Dodaj do ulubionych

HSG a starnia ???

11.01.11, 17:49
Wczoraj miałam HSG w 12 dc,wszystko ok. Zapomniałam i nie zapytałam lekarza czy w tym cyklu możemy starać się o dzidziusia, czy należy poczekać z tym do następnego cyklu ze
względu na otrzymaną dawkę promieniowania podczas wykonywania zdjęć
rentgenowskich . Miałam dwa razy missed w 2009 a po tym 3 IUI i nic. Wszystkie badania w porządku.Napiszcie co robić. Dziękuję .
Obserwuj wątek
    • daisy_2810 Re: HSG a starnia ??? 11.01.11, 18:16
      Ja to zadzwoniłabym do swojego ginekologa i jego zapytała. Albo spróbowałabym skontaktować się jakoś z lekarzem który wykonywał ten zabieg. Na pewno znajdziesz go na oddziale gdzie miałaś zabieg. Sama wstrzymałabym się ze staraniami dokąd nie usłyszałabym od lekarza czy faktycznie mogę czy nie mogę.
      • sylkrz Re: HSG a starnia ??? 11.01.11, 18:25
        ok. spróbuje się dodzwonić .
    • scarlet79 Re: HSG a starnia ??? 11.01.11, 19:51
      Ja po hsg miałam zakaz starań w tym cyklu,właśnie ze względu na napromieniowanie.
      • spiryna Re: HSG a starnia ??? 11.01.11, 20:00
        Tak, my tez mielismy zabronione starania ze względu na napromieniowanie. Alke staraj sie od nastepnego cyklu, mnie w ten sposób szczęśliwie udało sie zajśc i donosic cvazę. Dzis jestem mama prawie dwuletniej córeczkismile
        • izkad Re: HSG a starnia ??? 11.01.11, 20:21
          Znowu ja dostalam przyzwolenie na starania w cyklu z HSG, pewnie co lekarz to inna opinia.
          • magdamajewski Re: HSG a starnia ??? 11.01.11, 23:02
            dokladnie, opinie sa podzielone
            ja mialam 2 razy i dwa razy w tym samy cyklu zaszlam.
            • az-82 Re: HSG a starnia ??? 12.01.11, 07:11
              Moja lekarka wręcz nakazała nam starania po HSG i na następnej wizycie pytała, czy się do zaleceń zastosowaliśmy.
              Ale, moje HSG było robione przez USG, nie rentgenem.
              • tuya Re: HSG a starnia ??? 12.01.11, 08:14
                Ja zaszłam w cyklu po HSG smile ale to była wersja z USG a nie rentgenem
              • sisetka26 Re: HSG a starnia ??? 12.01.11, 08:16
                nam tez lekarz kazal sie starac juz w tym samym cyklu i udalo sie smile
                wczoraj zobaczylam serduszko 5/6 tydzien smile
                • chiyo28 Re: HSG a starnia ??? 12.01.11, 09:41
                  nam tez kazali sie starac w tym samym cyklu , co HSG. Na razie niestety nie zaciążyłam. od HSG minął juz rok.
                  • a-gulka Re: HSG a starnia ??? 12.01.11, 09:59
                    Ja tez przed kolkoma dniami miałam badanie. Sono-HSG. Polecam wszystkim. Zupełnie bezbolesne. Nic a nic nie czułam. Naczytałam się tyle w internecie, że szłam z duszą na ramieniu. I co chwilę myślałam - teraz zaboli, teraz pewnie.
                    Nic nie bolało, za pomocą cewnika wstrzyknięto sól fizjologiczną i na monitorze USG lekarz obserwował jak przepływa przez jajowody.
                    Ja jestem na etapie "nakręcania się". Wyczytuję w internecie, jak to tylu kobitkom udało się zajść w ciążę po tym badaniu. I modlę się po cichu. U nas badania męża w porządku. Moje kormony i tarczyca w porządku. Jajowody drożne, brak cyst, torbieli i innych spraw. Cykl regularny jak w zegarku, a ciąży nie ma od 3 lat sad Trzymam kciuki za Was wszystke!
    • lidek0 Re: HSG a starnia ??? 15.01.11, 22:36
      Dziwne to Twoje HSG bo ja miałam do 10 dc
      • storks Re: HSG a starnia ??? 16.01.11, 07:44
        ja HSG mialam 9dc, potem iui 14 dnia, zadnych przeciwwskazan, zeby nie probowac w tym samym cyklu...i niebawem 8tc ciazy sie zacznie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka