tomaszek193 15.07.03, 17:16 Planuję podróż na wakacje do Bułgarii. W tamtą stronę chcę jechać przez Węgry i Serbię, a z powrotem przez Rumunię. Czy ktoś ostatnio tamtędy jechał. Będę wdzięczny za każdą radę i informację. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
face-to-face Re: samochodem przez RUMUNIĘ, BUŁGARIĘ I SERBIĘ 17.07.03, 20:45 wejdz na stronę : przewodnik.onet.pl/1228,kraj.html A jesli masz jakies pytania to pisz do mnie na forum dla 20/30-latków (tam czesciej zagladam)!Milych wakacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pejot Re: samochodem przez RUMUNIĘ, BUŁGARIĘ I SERBIĘ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 16:02 Własnie (ponownie) wróciłem z Bułgarii- jest fantastycznie i TANIO! BUŁGARIA - drogi płatne na granicy w wysokości 22Euro oraz 2 euro z tzw. rów z wodą! Drogi takie same jak w Polsce. W Bułgarii dobrze działa mafia samochodowa, tak więc jeśli jedziesz dobrym autem UWAŻAJ!!! RUMUNIA - na granicy węgirsko -rumunskiej opłat nie ma. Za to na rumunsko- bułgarskiej prawdziwy cyrk!!! Serdecznie odradzam przejście w Giurgio/Russo. Inaczej zostawisz tam jakieś 35 euro za bezdurno!!! Wszelkie odnośniki do stron internetowych oraz najbardziej aktualne przewodniki turystyczne należy wsadzić do DUPY ( szczególnie tym co to piszą i nie sprawdzaja co)! Polecam przejście miedzy Bułgarią ,a Rumunią w Negru Woda (to po str. Rumunskiej). Jedzie się tam z Varny przez Dobrić (na starych mapach Dobrić występuje pod inna nażwą- nie pamietam jaką, ale w Varnie są drogowskazy). Na tym przejściu zostawisz tylko 2Euro a następnie po przejechaniu około 100 km w kierunku Bukaresztu przeprawa przez most na Dunaju za kolejne 1,5 euro. Drogi w Rumunii są zdecydowanie lepsze niż w Polsce. W tym roku trafiliśmy tylko na jeden (10km) odcinek w trakcie remontu (jazda po klepisku i ruch wahadłowy). Poza tym rewelacja. Niestety gorzej juz jest w miastach. tam drogi w nie najlepszym stanie. Ludzie bardzo życzliwi, miedzy bajki włozyć żebractwo. Hotele czyste i tanie (około 10 euro za pokój przy głownym szlaku) i to na tyle. Jak chcesz wiecej info pisz na pejot@gazeta.pl Szerokiej drogi P. Odpowiedz Link Zgłoś