Dodaj do ulubionych

stymulacja pecherzyka

21.03.04, 13:04
co o tym myslicie? moj gin powiedzial, ze jesli mam panikowac, to moze mnie
lekko podstymulowac.
w tym cyklu po poronieniu biochemicznym nie mam pecherzyka.
czekac? czy dzialaac?
dodam, ze dwa razy w ciazy bylam i z zajsciem nie bylo klopotu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: stymulacja pecherzyka IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 13:19
      uważam, że jezeli nie było problemu z zajściem w ciążę to powinnas poczekać.
      pamiętaj,że każda ingerencja hormonalna ma wpływ na caly organizm kobiety i
      może powodować skutki uboczne.
      • Gość: majka Re: stymulacja pecherzyka IP: *.ne.client2.attbi.com 21.03.04, 13:40
        Ja bym tez poczekala ze stymulacja, po poronieniu organizm potrzebuje troche
        czasu, zeby dojsc do siebie hormonalnie i anatomicznie i biorac leki mozesz
        tylko niepotrzebeni go rozregulowac. Pare poporonieniowym cykli moze byc
        bezowulacyjnych i nie jest to niczym niepokojacym, ja tak mialam chyba przez 3
        cykle. Poza tym stymulacja dziala niekorzystnie na endometrium macicy, wiec
        poprawiajac jedno psujesz drugie. Wyluzuj sie, zrelaksuj, nie monitoruj, nie
        mierz, i zobaczysz zajdziesz w ciaze znowu w ciagu kilku miesiecy. Wiesz, ze to
        dziala odwrotnie, im wiecej chcesz tym wieksze prawdopodobienstwo, ze sie nie
        zdarzy.
        My probowalismy jak wariaci, a zdarzylo sie w miesiacu, kiedy zajeci zupelnie
        czyms innym kochalismy sie .... 1 raz i byl strzal w dziesiatke.
    • maretina Re: stymulacja pecherzyka 21.03.04, 13:46
      generalnie macie racje.
      tylko jak czytam na forum, ze dziewczyny, ktore mialy ciaze biochemiczna i
      biochemiczne poronienie w nastepnym cyklu zaciazyly to niepokoje sie, ze cos ze
      mna nie tak i ze juz w ogole nie bede miala owulacjisad
      strach mi odebral rozum. dziekuje za rozsadne odpowiedzismile
      • Gość: majka Re: stymulacja pecherzyka IP: *.ne.client2.attbi.com 21.03.04, 15:22
        Maretina, my tak sie lubimy porownywac do innych, a przeciez kazdy organizm
        jest inny. Jezeli niektore kobiety zaszly w ciaze w pierwszym cyklu po ciazy
        biochemicznej, to wcale nie znaczy, ze zdarza sie to u wszystkich, czy rowniez
        u Ciebie. Zdecydowana wiekszosc jednak nie zachodzi. Jak kazdy organizm jest
        inny tak kazda ciaza jest inna, tak kazde dziecko jest inne, nie ma tutaj
        zadnych norm. Zacznij sie martwic, jak po 6--8 miesiacach prob nie bedziesz w
        ciazy, jeszcze bedziesz miala tysiace powodow do zmatwrien jak bedziesz w ciazy
        i 1001 jak juz bedziesz mama. Teraz na prawde nie masz powodow do niepokoju.
        Zostaw to sobie na pozniej. A owulacje bedziesz miala, daj swojemu organizmowi
        szanse, nie musisz go podrasowywac, natura jest madra i wie co robi, zobaczysz,
        ze Cie nie zawiedzie. Jak Twoje cialo bedzie gotowe na przyjecie nowego zycia
        to go przyjmie. Daj szanse biologii. Amen
    • Gość: nawia 24 odczekaj ten cykl spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 17:18
      maretino wedlug mnie odczekaj troszeczke ze stymulacja.maretino a lekarz
      stymulowal by cie jeszcze w tym cyklu?wedlug mnie poczekaj spokojnie i zbadaj w
      nastepnym cyklu ta prolaktyne.bo wedlug mnie napewno nie jest tak z nia do
      konca zle wez pod uwage ze robilas ja w czasie " poronienia ciazy
      biochemicznej"a wtedy poziom prolaktyny jest wyzszy.maretino wez pod uwage to
      ze twoj organizm mosi dojsc do siebie daj mu troche czasu .nie rob nic na sile
      sama pisalas ze macica wyglada jak po poronieniu .a jezeli bedziesz brac clo to
      tez troszeczke pogorszysz jej stan ,maretino przed toba nastepny cykl z kad
      masz pewnosc ze nie bedzie owulacji?wedlug mnie nie wszystko !
      • maretina Re: odczekaj ten cykl spokojnie 21.03.04, 17:21
        nawio. w tym cyklu o stymulacji nie mysle, ale mysle o nastepnym. chyba, ze
        wszystko wroci do normy po poronieniu.
        co do mojej prl, to jest za wysoka. moja ciaza byla bardzo wczesna, najwyzsze
        bhcg bylo tylko 245, jak badalam prl to bylo juz w normie. zatem gin orzekl
        hyperprolaktynemie. gdyby to bylo po ciazy to bylaby ona tylko ciuy podwyzszona
        a ja po mtc mam powyzej 10 razy wieksza.
        czekam na nowy cykl, tylko czas sie dluzysad(((
        mam nadzieje, ze owu wroci na dobre.
        pozdrawiam
    • Gość: nawia 24 Re: stymulacja pecherzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 17:20
      wedlug mnie nie wszystko stracone.w nastepnym cyklu idz na usg od 5d.c.napewno
      wszystko bedzie dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka