Dodaj do ulubionych

bóle brzucha po pregnylu

08.04.10, 18:32
Witam. Doradźcie proszę.
30.03 dostałam 1 ampułkę pregnylu, po dwóch dniach mocno bolało mnie podbrzusze,to pewnie pękał pęcherzyk. Ale bóle mam do tej pory. Dziś jest 18 dzień cyklu i wciąż boli mnie w okolicy jajników, do tego jeszcze bóle krzyża. Czy też tak miałyście?
Obserwuj wątek
    • dziubek-4 Re: bóle brzucha po pregnylu 08.04.10, 19:17
      ja wprawdzie dostałam ovitrelle ale od wczoraj czyli 17dc też odczuwam bóle
      brzucha i krzyża
      • szprytka Re: bóle brzucha po pregnylu 08.04.10, 20:48
        Dzięki,więc to chyba normalne. Mam nadzieję że zaraz minie. Jeszcze kilka dni i
        teścik. Mam nadzieję, że dwie kreseczki ujrzę
        • dziubek-4 Re: bóle brzucha po pregnylu 08.04.10, 21:09
          no ja też bym chciała ujrzeć
        • stella_auditore Re: bóle brzucha po pregnylu 24.03.11, 08:54
          A w którym d.c. testujesz? Wiem, że trzeba uważać na to, aby Pregnyl nie wyszedł na teście. Mnie lekarz kazał odczekać zawsze co najmniej 2 tygodnie od zastrzyku (ale ja brałam 2 ampułki, czyli silniejszą dawkę), czyli mniej więcej do dnia spodziewanej miesiączki. Ale to sprawa też bardzo indywidualna, bo niektórym dziewczynom hormon 'wypłukuje' się z organizmu po 3 dniach, a innym po 3 tygodniach.

A wracając do tematu bólu brzucha - to ja też tak mam uncertain Ogólnie druga faza cyklu jest koszmarna. Najpier bóle jajników z powodu dużych pęcherzyków, później podrażnienie otrzewnej, później cały szereg dolegliwości po progesteronie i hormonie ciążowym (zatrzymanie wody, wahania nastroju, bóle podbrzusza, bóle piersi)... Więc jest nieciekawie. Ale czego to się nie robi, aby wreszcie zajść w ciążę smile
    • biedronka.online Re: bóle brzucha po pregnylu 09.04.10, 16:33
      mnie po IUI przez tydzień bolał brzuch, krzyż i czułam się bardzo
      rozbita, brałam ovitrelle, duphaston, encorton i acard, drugi
      tydzień też mnie bolało, pewnie dlatego, że 5IUI nie udała się,
      pierwszy raz miałam takie bóle i tak się czułam
      • szprytka Re: bóle brzucha po pregnylu 09.04.10, 19:36
        U mnie to pierwszy raz, więc nie wiem czego się spodziewać. W poprzednie dwie
        ciąże zaszłam bez problemu, bez wspomagania. A teraz mam cykle bezowulacyjne.

• sfru Re: bóle brzucha po pregnylu 22.03.11, 21:58
      Ja jestem 10 dni po zastrzyku (ovitrelle) i właściwie ciągle mam jakieś brzuszne dolegliwości. Brzuch jakby napuchnięty, ściśnięty, i do tego gazy.
      • edycia274 Re: bóle brzucha po pregnylu 26.03.11, 22:52
        a czy można nie mieć dolegliwości po podaniu pregnylu? dostała raz jeden 5tys jednostek pęcherzyk nie pękł, a teraz po tygodniu dostałam drugi zero objawów by coś pękało nie byłam na kontroli ale czuje , ze on nadal jest i sobie rosnie sad(
        • stella_auditore Re: bóle brzucha po pregnylu 31.03.11, 11:18
          Sądze, że zależy to od organizmu. Twój się dość szybko przyzwyczaił. Mój - na razie reaguje na te hormony fatalnie.. Może w pewnym momencie to minie, ale nie wiem, w którym cyklu tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka