Dodaj do ulubionych

Bardzo wstydliwa sprawa

23.07.04, 14:45
Czy może mi ktoś wyjaśnić co to są kłykciny, skad się biorą i czy mają wpływ
na zajście w ciąże???
Obserwuj wątek
    • Gość: owca Re: Bardzo wstydliwa sprawa IP: *.u.mcnet.pl 23.07.04, 15:01
      czy nie chodzi czasem o brodawczaka? jesli tak to wirus przenoszony droga
      plciowa. zalecza sie usunieciem narosli, po jakims czasie i tak odrasta.
      zaniedbany przekszatlca sie w nowotwor, ale sam w sobie grozny nie jest jak sie
      go kontroluje regularnie. nie przeszkadza w zajsciu w ciaze, jesli jest duzy,
      moze zakazic plod ale to podobno baaaaardzo rzadkie przypadki. radze, zeby
      partner udal sie tez do lekarza, najprowdopodobniej ma to samo i mozecie sie
      wzajemnie zarażac
      • Gość: rasia Re: Bardzo wstydliwa sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:07
        No własnie chodzi o to ze parter nie ma nic. ja mam tendencje do kurzajek
        (brodawek).Lekarz powiedział ze to zostawic. ja natomias nie iwem skad mi sie
        to wzielo uuuuuuuuuuuuuuuuuu. Niektórzy mowia ze to wirus i lata w powietrzu,
        pierwsze objawy zaobserwowalam jakies dwa lata temu. Moj lekarz nigdy na to nie
        zwracal uwagi. Poszlam do innego i potwierdzil moje obawy uuuuuuuu - wyczytane
        w internecie.Poradźci mi cos proszeeeeeeeeeeeeee
        • fulvia16 Re: Bardzo wstydliwa sprawa 23.07.04, 15:28
          Z tego co wiem to nie jest to aż tak poważne... owszem może się przekształcić w
          nowotwór, ale chyba nie jest to częste zjawisko. Generalnie zaleca się usuwanie
          albo u lekarza albo można smarować takim płynem wysuszającym (do kupienia w
          aptece na receptę), chyba się nazwya kodylina.
          Czasami powracają. Można się zarazić w rozmaity sposób, także drogą płciową,
          ale nie tylko. Czasami powstaje kiedy organizm jest osłabiony.
          pozdrawiam
          F.
          • gg24 Re: Bardzo wstydliwa sprawa 23.07.04, 16:11
            Kłykciny to objaw zakażenia wirusem brodawczaka ludzkiego HPV. Zobacz mój
            wczorajszy wątek o HPV. Dziewczyny wkleiły tam super link do forum zdrowie
            kobiety i wypowiedzi właśnie na ten temat. Własnie odkryto u mnie tego wirusa,
            na razie nie mam objawów, na pewno nie zaraziłam się drogą płciową. Mój mąż też
            musi się leczyć.
    • Gość: asiar2 Re: Bardzo wstydliwa sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 17:22
      Dzięki!!! Niepokoi mnie jednak fakt że moj gin powiedział ze mam ich nie
      ruszac. Zrobił mi cytologię i powiedział ze wszystko ok. Dziwne co??? Co o tym
      myślicie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka