Dodaj do ulubionych

PRAGA weekend majowy! Rezerwowac czy & & #35 8222;w ciemno"?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 09:03
Proszę mi doradzić – czy bezpieczniej jest jechac do Pragi mając wcześniejsza
rezerwacje noclegów (wiadomo długi weekend majowy...) czy jechać w ciemno?
Spotkałam się z opiniami, ze tanich domów studenckich jest w tym mieście
opór, a rezerwacja prezez Internet wychodzi dużo drożej... Ale jak to może
być z dostępnością wolnych pokoi w ww.okresie? Nie chcielibyśmy spędzić
połowy pobytu na poszukiwaniu miejsca do spania :-( Może ktoś ma
doświadczenia związane z pobytem w Pradze w maju?
Będę tez wdzieczna za PEWNE i TANIE NAMIARY na kwatery w Pradze. Dzieki!
Obserwuj wątek
    • elsgro Re: PRAGA weekend majowy! Rezerwowac czy &  21.04.04, 23:34
      Pojechaliśmy z moim mężem, 3 lata temu, w ciemno, na weekend majowy do Pragi.
      Mieszkamy w Gdansku więc to kawał drogi. W każdym razie wyjechaliśmy wieczorem
      z Gdańska a rano byliśmy w Pradze. Praga jet przepiękna, więc nie wiedzieliśmy
      od czego zacząc, czy od zwiedzania, czy od szukania noclegu. Mieliśmy
      wyjatkowe szczęcie ponieważ wyjechaliśmy dzień wcześniej niż większośc turystów
      z Polski. W pierwszym akdemiku który odwiedziliśmy był jeden, 1-osobowy pokój
      tylko na jedną noc. Przekonaliśmy panią na portierni aby zakwaterowała nas
      dwoje w tym 1-osobowym pokoju, chociaż na ta jedną noc. Pokój był naprawdę
      mały. Ja spałam na łóżku a mąż z ledwością zmieścił się na podłodze!!!!!
      Mieliśmy czas na zwiedzanie przepięknej Pragi aż jeden dzień i jedną noc.
      Szukaliśmy dalej noclegów ale wszędzie było wszystko zajęte i mimo usilnych
      starań musieliśmy wsiąśc w pociąg następnej nocy. Nie mieliśmy gdzie się
      podziać. Stwierdziliśmy ze zwiedzimy inne czaskie miasto. wykupiliśmy tani
      bilet na czeską kuszetkę i pojechaliśmy do Popradu. Tam padał deszcz i było
      brzydko, my byliśmy zmęczeni. Pojechaliśmy do Cieszyna a potem Bielska-
      Białej.Tam zjedliśmy obiad a potem juz powrót do Gdańska. Do dziś żałuję ,że
      nie zarezerwowaliśmy sobie wcześniej hotelu ale i tak było wspaniale.
      Pozdrawiam.
      ela
      • Gość: ania Re: PRAGA weekend majowy! Rezerwowac czy &  IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:24
        rok temu pojechalismy wlasnie na weekend majowy samochodem do pragi - bez
        zadnych rezerwacji, itp, po prostu stwierdzilismy, ze cos tam sobie znajdziemy.
        wyladowalismy ok 9 wieczorem w pradze - punkty info zamkniete, paru naganiaczy
        na dworcu obstawionych polakami - no nic! zadnych hoteli, kwater czy
        pensjonatow - zmeczeni i zli zaczelismy jezdzic w ciemno w pradze w
        poszukiwaniu hoteli - nic! ceny za to obrzydliwe - nie pamietam, ale po pare
        tysiecy koron za pokoj, zreszta i tak nie osiagalny...w koncu po godzinach
        jazdy w kolko po autostradzie, jakichs drogach, bez mapy:) skrecilismy z
        jakiejs niewiadomo jakiej ulicy w drozke - zobaczylam napis "camping" - droga
        sie skonczyla, krzaki - wysiedlismy z samochodu, walenie w drzwi, bo czech juz
        po godzinie 23 spi:) - dostalismy domek kampingowy, za jedyne 600 koron! cztery
        prycze ale bylismy tak szczesliwi, ze prawie go po nogach calowalismy:) rano
        sie budzimy - rozgladamy sie - a tu sie okazuje ze jestesmy na polwyspie na
        rzece prawie w samym centrum! wystraczylo wziasc prom na druga strone, potem 4
        przystanki metrem czyli jakies 10 minut gora wszystkiego i bylismy w samym
        centrum!! cudowny weekend - ale wiecej do pragi bez rezerwacji nie pojade:))
        • elsgro Re: PRAGA weekend majowy! Rezerwowac czy &  22.04.04, 22:18
          Aniu czy mogłabys powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się ten kemping? moze
          kiedyś jeszcze raz pojedziemy tam z męzem (bardzo, bardzo bym chciała).
          Pozdrawiam
          ela
        • Gość: Orek camping w Pradze IP: *.zptr.com.pl 10.05.04, 12:09
          Aniu ja równiez byłabym bardzo wdzięczna gdybyś mogła podac mi namiary na ten
          camping. Mój e-mail: orek2000@yahoo.com Z góry dziekuję
          Renata
          • Gość: ania Re: camping w Pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:29
            dzisiaj dopiero zajrzalam tutaj - chyba za pozno? na majowke ten adres?
            poszukam w domu ulotki - moze jeszcze ktos skorzysta w innym terminie..
            • Gość: ania Re: camping w Pradze IP: 62.233.181.* 11.05.04, 18:24

link www.volny.cz/convoy/
              oczywiscie folder gdzies sie zapodzial ale podaje namiary - jak dojechac.
              polwysep - nazywa sie " cisarska louka" jest dokladnie na przeciwko zamku na
              gorze - wyszehrad.
              do kampingu jednak mozna najelpiej dojechac z drugiej strony weltawy -
              dzielnica sie nazywa "smichovske nadrazi" a przystan promowa jest przy
              hotelu "wodnik" - mozna to wszystko poszukac sobie na mapie centrum pragi - i
              wytyczyc sobie trase
              • hepik1 Re: camping w Pradze 23.05.04, 03:59
                Miejsce wydaje się ciekawe.Stronę niestety kiepską mają.Nijak z niej nie mogę
                się dowiedzieć ile kosztuje taki domek kempingowy.Ta cena ,którą podajesz jest
                wyjątkowo atrakcyjna-wyszło 150 koron od osoby a z cennika dostępnego wychodzi
                ,że pobyt w namiocie jednej osoby już 110 z klimatyzacyjną opłatą plus sam
                namiot 140 koron.Coś za tanio ten domek.Gdyby można jeszcze takie informacje-jak
                z nocnym zwiedzaniem Pragi tzn powrotem promem na miejsce w późnych
                godzinach?Będę zobowiązany za szybka odpowiedź-bo następny dłuższy weekend za
                pasem.Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka