Gość: Michael IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:17 czy hotel znajdujący się 200 m od plaży to duże utrudnienie? czy trudno jest dojść w upał na otwartym słońcu aż 200 m do plaży z hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mitort Re: 200 m od plaży w Egipcie 12.05.07, 16:08 Bez przesady, ale może to oznaczać, że plaża znajduje się na terenie innego hotelu, a to w sezonie może stanowić problem, a konkretnie lezaki mogą stanowić problem. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: 200 m od plaży w Egipcie 12.05.07, 16:41 200 czy 2000m?Bo jakos nie wydaje mi sie by dla zdrowego czlowieka pokonanie odcinka 200m w upale bylo problemem...a jesli plaza faktycznie jest 200m to moze oznaczac, ze jest po drugiej stronie dosc ruchliwej ulicy. Pomijam zasadnosc wyjazdu do Egiptu w lipcu czy sierpniu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: 200 m od plaży w Egipcie 12.05.07, 17:03 no własnie, popieram zdanie iberii, kto jedzie do egiptu w lipcu czy sierpniu, ja byłam w lutym i było 27 st. bywałam we wrześniu i było dwa razy tyle, nie ma czym oddychac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora19791 Re: 200 m od plaży w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:28 A jak sie odczuwa te temperatury teraz w maju???Lecimy 16.05 na Egipt od A do Z.Pamietam jak kiedys bedac w Turcji pod koniec lipca meczylam sie przy 46 stopniach w cieniu(i zwiedzalam)dziekuje za taka przyjemnosc...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: 200 m od plaży w Egipcie 12.05.07, 19:56 nie mozna porownywac Turcji z Egiptem bo w Turcji jest wysoka wigotnosc powietrza, w Egipcie powietrze jest suche:-).Nie wiem jak sie znosi obecne temperatury bo ja bylam tylko w lutym i marcu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: 200 m od plaży w Egipcie 12.05.07, 20:11 1. 200m to pojecie wzgledne. Jak zapytasz o hotel, wtedy dowiesz sie co oznacza te 200m. 2. Tak jak pisze Iberia, powietrze w Egipcie jest suche- az tak sie tego goraca nie odczuwa. Jednak na dluzsze spacery polecam wieczory. Nie wspomne, ze nad morzem jest zazwyczaj lekki wiaterek. W Turcji nawet nizsza temperatura jest ciezsza do zniesienia niz wyzsza w Egipcie(w obu krajach bylem w lipcu). Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: 200 m od plaży w Egipcie 12.05.07, 20:13 Polecam forum Egiptu:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=622 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 200 m od plaży w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:41 wróciłam 4 maja z Egiptu temperatura w granicach 30 stopni jest dobrze mozna jeszcze oddychac, odpowied dla Dory. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora19791 Re: 200 m od plaży w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:57 Dzieki za odpowiedzi,juz mi lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: 200 m od plaży w Egipcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 08:21 Byłam w Egipcie na przełomie kwietnia i maja. temperatury zupełnie do zniesienia. W Abu Simbel było podobno 55 stopni ale przy małej wilgotności czuć jedynie operowanie slońca - dla mnie całkiem miłe. W Turcji przy temperaturze 30 stopni bylo trudno wytrzymać, bo rzeczywiście wilgotnośc powietrza decyduje o odczuwaniu temperatury.Będzie świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: 200 m od plaży w Egipcie 14.05.07, 11:30 To zależy co lubisz - jeśli lubisz np. rano i wieczorem popływać i musisz tam iść sam to wtedy może okazać się,ze nie wiesz czy możesz swoje rzeczy zostawić na plaży bo jest ona ogólnodostępna (na przyhotelowej zostawisz bez problemu).Jeśli przechodzisz przez jakiś hotel to np. wieczorem jakieś bramki lub szlabany mogą cię odgradzać. Jeśli plaża ogólnodostępna to może nie być zbyt czysta (jeśli masz dzieci to problem). Odpowiedz Link Zgłoś