Dodaj do ulubionych

samochodem przez RUMUNIĘ, BUŁGARIĘ I SERBIĘ

15.07.03, 17:16
Planuję podróż na wakacje do Bułgarii. W tamtą stronę chcę jechać przez
Węgry i Serbię, a z powrotem przez Rumunię. Czy ktoś ostatnio tamtędy
jechał. Będę wdzięczny za każdą radę i informację.
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • face-to-face Re: samochodem przez RUMUNIĘ, BUŁGARIĘ I SERBIĘ 17.07.03, 20:45
      wejdz na stronę :
      przewodnik.onet.pl/1228,kraj.html
      A jesli masz jakies pytania to pisz do mnie na forum dla 20/30-latków (tam
      czesciej zagladam)!Milych wakacji!!!!
    • Gość: pejot Re: samochodem przez RUMUNIĘ, BUŁGARIĘ I SERBIĘ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 16:02
      Własnie (ponownie) wróciłem z Bułgarii- jest fantastycznie i TANIO!
      BUŁGARIA - drogi płatne na granicy w wysokości 22Euro oraz 2 euro z tzw. rów z
      wodą! Drogi takie same jak w Polsce. W Bułgarii dobrze działa mafia
      samochodowa, tak więc jeśli jedziesz dobrym autem UWAŻAJ!!!
      RUMUNIA - na granicy węgirsko -rumunskiej opłat nie ma. Za to na rumunsko-
      bułgarskiej prawdziwy cyrk!!!
      Serdecznie odradzam przejście w Giurgio/Russo. Inaczej zostawisz tam jakieś 35
      euro za bezdurno!!! Wszelkie odnośniki do stron internetowych oraz najbardziej
      aktualne przewodniki turystyczne należy wsadzić do DUPY ( szczególnie tym co to
      piszą i nie sprawdzaja co)!
      Polecam przejście miedzy Bułgarią ,a Rumunią w Negru Woda (to po str.
      Rumunskiej). Jedzie się tam z Varny przez Dobrić (na starych mapach Dobrić
      występuje pod inna nażwą- nie pamietam jaką, ale w Varnie są drogowskazy). Na
      tym przejściu zostawisz tylko 2Euro a następnie po przejechaniu około 100 km w
      kierunku Bukaresztu przeprawa przez most na Dunaju za kolejne 1,5 euro.
      Drogi w Rumunii są zdecydowanie lepsze niż w Polsce. W tym roku trafiliśmy
      tylko na jeden (10km) odcinek w trakcie remontu (jazda po klepisku i ruch
      wahadłowy). Poza tym rewelacja. Niestety gorzej juz jest w miastach. tam drogi
      w nie najlepszym stanie.
      Ludzie bardzo życzliwi, miedzy bajki włozyć żebractwo. Hotele czyste i tanie
      (około 10 euro za pokój przy głownym szlaku) i to na tyle.
      Jak chcesz wiecej info pisz na pejot@gazeta.pl
      Szerokiej drogi P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka