Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Louis Latour, bourgogne

IP: 212.160.147.* 01.04.03, 13:42
    w Makro jest do kupienia Bourgogne AOC 2000 od Louisa Latoura za jedyne 43
    zł. Czy ktoś może pił to wino i wie, czy warto? Z jednej strony świetny
    producent, a z drugiej - najbardziej podstawowy jego produkt. Któryś z
    poprzednich roczników (chyba '96) Parker ocenił na 86, czyli całkiem nieźle.
    Gdyby nie ten cholerny snobizm, to bym sobie kupił chardonnay Jacobs Creek za
    jedyne 33 i miałbym problem z głowy, a tak to człowiek się męczy :-)))
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • joe_stru Re: Louis Latour, bourgogne 01.04.03, 14:53
        Gość portalu: docg napisał(a):

> w Makro jest do kupienia Bourgogne AOC 2000 od Louisa Latoura za jedyne 43
        > zł. Czy ktoś może pił to wino i wie, czy warto? Z jednej strony świetny
        > producent, a z drugiej - najbardziej podstawowy jego produkt. Któryś z
        > poprzednich roczników (chyba '96) Parker ocenił na 86, czyli całkiem nieźle.
        > Gdyby nie ten cholerny snobizm, to bym sobie kupił chardonnay Jacobs Creek za
        > jedyne 33 i miałbym problem z głowy, a tak to człowiek się męczy :-)))
        > pozdrawiam
        ----> Piłem i nie byłem zachwycony. Jak pamiętam to wino miało dość
        nieprzyjemny chemiczy posmak , było lekkie i mało wyraziste. Blisko słabego
        chablis. Zdecydowanie kupiłbym Jacobs Creek. Nie mogę polecić.Ale jak szukasz
        chardonnay to - jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś -spróbuj Nicolasowego Vin de
        pays , za 32 złote. Nie pamiętam nazwy ,ale tam jest jedno VdP ch. za 32.
        Kremowa etykietka - Domaine - coś - tam , z napisem "aged in wood", jutro
        sprawdzę nazwę. To jest niezłe , delikatne Ch. pzdr.
        • Gość: docg Re: Louis Latour, bourgogne IP: 212.160.147.* 01.04.03, 15:04
          dzięki, o to mi chodziło. Pewnie Latour wyprzedawał jakąś nieudaną partię i
          stąd to wino znalazło sie - poprzez importera - na półkach Makro. Tak to bywa,
          jak sie żyje w trzecim świecie :-)
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka