Dodaj do ulubionych

sierpniowa IUI

25.07.10, 13:14
Oczekuję na miesiączkę. Powinna byc ok 28.07, ale po porodzie mam
wszystko troszkę trachnięte uncertain. 2 dc stastuję z merionalem - 8dni po
1/2 amp. Biore również bromergon i euthyroks.

kto ze mną?
Obserwuj wątek
    • audrey2 Re: sierpniowa IUI 25.07.10, 13:20
      kava, mogę o coś zapytać? przepraszam, jeśli zbyt osoboście (nawyżje olejwink)
      jak Ty sobie radzisz z malutkim dzieckiem, świeżo po depresji poprodowej i
      jeszcze na tych gó...anych lekach? nie boisz się?
      pytam, bo je lęk zjada od dłuższego czasu niestety...
      • kavainca Re: sierpniowa IUI 25.07.10, 13:28
        leków nie biorę od 2 miesięcy smile i czuję się nieźle smile po deprasji
        śladu nie zostało. Istniej mozliwośc, ze rozchorowałam się przez
        nagły spadek hormonów tarczycy po porodzie - byłam żle poprowadzona
        przez endo uncertain. Istnieje domniemanie, ze to sie nie powtórzy, ale
        przy hashi nic nie wiadomo uncertain
        dziecko ma ponad 5 miesiący i nie jest jakos strasznie upierdliwe wink
        Chcę żeby matylda miała rodzeństwo, chcę też przeżyc to wszystko raz
        jeszcze, choc oczywiście boję się. Ale to chyba nieuniknione uncertain
        • asiek334 Re: sierpniowa IUI 26.07.10, 09:53
          Witam Was wink Dopisuję się pod tym wątkiem. Sierpień to mój miesiąc,od zeszłej
          środy jestem na lekach, wczoraj ostatnia tabletka "clo" a encorton biorę do 13
          dc. pojutrze kolejne USG i ewentualnie pregnyl. Powodzenia wink)
    • kavainca Re: sierpniowa IUI 27.07.10, 16:34
      stoję w blokach startowych do stymulacji
      plamię, jeśli się rozkreci do 18, to jutro startuję z merionalem,
      jesli nie to w czwartek.
      • wiki1976 Re: sierpniowa IUI 28.07.10, 19:40
        kavainca A czy nasz doktor S....już przyjmuje i on teraz też Cię prowadzi?
        • kavainca Re: sierpniowa IUI 28.07.10, 19:52
          Tak, nadal jestem jego pacjentką.
          Z tego co wiem, powinien już byc w pracy. Urlop zaczął pod koniec
          czerwca i miał wrócić po 2 tyg.
          • joasia_05 Re: sierpniowa IUI 28.07.10, 19:59
            kavainca, a czemu nie chcesz zaczekać aż córeczka będzie miała roczek i wtedy zacząć starać się? Lekarze doradzają czekać kobietom z zajściem w drugą ciążę właśnie rok aby organizm matki zdążył się "zregenerować" w witaminy, minerały itd żeby drugie dziecko miało możliwość dobrego rozwoju podczas ciąży. Oczywiście babeczki często "wpadają" jak maluchy mają po kilka miesięcy i przeważnie rodzą zdrowe dzieci tylko z nieco mniejszą masą urodzeniową od pierwszych dzieci. Myślałaś o tym?
            • wiki1976 Re: sierpniowa IUI 28.07.10, 21:51
              Ja Kavanica zamierzam podejść do IUI kolejnej wrzesień - październik narazie
              odpoczywam.Ale Tobie życzę powodzenia.Pytałam od doktora bo w czerwcu mówił
              mi,że od 20.06 idzie na miesiąc urlopu dlatego pytałam,ale jak już jest to
              Ok.muszę się wybrać aby ustalić co dalej.
              • kavainca Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 08:37
                wiki,
                jak miał pójść od 20go, to nie ma bata - musiał już wrcić smile
            • kavainca Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 08:36
              joasia
              którzy lekarze? ja jeszcze na sali porodowej rozmawiałam z położną,
              która mówiła, że jekieś ppół roku to optimium.
              Wszyscy lekarze z którymi konsultowałam się wręcz doradzali szybki
              start smileGłownie ze zględu na wiek i hashimoto. Wiem, że w leczeniu
              niepłodnosci 32 lata to nic takiego, ale dla normalnej teorii o
              rozmnarzaniu to jednak czas świetnosci mam juz za sobą uncertain
              a, badania mam wzorowe, więc się nie martwię, a dziecko i tak będzie
              miało lepiej, bo ewentualna ciąża będzie o wiele bardziej świadoma smile
              co tu dewagować, bardzo chcę żeby się udało.
              ...i idę zrobić pierwszy zastrzyk smile
              • asiek334 Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 10:17
                Witam. Kavainca masz racje, jeśli mnie się uda za pierwszym razem to zaraz po
                urodzeniu tak jak pisałaś do pół roku będziemy starali się o kolejne dzieciątko
                wink. Jutro mam USG przed inseminacją, w sobotę albo niedziele jedziemy do
                męzulkiem do kliniki wink)
                • kavainca Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 10:20
                  asiek,
                  3mam kciuki!
                  daj znać po usg smile
                  • asiek334 Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 10:33
                    Kochana u mnie owulka jest z obydwu jajników, jak nigdy ale to po "clo". Na
                    lewym taki dorodny, wczoraj miał ponad 20 mm a na prawym 17 mm bodajże. Mam też
                    dostac pregnyl. Jestem podekscytowana tym co ma się wydażyc. Moja zachowanie
                    jest normalne?? az czuje motyle w żołądku wink

Aaa... i biorę jeszcze 3x 1 estrofen na endo bo cos za małe ale to tez przez
                    "clo". Na owulke pomaga a endo osłabia wrrr
                    • kavainca Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 11:04
                      każda z nas przechodzi to na swój sposób smile
                      ja byłam baaaardzo podekscytowana, do momentu kiedy dr robiaca usg
                      nie zerknęła na wyniki męża i nie zapytała :"to co - nasienie dawcy?"
                      Ja na to " Nie, nigdy nie bralismy pod uwage takiego rozwiazania!!!"
                      Nawet jak dziś sobie to przypominam, to mi się płakać chce sad .
                      Zwłaszcza w kontekście kolejnego dziecka sad !

Dziś jestem raczej przestraszona i niegotowa na niepowodzenie!
                      Jakoś tak mam, że świadomość że to mogłoby się niepowtórzć boli
                      chyba bardziej niżprzed tem. Wiem, że tu na tym forum cięzko o tym
                      mówić, ale uwierz, chyba, wbrew pozorom, z drugim jest ciężej, bo
                      juz wiesz o co walczysz. Oczywiscie pisze o sobie, o moich
                      odczuciach. I broń Boże nie chcę uogólniać, ani dyskredytować bólu
                      związanego z walka o pierwsze upragnione i wymarzone.
                      Cholera, rozpłakałam się sad !!!!!!!!!!!!!
              • joasia_05 Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 11:56
                Ok, tak tylko chciałam się dopytać. Powiedzmy, że kończyłam pokrewny kierunek
                studiów i uczono mnie, że dobrze zachować taki odstęp czasu.
                Ale doskonale rozumiem twoje argumenty i trzymam mocno kciuki, żeby i tym razem
                Wam się udało!!! Powodzenia!!!
                • kavainca Re: sierpniowa IUI 29.07.10, 12:05
                  ja myślę, że lakarzom chodzi głównie o wiek uncertain choć tak jak pisałam
                  pojęcie wieku dla położnika i specjalisty od leczenia niepłodności
                  jest czymś zupełnie innym.
                  A ja jakos tak sobie myślę, że jak nnie teraz to nigdy, choć teraz z
                  wielu powodów (równiez malutkiej MAtyldy) to nie jest najlepszy
                  moment. Ale czy ktos zna najlepszy moment?
                  Pomyslelismy sobie, że będzie jak będzie - my spróbujemy zawalczyć,
                  choć na długą walkę nie mam siły.
                  kiss
                  • asiek334 Re: sierpniowa IUI 30.07.10, 15:42
                    Jutro inseminacja, po dzisiejszym USG na lewym jajniku pęcherzyk a
                    raczej już cystka a na prawym jajniku 23mm. Jest dobrze, endo ok. Do
                    dzieła. Aaa, jade zaraz po zastrzyk na pękniecie wink)
                    • asiek334 Re: sierpniowa IUI 31.07.10, 12:45
                      Jestem już po, ale na USG było widac pęcherzyk, czyli nie pękł.Hmm.
                      W poniedziałek musze jechac jeszcze na kontrole.
                      • kavainca Re: sierpniowa IUI 31.07.10, 16:07
                        ile po penegryli była iui?
                        matylda jest właśnie z takiego niepekniętego pęcherzyka smile
                        • asiek334 Re: sierpniowa IUI 31.07.10, 16:44
                          Pregnyl dostałam wczoraj około 17.00 a iui było dzis po 11.00. Z
                          tego co pamietam od podania do pęknięcia bądź iui ma minąć ok 48
                          godzin??
                          A tak w ogóle to chyba to sobie inaczej wyobrażałam. I nie wiem tak
                          na prawde po co mam jechac na tą kontrole do tej kliniki
                          • kavainca Re: sierpniowa IUI 31.07.10, 20:10
                            Ja miałasm iui 40h po zastrzyku, ale pęchrzyk miał chyba 21mm.
                            Skontrolować musisz czy wogóle pękł. Mnie powiedaieli, że jak się
                            okarze, że nie pękł po zastrzyku, to trzeba zrobić lapatoskopię i
                            zobaczyć dlaczego.
                            • asiek334 Re: sierpniowa IUI 01.08.10, 09:47
                              Kavainca, dziś w nocy obudził mnie potworny ból
                              podbrzusza,szczególnie prawa strona jak nie najbardziej. Zastanawiam
                              się czy przypadkiem pecherzyk nie pękł??
                              • kavainca Re: sierpniowa IUI 01.08.10, 12:52
                                może tak być, bo kazda z nas odczuwa to inaczej.
                                U mnie było tak, że pękł w momencie, w którym przestało mnie boleć.
                                • rodzynek1000 Re: sierpniowa IUI 02.08.10, 12:20
                                  Ja miałam dosłownie to samo - w nocy, tej nocy po inseminacji na
                                  niepękniętym pęcherzyku, poczułam ogromny ból w jajniku i ....
                                  zrobiła mi się torbiel krwotoczna, a byłam przekonana, że to
                                  owulacja... Dlatego teraz jestem za kontrolowaniem co się właściwie
                                  dzieje po inseminacji...
                                  • asiek334 Re: sierpniowa IUI 02.08.10, 16:41
                                    ... wróciłam od lekarza, pecherzyki popekały. Jest dobrze
                                    • kavainca Re: sierpniowa IUI 02.08.10, 16:44
                                      smile
                                      bierzesz luteinę?
                                      • asiek334 Re: sierpniowa IUI 02.08.10, 16:47
                                        ...tak, diopochwową
                                        • kavainca Re: sierpniowa IUI 02.08.10, 17:00
                                          no to tylko czekać smile
                                          odezwę się w pt po usg
                                          teraz wybywam na dni parę smile
    • kavainca Re: sierpniowa IUI 07.08.10, 10:45
      Asiek, jak się czujesz?
      ja mam jeszcze podkarmić pęcherzyki merionalem i przyjść na kolejne
      usg w pn, a więc kłuje się i czekam!
      • asiek334 Re: sierpniowa IUI 07.08.10, 10:55
        Kavainca, ja jestem 7 dni po iui,żadnych objawów póki co. Cycochy
        bolą ale już nie az tak, brzuch tez dlae czasem zanać ukuciem alno
        jakimś dziwnym skurczem. Do testowania zosstało 7 dni, ale nie pawam
        zbytnim optymizem, co ma byc to będzie
    • wiki1976 Re: sierpniowa IUI 11.08.10, 13:10
      kavainca jak tam pęcherzyki kiedy IUI
      Ja jestem na czwartek umówiona na wizytę.
      • kavainca Re: sierpniowa IUI 11.08.10, 13:53
        zostały podpasione, w pn dostałam dwa pregnyle i wczoraj było IUI.
        oczywiście pęcherzyk był jeszcze na miejscu, ale poniewaz mója
        poprzenia iui, której efekt drzemie teraz koło mnie, też tak
        wygladała, więc tylko czesciowo sie denerwuję smile
    • wiki1976 Re: sierpniowa IUI 12.08.10, 19:40
      kavainca mówiąc podkarmiłaś merionalem to miałaś zwiększoną dawkę bo miałaś po
      1/2 ampułki?i w którym dniu cyklu miałaś IUI? Ja będę podchodzić we wrześniu.
      • kavainca Re: sierpniowa IUI 12.08.10, 20:08
        finalnie wzięłam 11x1/2
        w 13dc 2apułki pregrylu
        w 14dc była iui - pęcherzyk był jeszcze na miejscu uncertain
    • floress Re: sierpniowa IUI 13.08.10, 13:39
      Ja od środy biorę Gonal F, dawka 75. W poniedziałek mam kontrolę i zobaczymy czy
      dalej Gonal czy już wystarczy. Czy któraś z Was była na Gonalu lub Pregnylu? Ile
      dni zwykle brałyście? Dodam, że przed decyzją czy możemy stymulować, w 3 dniu
      cyklu robiłam progesteron (wyszedł super) i miałam usg (też były super). IUI
      pewnie jakoś w przyszłym tygodniu. To moje pierwsze podejście. Od roku staramy
      się o dzidzię, w maju miałam laparoskopię z powodu endometriozy (torbiel na
      jajniku). Pierwszy cykl po laparo nieudany (pęcherzyk był i pękł), drugi też
      nieudany, ale pęcherzyk nie pękł. Mam nadzieję, że się uda.
      • wiki1976 Re: sierpniowa IUI 13.08.10, 14:17
        No Ja Pregnyl miałam ale dopiero na pęknięcie pęcherzyka a wcześniej Femara i
        Merional.Ale IUI nie udane ,pęcherzyk pękł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka