Gość: Kaya IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 29.10.02, 15:57 Czy ktos moze byl w tym hotelu? Slyszalam, ze praktycznie nie ma on dostepu do plazy i morza - znajduje sie przy sztucznie utworzonej zatoce. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saint-agnes Re: Sultan Beach w Hurghadzie? 31.10.02, 20:27 witaj. to prawda z tym morzem, ale akurat to nic takiego, morze czerwone jest przeokropnie słone i średnie takie, sam dostęp do niego z hotelu to rzeczywiście raczej brzydka zatoka, natomiast hotel jako hotel sam w sobie niezły, ma z nim niezapomniane wspomnienia (jakby wspomnienia mogłyby być zapomniane...). Jeśli zależy ci na pięknej plaży i to akura w Hurghadzie to polecam z całego serca Coral \Beach z całą pewnością najczystsza i najpiękniejszy kawałek morza. Z tym, że to na końcu miasta i hotel składa się o ile pamiętam z bungalowów rozrzuconych na duużym terenie - hotel ma swój prywatny tramwaj na kółkach który służy turystom. Polecam na miodowy miesiąc :) Ja polecałabym Sea Gull 4**** cudowne baseny, morze i środek miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaya Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 05.11.02, 08:27 Dziekuje za informacje. A moge wiedziec z jakim biurem tam bylas? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.11.02, 01:16 Tylko nie Sułtan Beach - koszmar. byłam i juz pierwszego dnia zmieniłam hotel na inny. Nie daj sie nabrać na cenę, naprawde nie warto. Plazy nie ma żadnej i tylko przepełniony basen, sami Polacy i Rosjanie,beznadziejna obsługa i brzydkie pokoje, choc hotel z zewnątrz wygląda niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.11.02, 01:17 Tylko nie Sułtan Beach - koszmar. byłam i juz pierwszego dnia zmieniłam hotel na inny. Nie daj sie nabrać na cenę, naprawde nie warto. Plazy nie ma żadnej i tylko przepełniony basen, sami Polacy i Rosjanie,beznadziejna obsługa i brzydkie pokoje, choc hotel z zewnątrz wygląda niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.11.02, 01:21 Tylko nie Sułtan Beach - koszmar. byłam i juz pierwszego dnia zmieniłam hotel na inny. Nie daj sie nabrać na cenę, naprawde nie warto. Plazy nie ma żadnej i tylko przepełniony basen, sami Polacy i Rosjanie,beznadziejna obsługa i brzydkie pokoje, choc hotel z zewnątrz wygląda niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: 213.216.82.* 05.11.02, 16:41 Byłam w Hurghadzie w Hotelu Sultan Beach w maju tego roku. Pojechałam na tydzień z córką. Słoneczko, basen.Rzeczywiście ten kawałek morza czy zatoki przy hotelu jest beznadziejny ale hotel obok ma niezłą plażę i tam można było chodzić. Nie korzystałam bo moja córka wolała basen. Hotel całkiem przyzwoity, jedzenie niezłe. W sobotę 9.11. jadę znów do tego samego hotelu ale z mężem. Planujemy zwiedzanie choć już byliśmy w Kairze,Gizie, Dolinie Królów to jeszcze coś znajdziemy. Właściwie chciałam jechać na Synaj ale to zostawimy na inny wyjazd. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaya Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 06.11.02, 08:19 Gość portalu: Lena napisał(a): > Byłam w Hurghadzie w Hotelu Sultan Beach w maju tego roku. Pojechałam na > tydzień z córką. Słoneczko, basen.Rzeczywiście ten kawałek morza czy zatoki > przy hotelu jest beznadziejny ale hotel obok ma niezłą plażę i tam można było > chodzić. Nie korzystałam bo moja córka wolała basen. Hotel całkiem przyzwoity, > jedzenie niezłe. > W sobotę 9.11. jadę znów do tego samego hotelu ale z mężem. Planujemy > zwiedzanie choć już byliśmy w Kairze,Gizie, Dolinie Królów to jeszcze coś > znajdziemy. Właściwie chciałam jechać na Synaj ale to zostawimy na inny wyjazd. Bardzo dziękuję za informacje. Przy okazji - jak długo podróżuje się z Hurghady do Kairu? Czy miejscowe biura podróży oferują niższe ceny wycieczek niż nasze z Polski? Pozdrawiam. > Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: 213.25.39.* 06.11.02, 10:52 Gość portalu: Kaya napisał(a): > Bardzo dziękuję za informacje. Przy okazji - jak długo podróżuje się z Hurghady > > do Kairu? Czy miejscowe biura podróży oferują niższe ceny wycieczek niż nasze z > > Polski? Pozdrawiam. > > Pozdrowienia Na miejscu oferowane były wycieczki 1 i 2-dniowe do Kairu, bo czas przejazdu to chyba z 8 godzin /ja w Kairze byłam na wycieczce promem z Cypru/. Autobusy zbierają się w jednym miejscu i cały konwój wraz z policją jedzie na każdą wycieczkę. To zbieranie się trwa niestety. Do Kairu z hotelu znajomi wyjeżdżali o 2-3 w nocy i tak też wracali. W hotelu są i inne biura podróży ale miejscowe są sporo tańsze. Jeśli znasz angielski to szukaj w miejscowych. Ja z miejscowymi jeżdziłam na nurkowanie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś