gravity4 29.11.08, 01:33 Słyszeliście może o oddychających kieliszkach? Podobno są takie, które dotleniają wino i po paru minutach wino smakuje lepiej niz w zwykłym kieliszku. Ktoś coś na ten temat wie? Gdzie mozna je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta881 Re: Kieliszki oddychjące 10.12.08, 23:11 Właśnie dziś wpadł mi w ręce katalog firmy oferującej m.in. "kieliszki oddychające" - Breathable Glass. Firma się nazywa EISCH GLASKULTUR i ma w ofercie wiele ciekawych akcesoriów, takich jak wycior z mikrofibry do wycierania wnętrza karafki, lub kuleczki usuwające kamienny osad, który się czasami tworzy na dnie karafki... www.eisch.de/eng/website/news/breathable_glass/ronn_wiegand.php Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Kieliszki oddychjące 10.12.08, 23:13 Kupić/zamówić można w "Wino i JAzz" na ul. KEN w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: Kieliszki oddychjące 11.12.08, 08:59 Ja znalazłem tylko taki Na pewno nieźle oddycha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Kieliszki oddychjące 13.12.08, 12:47 Może i oddycha, ale to raczej kufel do piwa, a nie kieliszek do wina... :P Odpowiedz Link Zgłoś