Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Marks & Spencer

10.02.13, 16:10
    Czy sklep M&S w galerii centrum posiada największy wybor wina w warszawie czy inne sklepy tej sieci sa jednak wieksze. W sklepie nie potrafili odpowiedziec mi na to pytanie. Poszukuje niektórych znanych mi z UK win ktorych niestety nie ma. Moze ktos na forum wie czy M&S zamierza prowadzic u nas sklep w formacie znanym z UK?
    I od razu pytanie drugie.
    Czy oprócz M&S i Mielzynskiego jest w Warszawie jakis godny polecenia sklep z winami casual w cenie 40 -80 zl. Zalezy mi na ciekawym nowoczesnym Nowym Swiecie, tradycyjnej Burgundii i sporym wyborze musujacych win(sekt niemiecki i cava) no i vinho verde.
    Pozdrawiam i witam wszystkich bo to moj pierwszy post na forum.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rollan Re: Marks & Spencer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 18:10
        Enoteka Polska posiada również sympatyczną ofertę.
        • narzece Re: Marks & Spencer 10.02.13, 19:29
          No prosze Isole e Olena w spisie - lubie. Plochoccy pierwsze polskie wino ktore pilem (w fortecy na zoliborzu). Dzieki.
      • Gość: ojciec_polak Re: Marks & Spencer IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 20:58
        Nigdy nie byłem w M&S w centrum, kupowałem w Blue City.
        Nijak to się ma do M&S z UK.
        Ale sprawdzić można.

Poza tym, czasami kupuję u Kondrata na Wierzbowej.
        • narzece Re: Marks & Spencer 10.03.13, 09:40
          U Kondrata kupowałem w jego dawnej spółce (nazwy nie pamiętam) w nowej sieci jeszcze nie bylem.

Skrajnie nie zadowolony bylem z 6win.pl które swego czasu firmował swoim nazwiskiem. Zamówiłem 7 zestawów na spora imprezę. 42 butelki. Zamówienie w lato 2012. Wino na poziomie wina ze stacji benzynowej (taka moja kategoria).

Jakie są Wasze doświadczenia z 6win.pl? Czy jakiś zestaw szczególnie przypadł Wam do gustu?

Czy znacie jakiś ciekawy sklep internetowy/stacjonarny który ma spory wybór win nowozelandzkich. Zależy mi na silnie owocowych białych winach. Żadnego moczu w sauvignon blanc. W chardonay bez beczki i nie trawa, a owoce egzotyczne. Jeżeli znacie dominujący styl tych win na polkach w UK to o coś takiego mi chodzi :-)(jak można to poproszę o sklep i nazwę wina i tak +/- cenę) No i dalej szukam vinho verde. Dużego wyboru. Podobno auchan i Leclerc na Ursynowie ma taki (wyczytałem tak na winicjatywa.pl) wina z Atlantyki znam szukam więcej bo lato już blisko. Szukam vinho verde lekkiego wodnistego na pewno nie tak pełnego jak Casal garcia i z mniejsza landrynka.

Pozdrawiam i czekam na dyskusje.

• Gość: __ NZ IP: *.maxnet.biz 10.03.13, 10:47
            Nowej Zelandii poszukaj w Wine Express, właściciel stamtąd pochodzi.
            www.wine-express.pl/index.php?route=product/category&path=60_94
            W Warszawie ponoć są w La Fromagerie (Burakowska, obok Mileżyńskiego)
            • narzece Re: NZ 11.03.13, 08:04
              Dzieki, znam te wina i o to chodzilo.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka