Dodaj do ulubionych

Korsyka, Sardynia, Sycylia

IP: *.shiz.pl 04.06.02, 18:00
Interesują mnie wasze wrażenia ze zwiedzania tych wysp oraz "szczegóły
techniczne". Skąd najlepiej i najtaniej dostać sie tam promem, czy jest dobra
komunikacja między wyspami. Szczególnie proszę o informacje o Sardynii - czy
warto tam się wybrać (słyszałam bardzo różne opinie)
Obserwuj wątek
    • Gość: liloom Re: Korsyka, Sardynia, Sycylia IP: *.11.vie.surfer.at 04.06.02, 20:01
      Korsyka poszukaj wczesniejszych watkow, wszystkie juz byly.
      Korsyka w INFORMACJI NA SWIECIE z 29.04 itd
      Osobiscie polecam Korsyke, zanjdziesz tam wszystko czego dusza zapragnie,
      zachodnie wybrzeze jest ciekawsze, skaliste, wschodnie piaszczste plaze.
      Warto zrobic rundke dookola wyspy. Prom z Genui lub Livorno, jesli jedziesz
      samochodem trzeba rezerwowac wczesniej (przynajmniej miesiac), jesli "na
      piechote" - zawsze sie dostaniesz.
      Kempingi i miejsca na nocleg spokojnie znajdziesz na miejscu pod warunkiem ze
      znasz francuki lub wloski. W kazdym wiekszym miescie jest SYNDICAT D'INTIATIVE,
      czyli biuro podrozy, gdzie dostaniesz za darmo mapy i wszelka informacje, takze
      o noclegach. Mozliwosci do spania jest wiele, takze klasztory, my tak kiedys
      spalismy. Moge Ci o Korsyce sporo poopowaiadac, bo bylam tam wiele razy, napisz
      konkretne pytania na emaila.
      Sardynia bylam rozczarowana, na polnocy w okolicy Porto Cervo sa przepiekne
      lazurowe plazy, gdzies na poludniu podobno tez, ale reszta srednio mi sie
      podobala.
      Korsyka jest dla mnie ciekawsza, bo mniej monotonna, wiecej do zobaczenia,
      zywsze krajobrazy.
      Sycylii nie znam.
    • Gość: micia75 Re: Korsyka, Sardynia, Sycylia IP: 157.25.119.* 07.06.02, 14:26
      SARDYNIA - ze względu na przepiękną przyrodę i wspaniałą pogodę na pewno jest
      to miejsce godne polecenia. Odstraszać mogą jednak wysokie ceny, zwłaszcza w
      lipcu/sierpniu. Trzeba też wiedzieć dokąd warto się udać, no i jak tam dotrzeć -
      najlepszy jest jednak własny samochód (po prostu szkoda tracić czas na rzadko
      kursujące autobusy łączące małe miasteczka, jakimi usiane jest wybrzeże). A
      skoro własny samochód, to trzeba zdobyć miejsce na promie - i to może właśnie
      może stanowić największy problem. Jeśli potrzebujesz więcej informacji - napisz
      na micia75@hotmail.com
    • Gość: Krzysztof Re: Korsyka, Sardynia, Sycylia IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.07.02, 12:01
      Jeśli chodzi o Korsykę, to zapraszam na www.tramp.travel.pl, tam jest mój
      reportaż o Korsyce z 2001 r

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka