Dodaj do ulubionych

RATUNKAU TA PROLAKTYNA

IP: *.blueyonder.co.uk 07.02.04, 19:45
dziewczyny prosze powiedzcie co robic, mam 27 lat i od 10 lat mam za wysoka
prolaktyne ( brak miesiaczki, badz nieregularne), lecze sie z przerwami (
bromergon, parlodel) a leki krore biore wywoluja zle samopoczucie , tak ze
wciaz je odstawiam. Nie wykryto u mnie guza, za to mam silne owlosienie ,
wasik i te sprawy. Bardzo chcialabym zajsc w ciaze, jakie mam wedlug was
szanse i jesli ktos wie wiecej na temat nowego leku o nazwie dostinex - jak
dziala i jaka jest jego orientacyjna cena.I jeszcze jedno czy u was takze
podwyzszona prolaktyna powoduje silne owlosienie i jak sobie z tym
radzicie????
Obserwuj wątek
    • Gość: iii Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 22:13
      nie możesz i od tak sobie odstawiać,bo organizm musi znowu się przyzwyczajać i
      właściwie ciągle musi od nowa to powtarzać... musisz albo przetrzymać na tych
      co brałaś np.:może brać na noc ? ,albo zmienić na inny słyszałam o leku
      Norprolac zawiera quingolidynę i podobno dziewczyny czują się o wiele lepiej
      niż po bromokryptynie czy Parlodelu. Jeden minus cena 30 tabletek ok 120 zl...
      co do owłosienia nadprogramowego to moze masz za dużo testosteronu ? moze
      trzeba go zbadać...o dostinexie nie słyszałam
      • Gość: zrozpaczona Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.blueyonder.co.uk 07.02.04, 22:28
        dzieki za radesmilepewnie masz racje i powinnam sie jakos przelamac, co do
        testosteronu to badalam i jest w porzadku pozdrawiam
    • Gość: iii Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 22:17
      spójrz na list poniżej :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=10598083&a=10609916
    • Gość: gosia Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.3vnet.pl 07.02.04, 22:18
      Ja też mam podwyższona prolaktyne i biorę Bromergon i na początku czułam sie
      źle ale po kilku dniach brania dolegliwości ustępowały! Czuję się b. dobrze!
      W ciąże mozna zajścnawet z wysoką PRL ale problem może być z jej utrzymaniem!
      Ja birę Bromergon z przerwami od 2 lat i jak biorę to jest OK (owulacja @ itp,
      a jak nie biorę to poziom rośnie) Nie mam jednak problemów z wąsikiem i zbyt
      dużym owłosieniem! Zastanawiam sie czy to nie wina testosteronu? Robiłaś
      badanie?
      Pozdrawiam
      • Gość: Jesica Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 23:50
        Ja rowniez mam za wysoka prolaktyne i tez przyjmuje bromergon poczatkowo
        lekarz zalecil mi 2x1 tab. dziennie ale juz po zarzyciu pierwszej tabletki
        czulam sie strasznie zle i wymiotowalam. Teraz lekarz zalecil zmniejszenie
        dawki do 2x 1/2 tabl. dziennie i prawie jest wszystko ok to znaczy mam lekkie
        mdlosci ale nie takie jak wczesniej. A propo owłosienia to u mnie jest
        normalne nie wybiega ponad norme smile
    • ewa.analityk1 Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA 08.02.04, 01:34
      Prolaktyna nie wiem, czy może wywoływać takie objawy, a badałaś testosteron i
      progesteron?
    • Gość: mongal Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 08.02.04, 15:41
      czesc, musze ci powiedziec ze ja bralam tez parlodel i duphaston, na poczatku
      zle sie czulam po tym i schudlam mocno ale potem organizm sie przyzwyczail, i
      bralam przez ponad 6 miesięcy i w ciąże zaszlam smile aczkolwiek lekarka mowi ze
      musze brac ciagle progesteron (Duphaston) i kazala odstawic Parlodel - nie wiem
      czy slusznie ale chyba wiec co robi... podtrzymywala juz wiele wiele ciąż... smile
      i mam nadzieje ze mi sie uda
    • Gość: majka Re: RATUNKAU TA PROLAKTYNA IP: *.net.autocom.pl 08.02.04, 17:55
      Czesc!!!
      Ja tez mam wysoki poziom prolaktyny i za kazdym razem gdy odstawiam leki
      (bromergon) to leci w gore jak oszalala. Nie moge zajsc w ciaze i tez mam duze
      owlosienie. Moja lekarka od pewnego czasu w ogole nie pozwala mi odstawiac
      bromergonu - taki juz moj los ze musze go brac dopoki nie zajde w ciazy.
      Dziecko podobno naturalnie to ureguluje - a przynajmniej takie sa rokowania.
      Zobaczymy... Co do zlego samopoczucia - tez je mialam ale po kilku tygodniach
      przeszlo, po za tym bromergon i inne ego typu leki nalezy brac na noc - wtedy
      przespi sie najgorsze. owlosienie nie ma nic wspolnego z podwyzszona
      prolaktyna - poczytaj o hirsutyźmie - za to odpowiedzialne sa androgeny (m.in.
      testosteron). Jak sobie radzic...?? ja musialam w koncu kupic depilator - boli
      ale coz - przynajmniej nie odrastaja tak szybko.
      Powodzenia i trzymam kciuki wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka