Dodaj do ulubionych

Laparoskopia w Gdańsku

IP: 213.17.199.* 16.06.04, 20:02
Za trzy tygodnie mam zabieg i mam coraz większego stracha. czy może ktoś miał
laparo na Akademii Medycznej w Gd.? Chciałabym dowiedzieć się jak to wszystko
przebiega? Czy trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać? Robić jakieś
badania?
Obserwuj wątek
    • Gość: regina Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 17.06.04, 09:40
      chcę odświeżyć temat czy aby na pewno nikt mi nie pomoże? wszyscy chyba mają
      podobne obawy przed laparo niech ktoś mnie trochę uspokoi
      • maretina Re: Laparoskopia w Gdańsku 17.06.04, 10:03
        zadzwon do szpitala i upewnij sie, ze masz aktualny termin. jakis czas temu na
        forum pisala dziewczyna, ktora dosc dlugo czekala na laparo i w wyznaczonym
        dniu stawila sie do szpitala, a tam ja poinformowano, ze zabieg sie ne odbedzie
        bo limity sie wyczerpaly.
        oby ciebie to nie spotkalo.
        pozdrawiam
        • Gość: Regina Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 17.06.04, 10:26
          dzięki że mnie uprzedziłaś jeśli tak sprawa wygląda to zaraz dzwonię ale troche
          się zdenerwuję jak mi to samo powiedzą bo czekam już z 5 m-cy
          a nie wiesz nic konkretnego dotyczącego laparo jak to wygląda?
          • Gość: Kasia Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:01
            Dziwi mnie, że tak długo trzeba czekać na ten zabieg. Gdy lekarz mi go
            zaproponował a ja się zgodziłam to kazał mi przyjść za tydzień na laparo.
            Miałam zabieg w prywatnej klinice tzw. jednego dnia, i nie musiałam nic płacić
            do pan doktorek stwierdził, że te zabiegi są finansowane z NFZ (było to w
            listopadzie)Obsługa była świetna, aż się wierzyć nie chciało że nic nie trzeba
            za to płacić. I nie ma się co bać, bo to w znieczuleniu ogólnym. Następne dni
            trzeba tylko spędzić w łóżeczku aby się nie przemęczać. Życzę powodzenia, głowa
            do góry będzie dobrze, jak ja to przeżyłam i nie bylo tak źle to każdemu się
            uda.
            • Gość: Regina Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 17.06.04, 11:30
              Kasiu a czy mogłabyś napisać w jakiej klinice miałaś zabieg i kto cię tam
              kierował że nie musiałaś nic płacić bo jak by mi się nie powiodło na AM to może
              spróbuję gdzie indziej
              Pozdrawiam czekam na odp
    • Gość: Monika Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:51
      Cześć! ja właśnie jestem drugi dzień po laparo z tym że nie w Gdańsku miałam
      robione a w Bytomiu. Ja tez musiałam się umówić na laparo na konkretny dzień
      miałam mieć 7 czerwca ale niestety nie było miejsc więc pojawiłam się tydzień
      później czyli 14 z kompletem badań tak mi doradził lekarz i juz na drugi dzień
      miałam laparo, oczywiście badania zrobią ci w szpitalu ale ja wolałam żeby to
      jednak szybciej poszło. Komplet badańto; morfologia+rozmaz, krew-glukoza, krew-
      kreatynina, krew-białko, krew-pr.wątrobowe, krew aminotransf., Na, K, mocz
      badania ogólne, USR, Fibrynogen Czas potrombinowy , APTT oraz zrobione
      prześwietlenie klatki piersiowej i elektrokardiogram i jeżeli wszystko o.k.
      przychodzisz do szpitala nie możesz już jeśc dpowiedzmy od 12 dnia
      poprzedzającego zabieg i to czego sie najbardziej obawiałam to
      lewatywawieczorem i z rana przed zabiegiem (ale jednak nie jest takie straszne).
      Po laparo wszystko cię będzie bolało i to jest normalne cała klatka piersiowa
      oczywiście brzuch ja wczoraj musiałam jechać na pogotowie na zastrzyk
      przeciwbólowy bo nie umiałam się nawet położyć.
      Ale dzisiaj jest o.k. tobie życze szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam
      • Gość: Ragina Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 17.06.04, 12:08
        Dzięki Monika za info ja troche się obawiam że może też będę miała problem z
        terminem bo z moich wyliczeń to termin wypada mi w trakcie @ i nie wiem za
        bardzo co zrobić chyba muszę zadzwonić wcześniej i powiedzieć jaki jest problem
        Pozdrawiam Pa
        • Gość: Kasia Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:35
          Niestety klinika ta znajduje się na śląsku. Jeżeli miałabyś problem z terminem
          a zdecydujesz się na inne miejsce zabiegu i na podróż na śląsk to pisz, ja na
          forum jestem codzienni. Ale jakby co to myślę, że dołoby się to u nas załatwić.
    • Gość: Regina Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: 213.17.199.* 17.06.04, 18:09
      Hej dziewczyny!
      czy któraś z was może mi coś jeszcze powiedzieć na temat laparo?
      please!
      • Gość: Monika Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 18:46
        www.zdrowie.med.pl/uk_trawienny/badania/laparoskopia.html prosze wejdź
        sobie na ta strone a dowiesz sie jak to wygląda ale się nie przeraż nacięcia są
        maleńkie ja tez się tego obawiałam jeszcze zaznaczyłam lekarzowi że za miesiac
        jade na wczasy i chce sie pokazać w stroju smile) jedno nacięcie jest w pępku a
        dwa bardzo nisko brzucha aha i musisz sie ogolić do zera smile
        pa
    • mbkow Re: Laparoskopia w Gdańsku 17.06.04, 21:30
      na Klinicznej mialam laparoskopie z wycinaniem zrostow, wiec chyba troche inny
      zabieg, ale nie jestem pewna.
      lezalam tydzien. mialam lewatywe i golenie przed zabiegiem smile)) pod pelna
      narkoza, ale z poczatku mialam watpliwosci, bo mnie przywiazywali pasami smile))
      apropos badan: dosc dlugo sie leczylam ze wzgledu na bakterie i chyba jakos po
      roku moglam miec laparoskopie. generalnie twoj lekarz powinien ci wszystko
      powiedziec, co i jak. wtedy leczylam sie u dr.Gosciniaka (swissmed, na kase
      chorych, jakies 3 lata temu). on tez robil zabieg. mialam szybko ustalony
      termin, jak juz bylo wiadomo, ze wszystko gra. oraz zadnych: nie ma miejsc,
      prosze przyjsc kiedy indziej!?
      powodzenia!
    • Gość: Regina Re: Laparoskopia w Gdańsku IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 18.06.04, 12:37
      witam
      podciągam trochę wyżej może któraz z was mi jeszcze coś napisze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka