Gość: gość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.03, 20:58 witam!szukam info na temat ceny przejazdu przez Most Europa (z Austrii do Włoch). Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej Re: Most Europa - cena? IP: *.client.attbi.com 01.09.03, 06:36 Najlepiej go jakos omin nie bedzie problemu z zaplata Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa - cena? 01.09.03, 07:41 a jeszcze lepiej mozna wogole nie jechac !!!!!!!!!! europa brucke kosztuje 8 euro w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa - cena? 01.09.03, 09:15 Co roku jezdze przez Austrie do Wloch, ale nie slyszalam o Europabrücke. Na jakim przejezdzie to jest? Ja jezdze na trasie Innsbruck-Brenner. Tam trzeba po pierwsze wykupic plaketke na autostrade, a potem na Brenner dodatkowa oplata. Jesli ta trasa jedziesz, to Ci moge podac dokladne ceny jutro, bo ide wlasnie wykupic plakietki - jade w sobote. Cen z zeszlego roku nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Most Europa - cena? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 11:38 dziękuje za wszystkie informacje! a Ciebie Basiu553 poproszę o cenę przejazdu przez Brenner.pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa - cena? 01.09.03, 13:45 basia553 napisała: > Co roku jezdze przez Austrie do Wloch, ale nie slyszalam o Europabrücke. Na > jakim przejezdzie to jest? Ja jezdze na trasie Innsbruck-Brenner. Tam trzeba > po pierwsze wykupic plaketke na autostrade, a potem na Brenner dodatkowa > oplata. Jesli ta trasa jedziesz, to Ci moge podac dokladne ceny jutro, bo ide > wlasnie wykupic plakietki - jade w sobote. Cen z zeszlego roku nie pamietam. albo nie znasz jezyka niemieckiego albo placisz i nie wiesz za co w austrii atostrady sa bezplatne, placi sie tylko za tunele, niektore przelecze oraz wlasnie za europa brucke - to ten most co jest na trasie insbruck - przelecz brenner (napewno spalas w tym czasie) a cene podalem w poprzednim poscie, 8 euro w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: Most Europa - cena? 01.09.03, 14:51 kvik napisała: > w austrii atostrady sa bezplatne ??? Jestem w szoku... www.pzm.pl/biuro_podrozy.asp?ID=bp_oplaty_drog.asp Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa - cena? 01.09.03, 15:04 jita napisała: > kvik napisała: > > > w austrii atostrady sa bezplatne > > ??? > Jestem w szoku... aj jaj od szoku do zawalu krotka droga, uwazaj sorry, nie bralem winietek jako oplat za autostrade w klasycznym tego slowa znaczeniu przy oplacie za kazdy przejechany kilometr a wiec tak bardzo sie nie szokuj bo mlodo skonczysz Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: Most Europa - cena? 03.09.03, 14:30 kvik napisała: > aj jaj od szoku do zawalu krotka droga, uwazaj > > sorry, nie bralem winietek jako oplat za autostrade w klasycznym tego slowa > znaczeniu przy oplacie za kazdy przejechany kilometr > > a wiec tak bardzo sie nie szokuj bo mlodo skonczysz tak, w moim wieku lepiej uważać na takie wielkie emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hammer Re: Most Europa - cena? IP: *.centertel.pl 21.07.19, 09:08 Nie słyszałam o europabrucke, ja bym się w ogóle nie odzywał. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa - cena? 01.09.03, 16:12 Kwiku, co sie do mnie przyczepiasz? Nie spalam po drodze, bo niestety prowadze sama. Bylam wlasnie w klubie samochodowym i kupilam te plakietki czyli oplate za autostrady w Austrii. Nie piszesz, na jak dlugo jedziesz, bo to istotne. Otöz mozesz kupic na rok, na 2 miesiace lub tygodniowa, ktöra wbrew nazwie wazna jest 10 dni. Na rok pewnie nie jedziesz, ale na 2 miesiace kosztuje 21,80 Euro, na 10 dni - 7,60. Ja jade na 2 tygodnie i jak mi juz 2 lata temu poradzono - kupilam 2 winiety po 10 dni. Musialam podac date przejazdu, bo one sa na konkretny termin dziurkowane. Przejazd przez ta nieszczesna Europabrücke kosztuje tak jak ten madrala podal 8 Euro, ale w jedna strone. A wiec wracajac placisz znowu 8 Euro. Jesli masz karte kredytowa, radze Ci jej przy tych wszystkich oplatach uzywac. Ja we Wloszech dosc predko opuszczam autostrade i dlatego kosztuje mnie we Wloszech tylko 4 Euro, a mimo tego place karta. Idzie szybciej, drobne nie spadaja (w pospiechu raz mi sie to zdarzylo) itd. Kiedy jedziesz i dokad? Milej podrözy!! Odpowiedz Link Zgłoś