Dodaj do ulubionych

First czy last minute,???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:05
Jak myslicie a moze wiecie bo sprawdzaliscie co sie bardziej oplaca? kupowac
wycieczke juz pol roku wczesniej czy czekac na okazje z ostatniej chwili?
mysle tu o wyprzedzeniu ok tygodnia bo inaczej nie dam rady.
Acha no i oczywiscie mysle o zimie. First'y za jakis czas sie zaczna a ja nie
wiem czy szukac czy czekac.
jest jeszcze jedno ograniczenia jak dla mnie, mianowicie musze sie zmiescic w
scisle okreslonym terminie, nie mam mozlwiosci przesuniec. No i mam male dziecko..
wlasciwie to jak pisze to sie coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu ze
jednak first minute... ale moze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami?
pozdrawiam Maraska
Obserwuj wątek
    • konrad.boryczko Re: First czy last minute,??? 15.07.05, 15:11
      wlasciwie to jak pisze to sie coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu ze
      > jednak first minute.

Chyba mialo byc last? Bo przy first masz na oko 90% pewnosci, ze cos Ci
      przesuna (wylot itp). Przy last takie ryzyko jest paradoksalnie mniejsze -
      krotszy czas do wyjazdu. Inna sprawa to szanse na znalezienie atrakcyjnej
      oferty. Tu first prowadzi.
      pzdr.
      • Gość: Maraska Re: First czy last minute,??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:12
        Nie mailo byc first. Bo tak sobie mysle ze wtedy mam wlasnie pelna oferte i moge
        wybrac i termin i hotel ktory dla mnie a przede wszystkim dal mojego dziecka
        jest najodpowiedniejszy. kiedys kiedy bylo mi wlasciwie wszystko jedno, zawsze
        czekalam na lasty... teraz mam watpliwosci, bo skad moge wiedziec jakie hotele
        zostana im w ofercie:-(
        stad moje dylematy...
        Maraska
        • Gość: web Re: First czy last minute,??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:26
          first i to z dobrego biura:)))
          • Gość: Maraska Re: First czy last minute,??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:26
            ha! czyli z jakiego co polecasz? ja na razie skusilam sie raz na Itake... sama
            nie wiem niby niczym starsznym mi nie podpadli i promocja byla niezla... jakies
            inne pomysly?
            pozdrawiam Maraska
            • Gość: luck Re: First czy last minute,??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:44
              To nie jest takie proste!!! Nie sluchaj pochopnych rad, bo nikt tu Cie nie zna,
              ani nie zna Twojej sytuacji! Zalezy od tego np. dokad chcesz pojechac i w jakim
              terminie. Podrozujesz tylo z dzieckiem, czy z druga osoba dorosla? To ma
              ogromne znaczenie, bo jesli np. jedzie dwojka doroslych, to w zimie bardzo
              czesto mozna sie spodziewac duzych znizek dla dziecka, czego w last minute
              raczej nie ma. (Wiele niemieckich biur podrozy ma nawet wyjazdy dla dzieci za
              darmo) Czy jest to np. czas ferii szkolnych, czy tez bardzo niski sezon.
              Rozumiem, ze juz teraz znasz dokladny czas wyjazdu. Inaczej Twoje pytanie
              byloby bezzasadne. Musisz miec rozeznanie w cenach i ocenic, czy oferty, ktore
              sie wkrotce pojawia sa naprawde atrakcyjne. Sprawdz, jakie byly ceny last
              minute w ostatnim sezonie - w biurze kazdym Ci powiedza orientacyjnie... A moze
              nie liczysz sie specjalnie z kosztami? Siedz i mysl, moze nawet wypisz
              sobie "za i przeciw" i wtedy bedziesz wiedziec wszystko. I jeszcze jedna rzecz:
              na nasze polskie oferty "first minute" to niestety trzeba bedzie jeszcze zdrowo
              poczekac... Mysle, ze pojawiaja sie bardzo pozno..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka