Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kupowanie wina przez internet

IP: 80.51.216.* 28.12.06, 13:29
    Witam,
    Czy znacie jakieś dobre internetowe sklepy z winem?
    Czy warto kupować kartony przez internet?
    Jakie są internetowe ceny?

Za odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam,
    dariusz
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosc Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.radioalfa.pl 28.12.06, 13:39
        Takich sklepów jest b.dużo. Mogę polecić 3, w których kupuje wino w realu
        (Kraków), ale które maja także swoje wersje internetowe:
        www.wina.pl
        www.dionizos.com
        www.marketon.pl/vinoteka/
        • Gość: gosia Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:05
          dobrewina.pl/
          sprawdzałam - ok
          • Gość: ochlej winowino.com IP: *.orange.pl 09.01.07, 20:14
            Czesc
            ja probowalem www.winowino.com
            Dostalem od razu karte rabatowa, 15% - daja przy zamowieniu pow. 500 zl, za to
            dozywotnio. Mozna sie tam dodzwonic, wyglada solidnie.
            Zamowilem wczoraj, dzis wyslali. Jeszcze nie dostalem.

Krzysztof
            • Gość: vv Re: winowino.com IP: 62.29.158.* 10.01.07, 16:26
              to musza miec niezly narzut skoro od razu daja 15%. moze lepiej niech od razu
              obniza ceny o 15% bedzie prosciej
            • Gość: lipalipa.pl Re: winowino.com IP: *.lodz.msk.pl 10.01.07, 19:23
              krzysiu, piękny spam uprawiasz, śmierdzi na kilometr kiepską reklamą dennego
              sklepu.
              z poważaniem
              Ryszard
              • winowino.com Re: winowino.com 01.05.07, 12:25
                Jesli ktos tu reklame uprawia, to ja.
                Zrugales prawdziwego klienta
      • Gość: Gość Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.forcenet.com.pl 17.01.07, 18:41
        Polecam www.domwina.pl - ciekawe zestawy
      • Gość: greg Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.aster.pl 29.03.07, 23:30
        polecam centrumwin.pl/, znalazłem na forum, zaczołem kupować, są solidni
        i uczciwi
        • Gość: willycoyote niektore adresy www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:02
          www.il-vino.com/
          www.1855.com/
          www.everywine.biz/index.php
          boutiquewinecellar.com/index.php
          www.cellartracker.com/intro.asp
          www.uk.chateauonline.com/pages/gate.asp?version=EN&country=375¤cy=11
          www.french-wine-online.com/
          www.french-wine-online.com/
          www.globalwinestocks.com/?affiliate=0846059584%22%20target=%22_blank%22
          www.kermitlynch.com/index.html
          www.r2m.it/
          www.thewinedoctor.com/
          www.vinisoave.it/
          www.wineitaly.info/
          www.wine-searcher.com/
          www.wine.com/giftcenter/
          www.wineshop.it/
        • Gość: Czołem rzołnieże! Re: Kupowanie wina przez internet IP: 218.63.252.* 30.03.07, 12:21
          Gość portalu: greg napisał(a):

> zaczołem kupować, są solidni
          > i uczciwi

"Czołem" walnij mocno w najbliższą ścianę i przestań bredzić. Oni skandalicznie
          wysokie ceny a nie "solidność i ucziwość".
      • Gość: docg Napoleao (dla ryzykantów ;-) ) IP: *.poltegor.pl 31.03.07, 09:01
        ostatnio zajrzałem na stronę Napoleao (dla niezorientowanych: spory i nieźle
        zaopartrzony sklep w Lizbonie) i okazało się, że koszty wysyłki do Polski
        zrobiły się sensowne. Szczególnie biorąc pod uwagę ceny win portugalskich w
        Polsce: przy zamówieniu 30 win opłata wynosi ok. 1 euro za butelkę, więc
        całkiem do przyjęcia.
        pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.chello.pl 31.03.07, 11:45
        www.superwino.pl. Maja w miare tani i niezly asortyment. Zalezy co kto lubi
        oczywiscie
      • tebe Re: Kupowanie wina przez internet 01.04.07, 17:12
        Z czystym sumieniem mogę polecić dekanter.pl choć pewne wady ten sklep ma, gdy
        patrzeć na niego od strony użyteczności (ale to zboczenie zawodowe, bo w sumie
        da się kupić).
        Kiedyś zamawiałem też w winarium.pl. Od tego czasu sklep przeszedł kompletną
        masakrę (jeśli chodzi o nawigację i takie) a ostatnio zmienił się po raz
        kolejny. Po zmianach nie sprawdzałem, ale kiedyś mieli darmowe dostawy w
        Warszawce.
        Z kolei znajomy opowiadał jak całkiem sensowne wino udało mu się zakupić przez
        sieć w waldipolu, ale było to dość
        ekstremalne doświadczenie (strona nie działa w tej chwili).
        • magdabiz Re: Kupowanie wina przez internet 09.05.07, 15:18
          tebe napisał:

> Z czystym sumieniem mogę polecić dekanter.pl choć pewne wady ten sklep ma, gdy
          > patrzeć na niego od strony użyteczności (ale to zboczenie zawodowe, bo w sumie
          > da się kupić).
          > Kiedyś zamawiałem też w winarium.pl. Od
          tego czasu sklep przeszedł kompletną
          > masakrę (jeśli chodzi o nawigację i takie) a ostatnio zmienił się po raz
          > kolejny. Po zmianach nie sprawdzałem, ale kiedyś mieli darmowe dostawy w
          > Warszawce.
          > Z kolei znajomy opowiadał jak całkiem sensowne wino udało mu się zakupić przez
          > sieć w waldipolu, ale było to dość
          > ekstremalne doświadczenie (strona nie działa w tej chwili).

Nie wiem o co chodzi z tą kiepską nawigacją... strona jest przejrzysta i łatwa w
          obsłudze... ostatnio nawet dorzucili filmik z Afryki z udziałem Marka - całkiem
          fajny :) szkoda że tych winek jeszcze nie ściągnął do kraju ale wiadomo, to
          pewnie płynie z Afryki strasznie dłuuugooooo
          POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW WINA!
      • Gość: . Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:35
        Polecam www.luwina.pl
        Mały ale solidny sklepik z niemieckimi winami.
      • fazja Re: Kupowanie wina przez internet 01.05.07, 13:57
        Polecam www.centrumwin.pl -osobiście korzystam z ich usług.
      • Gość: edyta881 Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.eranet.pl 01.05.07, 19:36
        www.atlantika.pl

Każde portugalskie pragnienie...:)
        • josef108 portugalskie pragnienie... 02.05.07, 01:13
          moje... to autorka tego postu... :-)
      • Gość: głos na puszczy Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.chello.pl 01.05.07, 23:39
        "Jakie są internetowe ceny?"
        Dwa razy takie jak w sklepie. 4 razy takie jak w Liedlu (<- odpowiednio do klasy
        wina). Nie spotkałam uczciwego sklepu internetowego. Dotąd to ordynarne
        nabieranie dla naiwnych snopków (od słowa snob)...
        • Gość: miel Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.proxy.aol.com 02.05.07, 05:36
          > Dwa razy takie jak w sklepie. 4 razy takie jak w Liedlu (<- odpowiednio do
          > klasy wina). Nie spotkałam uczciwego sklepu internetowego.

Niezle. Jeszcze podaj warszawski sklep, w ktorym kupujesz.
        • Gość: winowsieci Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 00:01
          witam, widzę że krytyczny masz głos, czy wziąłbyś pod lupę mój sklep
          winowsieci.pl, ciekaw jestem Twojego zdania, co o nim sądzisz?
          • josef108 winowsieci 03.05.07, 18:52
            całkiem fajny, chociaż wybór niewielki...
            No i przydałoby się jednak podawać rocznik, tym bardziej, gdy w opisie jest np.
            że wino dostało złoty medal za rocznik taki a taki.
            A przy mocniejszych winach zawartość alkoholu.
            powodzenia
            • Gość: koneser Re: winowsieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:19
              w ogóle świetny sklep www.starawinnica.pl ogromny wybór win węgierskich
        • Gość: ggreg Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.lublin.mm.pl 03.05.07, 00:19
          Ja bym tak nie generalizował, np.: Pinot Noir Szent Orbán Pince Badacsonyi -
          Piotr i Paweł (Janki) ponad 34 zł, Dom Wina - niecałe 26,5 zł (cena klubowa);
          Valpolicella DOC Superiore Zenato - Piotr i Paweł ponad 42 zł, Dekanter - 39 zł.
      • Gość: Darwek Re: Kupowanie wina przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:43
        Zapraszam do odwiedzenia
        www.sklep.vinovintana.pl/
      • wielbicielwin Re: Kupowanie wina przez internet 18.07.07, 16:58
        Gość portalu: dariusz napisał(a):

> Witam,
        > Czy znacie jakieś dobre internetowe sklepy z winem?
        > Czy warto kupować kartony przez internet?
        > Jakie są internetowe ceny?
        >
        > Za odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań byłbym wdzięczny.
        > Pozdrawiam,
        > dariusz
        Sklepów działa sporo, jest nowy pod adresem www.starawinnica.pl, same wina
        węgierskie, duża rozpiętość cen, ale do 40 złotych można znaleźć dobre wina
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka