justinka1 12.06.02, 08:12 Kusi mnie dosyć tani Egipt z Exim Tours. Czy ktoś już był z nimi?? Czy jest bezpiecznie??? Czytałam, ża na wycieczkę jedzie się o 2 w nocy i wraca tez późno. Co z bliskością Izraela/Palestyny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: EGIPT - CZY JEST BEZPIECZNIE??? 12.06.02, 09:05 Słnko przejrzyj wątki z ostatniego miesiąca - albo tu albo na Giełdzie informacji - dopiero co ktoś o to pytał. Egipt jest bezpieczny, możesz jechać bez obaw. Turyści są pod specjalną ochroną, przejazdom towarzyszą konwoje, więc nie powinnaś się obawiać. Pioza tym, generalnie tubylcy są bardzo mili i życzliwi (pod warunkiem że nie chcą ci czegoś koniecznie spradać, bo wtedy robią się męczący :))). Miłych wakacji. Uprzedzam, że teraz jest cholernie gorąco - byłam w ub. roku wlipcy - 40 st. to jest minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: EGIPT - CZY JEST BEZPIECZNIE??? 19.06.02, 02:44 Jest bezpiecznie, nie martw sie, jesli pamietasz stan wojenny to tyle samo policji zobaczysz tam na ulicach- Turist and Antiterrorist Police. Ja bylam pod koniec kwietnia i byl to ostatni czarter w sezonie, pozniej jest za goraco na urlop, zaczyna sie gorace piekielko, jesli jedziesz nurowac to ok, ale jesli zwiedzac.....odradzam. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
smieszek Re: EGIPT - CZY JEST BEZPIECZNIE??? 19.06.02, 08:36 Właśnie w ten poniedziałek wróciłam z Egiptu. Jet bezpieczenie. Policji turystycznej jest sporo to fakt, ale chłopcy raczej nie starają się być w jakiś specjalny sposób widoczni, zresztą po jakimś czasie wogóle nie zwraca się na nich uwagi. Ja bardzo gorąco polecam Egipt, moze nie koniecznie lipiec/sierpień, ale warto tam pojechać. Tubylcy :)) są czasami męczący jak chcą coś sprzedać, ale wystarczy w sposób stanowczy powiedzieć "nie" lub poprostu ich zignorować i jest OK. Swoją drogą są bardzo przyjaźni, przynajmniej dla blądynek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: EGIPT - CZY JEST BEZPIECZNIE??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 22:49 Nie obawiaj się - turystom raczej nic w obecnej chwili tam nie grozi. Myślę, że wyjazd w lipcu mimo 40-stopniowych upałów też może być fajny, tylko trzeba się odpowiednio chronić przed słońcem, no i pić dużo wody! Odpowiedz Link Zgłoś