Gość: mariela IP: *.c9.msk.pl 05.06.07, 09:59 upada, mam info z pierwszej ręki, złożyłam już rezygnacje z rezerwacji, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Minic Re: Ecco Holiday upada... IP: 195.187.253.* 05.06.07, 10:32 a co to znaczy z pierwszej ręki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANA1 Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:59 Ecco Holiday nie upada tylko część udziałów zmieniło właściciela /jakaś odnoga banku SKOK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:17 To wszystko juz bylo cwiczone przy okazji opena Nie chce siac paniki ale poczytajcie jak to sie odbywalo wtedy. szczerze mowiac balbym sie teraz kupowac w ecco cokolwiek z wyprzedzeniem wiekszym niz 2 dni pzed odlotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:22 Mam u nich wykupione wczasy na koniec czerwca.Poradźcie jak ich sprawdzić? zaczynam sie denerwować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:12 > Mam u nich wykupione wczasy na koniec czerwca.Poradźcie jak ich sprawdzić? > zaczynam sie denerwować! nie masz szans tego sprawdzic Moj wylot mial sie odbyc tydzien po ogloszeniu upadlosci a kupowalem lasta. Znam tez osoby ktore do samego konca nie wiedzialy czy jechac na lotnisko czy nie (upadlosc w czwartek po poludniu a wylot w piatek) moge cie tylko pocieszyc ze minelo troche czasu od pierwszych plotek to ogloszenia upadlosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:53 Nie czytaj forum! Jeśli jakieś biuro ma upaść, a lecisz za 3 tygodnie, to niczego nie zmienisz (zakładam, że wpłaciłaś już wszystkie pieniądze)! Lepiej załóż, że spędzisz świetne wakacje i nie przejmuj się frustratami piszącymi bzdury na tym forum... Ecco nie komentuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:06 > Jeśli jakieś biuro ma upaść, a lecisz za 3 tygodnie, to niczego nie zmienisz (z > akładam, że wpłaciłaś już wszystkie pieniądze)! > Lepiej załóż, że spędzisz świetne wakacje to chyab najlepsze podekscie >nie przejmuj się frustratami pisząc > ymi bzdury na tym forum... > Ecco nie komentuję :) wtedy tez tak ludzie pisali nawet ja sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:19 Masz na myśli pisanie bzdur, frustratów, czy niepokój przed wyjazdem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:38 Ludzie ostrzegali na forach przed openem a inni tez nazywali ich frustratami . Tak przy okazji ci ktorzy wtopili na openie do dzis nie dostali zwrotu kasy . Nie wiadomo nawet jaka czesc dostana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:03 podobno dostana od 15 do 75% natomiast na temat ecco nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:48 Przed Openem też ostrzegali, zgadza się, ale nie tych nazywam frustratami. Mam na myśli tych, którzy obrzucają błotem wszystkich i wszystko dokoła, a tak naprawdę wiedzą tyle, co nic i robią to zapewne dla wyżycia się za własną nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:26 Do DANA 1 Wygląda że wiesz więcej. Bardzo Cię prosze o więcej informacji.Denerwuje się bo wykupiłam u nich wakacje Urlop tuż tuż a tu takie teksty.Nie wiem jak ich sprawdzić.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: Ecco Holiday upada... IP: *.bph.pl 06.06.07, 13:40 błagam nie straszcie, wykupiłam wczasy dla 4 soób n apoczątku lipca, oczywiscie wpłaciłam wszystko czy ktos cos wie konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 I bardzo dobrze! 06.06.07, 14:47 Byliśmy z nimi w sierpniu na Krecie - porazka. Nic sie nie zgadzalo, trzy razy w ciagu tygodnia zmienialismy hotel. Napisalismy reklamacje jeszcze na miejscu. Oczywiscie jej nie uznali. Szczytem chamstwa bylo jednak przyslanie do nas katlogu z ofertami na wypoczynek zimowy. ODRADZAM ODRADZAM I JESZCZE RAZ ODRADZAM ECCO HOLIDAY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:11 Dwie porady - jeśli masz informacje o słabej kondycji jakiegoś biura, to napisz przynajmniej kilka zdań (połowa jednego nie świadczy najlepiej o Twojej inteligencji), poprzyj je konkretami i podpisz się imieniem i nazwiskiem. Porada druga - nie przejmujcie się za bradzo takimi wpisami, bo od nich aż huczy ten magiel, czasem nazywany Forum Turystyka Zorganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: I bardzo dobrze! 06.06.07, 15:15 to było do Marieli, czy do mnie? Z treści Twojej wypowiedzi wynika, że do Marieli, z układu graficznego, że do mnie. Sprecyzuj proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: I bardzo dobrze! IP: *.bph.pl 06.06.07, 15:41 Malami to chyba nieistotne, piszesz, ze to dobrze, ze biuro miałoby splajtowac, bo ty miałas rok temu nieudane wakacje, a czy nie bierzesz pod uwagę, ze to moze dobrze dla Cibie (satysfakcja?) ale nie dla tych, ktorzy włożyli w wyjazd swoje oszczędnosci, a teraz mieliby je stracic i nie dosc ,ze miec figę z wakacji, to jeszcze gryxc palce, czy uda się odzyskac stracone pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: I bardzo dobrze! 06.06.07, 16:37 a co za różnica - mieć stracone wakacje przez nieuczciwość biura czy przez to że splajtowało. Dla mnie nie ma. Poza tym to jest moje subiektywne zdanie. Lepiej żeby tacy OSZUŚCI zniknęli z rynku. Pomyśl o tych setkach oszukanych przez nich ludzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ity Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 17:24 i TY zniknij z tego forum, nic tu nie wnosisz!!! malami -salami...kiszka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:18 Pomyśl, że biuro podróży tej wielkości ma tysiące klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:52 Do Marieli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drimgerl Re: Ecco Holiday upada... 07.06.07, 00:02 to jednak sprawdza się regula, ze jeden niezadowolony klient ostrzeze 10 innych potencjalnych, a zadowolony pochwali się 2-3 osobom...Nieuczciwosc nie poplaca. Coz, mnie tez oszukali, teraz nie pomoze juz nawet kampania outdoorowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Ecco Holiday upada... 07.06.07, 22:43 mariela ... Ty też upadasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UltraViolet Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 17:13 czyli jak w końcu jest z tym ecco???? Zamierzam lada moment kupic u nich oferte last minute;/ cenowo wypada korzystnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Ecco Holiday upada... IP: *.icpnet.pl 11.06.07, 11:41 tez sie teraz wybieram na dwa tygodnie do Tunezji od 15czerwca i jak weszlam na forum szukac info o wycieczkach po Tunezji to znajduje ze biuro z ktorym mamy wyjzad ma wszedzie najgorsza opinie:/czy nikt nie jest zadowolony z wakacji z ta firma???zaczelam sie juz powaznie obawiac czy nie bedzie problemu z hotelem bo wycieczki i tak zalatwiamy sobie we wlasnym zakresie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:51 Trochę niżej jest post. "Ecco holiday - czy jest ktoś zadowolony?" czy tym podobny tytuł . Poczytaj -może sie troche uspokoisz. Myślę, że całe to zamieszanie z Ecco jest "kolejną burzą w szklance wody" Mam taką nadzieję /bo sama z nimi niedługo wyjeżdżam /czego i tobie życzę.Usmiechnij sie i ciesz z wakacji ,bez uprzedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Ecco Holiday upada... 11.06.07, 22:59 Rodzice wrócili tydzien temu i super zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upadli na glowy Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:34 taaaaaaaaaaaa, najbardziej niezadowolona jest konkurencja..............forum to taki śmietnik ,że każdy moze bezkarnie pisać co chce:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goonia Re: Ecco Holiday upada... IP: *.ib.com.pl 11.06.07, 22:39 Byłam z Ecco w maju na Krecie. Naczytałam sie tych opini i z dusza na ramieniu czekałam na wyjazd (leciało 6 osób i to ja znalazłam oferte ,wiec cisnienie było). NIe mam sie do czego przyczepić , a takich rezydentów jak Pani Ewa i Pan Kuba życzyłabym wszystkim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Re: Ecco Holiday upada... IP: *.2.rev.vline.pl 12.06.07, 07:50 Jeżeli to ci sami rezydenci którzy byli w czasie mojej wizyty na Krecie w zeszłym roku we wrześniu w Hersonissos to potwierdzam w 100% pozdrawiam i życzę wszystkim takich wakacji z tym biurem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Ecco Holiday upada... IP: *.chello.pl 13.06.07, 20:30 Goonia ja byłam w maju w Hersonissos ... jeżeli to jest ta sama pani Ewa, to jak najbardziej potwierdzam ... super kobieta ... nie tylko rezydentka, ale i pilotka, i przewodniczka ... powinna dostać duuuużą premię z Ecco :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela23 Re: Ecco Holiday upada... IP: 213.17.149.* 11.06.07, 17:52 proszę o podanie nr rezerwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:15 do Ela 23 Kogo pytasz o numer rezerwacji i poco jest Ci taka informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ecco Holiday upada... 12.06.07, 08:52 Pewnie Logosoft tych oszustów z Ecco szkoliło? Ecco to oszuści ponieważ oszukuja od lat na cenie wizy egipskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Czy upada nie wiem, ale jeśli oszukuje-paść powinn 13.06.07, 19:21 Czy upada nie wiem, ale jeśli jakiekolwiek biuro turystyczne oszukuje z premedytacją swoich przyszłych i obecnych klientów, to paść powinno. A że oszukuje najprościej sprawdzić na oficjalnej witrynie internetowej tego biura w dziale Egipt. Poczytajcie sobie kochani informacje na temat wiz wjazdowych do Egiptu, a jeszcze lepiej interpretację Ecco-Holiday na temat wycieczek fakultatywnych, które próbowaliby wykupywać klienci Ecco w lokalnych biurach. To drugie tio już zakrawa na mafijne zagrania. Więc jedźcie jeśli chcecie z tym biurem, ale potem nie piszcie, że nie wiedzieliście co Was może czekać z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebay Re: Ecco Holiday upada... IP: *.elartnet.pl 13.06.07, 22:57 Witam , własnie wrocilam z Krety - rewelacja , fantastyczny rezydent, miły kompetentny, hotel super i wybieram sie jeszcze dwa razy z Ecco w tym sezonie na wyjazd wakacyjny !!!! gorąco polecam i mysle ze konkurencja z braku klientow może sobie tylko takie bajki wymyslać bo zaczął sie sezon i szum jest jak co roku. to byl moj 3 wyjazd z nimi i nie mam sie do czego przyczepic nawet jesli bym bardzo chciała. polecam gorąco to biuro ! a juz wkrotce lecę na Korfu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala1.4 Re: Ecco Holiday upada... 10.08.07, 14:15 Piszesz,że wybierasz się na Korfu z Eccoholiday, ja także planuję tam swój urlop, jednak obawiam sie wielu niepochlebnych opinii o tym biurze napisz mi jak było???? dziękim z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Ecco Holiday upada... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.07, 19:06 Przez takie bzdury o mało mi kasa nie przepadła, bo moja zona się naczytała, że z bankrutem lecimy i prawie się chciała wycofywac. W koncu ją przekonałem i własnie wróciliśmy z Portugalii. I były bardzo udane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Ecco Holiday upada... IP: *.acn.waw.pl 02.07.07, 17:23 Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na ten temat? Jak to jest w końcu z tym upadkiem? Mamy wstępną rezerawcję na podróż poślubną... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Hm, czyżby to było właśnie dzisiaj? 05.07.07, 23:38 Hm, czyżby to były ostatnie podrygi Ecco-Holiday? www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=51558 Do złudzenia przypomina mi to nasz wyjazd do Egiptu z El-Greco. Kto nie wie o czym mówię, podaję link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=9980559&a=9985854 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana1 Re: Hm, czyżby to było właśnie dzisiaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:37 Witam Turyści czekający na samolot w Tunezji to całkiem inne biuro z Warszawy czytałam wczoraj w internecie, a ja jadę z ECCO do Turcji i myślę że będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Hm, czyżby to było właśnie dzisiaj? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:21 jak innego biura??? absolutnie nie!!! tu chodzi o Ecco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:46 PRZESTAŃCIE pier..... głupoty o ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ecco Holiday upada... 