cud terapii antywisielczej: potencjalni wisielcy nie wieszają się z powodu braku
                  sznurka w domu. Ale gadać o sile grawitacji powinni jak najwięcej.

• aaugustw Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 22:05
                    cortona napisała:
                    > ...gadać o sile grawitacji powinni jak najwięcej.
                    Cortona, czy w Twojej obecnosci wszystko opada...!?
                    (oprocz dymu z papierochow...).
                    A...
                  • addicted11 Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 22:10
                    cortona napisała:

> Cud terapii antywisielczej: potencjalni wisielcy nie wieszają się z powodu
                    brak
                    > u
                    > sznurka w domu. Ale gadać o sile grawitacji powinni jak najwięcej.
                    >

jak to mawia trudna mlodziez- zaczynasz kminic.
                    albo- rozkminiac.

czy to mlodziez jest trudna czy dorosli?

• tranzyt80 Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 22:43
                    czy tym prawdziwym,"rasowym",czystym ateistom,racjonalistom,indywidualistom,
                    tym ateistom z wolnego wyboru,ateistom z glebokiego przekonania i wiedzy nie
                    zyje sie latwiej ?
                    czy to nie im nie jest latwiej osiagac i odczuwac szczyty zycia,rozkoszowac sie
                    szczesciem i miloscia,wyzbywac sie nienawisci do inaczej myslacych,inaczej
                    wierzacych ?
                    czy to aby ateizm nie byl tym glownym motorem postepu...a wiara w cuda i
                    zaswiaty mscila sie niekiedy do siedemdziesiatsiodmego pokolenia ?
                    • addicted11 Re: szybkie nogi - wolne mysli... 12.04.07, 00:08

> czy to aby ateizm nie byl tym glownym motorem postepu...a wiara w cuda i
                      > zaswiaty mscila sie niekiedy do siedemdziesiatsiodmego pokolenia ?

z kazdym cudem stoi jakis cudak:)

• tranzyt80 Re: szybkie nogi - wolne mysli... 12.04.07, 09:14
                        najwiekszym cudem na Ziemi byl i jest pieniadz i procenty, wprowadzenie lichwy
                        od dochodow :),
                        99.99999...%wplaca a 0,000000...1%kontroluje sprawiedliwie...
                    • aaugustw Re: szybkie nogi - wolne mysli... 12.04.07, 11:45
                      tranzyt80 napisał:
                      > czy tym prawdziwym,"rasowym",czystym ateistom,racjonalistom,indywidualistom,
                      > tym ateistom z wolnego wyboru,ateistom z glebokiego przekonania i wiedzy nie
                      > zyje sie latwiej ?
                      > czy to nie im nie jest latwiej osiagac i odczuwac szczyty zycia,rozkoszowac
                      sie szczesciem i miloscia,wyzbywac sie nienawisci do inaczej myslacych,inaczej
                      > wierzacych ?
                      > czy to aby ateizm nie byl tym glownym motorem postepu...a wiara w cuda i
                      > zaswiaty mscila sie niekiedy do siedemdziesiatsiodmego pokolenia ?
                      ___________________________________________________________________.
                      Sam widzisz, ze tak nie jest (inaczej bys nie pytal) ;-))
                      Rozum ludzki swoje - Sila Wyzsza swoje...! (stad biora sie paradoksy).
                      A...
                • aaugustw Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 21:59
                  cortona napisała:
                  > August cały czas trąbi, że forum jest dla ciężko chorych alkoholików, a inni,
                  > jeśli nie daj Boże, radzą sobie jakoś sami, to są zwykłymi drobnopijaczkami
                  > i nie powinni się odzywać.
                  - - - - - - - - -
                  Joooj...! - Jak mi zajechalo papierosiskami...!
                  ______________________________________________.
                  cortona napisała dalej:
                  > Mnie Augusta jest trochę żal, czasami myślę, że on tak trzeźwiejąc
                  > i trzeźwiejąc, nie ma gdzie biedny wyładować swojej agresji i wyżywa się
                  tutaj.
                  - - - - - - - - -
                  Dziekuje, przynajmniej Ty mnie rozumiesz i nawet jest Ci mnie zal za to,
                  ze wyzywam sie tu na Tobie...! - Dziekuje...! (az mi lzy wycisnelas...!)
                  _______________________________________________________________________.
                  cortona napisała dalej:
                  > Trochę za długo tkwię już na forum, ale bilans wychodzi mi na plus.
                  - - - - - - - -
                  Jedna tez sie chwalila;
                  "wszystkie wyniki lekarskie mam dodatnie, tylko Wasserman ujemny".
                  _________________________________________________________________.
                  cortona napisała dalej:
                  > Nie piję, > Niestety męczę się ciągle z obrzydliwym paleniem i jestem tym
                  szczerze zrozpaczona.
                  > August zabrnął w swoim alkoholizmie wyjątkowo daleko, i niech pomaga innym,
                  > tylko niech nie pomaga na siłę tym, którzy tego od niego nie potrzebują.
                  > A kieliszki są często pięknymi przedmiotami i nigdy bym się ich nie pozbyła.
                  > Lubię ładne szkło. Nie piję, ale chcę mieć piękne kieliszki. I chcę mieć
                  gości, którzy czasami z tych kieliszków piją.
                  - - - - - - - - - - - - -
                  Ty mozesz nawet z popielniczki pic, nic mi do tego...!
                  _____________________________________________________.
                  cortona napisała dalej:
                  > Dlatego szkoda mi żony Augusta, bo ona żyje jak w domu
                  wisielca, gdzie nie wolno wspominać o sznurze.
                  - - - - - - - - - - -
                  Mnie tam mojej zony mi nie szkoda - ma wszystko to co
                  normalny czlowiek potrzebuje...
                  A jezeli chodzi o ten sznur, (ladnie to nazywasz), to nie
                  wspominamy go, on sam od czasu, do czasu sie odzywa, zwlaszcza
                  wieczorkami...! ;-))
                  A...
              • aaugustw Re: szybkie nogi - wolne mysli... 11.04.07, 21:43
                addicted11 napisał:
                > Wtedy z wdziecznosci zabralbym ja na przejazdzke schodami ruchomymi i na
                samym szczycie poczestowal ogorkiem, a jakze, kiszonym:)
                ____________________________.
                A´propos; surowy twardszy...!
                A... ;-))

• aaugustw Nie dla nowicjuszy - to juz poziom dla Cortony...! 11.04.07, 21:38
              Wlasnie wrocilem z Mityngu AA, z wiezienia...
              Pierwszym mailem, ktory przeczytalem byl ten:
              ____________________________________________.
              cortona napisała:
              > August, czy to prawda, że u Ciebie w domu nie ma nawet
              kieliszków, a Twoja żona nie może pić alkoholu? Wiesz co,
              zszokowałeś mnie... Taki terror w rodzinie wprowadziłeś?
              Rozumiem, że ty hulałeś, piłeś bez umiaru i wpadłeś w alkoholizm,
              ale dlaczego swojej kobiecie nie pozwolisz normalnie żyć.
              I jeszcze wymądrzasz się na forum i coś tam pleciesz o trzeźwości.
              _________________________________________________________________.
              Juz wyjasniam Cortona:
              - U nas w domu nie ma kieliszków, bo chleje sie z butelki...!
              - Moja zona nie moze pic, bo ja tez nie moge... (sa miejsca na ziemi,
              gdzie jak maz umrze wczesniej, zone jego spalaja na stosie - a jak...!
              - To nie terror, to tylko porzadek, ktory w kazdym domu powinien byc...!
              - Dlaczego kobicie nie pozwalam? Wlasnie, zeby potem takiej jak Ty -
              Cortona moc sie pochwalic, jaki to ja ze mnie teraz trzezwy gosc...- a jak...!
              A...
        • tranzyt80 Re: szybkie nogi 13.04.07, 14:54
          zyg_zyg_zyg napisała:

> To wiele pytan, Tranzycie... :-)
          >
          > I ciesze sie, ze jestes znowu :-)

-nabralem odwagi,wiec odpisze :),
          pytan to mam zazwyczaj tysiace lecz nikogo kto chcialby odpowiadac,wszyscy
          natomiast stale tylko licza i przeliczaja...nawet przyjaznie czy sympatie
    • addicted11 Re: szybkie nogi 11.04.07, 19:41
      a propo szybich nog:
      wedlug mnie jezeli ciezko pracujesz nad swoja trzezwoscia to w koncu
      pozbedziesz sie "pijackich" nawykow.
      Zostanie tylko wspomnienie i ewentualnie zmieniony metabolizm.
      Oczywiscie- taki stan rzeczy jest trudny do osiagniecia, ale to dla nie jest
      miernik trzezwosci.
      Nowe reakcje, nowe tory myslenia- i to nawykowe.
      Jak juz zapomnisz, jak reagowales "alkoholowo" to wedlgu mnie bedzie sukces.
      Dlatego tez jestem przeciw ciaglemu odswiezaniu tych torow myslenia na
      mityngach, bo wtedy faktycznie zostaja tylko szybkie nogi.

Oczywisice nie chodzi o to, zeby zapomniec przeszlsoc, bo to sie nie da, ale
      jezlei ktos od 15 lat co tydzien na mityngu opowiada o swojej ostatniej
      delirce, co wtedy ,myslal, jak reagowal- to ciagle odswieza te sciezki w mozgu.

Pomysl, ile pamietasz z lekcji biologii ze szkoly podstawowej- cos jak przez
      mgle, bo nie odswiezasz.
      to jest nauowo potwierdzoiny fakt- aby uporac sie z trauma trzeba po prostu
      fozycznie o niej zapmniec, mozg musi zapomniec tych reakcji.
      ZMienic nawyki, jak dysk- format C i nowe dane.
      • finlandia07 Re: szybkie nogi 11.04.07, 19:46
        Wiesz ze cos w tym jest?
        To bardzo interesujace
        • tranzyt80 Re: szybkie nogi 11.04.07, 19:53
          najlepiej zapomniec najszybciej o sobie,jako alkoholiku,
          zatrzec w pamieci wspomnienia i zaczac zyc na nowo :)
          • bradz Re: szybkie nogi 11.04.07, 22:39
            Dlatego szkoda mi żony Augusta, bo ona żyje jak w domu wisielca, gdzie nie wolno
            wspominać o sznurze.

mnie niepotrzebne!! Co dobrego jest w alkoholu??? Naprawde, nie wiem. Smak,
            zapach paskudny. I w glowie sie kreci, brrr.
            • finlandia07 Re: szybkie nogi 12.04.07, 11:25
              Co do smaku to bym polemizowal...zalezy kto co probowal.
              Kieliszki?Coz,rownie dobrze powinno sie pozbyc stolu na ktorym staly,zlewu w
              ktorym byly myte(oby nie zmywarka-droga),scierki,podstawhi i wszystko z czym
              moglyby sie kojarzyc.
              Czy to nie lekka przesada?:-)
              • aaugustw Re: szybkie nogi 12.04.07, 11:38
                finlandia07 napisał:
                > Co do smaku to bym polemizowal...zalezy kto co probowal.
                > Kieliszki?Coz,rownie dobrze powinno sie pozbyc stolu na ktorym staly,zlewu w
                > ktorym byly myte(oby nie zmywarka-droga),scierki,podstawhi i wszystko z czym
                > moglyby sie kojarzyc.
                > Czy to nie lekka przesada?:-)
                ____________________________.
                Tak. Mocno przesadziles...! :-(
                A...
                • finlandia07 Re: szybkie nogi 12.04.07, 14:00
                  Oj,wykrzyknik i grymas,August,Ty juz mnie nawet troszke nie lubisz..
                  • aaugustw Re: szybkie nogi 12.04.07, 18:28
                    finlandia07 napisał:

> Oj,wykrzyknik i grymas,August,Ty juz mnie nawet troszke nie lubisz..
                    _____________________________________________________________________.
                    Fin, ja kocham Cie jak psy zyda na waskiej ulicy...! (to zart).
                    Powaznie to ja uwazam, ze przyczyniasz sie b. mocno do postepu
                    duchowego na tym forum...!
                    A... ;-))
                    • finlandia07 Re: szybkie nogi 12.04.07, 19:45
                      aaugustw napisał:

> finlandia07 napisał:
                      >
                      > > Oj,wykrzyknik i grymas,August,Ty juz mnie nawet troszke nie lubisz..
                      > _____________________________________________________________________.
                      > Fin, ja kocham Cie jak psy zyda na waskiej ulicy...! (to zart).
                      > Powaznie to ja uwazam, ze przyczyniasz sie b. mocno do postepu
                      > duchowego na tym forum...!
                      > A... ;-))

Te psy,no dobra,niech tam.
                      Ale zyd? Oj,-uwazaj August,jeszcze zadrzesz z kim nie trzeba i bedziemy tu mieli
                      konflikt miedzynarodnyj,a potem bedzie na mnie...
                      • aaugustw Re: szybkie nogi 12.04.07, 21:01
                        finlandia07 napisał:
                        > Te psy,no dobra,niech tam.
                        > Ale zyd? Oj,-uwazaj August,jeszcze zadrzesz z kim nie trzeba i bedziemy tu
                        mieli konflikt miedzynarodnyj,a potem bedzie na mnie...
                        ______________________________________________________.
                        Jestem jednym z tych nielicznych obywateli niemieckich,
                        ktorzy nie maja kompleksow z pozartowaniem sobie z zyda!
                        A... ;-))
              • bradz Re: szybkie nogi 12.04.07, 11:43
                Co jest normą, co dziwactwem, co przesadą? Jakie kryteria należy zastosować?
                Uważam, że współczucie dla osób nie posiadających kieliszków zupełnie jest
                zbędne. Ja swoje wyrzuciłam, bo tylko kurz się zbiera, a nie używam. Stół
                pozostawiam, bo na nim jem. To nie kieliszki są "winne" nieszczęść powodowanych
                przez uzależnienie bliskich osób. Od roku jestem w terapii i jestem naprawdę
                radosną osobą (pomimo niechęci do kieliszków, taka fanaberia, ot co..)
                • aaugustw Re: szybkie nogi 12.04.07, 11:53
                  bradz napisała:
                  > Co jest normą, co dziwactwem, co przesadą? Jakie kryteria należy zastosować?
                  > Uważam, że współczucie dla osób nie posiadających kieliszków zupełnie jest
                  > zbędne. Ja swoje wyrzuciłam, bo tylko kurz się zbiera, a nie używam. Stół
                  > pozostawiam, bo na nim jem. To nie kieliszki są "winne" nieszczęść
                  powodowanych przez uzależnienie bliskich osób. Od roku jestem w terapii i
                  jestem naprawdę radosną osobą (pomimo niechęci do kieliszków, taka fanaberia,
                  ot co..)
                  ____________________________________________________________________.
                  Bradz, taka jest Twoja logika bo nalezysz do tych, tzw. "normalnych",
                  tego jednak ci chorzy, ktorzy jeszcze nie trzezwieja nie potrafia
                  zrozumiec.
                  (A´propos; moja zona uzyla podobnych argumentow, kiedy wywalala te szkla)
                  A... ;-))
    • addicted11 Re: szybkie nogi 12.04.07, 13:14
      Finlandia wrocil i jaki ruch sie zrobil na forum:)
      • finlandia07 Re: szybkie nogi 12.04.07, 14:06
        Addi,chyba nie masz mi tego za zle,sadzac po usmieszku.
        Ale sie troche zarumienílem,ja nie chcialem zadnych rozruchow,to,to tak
        niechcacy;)
        • addicted11 Re: szybkie nogi 12.04.07, 15:39
          dla mnie to b. dobrze, glos srodka sie zawsze przyda.
          no i Aniol sie ode mnie odwali, ze niby tylko generuje ruch na forum:)
          • aaugustw Re: szybkie nogi 12.04.07, 18:50
            addicted11 napisał:
            > dla mnie to b. dobrze, glos srodka sie zawsze przyda.
            > no i Aniol sie ode mnie odwali, ze niby tylko generuje ruch na forum:)
            ______________________________________________________________________.
            Chcialem napisac, ze w Lodzi wszystkie balwany na wiosne sie roztopily,
            ale lepiej nie napisze, jeszcze by sie oni pogniewali...
            A... ;-))
      • aaugustw Re: szybkie nogi 12.04.07, 18:22
        addicted11 napisał:

> Finlandia wrocil i jaki ruch sie zrobil na forum:)
        Bo on wystepuje w trzech osobach; Fin, land i ja..!
        A... ;-))
        • finlandia07 Re: szybkie nogi 12.04.07, 19:40
          aaugustw napisał:

> addicted11 napisał:
          >
          > > Finlandia wrocil i jaki ruch sie zrobil na forum:)
          > __________________________________________________.
          > Bo on wystepuje w trzech osobach; Fin, land i ja..!
          > A... ;-))

Uwazaj,Auguscie,jestes juz bardzo blisko;cieplo,cieplo....;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka