Dodaj do ulubionych

czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi

IP: *.4web.pl 11.04.04, 20:32
mam pytanie czy ktos z was sie leczy u doktora Gontarka z Łodzi,pytam dlatego
ze od 2 lat walacze o dzidzie i ktos mi polecil tego lekarza podobno jest
bardzo dobry jesli chodzi o leczenie nieplodnosci i bardzo czesto jego
leczenie szybciutko konczy sie ciaza.Prosze napiszcie mi choc parw slow
Obserwuj wątek
    • trops7 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 11.04.04, 20:41
      cześć ja tak jak Ty dostałam namiar do tego lekarza od kogoś,ten ktoś po 6
      latach nieustannej walki o dziecko i tułaczce od lekarz do lekarza trafiła też
      z polecenia do dr Gontarka i po 2 miesiącach leczenia doczekała się
      upragnionego dzieciątka,lekarz ten pomógł również jej przyjaciółce która po 7
      latach zmagań trafiła do niego i po 6 miesiącach też zaszła w ciążę. Ja też
      leczę sie u tego lekarza dopiero 1,5 m-ca ale po 2 latach wiem wkońcu na czym
      stoję. dr Gontarek mówi po zrobionych w swoim gabinecie badaniach czy jest i
      jaja jest szansa na dziecko ,pyta o wiek bo on też odgrywa dośc znaczącą
      rolę ,jest konkretny i myśle że można mu zaufać, nie czekaj tylko zgłoś sie do
      niego bo czasleci .pozdrawiam
    • agafi78 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 13.04.04, 08:51
      Ja byłam już na pierwszej wizycie u dr Gontarka. Zrobił na mnie dobre wrażenie
      i bedę się dalej u niego leczyć, tylko teraz trochę się rozchorowałam i
      opuściłam termin drugiej wizyty. Mówi konkretnie co bedzie robił, jakie są
      szanse. To jest ważne. dostałam dużo materiałów informacyjnych. Moim zdaniem
      ten lekarz wzbudza zaufanie. No i ma poparcie mojego pierwszego gina z
      Przyrodniczej, do którego mam niezmiernie duże zaufanie.
      • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 09.05.04, 10:07
        Agafi78 u którego ginekologa z Przyrodniczej się leczysz i który polecił ci dr
        Gontarka? Ja byłam u dr Jasińskiego, teraz u dr Puto i zastanawiam się czy
        zostać czy szukać kogoś innego, specjalisty od niepłodności. Mam problemy z PCO
        i prolaktyną, do tego dochodzi tarczyca. Zastanawiam się nad dr Gontarkiem.
        pozdrawiam
        basia
        • agafi78 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 10.05.04, 11:03
          Witaj! Ja leczę się od paru lat u dr Zbigniewa Pintery i to właśnie on mi
          polecił dr Gontarka. Powiedział, że taki lekarz ginekolog położnik za dużo nie
          pomoże, bo nie specjalizuje się w niepłodności i dlatego mnie nie zwodzi i
          wysyła do specjalisty. Dlatego myślę, że jeśli Twój lekarz nie specjalizuje się
          w tej dziedzinie, to lepiej iść do Gontarka. On ma wszystko w gabinecie co jest
          pomocne w naszych przypadkach. No bo chyba nie każdy lekarz ma w gabinecie
          mikroskop, żeby wykonać test PCT , czy rózne sprzęty przygotywujace do
          inseminacji.
          Oczywiście ja jak tylko uda mi się zajść w ciążę to wrócę do dr Pintery. Oby
          tylko się udało.
          Chociaz na razie tak jak pisałam w innym wątku "przeciwciała przeciwplemnikowe"
          troche sobie z mężem odpuszczamy (czekamy do naszego urlopu) i jeśli po urlopie
          nadal nie bedę w ciązy, to juz "oddajemy się" w ręce dr Gontarka.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia! Aga.
          • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 10.05.04, 19:13
            Aga dzięki za odzew. Już zdecydowałam, że jak w tym cyklu się nie uda to idę do
            dr Gontarka. Mam za mało czasu na latanie w różne miejsca, żeby zrobić różne
            badania. Tu przynajmniej jak mówisz wszystko jest na miejscu. Nawet dojazd mam
            nie najgorszy. Jeszcze raz dziękuję.
            Pozdrawiam
            basia
    • Gość: emis.p Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: 212.244.177.* 10.05.04, 10:55
      Witajcie
      Ja też zaczęłam leczenie u doktora Gontarka. Mam za sobą dwie wzyty.
      W tym miesiącu mam mieć stymulowaną owulację. Tylko ta @ coś mnie wprowadza
      w błąd. Dziś mam 40 dzień cyklu i od dwóch obserwuję delikatne ciemne upławy
      (tylko w środku). Nie wiem czy powinnam to zaliczać do @. Skoro tak to jak
      mam wyznaczyć trzeci d.c.??? Tego właśnie dnia powinnam iść na badania...
      Czarna magia.
      Jeśli chodzi o lekarza to polecam. Jest trochę drogi, ale poczekam na efekty.

pozdrawiam
      Ewa
    • Gość: agat Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 10.05.04, 11:18
      Dziewczyny kochane!
      mieszkam w łodzi, powiedzcie, gdzie ten lekarz przyjmuje.
      będę bardzo wdzięczna.
      pozdrawiam.
      agat
      • Gość: emis.p Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: 212.244.177.* 10.05.04, 11:25
        Witaj!
        Doktor Gontarek przymuje w bloku na parterze ul. Odolanowska 40/44.
        Pozdrowionka
        Ewa
      • agafi78 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 10.05.04, 14:34
        Możesz tez wejść na: www.nieplodnosc.info to jest strona dr Gontarka. Tam
        masz mapkę dojazdu, bo ta ul. Odolanowska dziwnie przebiega. W pewnym miejscu
        sie kończy przy Drewnowskiej, a potem znowu jest jej kawałek. Pozdrawiam i
        życzę powodzenia smile
    • Gość: kamila Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.4web.pl 10.05.04, 21:18
      witajcie
      ja tez lecze sie u doktora gontarka juz 4 miesiac niestety efektow brak ale mam
      nadzieje ze w koncu sie doczekam tego upragnionego dzidziusia.Niestety ale ceny
      w tym gabinecie sa dosc wysokie .Z tego co zaobserwowalam to pan doktor
      stosuje te same leki u kazdej kobiety typu ecomer salfazin lub biomarine
      oczywiscie metforminka.Wyjatkowo robi w zupelnie innym dniu bad LHiFSH co
      wydaje mi sie dosc dziwne bo wiem ze powinno byc robione w 3dc a on owsze robi
      w 3 dc ale FSH,E2,TESTOSTERON,SHBG a LH robi w 13 dc wiec jak widzicie jakies
      inne metody leczenia stosuje ale badzmy dobrej nadzieji ze beda owocne
      • Gość: ania Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:36
        FSH w 3 d.c. służy do oceny tzw rezerwy jajnikowej. Wynik ma wartość
        predykcyjną przed rozpoczęciem stymulacji owulacji
        Natomiast ocena FSH, LH w 13 d.c. to zupełna pomyłka!!!! Albo pomyliłaś Kamilo
        dni cyklu, albo Pan Doktor nie ma pojęcia o badaniach hormonalnych u kobiet!?
        FSH i LH należy oceniac pomiedzy 6 - 9 dniem cyklu takie sa standarty.
    • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 11.05.04, 19:11
      Bardzo proszę o podanie informacji, jakie są ceny u dr Gontarka. Mówicie, że
      jest drogi. Ale konkretnie ile kosztuje wizyta, USG, badania hormonów, nasienia
      itp. Z góry dziękuję za wszelkie dane.
      Pozdrawiam,
      basia
    • Gość: listek Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 19:42
      ceny u Gontarka
      80 zł USG
      80 zł wizyta ale przeważnie w czasie wizyty masz robione USG
      więc wizyta kosztuje "tylko" 80 zł a nie 80+ 80
      3 dc robisz badania 95 zł
      9 dc badania 70 zł
      13 dc badania 70 zł
      badanie nasienia 70 zł
      inseminacja 400 zł
      i to na tyle tyle wiem
      pozdrawiam
    • Gość: kamila Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.4web.pl 11.05.04, 19:53
      niestety ale raczej nie pomylilam badan bo ma przed soba rozpiske wedlug
      ktorej sa robione bad a wiec 3dc-E2,FSH,TESTOSTERON,SHBG
      9dc-E2,FSH,PRL
      13DC-LH ,WIEC WNIOSEK Z TEGO ZE PAN DOKTOR NIE WIE KIEDY ROBIC BADANIA
      • tekla12 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 11.05.04, 20:49
        Kamila wyciągasz zbyt daleko idące wnioski. Wygląda na to, że dr wie, co robi.
        W 3 dc robi się fsh i lh jeśli jest podejrzenie PCO. Sprawdza rezerwę
        jajnikową, wzrost stężenia estradiolu i pik lh - to wygląda rozsądnie.
        • Gość: ania Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 21:31
          jeśli jest podejrzenie PCO to FSH i LH ocenia sie pomiedzy 6 a 9 dniem cyklu
          Ocena rezerwy jajnikowej to oznaczenie FSH na poczatku (3d.c)
          Większośc z pozostałych badań nic nie wnosi do postawienia dizgnozy i
          ewentualnego leczenia.
          • tekla12 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 11.05.04, 21:41
            Ale wydaje się być bardzo rozsądne dla oceny odpowiedzi na stymulację ew.
            przebiegu spontanicznego cyklu. A twardych reguł nie ma (oceny rezerwy
            jajnikowej gini robią też w I fazie, a nie koniecznie w 3dc; prolaktynę badają
            albo w określonym dni - zwykle fazie lutealnej albo dc. jest bez znaczenia - co
            szkoła to inny obyczaj)
            • Gość: ania Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 09:08
              rezerwa jajnikowa jest okreslana w 3 d.c
              PRL bada się w ok. 6 d.c
              Tutaj nie ma róznych szkół są ścisłe standarty albo niewiedza
              • tekla12 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 13.05.04, 14:24
                Polecam lekturę "Niepłodność i rozród wspomagany" red. J.Radwan, szczególnie
                dla określenia dnia badania poziomu prolaktyny. Autor wykazał się z całą
                pewnością niewiedzą. Z szacunkiem dla eksperta T.
      • Gość: Ewcia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.toya.net.pl 17.05.04, 23:12
        Ta rospiska która daje doktor Gontarek to jest zestaw badan w czasie testu
        wydolnosci jajinka i wtedy robi sie je tak jak doktor zaleca , bo wtedy
        dostajemy Clo i sprawdza siejak jajnik reaguje , a FSH i LH w 3 dc robi sie
        wtedy gdy nie podajemy Clo.Tak wiec i TY i dr.Gomntarek macie racje
    • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 11.05.04, 21:11
      Faktycznie ceny dość wysokie. Wydaje mi się, że gdybym zrobiła te same badania
      hormonów np na Sterlinga (tam zwykle robię) to wyszłoby znacznie taniej. Z
      drugiej strony tu wszystko jest na miejscu, nie trzeba jeździć po całym
      mieście. Może na pierwszą wizytę wybiorę się z wynikami badań przeprowadzonymi
      gdzie indziej. Jak myślicie czy będzie kazał je powtórzyć u siebie, czy
      honoruje?
      basia
      • Gość: nina Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.4web.pl 11.05.04, 21:37
        Basiu Gontarek i tak bedzie kazal ci zrobic u siebie tzw test wydolnosci
        jajnika wiec nie rob badan na wlasna reke bo szkoda pieniedzy.w tym tescie sa
        bad min; lh fsh shbg testosteron i estradiol.Te bad sa robione niestety ale na
        sterlinga ,polozna tylko na miejscu pobiera ci krew a pozniej przesyla na
        sterlinga wiem bo wyniki mam wlasnie ze sterlinga a robilam na miejscu
        oczywiscie sa o wiele drozsze ale moze warto leczyc sie u niego bo to podobno
        dobry specjalista
      • Gość: ewcia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.toya.net.pl 17.05.04, 23:16
        Jesli masz badanie wyknane w tych dniach co w tescie wydolności to dr.Gontarek
        honoruje jak tak miałam i nie powtarzałam.Zaleta jest to ze tu wszystko jest na
        miejscu a badabnia mozna robic nawet w niedzielę,
    • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 12.05.04, 00:59
      Nina dziękuję za odpowiedź. Chyba zaczynam się miotać i już sama nie wiem czy
      zmianiać lekarza, czy nie. Ale chyba do końca nie ufam obecnemu, zapewne
      dlatego, że nie ma efektów. Poczekam co przyniesie ten cykl i podejmę
      ostatecznę decyzję co dalej robić. Większość dziewczyn wypowiada się bardzo
      pozytywnie o dr Gontarku. Może trzeba sprawdzić samemu, żeby się przekonać.
    • Gość: nina Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.4web.pl 12.05.04, 16:52
      Basiu ja do gontarka nic nie mam jest naprawde milym lekarzem i zawsze
      odpowiada na zadane pytanie tylko trzeba go o wszystko wnikliwie pytac.sprobuj
      a moze akurat sie uda po jego leczeniu przeciez podobno slynie z tego ze
      doprowadza kobiete do ciazy, czy wczesniej czy pozniej ale sie udaje byc
      matka .Jedyne co odpycha to te ceny bo za kazda wizyte w monitoringu czyli usg
      placisz 80 zl a tych wizyt naprawde przypada nieraz wiele przynajmniej ja w
      zeszlym miesiacu mialam 6 plus bad i za miesiac leczenia 700 zl
      • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 12.05.04, 21:18
        Mam jeszcze ok. tygodnia na podjęcie decyzji. Poczekam do końca tego cyklu
        (łudzę się, że może nie będzie już potrzeby dalszego leczenia) i wtedy albo
        zalecenia dotychczasowego pana doktora, albo czas na specjalistę od
        niepłodności. Zamiast wakacji zafundujemy sobie kosztowne leczenie. Zastanawiam
        się tylko w którym dniu cyklu iść na pierwszą wizytę? Może mi podpowiecie?
        basia
    • Gość: listek Re:odpowiedz dla basi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 00:14
      proponuję byś do Gontarka wybrała sie w 20-22 d.c robią Ci wtedy USG,ja byłam w
      22 dc i powiedział ze przypadkowo b. dobrze wybrałam termin pierwszej wizyty
      nie zwlekaj
      idz do Gontarka , bo warto smile
      • Gość: basia Re:odpowiedz dla basi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 15.05.04, 12:48
        dziękuję za odpowiedź
        w takim razie mam jeszcze dużo czasu do pierwszej wizyty, bo dzisiaj 31 dc przy
        cyklach 35 dniowych (z reguły)
        pozdrawiam
        basia
    • trops7 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 18.05.04, 19:36
      podciągam do góry dla pewnej zainter. osoby
      pozdrowionka
    • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 22.05.04, 17:31
      Właśnie przeczytałam na stronie Bociana, że dr Gontarek pracuje w Szpitalu im.
      Jordana. Czy to jest aktualna informacja? Szpital ten widzę z okien mojego
      mieszkania, więc byłby to dodatkowy argument aby zdecydować się na wizytę.
      basia
      • Gość: Nina Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.4web.pl 22.05.04, 17:41
        Tak Basiu Gontarek pracuje na przyrodniczej w szpitalu Jordana.
        • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 22.05.04, 18:02
          Dziękuję Nino za szybki odzew. Ten fakt rozwiewa wszystkie moje wątpliwości i w
          najbliższym czasie umówię się na wizytę.
          Pozdrawiam cieplutko,
          basia
    • Gość: basia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 31.05.04, 18:17
      Właśnie dziś rozpoczęłam leczenie u dr Gontarka, dzieki Waszym radom. Zrobił na
      mnie dobre wrażenie, choć zapomiałam zadać wielu pytań. Jest przyjazny i
      sympatyczny, dużo mówi. Dał mi trochę leków, mam przyjść 3 dc i rozpocząć
      badania aby sprawdzić wydolność jajników. Niestety po obrazie USG raczej nie
      mam się co starać w tym cyklu. Ale jestem pełna nadziei, że od następnego
      ruszymy pełną parą. A jeśli chodzi o koszty to ceny podawana na forum są
      aktualne: 100 zł wizyta z USG i 30 zł cytologia. A w aptece wydałam następne
      100 zł.
      Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki, być może trafiłam w końcu na "swojego"
      lekarza
      basia
      • Gość: Sassima Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: 80.51.74.* 09.06.04, 16:26
        ja sie zapisalam do dr Gontarka na 21go czerwca. Po 1,5 roku bezskutecznego
        leczenia, w tym w Gamecie, odstawilam wszystkie leki. Przez 3 cykle bylo super,
        cykle w miare regularne, czulam sie swietnie, schudlam, emocje opadly, teraz
        jednak okres spoznia mi sie juz 10 dni. Czyli wracamy do starych klimatow -
        PCOS, brak owulacji, rozregulowany organizm. Wrrr...mam tego dosc. Ciekawe co
        poradzi mi dr Gontarek, bo od razu na wejsciu powiem, mu, ze chce konkretow, a
        nie faszerowania sie chemia bez sensu. Czy zostanie moim nowym lekarzem?
        Zobaczymysmile
    • trops7 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 09.06.04, 22:27
      ja tez sie lecze u dr Gontarka i jest to na dzien dzisiejszy mój idol smile
      jemu ufam i wierzę, przeszłam przez szereg badań włącznie z nakłuwaniem jajników
      (narkoza) i inseminacją , stymulacją inną niż opisywane przez większość z Was
      jemu mozn zaufać jest świetny i szczery zadane pytania nie pozostają bez
      odpowiedzi
      polecam pana doktora z czystym sumieniem
      wierzę że u Niego nam się uda
      pozdrowionka
    • Gość: star Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: *.pl / *.merkury.cyberbajt.pl 14.06.04, 19:34
      Sassima - u kogo leczyłaś się w GAMECIE? Ja tam właśnie byłam pierwszy raz u
      dr.Tchórzewskiego.
      • Gość: Sassima Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: 80.51.74.* 24.06.04, 18:52
        w Gamecie leczylam sie u Pawlickiego. Bylam nawet o krok od HSG, ale zbyt
        wysokie OB uniemozliwilo zabieg.

Z pierwszej wizyty u Gontarka jestem bardzo zadowolona. Wykryl u mnie ostra
        postac chlamydii (kolejna rzecz, ktorej nikt nigdy mi nie badal mimo
        podwyzszonego OB i kiepskich wynikow meza). A ponizej relacja z wizyty u
        Gontarka:

Otoz jestem bardzo zadowolona - mily facet, sprawia wrazenie kompetentnego,
        powiedzialabym wrecz, ze "domowa" atmosfera, przesympatyczne pielegniarki i w
        ogole. Poswiecil mi mase czasu, siedzialam prawie godzine, a on wszystko mi
        tlumaczyl, co moze zaproponowac, jak sie za wszystko zabrac i w ogole. Dostalam
        nawet plytke CD i dwie ksiazeczki edukacyjne. Profesjonalizm, co? W kazdym
        razie polecil mi czytanie...Bociana! Mowil, ze warto sie wymieniac
        spostrzezeniami, ze czasem dobrze posluchac rad innych i sie edukowac, no az
        mnie zatkalo. Facet przygotowany do zajec. W kazdym razie:

PCOwiczki, dobre wiesci! Podobno bardzo niewiele z nas ma PRAWDZIWE, HARDCOROWE
        PCO. W wiekszosci przypadkow to zle nawyki zywieniowe, i STRES przez wielkie S
        wplywaja na prace naszych organizmow. Dlatego dr zaleca duzo relaksu, cwiczenia
        fizyczne, dbanie o siebie i o linie.

Na razie w pierwszym badaniu, ktore przeprowadzil wczoraj, a ktorego wynik
        dostalam dzis, okazalo sie, ze mam ciezka postac chlamydii. Razem z mezem
        bedziemy przechodzili tygodniowa ostra kuracje. Troche sie ucieszylam z tej
        chlamydii, bo zawsze to krok do przodu i moze nienajlepsze parametry meza
        wynikaja wlasnie z tej infekcji (nie daje absolutnie zadnych objawow,
        dziewczyny, wiec moze sie lepiej przebadajcie na wszelki wypadek, bo powoduje
        nieplodnosc, a nawet poronienia i komplikacje - nikogo nie straszac, rzecz
        jasna).

Mam armie lekow, w tym metformax, mase witamin i do tego oczywiscie antybiotyki
        dla siebie i meza na bakterie. Bede miala w kolejnym cyklu badanie hormonow,
        maz znow swoje badania (po wyleczeniu chlamydii), a w dalszej kolejnosci PCTest
        i test wydolnosci jajnika (cokolwiek to oznacza). A potem zobaczymy, pewnie
        bedzie Gonal F i Menogon, bo Clo nie daje ten lekarz z zasady, uwazajac, ze to
        zly lek (zgadzam sie, oj zgadzam). W ostatecznosci (i nie wczesniej) pomyslimy
        o HSG (on uwaza, ze to zbyt inwazyjne badanie i jesli nie bedzie koniecznosci
        to je ominiemy).

No i tak. Jestem zadowolona, naprawde zadowolona, bylo autentycznie milo, a do
        tego zaufalam temu czlowiekowi, a to chyba najwazniejsze, nie? I jak mawia moj
        nowy gin: czerwone, wytrawne winko i porzadny sex. I do przodu.
        • xawier5 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 25.06.04, 15:15
          Ja też jestem po pierwszej wizycie u dr Gontarka i podpisuje sie pod Waszymi
          pozytywnymi opiniami . Własnie rozpoczełam test wydolności jajnika. Dziwi mnie
          tylko dlaczego dostałam Clo 2x1 tab. czy to nie za duża dawka skoro to nie
          stymulacja a tylko test? Troche sie obawiam o ewentualne skutki sad Sassima a
          dlaczego uważasz że dr nie daje Clo skoro daje i że to zły lek???
          • mc424 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 26.06.04, 21:16
            xawier5 napisała:

> Ja też jestem po pierwszej wizycie u dr Gontarka i podpisuje sie pod Waszymi
            > pozytywnymi opiniami . Własnie rozpoczełam test wydolności jajnika. Dziwi
            mnie
            > tylko dlaczego dostałam Clo 2x1 tab. czy to nie za duża dawka skoro to nie
            > stymulacja a tylko test? Troche sie obawiam o ewentualne skutki sad Sassima a
            > dlaczego uważasz że dr nie daje Clo skoro daje i że to zły lek???

Xavier5, Clo 2x1 tab.Clo w tescie wydolnosci jajnika to schemat, trzeba
            sprawdzić jak jajnik reaguje,a to własciwej stymulacji dr.gontarek wybiera coś
            innego zaleznie od testu,pozdrawiam i spokojnie bedzie dobrze, papa
            • xawier5 Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 28.06.04, 08:00
              Kobietki bardzo Wam dziekuje za informacje smile Tabletki biore i nawet calkiem
              dobrze sie czuje, zobaczymy co z ta wydolnoscia.
              Pozdrawiam papa
          • Gość: Sassima Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi IP: 80.51.74.* 27.06.04, 12:23
            mnie Gontarek powiedzial, ze daje Clo WYLACZNIE do przeprowadzenia testu
            wydolnosci jajnika. W innych sytuacjach, kiedy chodzi o indukowanie owulacji
            podaje raczej gonadotropiny, poniewaz Clo ma silne skutki uboczne w postaci
            oslabiania sluzowki macicy (tak bylo wlasnie u mnie, moje endometrium po
            konskich dawkach Clo jest makabrycznie cienkie). W ogole jest to preparat
            stosowany masowo przede wszystkim ze wzgledu na bardzo niska cene, a nie
            jakosc, bo jakosc jest mocno watpliwa.
    • walia Re: czy ktos sie leczy u dr Gontarka z Łodzi 23.06.04, 14:59
      podciągam do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka