Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:56 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta881 Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? 29.04.05, 14:16 Nowy salon z winami "La Casa del Vino" Rondo ONZ 1. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? IP: 212.160.147.* 30.04.05, 09:08 od kilku dni z zainteresowaniem śledzę rozwój tego wątku :-)))) Warszawiacy nie wiedzą? To ja powiem zaocznie: Mielżyński, ul. Burakowska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yolo77 Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? 30.04.05, 12:44 "Dominus" (nie mylić z tym na Mokotowskiej),ul.Modlińska w Forcie Piontek. Dużo świetnych "włochów", ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpp Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? 05.05.05, 00:20 O więcej niż kilku sklepach warszawskich można przeczytać tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=21868108&wv.x=2&a=21941502 Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? 05.05.05, 11:30 Piwnice Prohibicji Nałęczowska 60 Odpowiedz Link Zgłoś
michal_jerzy Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? 05.05.05, 12:02 wina z piwnic prohibicji mozna takze kupic w winebarze na podwalu. sam tak zrobilem w dlugi weekend, gdy wiekszosc sklepow byla zamknieta. p.s. jest to mij pierwszy wpis na forum, a wiec chcialbym wszystkich stalych bywalcow serdecznie powitac. Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? 05.05.05, 12:10 michal_jerzy napisał: > wina z piwnic prohibicji mozna takze kupic w winebarze na podwalu. sam tak > zrobilem w dlugi weekend, gdy wiekszosc sklepow byla zamknieta. > > p.s. jest to mij pierwszy wpis na forum, a wiec chcialbym wszystkich stalych > bywalcow serdecznie powitac. zapraszamy Ciebie i innych nowych forumowiczow do slow kilku w watku: who is kto:-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=8824607&a=22290301 star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:11 Drodzy Państwo Wy chyba nie widzileście jeszcze prawdziwych sklepów z Winami. Byłam niedawno w Nałęczowie. To co tam zobaczyłam zwaliło mnie z nog. Niestety tu nie mozna podać nazwy i adresu. Nie dośc że wiedza o winach wszystko to do tego mozna u nich kupić suprtoscany, wspaniałe hiszpańskie jak i tanie wina z temperatury 12 stopni i wyjatkowych piwnic. Nawet je przchowaja w nich nie odpłatnie na ile będzie trzeba i bez wzgledu na kilometry dzielące. Bajka naprawde super.Czułam sie jak w winnicy. Weszłam z męzem po jedno wino wyszliśmy z 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Sklepy winiarskie w WARSZAWIE gdzie? IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 06.05.05, 12:12 ta sama prosba co w poprzednim postcie Odpowiedz Link Zgłoś
docg Ariadna... 06.05.05, 14:46 ... przeczytałem kilka Twoich postów i jednego nie rozumiem: piszesz, że przypadkiem znalazłaś sklep - przechowalnię w Nałęczowie i że wyszłaś z niego z 11 butelkami wina, a w innym wątku - że tam przechowujesz swoje wina - to ja nie rozumiem, czy te 11 butelek odniosłaś z powrotem do przechowania, czy pojechałaś z domu jeszcze raz do Nałęczowa, żeby złożyć w tej piwnicy swoje domowe zapasy? Adres sklepu możesz oczywiście podać. Odpowiedz Link Zgłoś
amsti "Korweta była stara 06.05.05, 14:56 lat miała co niemiara, a zwała się Ariadna, cóż nazwa dosyć ładna" cytując naszego wielkiego poetę docg napisał: >z > 11 butelkami wina, a w innym wątku - że tam przechowujesz swoje wina - to ja > nie rozumiem, czy te 11 butelek odniosłaś z powrotem do przechowania, czy > pojechałaś z domu jeszcze raz do Nałęczowa, żeby złożyć w tej piwnicy swoje > domowe zapasy? > Adres sklepu możesz oczywiście podać. Sie Deo czepiasz, a tantiemy z Biedronki ciągniesz (co najmniej 1 butelkie Twojego ulubionego wina S Melnika miesięcznie)- Tamara podrożała przed długim weekendem. Daj innym też zarobić :);) Adres, chcemy adres, najlepiej stronę www zawierającą opisy win w wykonaniu znenego krajowego eksperta płci żeńskiej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: "Korweta była stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:58 Nie przechowuja wina powyżej jak twierdzą 95 skali parkera ja sie na tym nie znam. a takie maja widzialam u nich miedzy innymi villa dei