Gość: kamyk IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 19:03 szkam taniego i dobrego noclegu w pradze (pokoj 2 os z lazienka) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: tani nocleg w pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:30 Polecam tanie pensjonaciki na www.wirtualnapraga.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: tani nocleg w pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:36 Wtróciłem właśnie z Pragi - piękne miasto. Również szukałem taniego noclegu.. gorąco polecam akademiki na Strahovie, 5 min od mostu Karola czyli blisko centrum. Pokoje czyste, z pełnym węzłem sanitarno-kuchennym:)) Polecam studia dwu-pokojowe - 350CZK, ale naprawde warto! Podaje adres: Vaníčkova 5/1, Prague 6, 169 00, Tel./fax: +420 2 333 506 18 www.prague- hostels.cz/strahov/hostel-strahov.htm Pozdrawiam. ..podczas pobytu w pradze, warto zwiedzić żadko odwiedzaną przez indywidualnych turystów -kzirziczkową fontanne (pisze się chyba inaczej), zapytaj któregoś z polskich przewodników-podpowie jak dojechać. Warto zobaczyć 40 metrowe słupy wody poruszające się w rytm muzyki z tancerkami:)) 150 koron za godzinne show! Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumu Re: tani nocleg w pradze IP: *.sieradz.mediaclub.pl 09.08.04, 22:04 Oj jak fajnie ze podałes ten adres własnie sobie zarezerwowałem tam pobyt weekendowy:))) Napisz czy jest tam w pobliżu jakas knajpka ze śniadankiem, a moze w tym akademiku można coś zjeśc rano? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: tani nocleg w pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 13:54 Dość tanio mozna zjeść w restauracji na terenie akademików Strahov - na szczycie budynku 8, na codzień pewnie służąca jako zwykła stołówka..natomiast w sezonie godna polecenia. Ceny kształtują się od 60 koron za tradycyjne knedliczki z miąskiem..do ok 90 koron. Menu długie jak stąd do warszawy (a ja z gdańska)..z róznymi kuchniami, Porcje naprawde olbrzymie:)) Do tego samoobsługowy bar sałatkowy - półdarmo..i samoobsługowy bar z napojami - i pifkiem oczywiście! Jezeli chodzi o miasto - najtaniej jest w takiej malej przytulnej knajpce na Karlowym namesti zdaje się - tradycyjna czeska kuchnia, ceny podobne - porcje mniejsze:)) Na terenie Strahova jest tez calkiem niezly bar wegetariański..dwa sklepy spożywcze z pieczywem, warzywami i takimi tam. Jest również tani "pub" (?!?) - wygląda jak wygląda..ale mozna sie wieczorkiem napić pifka pod parasolem outside. Jezeli chodzi o posiłki na starym mieście..to trzeba być przygotowanym na ceny w granicach od 150 (najtańsze posiłki) - do 300. Nie ma jednak sensu wchodzić do tych najtańszych - porcja ledwo zauważalna na talerzu:)) Za to piwo wszdzie przystępnie. Pozdrawiam, życze miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: tani nocleg w pradze IP: *.icpnet.pl 09.08.04, 23:37 Czy są tam też pokoje z łazienkami? Odpowiedz Link Zgłoś