06.07.07, 13:33 Gość portalu: xyz napisał(a): > PRZESTAŃCIE pier..... głupoty o ecco. Napisz do mediów (TVP1, TVP2, TVP3, TVN, Polsat, i paru gazet), na pewno następnym razem spełnią Twoją jakże głęboko mądrą prośbę ;o). Turyści Ecco-Holiday, choć z 20 godzinnym opóźnieniem, jednak dotarli na miejsce (koczujący w Wa-wie do Tunezji, koczujący w Tunezji do Wa-wy. wiadomosci.onet.pl/1567020,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:03 a co ma opóznienie samolotu do upadku?:) ecco na tym forum upada notorycznie jak tylko zaczyna sie sezon............gdybym sluchała tych wiesci nie bylabym na 3 fajowych wyjazdach. Egipt ( hotel menaville ) Kreta ( Lili ) Gran Canaria Veril Playa ). Wszystkim piszacym życzę takich samych udanych, ale dla niektórych to chyba niemozliwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witajciewbajce Re: Ecco Holiday upada...i maniac na łeb pusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:03 stad taki huk:), slyszeliscie?...cala Polska słyszała, im wiekszy huk tym bardziej pusty sagan:) a teraz mam test na IQ....co ma opoznienie lotu lini lotniczych X do upadku biura Y? :) bbc no comments Odpowiedz Link Zgłoś
nafplio Re: Ecco Holiday upada... 06.07.07, 13:35 Proszę o rzetelną informację, nie wiem czy mam dopłacać do 30% zaliczki, czy też poszukać sobie innego wyjazdu. Mam rezerwację dopiero na 28 sierpnia 2007 roku. Ostatni raz ryzykuje z biurem podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi77 Re: Ecco Holiday upada... 06.07.07, 16:47 Byłam z tym biurem 2 lata temu w Egipcie, zmiebnili mi hotel to fakt, ale na lepszy i dali allinclusive, więc byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:01 ty pc_maniak na wszystkich forach masz pretensje do wszystkich i owszystko.Wez ty się lecz albo siedż w domu i nigdzie nie jezdzij o ile wogóle gdzieś bywasz.Z ciebie to niezły prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypasik Re: Ecco Holiday upada...patrz nutko-sre podnosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 10:41 niech normalni czytelnicy ocenia jakie oszolomy potrafia warowac na forum i ujadac:) niezadowoleni ze wszystkiego. forum to taka zemsta turysty za to ze zamiast koldry byl koc , ze all inclisive bylo dopiero od 13 na plzy, ze dzialaly tylko dwa kanaly tv i nie bylo polskich, za to ze w recepcji nie mowia po polsku itd itp. forum to narzedzie zensty na biurach frustratow i oszolomow tudziez buraczyzny w zlotych lancuchach lub snobow-gryzipiorkow:).zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Ecco Holiday upada...patrz nutko-sre podnosze IP: 83.136.224.* 08.07.07, 20:18 Problem w tym,że zarzuty,że był koc a nie kołdra był do Neckermanna. do Itaki i Ecco te zarzuty są duuuuużo poważniejsze i jakoś ich więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Ecco Holiday upada...patrz nutko-sre podnosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:22 wybacz ale jesli specjalista od komputerów na podstawie opóznienia samolotu wysuwa wniosek o upadku biura to albo ma tym utajony interes albo jest zenujaco smieszny.( a najpewniej sie g...O zna na turystyce i ruchu lotniczym ) tzw "koczowanie" na lotniskach zdarza sie ludziom na lotniskach calego swiata, bardziej znanym biurom i liniom niz ecco, lacznie z lotami rejsowymi!!! polskie piekielko z powodu opoznienia kreci afere.......jakie to typowo polskie. niech ów specjalista zajmie sie lepiej branza IT by nie narazac sie na smiesznosc Odpowiedz Link Zgłoś
georg222 Re: Ecco Holiday upada...patrz nutko-sre podnosze 09.07.07, 11:34 Ludzie,co ma opóżnienie wylotu do upadku biura.To są dwie niezalezne od siebie sprawy.Pamietajcie,że odbywaja się kontrole techniczne samolotów.Jak jest cos nie tak to nie mówia żeby nie powstała panika i stąd czasami są opóżnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligator1 Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:22 ecco upada? bo co? bo samolot się opóźnił? bo komuś zmienili hotel? ludzie, dajcie spokój i nie ośmieszajcie sie. to nie są żadne powody. lepiej zastanówcie się, kto zapłaci za puste miejsca w samolotach itaki (info z drugiej ręki mariela!)albo dlaczego triada sprzedaje tak tanio (zobaczcie w gazetach, kto ma najtaniej). moim zdaniem albo wyłoży sie w tym roku itaka, bo poszli za szeroko, albo triada, bo ile można iść po dnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ecco Holiday upada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 10:20 Własnie wróciłam z Safagi hotel Menawille - wszysytko było SUPER - łącznie z rezydentką Kasią ,o której duzo pisało się niedawno na forum Egipt. Odnośnie narzucania wycieczek - to pierwszy raz spotkałam sie z tym ,że można sie zapisywać i bez żadnych kosztów zmieniać termin lub rezygnować z wycieczek byle do 24 godzin przed terminem wycieczki. Wiza faktycznie 20 $ ale o tym jest w umowie ,którą sie podpisuje / chyba świadomie/ więc nie można mówić o oszustwie - albo sie na to decyduję albo wybieram inne biuro z wiza za 15$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Do Joli IP: *.toya.net.pl 09.07.07, 10:40 Owszem jest ta cena w umowie, lecz napisane jest tam, że 20$ jest ceną wizy, nie zaś , że jest ceną wizy i opłatą za jej załatwienie. A to już nawet Ty powinnaś uważać za nadużycie, ponieważ w umowie podawana jest nieprawda. Co innego gdyby napisali uczciwie, że opłata opiewa za wizę i jej załatwienie. Nie może być tak, że cena urzędowa, jaką jest cena wizy(bo ustala ją Egipt, a nie jakiekolwiek biuro), a tą cenę sobie biuro dowolnie zmienia udając, że to rząd Egiptu pobiera te 20$. Więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi "o tym jest w umowie ,którą sie podpisuje / chyba świadomie/ więc nie można mówić o oszustwie", ponieważ to właśnie świadomie wierzymy, że biuro podaje informacje prawdziwe, a nie zmyślone, by coś jeszcze uszczknąć na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxer Re: Do Joli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:32 do "bicia tematu" o wizach egipskich zapraszam na inny "oklepany" juz watek:). mam wrazenie czytając niektore posty ,że co niektórym mocno mocno zalezy by "zbijac" i "bombardowac" wszystkie wypowiedzi zadowolonych z wakacji:). Systematycznie odbiera sie tu, na forum ludziom prawo do bycia zadowolonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Do Maxera IP: *.toya.net.pl 09.07.07, 11:37 Choć to nie do mnie chyba pisałe/as, lecz do Joli, to odpowiem Ci, że forum jest i dla zadowolonych i dla niezadowolonych i dla tych co pośrodku. Jedno mnie tylko zastanawia, czemu "ci zadowoleni piszą w 99% z Neostrady", a ci niezadowoleni z róznych sieci? No i zdecydowana większość wpisów "tych zadowolonych" robi identyczne błędy ortograficzne i stylistyczne. Przypadek? Ooo, na pewno. Prawda Maxerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes eccotriady Re: Do Maxera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:18 taaaaaaaaaaaaa a jego oponenci to stylistyczni geniusze;)!!! czystosc slowa i intencji w czystej postaci hahahaaha. zmien argumenty bo te same od lat raczej sie znudzily. Rozumiem, mozna zmylic czytelnika i pisac z roznych IP troche w pracy, troche w domku, troche u kolegi.............cel uswieca srodki i inspiruje do pomyslowosci prawda pseudo Julio? Zauwaz tez Pani/e obiektywny "inaczej" , ze jednak pisuja tez zadowoleni z innych IP, im tez jury odebralo prawo do bycia zadowolonym. nie znize sie do twego poziomu bo musialbym osiagnac dno by przytaczac Ci bledy ort i gramatyczne Twojego towarzystwa wzajemnej adoracji. Sluchaj!!! skoro oni tez robia błedy, a robia ich mnostwo to moze oni jednak sa jednoczesnie ta sama osobastojaca po 2 stronach barykady?:) tok rozumowania czyni Cie sherlockiem holmesem, marnujesz sie tu. hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Do Joli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:19 Do Julii. Ja podpisując umowę miałam swiadomość że wiza naprawde kosztuje 15$ / to nie był mój pierwszy wyjazd do Egiptu/ ale miałam ochote na hotel ,który tylko Ecco ma w swojej ofecie. Dlatego z pełną świadomością zaakceptowałam te nieszczęsne 20$.Nawiasem mówiąc nie widziałam żeby kogoś siłą ciągneli na lotnisku do wykupu wizy na stanowisku Ecco. Jeżeli uwagi nt gramatyki czy ortografii dotyczyły mnie to nie widzę żebym popełniła jakieś błędy ale cuż faktycznie nie jestem polonistką. A korzystanie z neostrady nie jest chyba czymś wyjątkowym. Masz chyba zdolności śledcze - zapisz się do PIS - a może już jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Do Joli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:37 Do Julii Oczywiście "cuż" było żartem. Wyjasniam tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks wygrana z ecco IP: *.ptc.com 11.07.07, 10:42 Sad jednakze nie podzielil zdania biura ze karaluchy na krecie sa rzecza powszechna : kakofoniks.cba.pl/eccoholiday/eccoholiday.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: wygrana z ecco IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.07, 15:43 Witam serdecznie ,jestem pełen podziwu dla pańskiej wytrwałości,Myśle że ta wygrana przyblizy nas do normalnośći ,oraz że w końcu nie bedziemy pozwalać ,aby okradał nas byle kto. Pozdrawiam Zddzisław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: wygrana z ecco IP: *.ptc.com 11.07.07, 16:25 zgadzam sie calkowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ity Re: wygrana z ecco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:03 i tym samym znalazłes sie za swoja schize na czarnej liscie biur podrozy. przyznam ze sie wcale im nie dziwie:). gratuluje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wygrana z ecco IP: *.eranet.pl 17.07.07, 01:11 NIGDY NIGDY WIECEJ NIGDZIE Z TYM BIUREM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-i Re: Ecco Holiday upada... 21.07.07, 03:43 jesli liczycie na dreszczyk emocji tzw szkole przetrwania to proponuje wypoczynek z ecco holiday :) Bylam na tej wyprawie do Tunezji.Pomijam juz fakt opoznienia samolotu, bo rozumiem ze to moze sie zdarzyc wszedzie ale ... bylismy pod opieka biura podrozy a wiec ... o godz 8 :35 otrzymalismy bilety i przedstawicielka ecco holiday na lotnisku w Warszawie zaprosila nas do odprawy bagazowej. Niestety nie starczylo jej odwagi zeby od razu nas uprzedzic ze samolotu nie bedzie.Dowiedzielismy sie tego przy odprawie bagazowej.Samolot mial wystartowac o 17.Po odprawie paszportowej moglismy liczyc na obiad... niestety na opieke biura podrozy juz nie.O 17 przedstawicielka biura podrozy w Warszawie nie miala pojecia co dalej, natomiast jej kolezanki z Poznania owszem - samolot juz wystartowal z Monastiru .Ladowanie ecco holiday " zaplanowalo" na 20;20 a start z nami na pokladzie o 21;20 :).Zapomnieli o jednej kwestii- samolot owszem wystartowal ... tyle ze polecial najpierw do Monachium, z Monachium do Monastiru a z Monastiru po nas(jaka to roznica - tez na M :))).Przedstawicielki ecco holiday stanowczo kwestionowaly te wersje podpierajac sie faksem linii lotniczych.O 20 ;30 a wiec 10 min po planowanym ladowaniu w Warszawie otrzymalam informacje(otrzymalam-zadzwonilam po nia :))) , ze samolot znow! wystartowal a poprzednie informacje nie byly potwierdzone! :)))o tych potwierdzonych miala nas poinformowac przedstawicielka z Warszawy.I znow problem naglosnienie padlo a pani nie mogla do nas zejsc.Dostalismy kolacje i o godz 24 obsluga lotniska pocieszyla nas ze wylecimy o 1.Oczywiscie dostalismy rekompensate zaraz po pytaniu pani rezydentki Basi" jak sie czekalo na lotnisku? "-wycieczke- wieczor tunezyjski za 55 dinarow.Poniewaz moj maz i syn lubi wedkowac naiwnie zamienilam te wycieczke na opisany przed ecco holiday rejs statkiem pirackim ze wzgledu na zwiedzanie z przewodnikiem malowniczego portu w SOUSSE,oraz lowienie ryb profesjonalnym(jak mnie pani rezydentka zapewniala)sprzetem (patyczek 10 cm z nawinieta zylka).Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy pod hotel podjechal autokar i kierowca bez slowa zabral nas do MONASTIRU.O zadnym zwiedzaniu nie bylo mowy a przewodnik... no coz znalazla sie jakas pani w ubranku z logo ecco holiday.Nie odzywajac sie do nas jak barany zaprowadzila na statek( lub jego parodie ),gdzie dowiedzielismy sie, ze umie mowic ,na dodatek po polsku.Radosc byla ktotka:pani A. Dabrowska stwierdzila ze nic o rejsie z Sousse nie slyszala , a w ogole jest turystka tak samo jak ja ,no moze niezupelnie , bo potem przypomnialo jej sie ze jest animatorka w jakims hotelu i pieniedzy za czas spedzony z nami nie dostaje.Z rezydentka skontaktowac sie nie moze -bo nie ma nic na karcie.Zreszta nie bylo potrzeby ja sie skontaktowalam i prosilam o pomoc.Uzyskalam kolejna klamliwa odpowiedz , ze pani rezydentka przestrzegala nas ustnie ze to nie musi byc rejs opisany w materialach ecco holiday.Pani przewodnik przemowila do nas jeszcze raz w autobusie podajac informacje ze powinnismy zostawic napiwek kierowcy.Zero przeprosin - wytlumaczenie p.Basi-przewodniczka jest pracownikiem ecco holiday ale