misteri.jak twierdza zostalo wypuszczone na swiat tego rocznika okolo 1700 butelek. Mozesz kupic i trzymaja dla ciebie w specjalnych pomieszczeniach. Nie znam sie na winach az tak. ale mąz mówil ze na podlodze leżały deski z francuskiego debu. Sciany sa pokryte specjalnym kamieniem.Ja kupiłam u nich rioje miedzy innymi finca za 67 złotych. w warszawie widzialam je za ponad 120. Jak sami stwierdzili byl to najgorszy rocznik tego wina dlatego taka niska cena. wspaniałe wina greckie i włoskie. po 50 do 65 złotych. Widziałam to na własne oczy. I w jakich sklepach chodzi sie ze swicznikiem w reku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: "Korweta była stara IP: 212.160.147.* 07.05.05, 11:19 Gość portalu: Ariadna napisał(a): I w jakich sklepach chodzi sie ze swicznikiem w reku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barolo Re: "Korweta była stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:10 wow, to te deski na pewno jeszcze dodatkowo uszlachetniaja te wina ! tylko czy po takim dlugim przechowywaniu butelek na tych deskach to aby nie za duzo debu w winie pozniej ? Ariadna, sprawdz prosze czy tam to ktos kontroluje i jak to robie - to dosyc ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: "Korweta była stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:05 Poprawka. Nie przechowuja win poniżej 95 skali. A tak naprawde ja sie na tym nie znam. Wiem tylko ze sa naprawde wyjątkowi.Atmosfera zakupu, doradzanie. wyglad. a przeedwszystkim nie wciskaja kitu. Bylismy zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpp Sklep z winem 07.05.05, 01:20 Kto chce zobaczyć prawdziwy sklep nad sklepami, niech patrzy: www.bbr.com/ Sklep istnieje w tym samym miejscu od bodajże 300 lat. Możesz w nim kupić nawet Romanee-Conti i również je przechować w odpowiednich warunkach, jak długo zechcesz. Sklep do tanich nie należy. Patrzcie, jakie drogie wina mają: www.bbr.com/GB/shopping/list.lml?search_all_F=Y&description_F=Cheval+Blanc&new_search_F=Y&alert_F=N&ID=6W99BVVB55 10D9B Poszukajcie Cheval Blanc u nas w Polsce, np. tutaj: www.winnica.pl/k_winfind.asp Co widać: -Cheval Blanc 1996 kosztuje w BBR 884,50 zł (funt liczę po 6,10 zł), w LPdV 2309 zł, po uzwględnieniu Złotej Karty Klienta LPdV (-30%) tylko 1616,30 zł. -Cheval Blanc 1993 kosztuje w BBR 640,50 zł (kurs jw.), ale jeśli kupisz całą skrzynkę to 486,60 zł, w LPdV 1875 zł, po uwzględnieniu 30% rabatu zaledwie 1312,50 zł. Cheval Blanc to mój "ulubiony" przykład :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rural Naleczowska 60 closed IP: 213.134.140.* 11.05.05, 11:30 Sklep na Nałęczowskiej 60 jest zamykany. Wszystko przenoszą na Podwale. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_jerzy Re: Naleczowska 60 closed 11.05.05, 12:06 ciekawi mnie jak to bedzie wygladalo, czy na podwalu wygospodaruja troche wiecej powierzchni czy wszystko bedzie polaczone z winebarem (w ktorym i tak juz od jakiegos czasu mozna kupic wiekszosc butelek). a moze te przenosiny nie oznaczaja wcale kroku do przodu (mam nadzieje ze jednak oznaczaja). polozenie na naleczowskiej nie byla dobra, zbyt duze odludzie jak na taki sklep, przyjezdzali tam tylko scisle zainteresowani, trudno chyba bylo o przypadkowych klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paero123 Re: Naleczowska 60 closed IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 01.06.05, 11:58 No to super, bede mial zrodelko 100 m od domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedyna Re: Naleczowska 60 closed IP: *.tele2.pl 04.06.05, 15:53 Czy to prawda że Nałęczowska przeniosła się do Prohibicji i można tam kupić wino nawet ok. godz 23-ej???Jezeli ktos cos wie to proszę o informacje, wracam z poza wa-wy wieczorem i chce zrobic winne zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_jerzy Re: Naleczowska 60 closed 04.06.05, 19:19 jedyna napisał(a): > Czy to prawda że Nałęczowska przeniosła się do Prohibicji i można tam kupić > wino nawet ok. godz 23-ej???Jezeli ktos cos wie to proszę o informacje, wracam > z poza wa-wy wieczorem i chce zrobic winne zakupy. tak jest to prawda, teraz winebar dziala rowniez jako sklep, jak dlugo jest otwarte to raczej trzeba sprawdzic na ich stronie, tego nie wiem. pozdrawiam michal_jerzy Odpowiedz Link Zgłoś