we czwartek wylatuje z pracy.Prawde mowiac dziekowalam Bogu ze nie wybralam sie z tym biurem na sahare :))))) ale to juz inna historia :) wspomne tylko ze autokar nieklimatyzowany tzn do czasu kiedy wyleciala szyba w trakcie jazdy :)potem godzina czekania na samochody ,bujna wyobraznia dot.np jazdy na nartach po piasku , albo spania w namiotach pani rezydentki zweryfikowana przez przewodniczke.To w przyblizeniu wspomnienia uczestnikow. Jeszcze jedna kwestia.Jesli liczycie na pomoc rezydentki przy wyjezdzie to niestety rozczarujecie sie- w hotelu sie nie pojawila .Natomiast pojawily sie problemy.Ktos mial zaplacic za wieczor tunezyjski na ktorym w ogole nie byl , ktos mial zaplacic za napoj za ktory juz zaplacil etc. Podsumowujac :wakacje w dobrym nastroju, obsluga hotelowa super ale nigdy wiecej z ecco holiday ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ecco Holiday upada... IP: *.to.interklub.pl 21.07.07, 11:03 witam moniko a w jakim hotelu bylaś? Odpowiedz Link Zgłoś
georg222 Re: Ecco Holiday upada... 21.07.07, 16:49 Monika.przecież nie można winic kogoś o to ,że samolot sie opóżnia.A tak naprawdę to nie narzekajmy tak mocno na tych rezydentów.Dla mnie oni wogóle są niepotrzebni.Jesteśmy dorosłymi ludzmi i czy jakaś smarkula-rezydentka musi nas prowadzic za rączkę.Może jeszcze do łazieneczki żeby siusi zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-i Re: Ecco Holiday upada... 23.07.07, 00:12 georg... podejrzewam ze zgodnie z Twoim mysleniem , nie mozna nikogo winic ani za brak samolotu ( chociaz tu proponuje dla doroslych ludzi czytanie ze zrozumieniem tego co napisalam :) ),za brak informacji o stanie faktycznym( byli tam ludzie z malymi dziecmi) ani za brak opieki rezydenta( tak na marginesie skad wiesz ze to smarkula? ), pewnie tez nie powinnismy winic nikogo za ewentualny brak hotelu , albo plazy... no moze stworce :) tylko po co wtedy wyjezdzac z biurem podrozy na wczasy????? Odpowiedz Link Zgłoś
georg222 Re: Ecco Holiday upada... 23.07.07, 11:09 A myślisz,że jak wybierzesz się indywidualnie to nie bedzie opóżnienia samolotu,kiepskiego pokoju,czy jedzenia i.t.p.Jeżdzi się z biurem,bo jednak masz zagwarantowany przejazd,zakwaterowanie.Resztę można jakoś znieśc i działa samemu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Ecco Holiday upada... IP: *.jachpol.net 23.07.07, 15:45 Ja zdecydowanie tak myslę. Gdy jadę sama to za zarezerwowany np. w Singapurze,na Bali czy też we Francji czy Szwecji hotel płacę przy wyjeździe i gdyby był zagrzybiony i zupełnie inny niż w katalogu to po jednym dniu znalazłabym inny ( o ile od razu nie opuściłabym go!!!), zapłaciła za dobę i nie kryjąc oburzenia przeniosłabym się do tego innego. Gdyby wiele osób tak zrobiło to taki hotel udający zupełnie inny standard wyłącznie w katalogu nie miałby racji bytu. "Przejechać" można się taksówką i często nie kosztuje to więcej niż biurowa obsługa. N0rmalnie w świecie szuka się zniżkowych/promocjnych przelotów tam gdzie nas miejsce unteresuje (zniżki mają często prawie wszystkie linie lotnicze) - np. Tokio, Szanghaj,Sydney, Dempasar, NYork (i to jeszcze ze stop over), szuka się ciekawego hotelu, rezerwuje i .... leeeeeeeeeeci. Jesli ludziom i rezydent nie jest potrzebny to po co za niego płacić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:03 Ja byłam w Tunezji z tym biurem na poczatku lipca, w Vime Hotel, bylo na prawde cudownie, rezydenci czesto zagladali, jezdzili na wycieczki. Szczegolnie mila byla nizsza blondynka. Milismy co prawda opozniony samolot o godz, no ale to nie z winy biura, tylko przewoznika, wiec tego nie licze. Poza tym hotel swietny, obsluga bardzo mila, czasem za bardzo :) Byl co prawda ktos, komu zmienili hotel, bo w jego docelowym zaczeli tego dnia remont, ale dostal pokoj w naszym, o * lepszym niz jego pierwotny i do tego wycieczke gratis. Same wycieczki tez mi sie podobaly, na saharze rowniez bylam - i polecam. Byc w Tunezji i jej nie odwiedzic to troche tak jak byc w Warszawie i nie zwiedzic Palacu Kultury :] Szczerze mowiac to nie sprawdzalam przed wyjazdem opinii na temat biura Ecco, moze i lepiej, bo takimi glupotami niepotrzebnie bym sie przejela i pewnie podswiadomie doszukiwala sie nieprawidlowosci. Podsumowujac - podobalo mi sie, polecilam biuro znajomym, ktorzy teraz wlasnie sa na Majorce i im sie b. podoba, a ja planuje kolejny wyjazd z tym biurem we wrzesniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milówczanin Re: Ecco Holiday upada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 22:29 Właśnie wróciłem z Safagi z Manevillu ,gdzie miałem zamiar parę kilogramów pozbyć się przy pomocy tego upadającego Ecco H.No i nie wiem jak interweniować i czy żądać jakiś rekompensat, bo mimo intensywnego pływania i uczestniczenia w gimnastyce mam o dwa kilo za dużo.Egipcjanie zawsze dobrze karmili ale ci w tym Manavillu to przesadzają.Żona też się zbuntowała i odgraża się że tam już nie pojedzie ale wyślemy tam nasze kościste aneroktyczne córki niech się opychają słodyczami a zwłaszcza hałwą.Hotel polecamy ze względów leczenia czarnym radioaktywnym piaskiem reumatologicznego zapalenia stawów alergii i rozmaitych skórnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Ecco Holiday upada... IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 22:49 Nie wiem, czy ecco holiday upada, ale na pewno oszukuje podając nie dokładne informacje. Początek już na lotnisku w Hurgadzie: wiza 20$ podczas, gdy pasażerowie innych biur podrózy płacą 15$ i taka była informacja przed wyjazdem.(jechałam po raz trzeci do Egiptu i było to dla mnie zaskoczeniem) Kolejna sprawa- ubezpieczenie - najgorsze z możliwych. Przekonałam się o tym ,kiedy wystąpiłam o refundację poniesionych w Egipcie kosztów leczenia. Ja z tym biurem na pewno już nigdzie nie wyjade, a innym radzę dokładnie przeczytać umowę,zwłąszcza punkty pisane drobnym drukiem. Safage i Menaville moge polecic, ale nie z "ecco", zdecydowanie są lepsze biura podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jango Re:Ecco Holiday jak zrezygnować z podpisanej umowy IP: 82.139.47.* 16.08.07, 00:02 13.08.07 PODPISAŁEM Z NIMI UMOWĘ NA WYCIECZKE DO BUŁGARII PO PRZESŁANIU KASKI PRZESŁALI MI POTWIERDZENIE REZERWACJI I OKAZAŁO SIĘ ,ŻE HOTEL MAM WYKUPIONY OD 2 DO 9 WRZEŚNIA DO GODZ 12 A WYLOT Z WARNY MAM DOPIERO 10 WRZEŚNIA O GODZ 3 NAD RANEM;-( CZY MOŻE KTOŚ MI DORADZI W JAK NAJLEPSZY SPOSÓB ODSTĄPIĆ OD UMOWY BEZ KONSEKWENCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozefa1 Re:Ecco Holiday jak zrezygnować z podpisanej umow IP: *.crowley.pl 16.08.07, 08:47 Nie możesz odstąpić od umowy bez konsekwencji bo jest tam zapis o możliwości zmiany godzin wylotu i przylotu-tak mi się zdaje ale sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant Re:Ecco Holiday jak zrezygnować z podpisanej umow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 12:55 tak to jest jak sie robi rezerwacje przez internet i nie sprwadzi sie wczesniej godzin wylotow, a teraz jasnie Pan zdziwiony wielce:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANGO Re:Ecco Holiday jak zrezygnować z podpisanej umow IP: 82.139.47.* 16.08.07, 18:40 brylant jak cię tam zwali.... swoim komentarzem możesz sobie podetrzeć tyłeczek..... jeżeli bierzesz udział w takim forum to pisz tylko wtedy jak masz jakąs wiedzę co do tej sytuacji,a nie wypisujesz tu jakieś farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re:Ecco Holiday jak zrezygnować z podpisanej umow IP: *.chelmnet.pl 19.08.07, 18:07 niestety Ecco jak i ine biura ma wpisane w warunkach że nie ponosi odpowiedzialności za zmiany godz. wylotów, więc nic nie możesz zrobić. A znając to biuro to na 100% nie załatwisz z nimi sprawy na swoją korzyść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący Re:Ecco Holiday jak zrezygnować z podpisanej umow IP: 212.160.172.* 20.08.07, 08:10 A czy myślicie ze biuro tak specjalnie i na zlosc klientowi zmienia godziny wylotu ?? Przeciez to przewaznie nie jest ich wina tylko linii od ktorej czarterują samolot lub lotniska. A jesli chodzi o to ze Ty masz wylot dopiero o 3 rano 10 wrzesnia, to sie ciesz b o masz jeden dzien wiecej na wakacjach! Hotel na pewno umozliwi wam dostep do jakiegos prysznica i toalety. Jesli zas chodzi o biuro Ecco holiday, to ja je serdecznie kazdemu polecam. Bylem z nimi na Rodos, i wszystko bylo zorganizowane profesjonalnie a i cena byla niska:) Odpowiedz Link Zgłoś